• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Hvordan startet din fødsel?

  Først må jeg bare si at jeg rett og slett ikke fikk tid til noe blogging i går, vi var travelt opptatt med rydding og vasking hele dagen. Vi fikk ryddet og vasket ut av hele lagerrommet vårt, så nå ser det faktisk litt bra ut. Vi har også hatt en del gamle bøker og bilder der nede, sånne ting som har vært i huset. Og gamle bøker lukter jo ikke noe godt, og jeg tåler veldig lite sånne gamle lukter, midd, støv osv. Men nå er alt ute av huset, og det er mye friskere luft. Vi har også revet en gammel hylle som var full i midd, og det var jammen godt å få bort.
  Så når vi endelig var ferdig i 11 tiden i går kveld, var jeg helt ferdig.

  Og så over til noe helt annet, for nå vil jeg har deres erfaringer. Det er jo bare 5 dager til jeg har termin, og jeg håper jo virkelig at noe snart skal skje. Jeg ser etter tegn til at det kan nærme seg hele tiden, så jeg kommer nok til å bli helt gal til slutt, hehe. Hvordan startet deres fødsel? Merket dere noe på forhånd?

  Jeg hadde et håp om at noe var på gang da jeg våknet av eksteme smerter i magen i halv 7 tiden idag tidlig. Det var ikke som rier, men det var vondt konstant, og det ville ikke bort. Jeg klarte å komme meg ned i sofaen, men klarte verken sitte, stå eller ligge, alt var like vondt. Etter å ha vridd meg og klagd i en halv time, prøvde jeg meg på en dusj (en vaarm dusj). Det hjalp litt på smertene, og etter dette fikk jeg mer rie lignende smerter. Jeg fikk dem med regelmessige mellomrom på 10-15 minutter, og jeg bestemte meg for å prøve å sove litt. Jeg klarte det, og merket ikke noe når jeg sov. Med det samme jeg våknet klokken 10 var det smerter igjen, men ikke like sterke. Jeg har enda litt vondt, men ikke så gale og ikke noe regelmessig. Det ligger mest nede på høyre side av mage, og bak mot ryggen, og det er lite behaglig.

  Jeg tenkte jeg skulle bruke dagen idag også på å rydde og vaske, sånn at jeg blir skikkelig sliten. Jeg har troen på at det hjelper, hehe!  Lille prinsesse <3


  Noen som vil dele sine erfaringer?

  38 ukers kontrollen

  Idag har jeg vært hos jordmoren, på helt vanlig rutine kontroll i 38 uke. Hun har hatt ferie nå i noen uker, så jeg tror ikke jeg har vært hos henne siden slutten av Mai. Denne gangen snakket vi en del om fødselen, og om hvordan det det skulle bli. Jeg skal jo føde på et annet sykehus enn hva min kommune egentlig hører til, så hun anbefaler meg å reise til Bergen med det samme jeg kjenner rier. Hun sa at det ikke er helt hundre prosent at sykebilen kjører meg til Haukeland viss jeg må ha sykebil. Jeg håper det starter med rier, sånn at jeg kan få sjansen til å reise over å sove hos noen som er litt nærmere byn. Sist startet fødselen med at vannet gikk, og da måtte jeg jo ha sykebil. Jeg husker det var litt styr for å få dem til å kjøre meg til KK, men det gikk til slutt. Men nå er det visst blitt enda strengere, og det er ikke alltid man får sykebil en gang.

  Vi snakket også om hvem som skulle være med meg på fødselen. Viss Kim er hjemme så er det jo klart at han skal være med, men viss ikke så må jeg ha noen som kan følge meg til sykehuset. Ingen andre skal være med meg på selve fødselen, det har jeg hatt klart for meg hele tiden, men noen må kjøre meg. Jeg må planlegge det der litt, for jeg må jo ha Madelen en plass og noen andre må kjøre. Hun sa at hun trodde denne fødselen bare kom til å ta 5-8 timer, men ingenting er jo sikkert. Jeg er fornøyd så lenge jeg rekker å komme frem før han er ute, hehe.

  Ellers sto alt bra til, og hodet var delvis festet sa hun. Så det kommer nok til å feste seg i løpet av de neste dagene. Magen har sunket langt ned også, så nå var plutselig magemålet bare på 32 cm. Jeg håper virkelig at noe skjer snart altså!  Hvordan var symfusemålet hos dere?

  En natt på KK

  Noen har sikkert merket at det har vært litt stille her i noen dager, og det har vært en grunn for det. Jeg har vært ganske dårlig i noen dager, har ikke orket noe som helst omtrent. Natt til Torsdag hadde jeg veldig vondt i magen, og klarte ikke sove hele natten. Jeg tenkte jeg skulle ringe føden for sikkerthetsskyld, for jeg har lest at det ikke er bra å ha konstante smerter. Jeg ringte, og de ville ha meg inn på kontroll. Så da var det bare å plassere Madelen hos farmoren, og så reiste vi til byn. Når jeg kom så forklarte jeg hvordan jeg hadde vært de siste dagene, og i tillegg hadde jeg fått høyt blodtrykk. Så for å utelukke svangerskaps forgifting måtte jeg være der en natt. Jeg var utrolig dårlig, og kastet opp, kaldsvettet og hadde en hodepine jeg aldri har sett maken til. Det var ikke svangerskaps forgifting, så jeg fikk reise hjem litt utpå fredagen.

  Jeg fikk heldigvis noen sterke smertestillende, så jeg klarte å holde meg noen lunde oppegående til vi var hjemme. Når jeg kom hjem så fant jeg sengen omtrent med en gang, og i natt fikk jeg meg en skikkelig natt med søvn. Vi fikk heldigvis tatt med oss den nye sofaen hjem igjen da! Jeg var litt redd at de skulle sette i gang fødselen, og så hadde jeg ikke fått hentet sofaen vår, hehe.

  Jeg klarer ikke så mye enda, og har vondt litt over alt. Men vi har fått gjort litt idag likevel, selv om det er Kim som gjør det meste. Vi har fått brent den gamle sofaen, og en haug med andre papp og diverse. Og møbelskruing er ikke bare bare det heller, så nå tar vi en velfortjent kveld syns jeg. Malin kom hjem fra Norway Cup med gaver til Madelen og Minato også, og som vanlig når hun handler så er det jo kjempe fine ting. Så nå har Madelen fått sine første TOMS, og jeg skal dele bilde senere.  Hva har dere gjort i dag?


  En liten gjette lek?

  Jeg fikk et lite tips av en søt leser som sa jeg kunne ha sånn gjette lek der man gjetter når lillebror blir født, og det er jo en kjempe ide. Jeg hadde tenkt på det, men kom meg aldri så langt at jeg fikk laget en. Nå er det jo ikke så lenge igjen til termin, og det kan i grunn skje når som helst. Så nå kan dere gjette når jeg kommer til å føde, og hvor stor han kommer til å være. Dere skal få noen hint som kan hjelpe litt på vei, så dette blir spennende.

  Jeg var selv født 12 dager før termin, og Madelen var født 6 dager før termin. Madelen var en liten baby på 2520 g og 47 cm, mens jeg selv var en helt normal baby på 3021 g og 48 cm (12 dager før da, så jeg ville nok blitt større). Vi vet ikke så mye om Kim, men han var visst stor når han ble født, så jeg regner med han er født over terminen.

  Lillebroren ble estimert til å være 2300 g når jeg var 34 uker på vei. Jeg har jo hatt en del falske rier og slimproppen er gått, så det gjør seg hvertfall klart for noe (selv om det fortsatt kan ta lang tid).
  Mens terminen er 19. August, Ul termin 23. August.

  Jeg tror:

  Dato: 16. August
  Tid: 18.23
  Lengde: 49 cm
  Vekt: 3130 g

  Hva tror dere?  En nyfødd Madelen <3


  36 ukers kontrollen og falske rier

  I går var jeg hos lege på 36 ukers kontroll, det ble lege siden jordmoren hadde ferie. Jeg hadde i grunn tenkt å spørre om ganske mye, men siden legen var dansk, så forstod jeg ikke så mye av hva hun sa. Så da får jeg heller ta spørsmål på neste kontroll som blir i uke 38. Hun gjorde hvertfall de vanlige undersøkelsene, og alt sto bra til med lillebror. Hun sa at nå hadde han snudd seg med hodet ned også, og det tror jeg skjedde natten før. Jeg merket hvertfall veldig mye romstering inni der, hehe. Hjertelyden låg på 140 slag i minuttet, og han vokser grett. Han ligger under det han gjorde en stund, men jeg rekner med det er greit siden de ikke har sakt noe på det. Jeg hadde fint blodtrykk, urin og det der, men jeg hadde litt lav blodprosent. Jeg vet ikke helt om 11 er sånn veldig lavt, men jeg fikk hvertfall jern tabletter da.

  Jeg har jo et håp om at noe skal skje snart da, siden jeg har disse falske riene og det er ikke så veldig behaglig. I går gikk slimproppen også, så da er vel det et steg nærmere det også. Jeg vet jo at det fortsatt kan ta en 4 uker til, men jeg lever i håpet om at det skal skje før dette. Det hadde jo passet perfekt om det skjer nå mens Kim er hjemme. Plutselig får han telefon, og da må han ut på jobb.  Madelen er reist til Norheimsund med farmoren og oldemoren hennes idag, så da er vi alene hjemme noen timer. Foreløpig er vi ganske sløve begge to, og Kim ligger å sover på sofaen. Det er mye vi skulle ha fått gjort, men det frister virkelig ikke å begynne på noen store prosjekter nett nå. Så da får vi se om dette blir en avslappingsdag eller om det blir gjort noe nyttig. I morgen skal vi uansett kjøpe lister til barnerommet, og i helgen skal vi sette de opp. Kanskje vi bare skal spare på kreftene til helge jobbing?! hehe. Jeg gleder meg sykt til å begynne å innrede rommet, selv om vi enda mangler kommoden så kan vi da komme godt i gang.

  Hvor lenge gikk dere med falske rier? Og hvor lenge før gikk slimproppen deres?

  Nytt - Ammetøy

  Genseren er super god. Den kostet 699 kr, men den er verdt det. Den er flisfor med puppene, så man slipper brystbetennelse osv. Alt er kjøpt hos Nelly.com.

  Hvilke ammeklær anbefaler dere?

  Hva tror dere han skal hete?

  Siden vi har valgt et navn som ingen andre i Norge har til babyen vår, så har jeg ikke villet røpe det før nå. Nå har jeg endelig mottatt alle bokstavene jeg skal male, så da kan jeg kjøre i gang med gjette konkurransen min. Jeg har tatt bilde av bokstavene i tilfeldig rekkefølge, så nå kan dere gjette navnet. Er veldig spent på om noen klarer dette, for det er ikke et vanlig navn i Norge.  Jeg har funnet igjen kameraet, og har dermed minnekortet mitt igjen, hehe. Jeg var helt sikker på at noen hadde stjålet det, men det var bare Malin som hadde lånt det, og glemt og sakt det. Heldigvis!

  Hva tror dere han skal hete?

  Jordmortimen

  På tirsdag startet jeg og Madelen dagen litt før 9, for å gjøre oss klar til en liten jordmor kontroll. Vi tenkte at det kom til å gå fort, og at vi kunne hjem for å dusje og bade med det samme vi kom hjem, og så hadde vi jo tusen andre ting på timeplanen som måtte gjøres. Men timen gikk ikke helt sånn som jeg hadde planlagt, og vi endte med å bruke to timer der inne. Jeg har merket noe jeg trodde var fostervann lekking, så jeg sa det bare for sikkerthets skyld. Da ble ting plutselig annleis, og jeg ble henvist til KK. Så etter timen var det rett hjem og pakke bagen (jeg fikk beskjed om å pakke alt just in case), og begynner reisen mot Bergen.

  I fire tiden ankom vi KK, og jeg fikk komme inn med det samme. Da var det dagens andre urinprøve og blodtrykks måling, og CTG test i en halv time. Men etter dette så måtte jeg vente på legen, og det var ikke bare bare skal jeg si. Siden det var ettermiddag så var det bare fire leger på huset, og de går jo først viss det er akutte ting på føden for eksempel. Men etter nesten tre timer venting fikk jeg endelig komme til. Han skjekket at alt var bra, og om det var fostervann. Det var det jo ikke, så jeg reiste forgjeves i grunn, hehe. Men best å være på den sikre siden! Men han skjekket hvertfall det jeg skulle på UL dagen etter da, så da slapp jeg tilbake i går.

  Vi bestillte hotell, for vi hadde ikke rukket siste fergen hjem. Så da ble det en tur på Thon hotel på Kokstad, og det var jo greit. Kan ikke nett si jeg var så fornøyd med rommet, men de var kjempe hyggelige med Madelen. Hun fikk med seg en bag med forskjellige ting i, og de hadde egen barnefrokost for henne. Og gårsdagen gikk med til shopping, og det var veldig greit å bare slappe av med det.

  Nå er det tusen ting som skal gjøres før vi skal til Kristiansand i morgen, og vi vet enda ikke når Kim kommer hjem. Det blir utrolig bale viss jeg må reise å møte han på flyplassen, for da må jeg reise med Madelen, to kofferter og vogn. Noe som ikke er lett selv om jeg ikke hadde vært gravid, hehe. Så jeg krysser fingrene for at han rekker å komme seg hjem, så vi kan ta bilen.
  Forberedelser

  Siden jeg har begynt å tenke litt på den berømte sykehusbagen, så fant jeg ut at jeg like gjerne kunne begynne å kjøpe inn et par småting som jeg trenger. Bedre å bli ferdig med det, enn å ta alt på en gang. Morgenkåpen som jeg hadde har jeg en smule problem med å gå igjen over magen for tiden, hehe, så jeg kjøpte meg en god å myk en på Cubus. Jeg trenger jo det på sykehuset, og det er litt kjipt når jeg må knyte den ovenfor magen, for den vil ikke gå igjen. Jeg kjøpte meg også crogs, som jeg egentlig hadde bestemt meg for å aldri ha igjen. Men de er greie å ta som tøfler eller noe, så da ble det noen rosa crogs (Madelen fikk velge farge, så da ble det jentefarge som hun sier). Jeg klarer ikke helt forstå hvordan jeg kunne gå med crogs ute blandt folk før, for det ser jo ikke ut.

  Andre som har begynte å tenke på hva de skal ha med på sykehuset?

  Babyshower - bilderas

  Nå har jeg ikke blogget på noen dager, og det er fordi jeg har hatt det super travelt. Mye reising og uforutsette ting som kom i veien, og da ble det veldig dårlig tid til det jeg faktsik skulle gjøre i stand, nemlig babyshower/grillfest. Men jeg rakk alt, utenom babyshower leker, men jeg tror vi klarte oss uten det.

  I går så hadde jeg et kjempe koslig babyshower selskap, med masse gjester, god mat og mange fine gaver til babyen (og til og med en til meg). Det var ikke noe sånn typisk amerikask babyshower, der alt er i en farge osv. Jeg lagde heller til med grilling på verandaen til mamma, og hadde noen blå cupcakes og kaker til dessert. Jeg hadde det kjempe gøy, og syns det var utrolig gøy at alle (nesten) kunne samles på en gang. Bilder av gavene skal jeg legge ut senere, for nå er jeg så sliten at jeg ikke orker å ta bilde av det.

  I stede for å skrive en hel del, så deler jeg heller noen bilder med dere.

  Jeg gjorde et tappert forsøk på å grille selv, men fant fort ut at det ikke var noen jente jobb. Da ble det til at Håvard måtte stå å grille maten til oss, men det var jo veeldig snilt gjort da, hehe.

  En veldig oppblåst gravid meg, med vann i føtter og fingrer. Men vi måtte jo ha et bilde fra pakkeåpningen.

  Sånn går det når man lover Madelen noe, hehe (her leker de cafe).

  Andre som har vært med på en babyshower?

   

  Sykehusbagen  Noe jeg har glemt?

  Oppdatert utstyrsliste

  Ja, det er da enda lenge igjen til babyen kommer. Men jeg syns det er greit å planlegge hva vi trenger og kjøpe inn, og hva vi allerede har. Det er jo tusen ting man må huske på, og jeg husker virkelig ikke alt i hodet etter sist gang, hehe.
  Det med (x) har vi, det med (/) har vi litt av og det som ser sånn ut ( ) har vi ikke enda.

  Sove:

  (X) Grindseng (vi har stokke sengen etter Madelen)
  (X) Vugge
  (X) Madrasser
  (X)  Tisselaken
  (X) Laken
  (/) Sengesett (Trenger noen flere i den minste str. først og fremst)
  (X) Dyne + pute
  (/) Sengekant + sengehimmel (mangler sengehimmel)
  (X) Uro
  (/) Tepper i ull og bomull

  Stelle:

  (X) Stellebord/kommode
  (X) Stellepute
  ( ) Bleier
  ( ) Bossbøtte (liker ikke bleiebøtte)
  ( ) Våtservietter
  (X) Vaskekluter
  (X) Badekarsete
  (/) Badehåndkler
  (X) Gulpekluter
  (X) Badetermometer
  (X) Manikyrsett
  (X) Febertermometer
  ( ) Såper
  (X) Badeolje
  (X) Hudkrem
  ( ) Sleve smekker
  (X) Helsetepper

  Spise:

  ( ) Stokke tripp trapp
  (X) Flasker
  ( ) Flaske smokker
  (X) Sterilisator
  (X) Flaskebørste
  (/) Smekker
  ( ) Baby safe feeder

  Ut på tur:

  (X) Bagvogn
  (X) Insektsnett
  (X) Regntrekk
  (X) Dunpose (Odenwalder)
  (X) Lammeskinnspose
  (X) Lammeskinn
  (X) Stelleveske
  (X) Bilstol + base
  (X) Bilspeil

  Litt av hvert:

  (X) Smokker
  (X) Baby Call
  ( ) Vippestol
  (X) Babygym
  ( ) Biteleker

  Til mor:

  (X) Amme Bh
  (/) Amme innlegg (ull og bomull)
  (X) Elektrisk brystpumpe
  (X) Brystvorte krem
  (X) Melkeoppsamler

   

  Klær tar jeg etter hvert, så det kommer jeg tilbake til.

  Noe spesielt jeg mangler?

  Legetimen

  Jeg har jo ikke oppdatert bloggen hele helgen, og heller ikke vært så flink i uka. Men på Torsdag var jeg jo til legen (siden jordmoren ikke var her), og jeg tror ikke jeg har fortalt hvordan det gikk. Men alt sto bra til, og lille gutt har det bra. Hun gjennomførte alle de vanlige tingene, som blodtrykk, urin, vekt, hjertelyd osv, og alt var fint. Jeg har hadde gått opp 5 kg nå, og jeg liker det virkelig ikke. Det verste jeg vet er når jeg må gå opp på den vekten, for det er virkelig ikke noe gøy, hehe. Jeg elsker å høre hjertet, det er så hærlig. Jeg skal på ny UL 25. Juni, bare for å være sikker på at alt står bra til med blodgjennomstrøm og det der.

  I helgen har jeg gjort så mye at jeg har ikke hatt overskudd (les. mye for meg som går hundre meter nå, og må ha pause, hehe). Men jeg får det plutselig for meg at jeg vil rydde, vaske, klippe plen osv, og så merker jeg ikke at jeg er sliten før jeg tar meg en pause, og da er det for seint. Men idag er det total avslapping, før jeg i morgen tenkte at jeg skulle vaske/rydde litt mer hos svigermor. Det er noe merkelig med meg, for jeg vet det ikke er normalt å elske å vaske/rydde der det er så mye at jeg får fylt opp maange bossekker. Men det er meg, og jeg har i grunn alltid likt det. Her hjemme blir jeg nesten lei meg om jeg ikke får fylt opp en bossekk når jeg rydder.  Går dere mest til Jordmor eller Lege?

  Ultralyd + 3d bilder

  På fredag var vi jo på ultralyd, og jeg er som vanlig litt treg med å oppdatere. Vi kom klokken 12 (var alt for tidlig ute, pga. sist brukte vi en time før det var ledig parkering), og jeg hadde time klokken 13. Først så tok det jo en evighet før klokken ble 13, og når den endelig ble det så fikk jeg jo aldri komme inn. Tida gikk, og de som hadde time 13.30 kom inn før meg. Til og med de som hadde time kl 14 kom inn før meg, og noen av de som hadde time 14.30. Jeg spurte flere ganger når de ble min tur, med det eneste de sa var at det skjedde noe med pasienten før meg og de visste ikke når legen min var klar. Jeg syns det var utrolig dårlig at jeg ikke bare kunne gå til noen andre, og heller la de som hadde time en time etter meg vente litt de også. Men når klokken var 14.30 slapp jeg endelig til, og jeg fikk tatt utralyd og målt blodgjennomstrømning. Alt sto bra til med lillebror, men jeg skal på ny time i juni for å skjekke igjen. Tror ikke han var helt fornøyd med blodgjennomstrømningen, men gutten var hvertfall nett så stor som han skal være. Det var en veldig hyggelig lege, og jeg fikk gratis 3d bilder. De ble ikke så veldig bra, men jeg var der ikke for bildene sin skyld. Men nå er jeg fire bilder rikere av lillebror, og det er jo gøy å ha i album.

  Dette er føttene (jeg måtte spørre jeg også, haha).

  Var dere på flere ultralyder? Hvorfor?

  Det ble en...

  Er det noen som er spente nå? For det var nemlig vi. Alt sto bra til på ultralyden, og alt var på plass der det skulle. Madelen forstod lite av hva som var på skjermen, tror ikke det var nett sånn hun hadde sett det for seg. Jeg spurte om de kunne se kjønnet, og de kunne si med 99% sikkerhet at det var en GUTT :) Så nå har jeg en liten guttebebis i magen, som vil komme å bo med oss i August.

  Terminen ble skjøvet frem til 23. August, i stede for 20. August som det var først. Men jeg tipper jeg føder litt før tiden uansett, jeg bare har en følelse på det. Jeg skal tilbake på UL 27. April, siden jeg må ha ekstra oppfølging.


  Lillebror <3
  Storesøster <3

  Andre som vet hva de får?

  Utstyrsliste

  Ja, det er da enda lenge igjen til babyen kommer. Men jeg syns det er greit å planlegge hva vi trenger og kjøpe inn, og hva vi allerede har. Det er jo tusen ting man må huske på, og jeg husker virkelig ikke alt i hodet etter sist gang, hehe.
  Det med (x) har vi, det med (/) har vi litt av og det som ser sånn ut ( ) har vi ikke enda.

  Sove:

  (X) Grindseng (vi har stokke sengen etter Madelen)
  (X) Vugge (vi bruker den samme som Madelen brukte viss vi trenger den)
  (X) Madrasser
  (/)  Tisselaken (vi har et, men det trenger nok Madelen snart. Så vi kjøper nok et til)
  (X) Laken (vi har en del i forskjellige str.)
  (/) Sengesett (vi har noen, men de fleste er rosa på. Så vi får se på UL om vi trenger)
  (X) Dyne + pute
  (X) Sengekant + sengehimmel (rosa sengehimmel, så den må kanskje byttes)
  (X) Uro
  ( ) Sovepose
  (/) Tepper i ull og bomull

  Stelle:

  (X) Stellebord/kommode
  ( ) Stellepute
  ( ) Bleier
  ( ) Bossbøtte (liker ikke bleiebøtte)
  ( ) Våtservietter
  ( ) Vaskekluter
  (X) Badekarsete
  (/) Badehåndkler
  (/) Frottehåndklær
  (/) Gulpekluter
  ( ) Badetermometer
  (X) Manikyrsett
  (/) Febertermometer (har et sånt vanlig, men skal kjøpe et sånt til pannen)
  ( ) Såper
  ( ) Badeolje
  ( ) Baby olje
  ( ) Sleve smekker
  (/) Helsetepper

  Spise:

  ( ) Stokke tripp trapp
  ( ) Flasker
  (X) Sterilisator
  ( ) Flaskebørste
  (/) Smekker
  ( ) Baby safe feeder

  Ut på tur:

  (X) Bagvogn
  ( ) Insektsnett
  (X) Regntrekk
  (X) Dunpose (Odenwalder)
  (X) Lammeskinnspose
  ( ) Lammeskinn
  ( ) Stelleveske
  ( ) Bilstol + base
  (X) Bilspeil
  ( ) Bilstol pose
  ( ) Bilstol adapter til vogn

  Litt av hvert:

  ( ) Smokker
  (X) Baby Call
  ( ) Vippestol
  ( ) Babygym
  ( ) Biteleker

  Til mor:

  (/) Amme Bh
  ( ) Amme innlegg (ull og bomull)
  ( ) Støttebelte/truse
  ( ) Elektrisk brystpumpe
  ( ) Brystvorte krem
  ( ) Melkeoppsamler
  ( ) Strekkmerke krem

   

  Klær tar jeg etter hvert, så det kommer jeg tilbake til.

  Noe spesielt jeg mangler?

   

   

  Første babypakke + hjertelyd

  Det er en stund siden jeg fikk denne i posten, men har ikke kunnet dele den med dere før nå. Denne er fra BAM, og er en av mange gratis pakker gravide kan få. Det er jo så gøy med gratis ting, og jeg gleder meg til jeg kan hente og bestille flere pakker.

  Viss det er noen som er interesserte, så kan jeg dele de gratis gavene jeg vet om med dere. Men da får dere skrike ut, hehe..  Nå er jeg nett kommet hjem fra Jordmor time, og er fornøyd med det. Selv om jeg er syk, så måtte jeg ta denne timen (pga. vi har bare jordmor en dag annenhver uke her jeg bor). Men jeg er bare fornøyd, for jeg fikk høre babyen sitt hjerte før første gang. Det tok en stund før hun fant det, for h*n bare sparket i det aparatet hele tiden, hehe, men til slutt fant vi et tydlig hjerte. Og det var 144 slag i minuttet!

  Jeg var også storfornøyd pga. jeg ikke har gått opp noe enda. Jeg hadde faktisk bare gått ned 2 kg siden sist kontroll, og nå har jeg jo spist helt normalt. På sist kontroll så var jeg jo så kvalm at jeg ikke klarte å spise, så det sier vel bare litt om hvor mye jeg har gått opp pga. medisinene mine. Så når jeg kan begynne på medisiner igjen, så skal jeg spørre om å få noen man er garantert å ikke gå opp av (for det er ikke gøy å ha valget mellom å være feit eller ha vondt i hodet).

  Ellers sto alt bra til, og ingenting var galt. Nå er det UL om to uker, og så har jeg ny time hos jordmor om fire uker. Jeg skal jo og ha ekstra oppfølging med UL på KK, men det syns jeg bare er greit.

   

  Noen andre som liker å gå gratis pakker?
  Hvor mange slag i minuttet hadde deres barn første gang dere hørte det?

  Jente eller gutt?

  Vektfordelingen:
  Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Til nå, gutt (men er ikke så langt enda da)

  Hår på leggene:
  Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Gutt (sykt irriterende ting i grunn)

  Mageformen:
  Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Litt usikker, men heller mot gutt

  Søvn:
  Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

  Madelen - Usikker
  Baby - Usikker, men tror jeg ligger samme vei (har samme side av sengen enda)

  Føtter:
  Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

  Madelen - Gutt
  Baby - Gutt

  Far:
  Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.

  Madelen - Gutt
  Baby - Jente

  Mormorens hårfarge:
  Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Jente

  Morgenkvalme:
  Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.

  Madelen - JENTE
  Baby - Gutt

  Mors utseende:
  Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.

  Madelen - Jente
  Baby - Jente

  Brystforandringer:
  Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Gutt

  Tall:
  Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.

  Madelen - Gutt
  Baby - Jente/gutt (usikker på om jeg var 19 eller 20 :P)

  Nål i tråd:
  Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.

  Madelen - Usikker
  Baby - Usikker (må teste det)

  Urin:
  Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.

  Madelen - Usikker
  Baby - jente

  Fysen på:
  Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

  Madelen - Gutt
  Baby - Usikker (jeg elsker fruks, men klarer ikke godteri)

  Nesen:
  Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Jente

  Hjertelyden:
  Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Usikker

  Hodeverk:
  Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Gutt (dette kan jo ha med at jeg ikke kan ta migrene medisiner da)

  Hendene:
  Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.

  Madelen - Usikker
  Baby - Gutt

  Kopp:
  Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.

  Madelen - Usikker
  Baby - Gutt

  Hoven:
  Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - usikker

  Halsbrann:
  Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Gutt (enda hvertfall)

  Spark:
  Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.

  Madelen - Jente
  Baby - Usikker

  Kosthold:
  Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

  Madelen - Gutt
  Baby - Gutt

  Hvem foreslo barn?
  Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.

  Madelen - Usikker
  Baby - Usikker

  Bekymringer:
  Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.

  Madelen - Jente
  Baby - Gutt

  Søsken:
  Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

  Baby - Gutt

   

  Hva tror dere?

   

  Nå kan jeg endelig fortelle det

  Jeg er GRAVID :D  Jeg har visst dette lenge i grunn, hvertfall siden 17. Desember da. Dette er også grunnen til at jeg ikke har blogget i det siste, for jeg er så dårlig og trett. Jeg har i grunn sovet for det meste, når jeg ikke har vært på jobb. Jeg har ikke orket å være med folk nesten, så føler jeg er blitt skikkelig usosial. Men det får bare være sånn til jeg blir bedre :P

  Jeg gleder meg virkelig til jeg får litt mer energi, og jeg merker at jeg er på bedringens vei når det gjeldet nett det. Og jeg har faktisk bare spydd en gang, men har vært utrolig kvalm hver dag i noen uker. Men det å slippe å spy er utrolig hærlig!

  Jeg er 16 uker på lørdag, så jeg er 15+5 idag. Jeg skal på ordinør UL 20. Mars, og satser på å få vite kjønn da.

  Såå.. i sommer blir Madelen storesøster :) Og hun gleder seg veldig!

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits