• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Fukt og mugg i kjelleren

  I dag tenkte jeg å skrive litt om et problem som mange huseiere sliter med, nemlig fuktskader og muggsopp i kjeller. Dette er et problem som man ofte ser i gamle hus som ikke har noe dreneringssystem eller plast rundt muren.Det er og noe som kan oppstå i nyere hus eller bygg. et par av grunnene er dårlig ventilasjonssystem eller ikke avfukting før nye bygg tas i bruk.

  Vi hadde dette problemet i vår kjeller. Når vi begynte med oppussingen av huset vårt så hadde vi egentlig ikke planer om å ta kjelleren enda, men etter hvert som vi tok ned vegger, des mer skade fant vi. Det var fuktskader bak alle yttervegger, og mugg langt oppover veggene. Det endte med at vi måtte rive ned alle veggene i kjelleren med det samme. Jeg tåler ikke muggsopp, så for min del så var dette noe som måtte gjøres med det samme.

  Polygongroup.com/no/ er et firma som kan hjelpe med problemer med alt fra vannskade og mugg problemer. De hjelper til med å stoppe problemet, og for å stoppe fremtidige skader. De behandler også gjenstander som har fått fukt/mugg skader.

  Om dere har eller mistenker sopp, mugg eller fukt i deres hus, så ta tak i det med det samme. Dette kan være helsefarlig for hele familien, og kan føre til hodepine, tretthet, tørre øyne og sår hals. De som har astma i familien, kan lettere utvikle dette ved disse problemene liggende i huset.

  Vi merket at med samme vi flyttet inn i huset, så luktet det rart i kjelleren. Jeg kunne ikke være der nede uten å bli dårlig. Når vi hadde bodd i huset en stund så merket vi ikke noe til lukten lenger, så vi tenkte at det hadde forsvunnet ved at det var folk som bodde huset igjen. For det hjelper så klart på når vi fyrer i ovnen, lufter osv, men dette var ikke nok. Og jeg er veldig glad for at vi tok tak i problemet. Jeg har på følelsen at det har vært en del av grunnen til min hodepine og tretthet, og jeg håper at når vi flytter hjem igjen, så er jeg bedre når det kommer til helsen min.

  Vi har tatt tak i både utside og innside av huset, så nå håper jeg at vi slipper unna disse problemene mer.  Her er det kommende lekerommet i huset vårt. Her har vi fjernet alt av vegger.  Fra i sommer da vi holdt på med utsiden.

   

  //Reklame

  Fasade oppdatering

  Hei hei!

  I går tok jeg turen ut for å ta bilder av utsiden av huset. Det er en stund siden sist, så det er greit å oppdatere litt her også. Det er ikke så mye som gjenstår nå, og i dag har de kommet enda lengre (fått inn et par nye vinduer i kjeller, fortsatt på isolasjon av grunnmur).

  Inne i dag har vi jobbet på hver våre kanter, jeg har malt og sparklet litt. Og holder på å gjøre klart til å male ene veggen til Minato svart (gru/gleder meg til å se resultalt). Kim holder på å bore hull i det nåværende vaskeroms gulvet, for da kan vi få trekt opp rør til det nye badet som skal bli der. Svigerfar legger litt panel på veggen, sånn at vi kan fortsette med trappen.

  Vi har bare satt inn en midlertidig dør, sånn at ikke den nye svarte døren skal bli stygg med hakk og greier.  #renovering #oppussing #interiør #interiørblogg

  Hus oppdatering

  Heisann!

  Nå har det vært dårlig med oppdatering her på bloggen, men det har sin naturlige forklaring med at vi ikke har hatt internett i det siste. I morgen håper jeg at det er på plass igjen, og da skal det bli litt bedre. I tillegg så har jeg ingen energi for tiden, så jeg venter på svar på blodprøver. Mest sannsynlig er det B12 som streiker igjen hos meg.

  Jeg tenkte jeg kunne komme med en liten hus oppdatering i dag mens jeg er oppe hos foreldrene til Kim. Ting går på frem, selv om det ikke vises så mye innvendig enda. Vi har revet en hel del, og i kjelleren har vi gravd opp både gulv og andre ting. Det er bare mur som står igjen, så nå er det klart til å sette opp igjen.  Endelig skyvedøren på plass, og det ble så bra. Utrolig deilig med mye lys, og en veranda å gå ut på.

  #oppussing #interiør #mammablogg #mamma #interiørblogg

  Fargevalg

  Aaah, dette må være noe av det vanskeligste når det kommer til oppussing (viss man ser bort fra flisevalg). Det er helt greit å velge ut farger til barnerom osv, men stuen er hard altså. Så klart jeg kunne valgt hvitt, og problemet var utav verden. Men jeg er dønn lei hvitt, så jeg skal ha grå, greige farger i stuen og kjøkkenet. Gangen har jeg allerede kjøpt inn Sanddyne fra Nordsjø, og satser på at den blir fin. I stuen og kjøkkenet vil jeg ha en litt lysere, men ikke for lys heller. Jeg har sett på både skagen, og mange fargeprøver jeg fikk låne med meg hjem.  Jeg har sett at mange har kalk og kalkrå i husene sine, jeg har og sett mange har marrakech, men den syns jeg blir litt i mørkeste laget. Jeg kan jo og ha kontrast vegger osv, men jeg er så usikker. Møblene har jeg sett meg ut, og fargene må jo passe til det også.

  Vi meg gjerne bilder av deres stuer, kjøkken eller andre rom som har en fin grå farge?


  Oppdatering på Madelen; Feberen har sunket, og ligger stabilt på 39,1. Allmenntilstanden er bra, og hun trodde ikke hun hadde feber at all i dag. Hele hun er full i utslett, men det klør ikke. Jeg mistenker den 5 barnesykdommen, men igjen så er hennes symptomer litt for sterke til det. Men igjen er hun ikke så syk at det kan være meslinger eller Røde hunder. Jeg har så klart skjekket med glass over prikkene, og de går bort.

  Det blir nok en legetur til på mandag om ikke feberen og prikkene er borte til da.  Noen som har hatt barn som helt ut av det blå får migrene, feber, slapp, klarer ikke snakke eller sitte.. etterfulgt av vond hals, enda mer feber og utslett?

  #fargevalg #interiør #oppussing #mamma #mammablogg #interiørblogg #sykdom #barnesykdom #stue #renovering

  Making the best of it

  Hei hei!

  I dag er Madelen bedre i hodet sitt, men våknet med nesten 40 i feber. Hun fikk paracet i dag tidlig, og nå er hvertfall allmenntilstanden litt bedre. Hun er enda oppe i så høyt som 39, men det at hun føler seg bedre er et bra tegn. Nå ligger hun på sakkosekkene og hører på spotify på ipaden sin, hun har virkelig fått øynene opp for å høre på musikk (nett nå går det i tsunami.. haha).

  Jeg prøver å gjøre det beste ut av hus situasjonen vår og for tiden. Det er ikke lett når det er nye ting som skal skje hver dag, og jeg må flytte rotet vårt rundt i huset litt etter litt. I dag så har vi faktisk ingen vinduer på ene siden av huset, og det er ikke sikkert vi får det før helgen heller. Vi har så klart plater på da, ellers hadde det blitt i det kaldeste laget.
  Nett nå har vi akkuratt nok sitteplasser til tre personer i stuen, så når Kim kommer hjem får han finne seg en krakk, haha.

  Sortering av katalogene mine.. den største haugen er faktisk bare kjøkken kataloger.  Matoppbevaring har vi både i bokhyller og under bordet (bedre enn å ha det på gulvet).
  Rotekroken vår.. her har vi samlet alt fra sko, jakker, tv, høytalere, bager osv. En virkelig god mix i denne delen av huset.

   

  #rot #interiør #mamma #mammablogg #interiørblogg #oppussing #renovering #minimalistisk #syktbarn #barn #familie

  Progress

  Hei hei!

  Her skjer det nye ting hver eneste dag, og nå har vi endelig store stue vinduer som jeg har ønsket meg så lenge. Jeg elsker dem allerede, selv om vi ikke har vinduskarmer eller noe enda.

  I dag har det kommet opp en god del bordkledning på den ene veggen ute, og veggen mot terassen er revet ned. I morgen kommer enda flere vinduer på plass, og det blir laget hull til skyvedøren vår.

  Nå skal jeg ut å male, mens det enda er fint vær.

  Hva syns dere så langt?

   

  #renovering #husbygging #interiør #fasade #mamma #mammablogg #interiørblogg

  Et par nye vinduer

  Hei hei!

  I dag er jeg ikke helt i form, og har faktisk ikke gjort noe som helst. Vi har ikke sofa lenger, for vi holder på å rive stuen, så jeg prøver mitt beste å finne en behaglig stillig i ungene sine sakkosekker. Selv om det er skinnende sol ute, så sitter jeg inne å fryser med ullsokker og ulljakke på meg.

  I går fikk jeg satt på plass to nye vinduer, et på Madelen sitt rom og et på Minato sitt. De skal enda få et til hver da, men det er en start. Vinduskarmer og det er ikke på enda, men det må nesten vente til Kim kommer hjem fra jobb (han reiser i morgen). I dag kommer de store stuevinduene på plass, og det gleder jeg meg veldig til.

  De siste dagene har vi revet ned en hel del av huset vårt, og kjelleren er snart helt ribbet. Vi fant til og med en 40 år gammel rotte i taket, yummi! Jeg begynner å se hvordan kjøkkenet blir seende ut, selv om vi enda må rive ned badet og hele veggen til stuen før vi kan bygge opp igjen. Så klart har vi en halvveis drager over halve kjøkkenet, og den passet absolutt ikke inn i mine kjøkken tegninger. Nå må jeg endre på dem, og tenke ut en smart løsning som skjuler dette uten at det gjør noe for plassen på kjøkkenet.  Kjøkkenet skal ikke gå i vinkel, men vi trenger bad litt lenger, så da må vi vente med å rive ned badet.


  Her skal veggen rives, pipen støpes igjen og vi skal ha åpen løsning fra kjøkken til stue/spisestue.  Denne veggen skal også rives, så da blir hele stua og kjøkkenet i et. Jeg gleder meg til et stort og åpent med plass til (nesten) alt.  I dag dør også disse grusomme vinduene, og det skal bli godt å få dem bort.

  Vet du om en inspirerende interiør blogg?


  #husbygging #renovering #interiør #barnerom #oppussing #mamma #mammablogg #interiørblogg

  Nye lamper og tapet

  God kveld!

  Jeg lovde å vise tapeten i går, men nå har vi vært nesten to dager uten internett (helt krise). Dagene har uansett fløyet, og det er ikke nett sånn at jeg ikke har noe å gjøre på uten internett lenger. Ting går i ett med husjobbingen, uansett om ikke jeg klarer alt på egenhånd.

  I går startet vi dagen med å levere på skole og barnehage, og vi kom hjem til betongbil i hagen like etter. Nå er gulvet i nye bygget ferdig, og jeg tror ikke vi trenger noe mer betong. Jeg fikk grunnet litt vegger, og Kim fikk drive på med å rive gips taket sitt. Dagen gikk fort, og plutselig var ungene hjemme igjen.

  I dag hadde Minato fri, så det var bare Madelen som skulle innover. Hun hadde legetime til 6 års kontroll i skoletiden, så jeg gikk for å hente henne i friminuttet. Vi satt hos legen i en halvtime, før jeg spør hvor lang ventetid det er;"nei, legen er syk i dag" fikk jeg til svar. Det hadde vært fint å fått beskjed om det før jeg hentet Madelen ut i skoletiden. Madelen klagde selvsakt ikke, for hun fikk jo fri litt.
  Både jeg og Minato har klart å bli sånn halvsyk, så jeg føler ikke jeg har fått gjort noe i dag.

  Likevel har det blitt litt gulvlegging, og halve rommet til Madelen er ferdig lagt gulv på nå. Etter gulvet gjenstår bare lister på hennes rom (og så klart vinduer og døren). Det ene vinduet hennes kommer nok på plass denne uken eller neste, så da er jo ene delen dønn klar. Jeg gleder meg så klart veldig til å sette opp den nydelige sengen hennes.  Ny lampe på garderoben min (fra Bohus). Da mangler bare ny innredning her.  Madelen sin nye lampe (fra Bohus).  Jeg elsker den nye tapeten på prinsesse rommet. Hun valgte den ut helt selv, fordi den hadde både pinnsvin og frosk på seg. Den er fra SianZeng, og er bestillt fra siden deres.  Gulv fra Pergo skal hun få på gulvene sine. Jeg er litt usikker på navnet på denne, fordi at den som heter Blond Eik var utgått, så jeg fikk den som var mest lik.  Her har vi startet litt med gulvleggingen, og når det ble avsluttet i kveld så var hele denne minste delen ferdig lagt.  Jeg fikk grunnet det vi er ferdig med av gangen, så tar jeg resten når taket er på plass. Vi skal ta nedover der med trappen også, men vi tenker å først gjøre oss ferdig oppe. Når veggene er ferdig malt, så får vi lagt gulv, og så satt inn dører.  Litt ute oppdatering!! På fredag blir dette sikkert ganske så tett, om jeg har forstått rett da.  Nå ser fremsiden av huset vårt ut som dette, og jeg kan si såpass at det er rimelig kaldt her inne for tiden. I morgen begynner de nok å isolere litt, så da blir det bedre for oss.  Håper jeg ikke gjør dere helt gal av alt dette hus greiene, men det er for det meste det det handler om her i huset om dagene. Nå er det natta tid for meg merker jeg, så da er det bare til å legge seg med ullsokkene og bli helt frisk igjen.

  Natta :)

  Full jobbing og barnehagestart

  God kveld!

  Nå ble det så klart dårlig med oppdateringer her igjen, men vi har hatt full rulle i mange dager nå (og det er vel sånn det kommer det å bli fremover). I helgen hadde vi jo gravemaskin her, så da drenerte vi og isolerte så mye vi klarte på 3 fulle dager. Vi kom i mål med gravearbeid for denne gang (hagen fikser vi til neste år), og fikk isolert det vi skulle under bakken.

  Heldigvis fikk vi god hjelp fra hele familien, både store og små. Hadde vi ikke hatt litt dugnadsarbeidere her, så hadde vi aldri kommer i mål. Vi sto på fra tidlig morning, til sene kveld (svigermor var kokk for alle sammen, og laget store gryter med middager til hele gjengen). Det gikk veldig greit, og jeg syns faktisk det var gøy å arbeide når jeg fikk ting til. Føler jeg har lært så mye mer av bare disse få dagene.

  Både Madelen og Minato er livredd gravemaskiner, men etter en del overtaling fikk jeg faktisk Minato til å sitte inni (da den ikke var startet da, for det hadde han aldri gått med på). Litt skeptisk var han, men han var en veldig stolt gutt etterpå som måtte fortelle det til alle.  Jeg har også kjørt gravemaskin i helgen. Helt på ekte.. og jeg klarte det uten å ødelegge noe som helst, haha. Stolt!  Her kommer den nye inngangen vår (inn der som det nå er lekerom). Vi skal ha et lite parti foran med tak over, så det tror jeg skal bli fint. Vi har kjøpt verdens fineste dør i sort, og jeg gleder meg veldig til den er på plass så jeg kan vise.  Her kommer tv.-rommet/mediarommet til Kim. Foreløpig ser det bare ut som en bunkers, men han har visst store planer her. I dag lagde de forresten hull i veggen til åpning, så nå kommer vi hvertfall inn her.  Her er kjeller inngangen foreløpig. Ny dør ligger på lageret på Monter, så i løpet av noen uker kommer nok den på plass også. Denne er jo total råtten, så her trengs det å gjøre noe.  Her har ungene noe å aktivisere seg med om dagene, De får plukke stein fra bakken, og hive i hullene. Hver eneste sten bort fra bakken hjelper, og med litt "lønn" etterpå så er de helt med, og plukker som bare det.


  På mandag hadde Minato sin første dag i barnehagen etter ferien, og han har flyttet til "stor gutt" avdeling. Det var litt skummelt første dagen, og litt grining ble det når jeg skulle gå. Han liker barnehagen veldig godt, og har gledet seg, så det gikk nok fort over. Nå er han den minste på avdelingen sin, men kjenner jeg han rett så er han ikke alltid den som gjør minst ut av seg når det skulle gjelde.  Tøffingen min! Tenk at i neste uke er denne lille karen 2 år. Tiden flyr som bare det, og nå har jeg hvertfall ingen baby lenger. Han prater i vei, og gjør nett som storesøster (på absolutt alt).
  Første barnehage dag hadde han på seg; lue fra Mini Rodini // vest, genser, cardigan og bukse fra Zara // sko fra Nike.


  I går kom Kim hjem fra jobb, og han hadde ikke vært hjemme i et minutt en gang før han måtte hoppe i husjobbing. I dag har vi stått på hele dagen også, og han er langt fra ferdig for dagen enda. Jeg har nett gjort ferdig leksene mine, og tenkte jeg skulle snike meg til å slappe litt av.

  Andre som nett har startet i barnehagen, eller begynt igjen etter ferien?

   

  Drenering og isolering

  God kveld!

  Dette har vært en hektisk og lærerik helg til nå, og jeg har jobbet som aldri før. Jeg har gravd min første grøft (faktisk flere nå), lagt mine første drensrør, satt på isolasjon for første gang og holdt mange ting fast. Til å være meg må jeg si meg veldig imponert, selv om de andre lo av meg fordi jeg hadde rosa sko nedi grøften. Jeg har i hvertfall lært mye, og regner med jeg lærer enda mer av morgendagen. Det kom så klart storm mens vi holdt på i dag, så da fant jeg fort ut at det å gå å bære på isolasjonsplater ikke var det letteste (man kan vel si at jeg falt noen ganger på veien, og platene fløy langt bortover).

  Nå er det full storm ute, og jeg håper bare at alt holder seg på plass til i morgen. Det høres virkelig ille ut ute, så litt skeptisk er jeg. Jeg tør ikke gå ut heller, for da får jeg vel et eller annet i hodet regner jeg med. Det er jo veldig typisk at dette skulle komme nett nå, men vi får bare gjøre det beste ut av det.  En liten en som syns det var veldig rart når halve trappen var borte, og det var et stort hull utenfor. Han ble litt skeptisk når han skjønte at han ikke kunne gå ut denne veien på en stund.  I går ble mesteparten av dagen brukt til graving, og vi hadde noen til å sette opp isolasjon osv. på dagen. Jeg gikk for det meste rundt å vaste, men så hadde visst pappa troen på meg så han satt meg til å hoppe nedi og grave en grøft. Det såg nok bra ut, men jeg visste hvertfall forskjell på spade og grapse da, så det var håp for meg.  *flekk på kameralinsen ser jeg.. -_-*

  Så stolt!! Denne grøften og røret la jeg helt selv, og både mamma og Kim var like sjokkert når jeg sa hva jeg hadde klart. Jeg kan viss jeg vil jeg også har jeg funnet ut nå, og da er jo ting faktisk litt gøy også.  Helt utrolig at ikke trappen har rast enda.. den ser skikkelig stabil ut må jeg si.  Nå fikk jeg ikke tatt slutt bilder for dagen i dag, men jeg skal prøve å få tatt flere bilder i morgen (hverfall om stormen har sluttet). Jeg satser på at vi er ferdig med gravingen i morgen, sånn at de som bygger kan fortsette på mandag med ting.

  Andre som holder på med husbygging/renovering?

  Husbygging og spiker i foten

  God kveld!

  I dag har vi brukt hele dagen på å rive og drive på inne i huset, mens snekkerene har holdt på utenfor. Jeg må si det går fort unna ute, og allerede i morgen står veggene på nybygget klare. Jeg gleder meg sånn til de begynner på veggene, så vi får nye vinduer og isolert hus. Vi kan ikke sette opp nye vegger før de veggene med vinduer er klare, fordi det ikke er samme størrelse på de nye.  På søndag såg det ut som dette..  I går var det som dette..  Og i dag var det allerede blitt som dette! Dette går unna :D

  Ellers driver vi å river litt oppe nå, sånn at vi kan få inn nytt sikriksskap i helgen.  Dette er rommet som Madelen har hatt til nå.. Det er ikke til å kjenne igjen for øyeblikket, men det skal bli fint til slutt. Dette kommer til å bli våres rom, så de rosa veggene må bort, hehe.  Dette har vært våres rom til nå, og nå skal Madelen overta det. Vi har fjernet en stygg ovn som vi ikke var smarte nok til å fjerne når vi først la nye vegger, gulv og tak. Nå må vi opp med en ny vegg, nytt gulv, tapet og noen strøk maling. Selfølgelig nye dører og, men det skal nytt over alt.  Tenk at de har skjult dette flotte tre gulvet med..  .. dette stygge gulvbelegget. Vi skal uansett legge nytt gulv over, for jeg vil ha likt i alle tre gangene og i trappene. Jeg tenkte å legge et Pergo Vinyl gulv i vakker sølv eik farge, og male det trehvite i trappen hvitt.

  Jeg klarte forresten å få en spiker langt inni foten idag, faktisk så trakket jeg på en to ganger, men ene gangen hadde jeg flaks så den gikk midt mellom tærene. Nå sitter jeg her med en opphovnet fot, og må passe på at jeg ikke får blogforgifting. Jeg som omtrent aldri har holdt en hammer fikk jo helt sjokk, og kan ikke huske hva som skjedde en gang. Jeg hadde visst stått og dradd i planken og fikk den ikke ut. Jeg merket ikke smerten før det hadde gått 10 minutter heller. Jeg satt å gråt og såg super dum ut, og Kim holdt på å le seg i hjel for jeg såg så dum ut.. Satser på en bedre dag i morgen.. ellers blir det mest sofa sitting på meg, for nå klarer jeg ikke gå på foten min nesten!


  Q: Er det noen som har renovert eller bygget hus? Eller vet om noen gode blogger med nett opp dette?

  Les mer i arkivet »Mai 2015 »April 2015 »Mars 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits