• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Oppussings tips

  Hei hei!

  Det er travle tider her, og dagene går i oppussing, sykdom, skole, barnehage, planlegging osv.
  Jeg tenkte i dag at jeg kunne prøve å komme med et par tips til dere andre som planlegger å starte med store eller små prosjekter når det kommer til hus og oppussing. Kanskje det er flere av dere som har tenkt å pusse opp et hus på 300 kvadrat helt fra skratch også..

  1. Det aller første tipset jeg har til dere alle er at ting koster.. og som oftest koster det MYE mer enn hva man planlegger. For vi hadde hvertfall ikke satt opp hver eneste 2/4 planke eller hver skrue pakke vi skulle bruke i våres budsjett. Og det at vi måtte ha så mange ulike verktøy visste vi hvertfall ikke.
  Så mitt første tips er å ta litt ekstra i på alt dere setter opp i budsjettet.

  2. Start med det aller viktigste. Om dere har et hus som ikke er isolert eller som trenger et nytt tak, da starter dere med det. Det er lite vits i å planlegge hvilke farger man skal ha på soverommet om taket lekker eller man fryser hele vinteren.

  3. Gjør det dere klarer selv, for det er mye å spare her altså. Og alle klarer å legge gulv eller sette opp vegger innvendig selv, det er bare å prøve. Vi hadde ingen erfaring på noe, men man lærer etter hvert man prøver. Og har dere familie eller venner som vil hjelpe til, la dem få lov.
  Det var noen økonomiske tips, så da er det over til de litt mer praktiske:

  1. På vinduer så har vi valgt å endre størrelse på omtrent alle vinduene våre, og flyttet rundt på alt. Vi har og valgt selvvaskende ruter i glassene, for da slipper vi å leige lift for å vaske vinduer i 3 etasje, da er det nok med spyseslange med vann. Vi har og valgt en dobbel skyvedør i glass ut til verandaen, noe som slipper inn mye bra lys til stuen.

  2. Når det kommer til tak på huset så har vi enda skifer på taket vårt. Men vi har en del over inngangspartiet og badet som ikke har fått skifer heller fordi vi ikke hadde nok. Det er alt for dyrt for oss nå, og det er vanskelig å få tak i like steiner. Satser på at ved et senere tidspunkt kan vi få til å legge skifer heller over resten.

  3. Kjøkkenet vårt er fra Aubo, og kjøpt gjennom Monter. Vi får rabatter der, og da var valget enkelt. De har kjøkken i forskjellige prisklasser, og forskjellig kvalitet. Vi har valgt et som heter Toscana, og det kommer i ferdige moduler. Vaskerom har vi og valgt ferdige moduler, bare et litt enklere og billigere alternativ. Man kan og få kjøkken i Ikea kvalitet, men disse kommer og flatpakket som ikea sine.

  4. På badet har vi valgt fliser, og vi har brukt epoxy fugemasse. Dette er en to-komponent syrefast fugemasse, så den tåler vann mye bedre enn vanlig sement fuger og den er mye lettere å rengjøre (man slipper å skure mellom hver flis).

  5. Av gulv har vi valgt Pergo sine gulv over alt (unntatt våtrom og yttergang). Vi har fått testet ut både vanlige laminat planker, og vinyl planker, og vi absolutt anbefale vinyl premium gulvene. Disse er mye lettere å legge, i tillegg til at de er "mykere" å gå på og mer lydtett.
  Synes dere dette var et ok innlegg? Da kan jeg komme med flere tips til dere etter hvert.
  Bare si i fra om hva dere vil lese mer om her på bloggen.

   

  #mammablogg #interiør

   

   

  Hustegninger - Første utkast

  God kveld!

  I helgen fikk vi første utkast av hustegningene våre. Vi vet ennå ikke helt hvordan vi skal ha det, og skal diskutere det litt når Kim kommer hjem igjen fra kurs. Vi må se det litt an på hvor mye det kommer til å koste, men jeg håper virkelig vi får råd til det påbygget vi ønsker. Da kommer vi i såfall til å få en diger stue, og stort flott kjøkken. Badet kunne fint vært litt større, men det skal likevel være stort nok til både dusj og badekar. Så nå gleder jeg meg veldig til å høre prisene på alt sammen, så vi kan begynne å planlegge enda mer.

  Litt vanskelig å se her, men dette er hvertfall lignende det vi har tenkt. Noen dører og vinduer skal endres på, og møblene skal vi ikke ha sånn som på tegningen da. Jeg gleder meg aller mest til nytt kjøkken, nytt bad og stor terasse.

  #interiør #husbygging #oppussing #tegning #mammablogg

  Husbygging, tak og tanker

  Er det noe jeg ikke har greie på så er det vel tak, men det er vel bare å innse at det er noe man ikke klarer oss uten her på Vestlandet. Det er så utrolig mange forksjellige typer tak, og det kommer i mange prisklasser. Våres tak har en ganske høy prislapp, for vi har skifer tak. Hadde vi hatt masse penger, så hadde vi så klart byttet ut hele taket til et helt nytt skifer tak, men vi har et budsjett som de fleste andre har.

  Vi skal jo bygge på en ny del på huset, og da trenger vi jo tak. Vi vet ikke om vi må skifte ut hele taket på den gamle delen også, eller om vi kan bruke den videre. Om vi må skifte ut alt, så må vi over til noe annet. Jeg fant en kjempe bra tak guide her (www.monier.no), og der var det masse nytting informasjon. Innpå der finner du alt om hvordan du legger tak til kalkulator for å regne ut pris på tak.

  Under kommer noen bilder av hvordan huset vårt ser ut. Hagen er omgjort etter at disse bildene ble tatt, men huset er dønn likt.  Det er her på oppsiden av huset vi skal bygge på noen meter, sånn at vi får litt større plass. Så hvordan taket blir her kan bli spennende å se når vi får tegninger og litt mer informasjon.

  Om det blir nytt tak, så skal det hvertfall være svart shiny tak. Jeg syns tak som skinner så utrolig nydelig. Disse takene under var utrolig nydelige syns jeg.


  Bilder lånt fra Monier.no

  Happylights

  God morgen!

  Nå har jeg sendt Madelen og Minato i barnehagen, så da er det bare å begynne å vaske og rydde til Kim kommer hjem i kveld. Jeg syns alltid det er gøy at det ser litt bra ut her hjemme når han kommer hjem, så han slipper å begynne å rydde med en gang. Jeg har en lang jobb foran meg, og kjenner jeg meg selv rett, så blir jeg aldri ferdig. Jeg skulle gjøre såå mye i går, men var så klart dårlig over halve dagen.

  Jeg tenkte å lage hjemmelaget pizza i kveld, og noe til dessert. Vi har aldri dessert, men det var visst veldig viktig for Madelen at det var det idag. Minato er sikkert lagt seg, så da har jeg kjøpt inn pølser, så kan han og Madelen få lage seg et par mini pizzaer etter barnehagen.

  Siden jeg har hatt bloggpause, så er det så mye jeg ikke har fått vist dere. Så i dag ville jeg nett vise happylightsene jeg fikk av Malin til jul. Jeg har ønsket meg det lenge, så jeg ble kjempe glad. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle ha dem, men plutselig hadde Kim hengt dem opp for meg, og det ble så koslig. Kreativiteten min er ikke den beste, så jeg hadde nok hengt dem rett opp og ned jeg.

  Da får jeg sette i gang med litt diverse, så jeg har en liten sjangs til å bli ferdig.

  Ha en fin dag alle sammen :)

  Juletreet vårt


  Jeg er faktisk utrolig fornøyd med årets juletre, selv om kurven jeg kjøpte ikke passet til beina på treet. De englevingene gjorde virkelig susen, og jeg har endelig klart å holde meg til to farger på pynten. Vi har en annen kule som Madelen har laget, men den er så nydelig at det gjør ingenting.

  Hva syns dere?

  Julehuset vårt

  Her kommer noen bilder av hvordan vi har det nå i desember tiden. Det har kommet opp et par ting til, og det er og litt som mangler. I helgen skal vi prøve å få tatt opp juletreet, og vi har ikke fått opp favoritt nissen min enda. Vi kjøpte julelys til ute, men må vente pga. vi manglet en adapter. Jeg skal prøve å få tatt oppdaterte bilder når vi får opp juletre og diverse.

   

  Hvordan er deres julehus? Liker dere best rød eller hvit jul ??

  Nye puter til sofaen  Jeg har aldri kommet i gang med pute kjøp til sofaen, så da tenkte jeg det var på tide. Målet mitt er å ha hele sofaen full, men jeg begynner med to. Disse er fra Hm, og kostet meg veldig lite penger (da jeg bestillte da alt var på salg). Jeg elsker linputen, den er nydelig.

  I dag får jeg ikke tatt bilder av kalendergavene, men Minato fikk en liten bil og Madelen fikk et lykketroll.

  I morgen kommer Kim hjem, så det blir nok ikke så mye blogging da heller. Jeg ska gjøre mitt beste da, så kanskje det blir noe lite.

   

  Andre som elsker puter i sofaen? .. helst hele sofaen full!

  Interiør - mitt desember lysfat  Hva syns dere?

  Litt nytt på interiør fronten

  Minner alle om konkurransen jeg har gående i samarbeid med Barbie - HER


  Her om dagen fikk jeg en stor pakke fra Panduro, faktisk mye større enn jeg hadde forventet. Jeg satt oppe en natt for å bestille derfra mens alt var på salg, nattåpent på en måte. Det var helst for å bestillte diverste kalendergaver til Madelen, men noe til meg selv ble det også. Jeg husket ikke at jeg hadde bestillt alt en gang, som blant annet et lite juletre. Det kan så klart komme godt med når det nærmer seg jul for det var veldig søtt.

  Men mine favoritter var disse to, spesielt englevingene. Det var helst de jeg ventet på, så jeg ble overlykkelig når pakken kom. Hele den store pakken kom ikke på mer enn 1500 kr, og oppi der lå det rundt 30 ting. Så jeg vil si det var et utrolig godt kjøp, og de fleste kalendergavene er unnagjort.

  Jeg gleder meg til å være med Madelen å lage både julepynt og male fuglehus når desember kommer.

  Hva syns dere?

  Mine hustegninger

  Altså nå må jeg bare begynne med at dette er ikke tenget med noe som helst nøyaktige mål eller noe, bare litt skisse over hvordan vi mest sannsynlig skal ha det når vi kommer i gang. Jeg har fått helt dilla på dette nå, og klarer nesten ikke vente mer. Jeg tror det kommer til å bli ganske bra på denne måten, så da gjenstår i grunn bare penger før vi kan sette i gang.

  Kjeller:

  I kjelleren blir det ganske likt som det er nå. Der det står vaskerom, der er det nå er halv ferdig dårlig kjøkken. Men det er allerede innlagt varmekabler osv i dette rommet. Der det står kjøl, er det nå bare to frysebokser og en haug med rot. Resten er det samme som nå, og trenger bare litt shining.  Hovedetasjen:  Hovedetasjen er der alt omtrent blir forandret. Her blir det nye påbygget, med alle sine soverom og et stort bad. Det som nå er lekerom skal bli til gangen med inngangsdøren. Vi skal og flytte trappen. Det kommer et bad der det nå er vaskerom og yttergang + litt av det som nå er bad. Kjøkkenet blir ganske likt, bare det tar med seg litt av det som nå er bad. Tv rommet til Kim blir spisestue, og stua blir som den er. Vi skal rive vegger, sånn at kjøkken, spisestue og stue kommer i et. Vi skal og fjerne den ene pipa, noe jeg tror kommer til å bli mye arbeid. Vi får en stor terasse, og det skal være to terassedører. Jeg prøvde meg på å planlegge vinduer, men jeg gav fort opp, hehe.

  Loft:  Her har jeg prøvd å tengne hvordan det ser ut nå også. Oppe skal bli Kim sitt tv/media rom, noe som han trenger stor plass til. Han kan ikke ha skråtak, så dette er i grunn eneste måten. Han får et stort rom da, så han får være fornøyd. Vi får også plass til en del annet, men det blir skråtak omtrent over alt. Men jeg tenker kontor, gjesterom, garderobe, eller noe sånt. Her har jeg tenkt veldig lite, og jeg tror vi får ta det litt som det kommer etter at Kim har tatt den plassen han trenger.

   

  Hva syns dere? Noen som har bygget hus som kan komme med alt av tips det finnes?

  Lysfat med personlighet

  Jeg tror lysfatet mitt er favoritten innen interiør her i huset for tiden. Den nydelige telysholderen med pynt på har Madelen laget i barnehagen, og vi fikk den i gave til jul fra henne. Jeg elsker den, og den gjør det mye mer personlig.

  Har dere noe barna har laget som betyr ekstra mye?

  Litt jul i hjemmet  Nå begynner jeg å komme mer og mer i julestemning, og gleder meg såå masse til julaften. Vi har pyntet mer enn dette, men dette er hvertfall litt. Vi har ikke den fineste julepynten, og jeg liker best hvit jul (ikke så mye rødt, men det var det vi hadde etter de andre årene). Jeg elsker den store nissen min som jeg kjøpte på Europris i fjord (Kim hater den, haha). Madelen sin favoritt kalender er faktisk den fra Julekongen, og det er ikke engang noe inni den (jeg klarer ikke helt å forstå det, for jeg likte alltid best pakkekalenderen når jeg var liten). Til neste år er det helt sikkert at da skal jeg ha meg mer julepynt, og få det skikkelig fint. I den vasken som det røde julehjertet ligger skal jeg ha noe sånn juletre greier, men har bare ikke orket å hente det enda (så vi får se om det i hele tatt kommer til å skje).

  Noen andre som har noen fine julepynt bilder på bloggen?

  Litt julestemning

  Dette innlegget skulle jeg egentlig publisere for sånn en uke siden, men har helt glemt det. Men tenkte jeg skulle vise dere litt av julepynten vår, siden alle andre gjør det. Så her kommer noen julebilder;

  Har dere pyntet til jul?

  Noe nytt til huset

  Tenkte jeg ville vise dere det nye jeg har pyntet huset med, nemlig en fin trollhassel busk med pynt på. Har ikke nett fått så mye pynt enda da, men det kommer etter hvert. Jeg syns det ble nydelig, og jeg er jo bare super fasinert av tre. Dette var jo midt i blinken for meg, og jeg kan sitte å stirre på det i evigheter. Derfor har jeg flyttet sofa plass, sånn at jeg kan se på det hele tiden, hehe.

  Har dere trosshassel eller andre trær i huset?

  Lysfat dekorering

  Jeg trenger litt tips og inspirasjon til hvordan jeg kan dekorere et lysfat, og inspirasjon om farge sammensettinger. Jeg satt sammen noe på et fat i full fart i helgen, bare for å ha det litt koslig i huset. Vi har så mye brun/gult i huset, det er sånn skikkelig 70-talls preg over hele huset. Jeg gleder meg virkelig til å pusse opp, og kunne dekorere nett hvordan jeg selv vil. Spesielt gleder jeg meg til å få nytt kjøkken, et skikkelig hvitt kjøkken i herregårdsstil. Kunne ønske det bare kunne falle noen hundre tusen ned fra himmelen, og rett på trappa vår. Men det skjer nok ikke, så da er det bare til å ta tida til hjelp.

  Nå skal jeg bare nett sette på en klesvask, så stikker jeg til Jondal for å gjøre noen ærender og hente Madelen i barnehagen. Hun var så stolt idag, siden hun hadde ny sekk, nye sko, ny jakke, ny dress og ny matboks med seg.. søta mi <3

  Noe nytt på veggen

  Idag har vi brukt omtrent hele dagen til å rydde og vaske huset, og rydde opp utenfor huset. Det har jo ikke sett ut noen plass den siste tida, pga. bytting av stuer og diverse. Men nå må vi gjøre alt i stand til neste helg, da Madelen skal ha første bursdagsselskapet sitt. Jeg får det ganske travelt i uken med jobb, møte, kurs osv, så det er greit å bli ferdig med en del.

  Vi har og fått hengt opp litt pynt og bilder på veggen idag, så nå ser det hvertfall litt bedre ut hos oss. Jeg gleder meg til huset er pusset opp, og jeg kan dekorere alt sammen.. men ting tar tid!


  Les mer i arkivet »Mars 2015 »Februar 2015 »Januar 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits