• iselinbst

  • Forsiden
  • Add meg
  • Facebook
  • Instagram
  • Oppskrift; "det søte liv" kaken

    Sist helg laget jeg denne fantastisk gode kaken fra Det søte liv. Jeg måtte jo bare teste den, for jeg hadde hørt så masse bra om den. Jeg trodde aldri jeg kom til å få den god, for jeg er elendig med kaker. Men denne smakte faktisk utrolig godt. De som smakte den sa det var den beste sjokoladekaken de hadde smakt, og til om med Kim likte den (han hater kaker, men spiste denne til frokost dagen etter, hehe).Jeg hadde litt dårlig tid når jeg skulle lage kremen, så jeg måtte ta den på mens den fortsatt var varm (derfor ser den litt rar ut, siden kremen rant nedover). Anbefaler alle å teste denne, men du må ha litt god tid på deg. Jeg hadde ikke god nok tid, hehe.

    Dere kan enten inn her; http://detsoteliv.blogg.no/1348464478_det_ste_livkaken.html

    Eller dere kan følge oppskriften min under:




    Ingredienser:

    Sjokoladekakebunner:
    450 g smør
    900 sukker
    7 egg
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljeessens
    450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
    1 dl kokende vann
    2,5 dl seterrømme
    2 dl kaldt vann
    7 dl hvetemel

    Lys sjokoladekrem:
    300 g smør
    200 g melis
    1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

    Mørk sjokoladekrem:
    2,5 dl kremfløte
    250 g kokesjokolade
    1 ss lys sirup
    3 dl sukker
    1 dl seterrømme

    Pynt:
    Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt. Jeg brukte noe sjokoladepynt, med mørk og hvit sjokolade.

     

    Fremgangsmåte:

    Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
    Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.

    Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.

    Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.

    Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver. Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

    Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.
     
    Dekk hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

     

    Tips:

    Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.

     









    Kommentarer

    glennshjorne

    04.10.2012 kl.12:42

    den der skal jeg prøve å lage :-)

    MelinaAmundsen

    04.10.2012 kl.12:44

    fy søren, den så god ut :D

    SaraAlexandra.com

    04.10.2012 kl.12:47

    så god ut :D

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    04.10.2012 kl.13:10

    glennshjorne: Gjør det, den var hærlig :)

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    04.10.2012 kl.13:10

    MelinaAmundsen: Den var det :D

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    04.10.2012 kl.13:10

    SaraAlexandra.com: Prøv den ;)

    Om det''unaturlige'' (osv)

    04.10.2012 kl.14:28

    sv tusen takk <3
    Oh boy, den så skummel god ut:)

    michelle

    04.10.2012 kl.18:08

    Herregud,den så ikke lite god ut da:P

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    04.10.2012 kl.21:22

    ¤Malene: Du må bare prøve den :D Var kjempe god, men super mektig.

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    04.10.2012 kl.21:23

    michelle: Det var den :D

    Skriv en ny kommentar

    Iselin - Ung 2 barns mamma

    Matbloggtoppeniselinbst

    Søk i bloggen

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Fra RRH Webdesign
    hits