• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • La det bli lys

  Hei hei!

  Nå nærmer vi oss ferdig med oppussing av huset vårt (eller vi har en del igjen i kjelleren da, som vi tar senere). En av tingene som gjenstår litt enda er å velge ut lamper. Blant annet så klarer vi ikke helt å bestemme oss for utelys på verandaen. Vi har tenkt på å ha sånne korte stoler man setter på rekkverket på verandaen. Jeg syns det virker veldig koslig å ha flere som rammer inn verandaen på en måte. Men det finnes jo så utrolig mange typer av disse også, så da er det vanskelig å gjøre et valg. Disse under fant jeg på DENNE siden, og de har utrolig mange fine lamper.  Et annet sted i huset som enda mangler lampe er lekerommet. Dette rommet har vi ikke fått begynt på enda, selv om jeg kjøpte tapet for et år siden. Jeg har tenkt å ha mange ulike pastell farger på rommet, sammen med hvit. Jeg er enda usikker på om jeg skal ta inn litt sort også, eller grått for den del. Det som blir lekerom er i kjelleren (siden vi nå kommer til å ha mange av oppholdsrommene i kjelleren), og har ikke vinduer eller dør (bare åpning). Jeg tenker derfor at det er veldig viktig å få rommet til å virke så lyst og så lunt som mulig. Og så er det jo viktig at det har et lekent preg over seg, siden det er et lekerom ungene skal ville leke på.


  Jeg syns disse var utrolig søte til å ha i lesekroken vi skal ha. Siden det blir mye farger på det meste, skal jeg ha litt nøytralt. Disse lampene med fot av en elefant er både lekne og nøytrale, jeg tror ungene hadde likt disse veldig godt. Da må vi bare velge hvilken.


  Til taket tenker jeg litt på denne. Vi skal ha Ferm Living sin pastellgrønne tapet, og da tenkte jeg at rosa lampe passet bra. Siden det skal passe både gutt og jente, så har jeg litt av hvert. Vi har ganske lav takhøyde i kjelleren, så jeg kan ikke ha noe hengelampe. Denne gir både bra lys, og har en farge som ungene liker godt (begge to, hehe).

  Resten av hoved rommene har allerede fått på plass lamper og spotter. Det eneste vi ikke har fått opp nå av det vi har er lysekronen vår til badet. Den må jeg bare få skryte litt av, for den er nydelig. Til jul så samlet Kim sammen alle julepengene sine, og kjøpte lysekrone for de. Det er ikke alle som kjøper den dyreste lysekronen i huset til badet, men vi tenkte å ikke være helt lik alle andre. Vi har ikke fått den opp enda, pga. vi må ha inn en vifte i veggen først (lysekronen blir i veien). Nå fikk vi denne viften på fredag, så da er det nok ikke lenge før vi kan få opp lyekronen også.


  Lancelot lysekrone.. er den ikke vakker? Vi kjøpte vår på belysningsdesign.com.

  Lys og lamper

  Når man bygger/pusser opp hus så er det mye som skal tenkes gjennom, og planlegges. Lamper, lyspærer og alt annet lys skal og være planlagt i prosessen. Vi har valgt å gå for en del spotter i våres hus, og har det både ute og inne. Så er det alle disse andre lampene som og skal på plass da, de som faktisk gjør noe ut av seg. Jeg syns det er utrolig stilig med sånne lamper som henger i en "klynge", der man ser selve pæren. Her syns jeg at selve sokkelen på lampen betyr noe, den må passe inn. På www.lysman.no fant jeg noen som var helt min smak, så da gjenstår det bare å velge farge.


  Jeg tror jeg liker aller best den i bronse, men det hadde kanskje vært kult med en kombinasjon. Hva syns dere?

  Kim har og lovet at han skal bygge et sånt hus alle har til lekerommet til ungene, og der har jeg og tenkt å ha en lampe. Siden jeg har tenkt å kjøre litt sort/hvitt/pastell tema på lekerommet så tror jeg det hadde blitt kult med den sorte til et mintgrønt hus.  Vi har og planer om å ha lys i trappen vår. Vi skal bare pusse opp den gamle, og har noen sånn kanter som passer bra til å sette opp LED strips i. Kim er veldig glad i lys alle steder utenom de mest vanlige (som i taket). Han liker helst at lyset skal komme fra vegg, gulv eller andre steder. Jeg er jo enig i at det er mye tøft da, og jeg tror det kan blir kult med lys i trappen. Jeg fant en god del på lysman.no av dette og, så jeg tipper vi ender opp med LED strips enda flere plasser enn dette.

  Det finnes jo utrolig mange måter å bruke LED strips på, og jeg har funnet litt inspirasjon på pinterest, og det finnes tusenvis av flere bilder der inne.På Lysman.no har de mange ulike varianter, og i forskjellige lengder.  Har dere noen gode ider til hva man kan bruke LED strips til?

   

   

  #mammablogg #interiør #lamper

  //Annonse

  Litt interiør inspirasjon

  Ønsker dere mye glede i det nye året :) Godt nytt år!

  Det vanskelige sofa valget  Nå nærmer det seg tid for sofa kjøp, og jeg har begynt å tenke litt. Først var jeg sikker på at jeg skulle ha Howad sofa, sjeselong og stol, men nå er jeg litt usikker. Jeg syns det er fint med hjørnesofa også, så da er jeg plutselig litt usikker.


  Hva ville dere valgt? Hvilken sofa har dere hjemme?

   

  Kjøkken inspirasjon

  I dag tenkte jeg å dele litt av inspirasjons bildene for kjøkken som jeg har lagret på dataen. Jeg har sikkert 1000 bilder med forskjellige bilder av interiør og ting som jeg vil ha i huset. Kjøkken er et av de viktigste rommene i huset, men det er og et av de vanskeligste å planlegge. Det er tusen ting man skal tenke på, og det er om å gjøre å få et så funksjonelt kjøkken som mulig, og det skal og se bra ut.

  Vi skal ha Aubo kjøkken, som man får kjøpt hos Monter. Det vi skal ha heter Toscana Hvit, og det er nydelig. Jeg reiste til Haugesund på Fredag for å tegne kjøkken, men de hadde visst ferie til 11. August. Jeg fikk i hvertfall se litt løsninger på utstillingene der da, så nå har jeg enda flere ting jeg vil få plass til.

  Vi skal ha helt sort benkeplate (om dere vet om noen fine i laminat, så si fra), og sorte hvitevarer. Nett nå tenker jeg veldig på om jeg skal gå for en innebygd micro eller kombiovn med dampfunksjon, og selfølgelig stekeovn da.

  Er det noen som har fine kjøkken som vil vise bilder? Eller vet dere om gode interiørblogger? Jeg trenger all den inspirasjonen og tipsene jeg kan få :)

  Planlegging av vaskerom

  Nå de to siste dagene er det eneste jeg har tenkt på om kvelden hvordan vaskerommet skal se ut. Vi har begynt å rive, og skal sette opp et flott og praktisk vaskerom. Det finnes jo så mange fine vaskerom der ute, så inspirasjonsbilder kan man bli sittende å se på i evigheter. Jeg lagret en hel haug med bilder på pcen, så det ble litt av en jobb å gå i gjennom alle for å se hva som faktisk er realistisk i forhold til våres rom. Vaskerommet er jo et av de viktigste rommene i huset, og det er mye som skal inn på nettopp dette rommet.

  PicMonkey Collageblogg1

  Jeg har prøvd å skrive opp hva som er viktig for oss, og hvilket behov vi har for dette rommet.

  * Stor benkplass ? Det skal være god plass til å brette sammen klær, uten av det kommer borti vaskepulver og andre ting.

  * Hyller over vaskemaskin ? Det er greit å ha lett tilgang til vaskepulver, tøymykner osv. Jeg har og tenkt å ha en liten kurv til ting som visse familiemedlemmer aldri klarer å ta ut av lommene sine. Dette er sånne typiske ting som lager rot om det bare ligger å slenger.

  * Skittentøys kurver ? Jeg skal ha plass til å ha en til alle farger, og dette skal ikke være synlig. Jeg tenker derfor å bruke to skuffer under vaskemaskinen. Jeg skal og ha gardin foran litt av disken, der vil jeg ha sånne praktiske kurver fra Ikea med hjul på. En søt rotting kurv må jeg og skaffe meg, og denne skal være en del av interiøret.

  * Plass til å tørke klær ? Dette er et absolutt must å presse inn på vakserommet. Nå tørker vi klærene litt rundt om i huset, og det er ikke noe gøy. Jeg tenker å kjøpe sånne som man henger i taket, og kan trekke ned en og en snor. Jeg vil og lage til en stang på veggen hvor jeg kan henge opp skjorter osv med kleshengere.

  PicMonkey Collageblogg2

  * Strykebrett ? Nå har jeg ikke noe strykebrett, og det er noe jeg savner veldig. På det nye vaskerommet SKAL jeg ha strykebrett montert i en skuffe, og ha plass til å oppbevare strykejern og annet under i skapet. Dette er noe jeg tenker å plassere så langt bort fra vaskemaskinen så mulig, sånn at jeg har et helt rent område.

  * Vaskemaskin og tørketrommel i høyden ? Jeg tenker å plassere dette over to store skuffer. Jeg kan ikke si jeg har problemer med ryggen enda, men plutselig en dag kommer det.

  * Skap over disk ? Jeg har tenkt å ha så mange skap over disken jeg får plass til. Det er veldig greit å ha et sted å oppbevare duker og andre ting man ikke får plass til andre steder i huset. Jeg tenker å og lage til med kasser med navnet til alle i familien som jeg legger det rene tøyet i. Da kan alle ta sitt eget etter hvert, for det skjer litt for ofte at det hoper seg opp her i huset (andre som har samme probem?).

  * Utslagsvask ? Jeg har tenkt å ha en helt vanlig utslagsvask som jeg kan felle inn i benkeplaten. Jeg tror og jeg kommer til å gå for en sånn dusj spring (vet ikke hva det kalles), jeg har hørt mange anbefale det.

  * Høyskap ? Et høyt skap med plass til alt av mopper, bøtter og vaskesaker er et must i mine øyner. Dette har jeg tenkt å presse inn ved siden av vasken, så alt dette kommer litt bort fra resten.

  PicMonkey Collageblogg4

  * Hjørneløsning ? Om alt blir som jeg vil, så kommer jeg til å velge hjørneløsning, for å utnytte plassen på best mulig måte. Selve rommet er litt teit plassering av flere dører, vinkler og vindu.

  * Varmtvannsbereder ? Nå har vi en bitte liten en, og den holder til maks to dusjer på en dag. Den nye vi skal ha er 3000 liter, og sånn hurtig oppvarming når det blir tomt for varmt vann. *gledermeg*.

  * Material valg ? Jeg har tenkt å gå for sjakkruter på gulvet og hvitmalte vegger. Jeg vil ha det ganske sterilt, men likevel hjemme koslig. Jeg tenker å ha en søt lampe, så kan gjøre litt mer ut av rommet. Vi har utrolig lavt tak i kjelleren, så lyse farger er et must.

  PicMonkey Collageblogg3

  Vaskeromsinnredning ? Jeg tror jeg kommer til å gå for Linn Bad sin vaskeromsinnredning. Jeg syns den virket ganske rimelig, og helt grei. Kanskje jeg kjøper benkeplate fra en annen plass, for jeg vil helst ha en svart en. Om det er noen som har andre tips til hvor jeg kan kjøpe fin innredning, så må dere skirke ut :)

  PicMonkey Collageblogg5 PicMonkey Collageblogg7

  Om det er noen av dere som har gode tips, så vil jeg gjerne høre. Pluss og minus med diverse? Kanskje dere har noen flotte vaskerom å vise meg?
   
  (innlegg fra 6. Juli)

  Inspirasjon - Jenterom  Nå for tiden går det forståelig nok veldig mye i interiør inspirasjon i hodet mitt, og noe må jeg jo bare få dele. Jeg ser på alt fra maling, fliser, vinduer, stikkkontaker, interiør, gardiner osv. Alt skal planlegges ned til minste detalj.

  I helgen blir tegningene tegnet, så da får vi se hvordan ting kommer til å bli. Jeg håper de får satt i gang med det samme søknadene er i orden. Det er så utrolig mye å tenke på, så jeg skriver side opp og side ned med lister.

  Når det kommer til Madelen sitt rom, så får hun seg helt nytt rom. Hun blir jo skole jente, så det må være litt mer voksent enn det er nå. Jeg tenker med en søt skrivepult, åpen garderobe, vakker seng og lekekrok. Kanskje et sminkebord etter hvert også. Det finnes så utrolig mange flotte tapeter, så jeg har veldig lyst at en vegg skal ha tapet.

   

  Hva syns dere? Vet dere om noen gode interiørblogger?

  Riviera Maison  Vakker inspirasjon...

  Inspirasjon - stue

  God kveld/natt!

  I kveld er jeg visst våken alt for lenge. Jeg gjorde et forsøk på å sove i sted, men fikk det ikke til. Tipper det er på grunn av at jeg la meg litt tidligere da migrenen startet. Så da tenkte jeg like gjerne jeg kunne skrive et lite innlegg, siden det ikke har blitt gjort før i dag.

  Siden vi nå snart skal til med huset, så kommer det nok en del innlegg om både inspirasjon, ting jeg planlegger å ha i huset og så klart bilder når vi begynner. I dag så vil jeg starte med litt inspirasjon om hvordan jeg vil ha stuen vår. Denne ser jeg omtrent akkuratt for meg hvordan jeg vil ha, og kjører nok litt Villapaprika stil over det hele.  Bildene er alle tatt fra google. Men ettersom jeg leser både Villapaprika og Lindevegen, så ser jeg jo at flere er deres hus.

   

  Hvilken stil har dere hjemme?

   

  Planer for året  Som jeg skrev så er det en del ting som skal skje dette året, og det blir et veldig spennende år (vi synest hvertfall det). I går var jeg på møte, og nett når har jeg ingen jobb. Jeg har valgt å avslutte læretiden min pga. jeg ikke klarer å jobbe i barnehage med migrenen min. Så nett i dag er det litt usikkert hva jeg skal velge, men det blir nok innen kontor jeg kommer til å gå videre med. Så nå er det NAV som skal hjelpe meg litt, og leger og diverse. Det vi ble enige om var hvertfall at jeg skulle tenke litt på det først, sånn at jeg er sikkert på hvilken vei jeg ville gå, og så får vi se hva det blir til. Jeg har jo aap, så økonomisk klarer jeg meg fint i tenke tiden min.

  Resten av året skal vi bruke til:

  * København tur (24-26 Januar), uten barn.
  * Jeg skal fortsette, og fullføre lappen så fort det lar seg gjøre.
  * Jeg må få meg ny jobb.
  * Japan tur i Mai/Juni (2 uker, med barn)
  * I Juni planlegger vi å få begynt på oppussing og påbygg til huset. Så da har vi lån i laang tid, nett som de fleste andre har.
  * Madelen begynner i første klasse. Dette tror jeg er det største av alt.. tenk at babyen min har blitt såå stor allerede.

  Jeg ser veldig frem til dette året, og satser på det blir bra.

   

  Hva jobber dere som?
  Er det noen av dere lesere som eier eget hus, og som har bygget/pusset opp alt?

  Inspirasjon - entre  Så mye fint!

  Jeg gleder meg så utrolig mye til vi skal pusse opp, og jeg kan innrede hele huset på tre etasjer nett som jeg vil (utenom tv rommet da).

  Basic stue møbler  Jeg har satt sammen en liten kollage av det jeg har tenkt å kjøpe til "min" nye stue. Alt kommer nok ikke på en gang, for alt er ikke like viktig. Det første jeg skal ha er hvertfall Vitrine skapet fra ikea, og to lye lysekroner (det må vi kjøpe inn før elektrikeren kommer, så slipper vi to regninger). Resten får vi ta litt etter hvert, men jeg tror dette kan bli bra til slutt. Jeg skal også kjøpe nytt spisebord, men dette avventer jeg litt siden det funker med duk over.

  Noe dere likte?

  Stue inspirasjon  Siden vi nå skal begynne å pusse opp den andre stuen, slik at det blir "min" stue, og den vi har når blir Kim sitt nye tvrom, så trenger jeg litt inspirasjon. Jeg elsker den type interiør som er på bildene, og disse bildene har jeg lånt av noen av mine favoritt bloggere. Jeg elsker når det er hvitt, med litt detaljer av den kule trefargen som er så in. Jeg er også veldig glad i alt av pynt i sølv, kvister, hvitt, beige, lysegrått og ikke minst stjerner (jeg blir ikke lei det enda, selv om man skulle tro man snart ble lei). Jeg vil gjerne ha det så koslig som mulig, så masse puter og lammeskinn i sofaen er et must. Jeg har kjøpt meg en sånt floss teppe, og gleder meg til å få det under bordet og sofaen.

  Hvor får dere inspirasjonen fra?

  Gangen oppe - inspirasjon  Dette er noe av det jeg vil ha i gangen oppe når den skal pusses opp. Det er det neste som skal gjøres med huset, etter at jeg jeg ferdig med babyen sitt rom. Vi har fått beskjed om å bytte ut loftsluka, så da tar vi like gjerne hele gangen med det samme. Siden vi allerede har skiftet ut vinduet, så er det bare maling, gulvlegging, litt elektriker arbeid og litt riving som trengs. Så jeg gleder meg til dette prosjektet, og vil helst bli ferdig med dette i løpet av dette året jeg skal være hjemme.

  Hva syns dere? Har dere noen gode interiør sider?

  Prosjekt; pallebord

  Jeg har planer om å lage meg et pallebord som stuebord, men har ikke kommet noe lenger enn å hente paller. Så nå må jeg pusse, male og kjøpe hjul. Jeg er usikker på hvordan jeg skal ha det på toppen, og jeg har sett noen har glassplater. Men hvor får man tak i sånne da? Det er jo litt kjipt om Madelen skal sette glasset sitt ned, så dette det gjennom bordet, hehe.  Noen som har laget sånne?

  Les mer i arkivet »September 2015 »Juli 2015 »Juni 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits