• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Jule DIY

  Hei hei!

  Nå nærmer det seg virkelig jul, og den neste tiden kommer til å gå fort. Jeg tenker å putte inn litt aktiviteter i barnas kalender i år, og da vil jeg gjerne at vi skal lage litt julepynt. Vi har faktisk bare laget julepynt sammet et par ganger før, så jeg har ikke så mye erfaring rundt dette. Jeg har søkt litt rundt, men vil gjerne ha litt tips fra dere om julepynt som er lett for barn å være med på.  Disse var jo veldig søte, og er et fint minne. Disse kan brukes både på vårt eget juletre eller som gave til familie.  Jeg har tenkt å ta med meg ungene ut i skogen en dag for å plukke kongler og diverse som kan brukes. Kongle nisser jeg jo så søte, og enkle å lage ut av.  Disse små juletreene var jo nydelige. Kanskje jeg endelig kan få ta i bruk limpistolen jeg kjøpte for et par år siden.  Vi kan lage gavelapper til alle årets julegaver.

  Trolldeig er jo enkelt og greit.
  Jeg syns disse små pinnetreene og var ganske søte. Jeg er litt usikker på om det er noe for ungene da..

   

  Kom gjerne med tips :)

   

  #mammablogg #jul #diy

  New ideas

  Jeg har så lyst å lage noe lignende til sløyfene til Madelen. Her blir alt rotet bort, og det er umulig å huske hvor ting blir lagt. Det hadde vært utrolig greit med en plass der alt blir samlet på et sted.
  Noe lignende som på bildene over ser ryddig og pent ut, i tillegg til at det er enkelt å lage selv. Man trenger ikke betale dyre dommer, og selv jeg kunne klart det på egenhånd.(bildene over er lånt fra pinterest)

  Noen som har laget noe sånt?

   

  #mammablogg #diy #barnerom #interiør

  Årets pepperkakehus  Egentlig skulle det bli en kirke, men det fikk jeg ikke til. Jeg lagde like godt et hus med garage og juletre på toppen. Madelen fikk pynte med icing, nonstop og seigemenn.

   

  Har dere laget pepperkakehus?

  Årets pakkekalender

  I år syns jeg at jeg har vært ganske flink.. 48 gaver ferdig innpakket og klare allerede uker før vi er i Desember. I går kveld fikk jeg lagt alle på plass, og vi er klare for morgendagen. Det var ikke så lett å plassere gavene i år, og det ble litt rundt om kring. Siden det er så pass mange gaver, mange tunge, og vi har en liten nysjerring kar her, så måtte de plasseres høy og trygt. Jeg la noen i den nymalte hyllen min, og fikk hengt opp noen på stigen min. Jeg turte ikke henge på flere der, for jeg vet Minato kommer til å ta dem ned igjen.

  Jeg har hatt ulikt papir på Madelen og Minato sine gaver, sånn at vi skal se forksjell. De har og ulike lappper, for Minato sine måtte jeg redigere selv. Jeg satser på at jeg får to fornøyde barn hver dag frem til Jul nå.  Beklager for litt dårlige bilder, men lyset ville ikke helt samarbeide i dag.

  Viss det er interesse for det, så skal jeg prøve å få tatt bilde av dagens kalendergave hver dag fremover. Er det noen som ønsker dette?

   

  Hvordan ser deres kalender ut i år?

  Fra julebrus til prinsessebrus

  Nå har jeg begynt med forberedelser til bursdagen til Madelen. Jeg har fått begynt på skjørtet til Barbie kaken, og jeg har fått laget klar en brus flaske til hver av barna. Jeg kjøpte inn vanlig Hansa julebrus, og bare byttet ut etiketten. Jeg la alle flaskene i varmt vann og tok av etiketten. Jeg brukte plasterfjerner for å fjerne limrestene, og skylte av flaskene med vann.

  Jeg lagde lapper med Picmonkey, og skrev dem ut (i den str der du får 9 lapper på arket. Jeg brukte dobbelsidig tape, og limte nye lapper på flaskene.

  Utrolig enkelt, og veldig perfekt til en prinsesse bursdag.

   

  Andre som har laget sånne?

  Nytt gammelt vitrineskap

  I dag har vi fått gjort en del i stuen, og det har blitt ganske forandret. Jeg har drevet å malt dette skapet i en uke nå, og endelig fikk jeg det opp. Jeg mangler enda knotter da, men det skal jeg kjøpe. Det var ikke bare lett å male dette, blant annet pga. de to øverste hyllene kunne ikke tas ut og jeg fikk ikke malt sidene på hyllene. Det ble ganske grei likevel da, og jeg skal trossalt ikke ha dette for alltid.
  Jeg malte en hylle også, og skal vise dere bedre bilder en dag det er lys ute.

  Vi har ommøblert stuen, så det kommer bilder av dette også. Det blir ikke i morgen, for da er vi borte hele dagen. Vi har lovd Madelen at hun skulle få en tur til lekeland før bursdagen sin, så det er blant annet noe vi skal i morgen.

  Ha en fin kveld alle sammen :)

   

  Noen andre som har pusset opp gamle møbler?

  DIY - Hjemmelaget stige  Du trenger:

  - 2 lange pinner + fire mindre til trinn (jeg brukte ferdige hesjepinner). Om du bruker ferske bør disse tørke i et år egentlig.
  - Spiker og hammer (eller skruer og drill)
  - Sag
  - Noe å pusse med

  Denne har jeg ikke tenkt å ha noe farge på, for jeg syns den var så fin fra før. Jeg tror det er brake det er laget av, så det er ganske så solid.  Denne har jeg tenkt å ta inn i stua, men lar den stå i ytterste gangen et par dager først (i tilfelle det er noe edderkopper på den, hehe).
  Har tenkt å kjøpe Happy Lights blant annet, og så har jeg bestillt noen englevinger jeg tenker å ha på den også. Til jul skal jeg prøve å få laget pakkekalenderen til barna på den også.

   

  Andre som har laget DIY stiger?

   

  Gammelt blir nytt - tv bord  I går fant jeg ut at vi hadde denne i kjelleren. Jeg har ikke tenkt over den, men Kim har bare brukt den til å ha våpen samlingen sin til pynt på. Den er jo perfekt størrelse til å bruke som tv bord, så da fant jeg like gjerne frem malingen med det samme. Jeg pusset, og satt i gang med maling. Jeg tror jeg må gjøre en bedre malejobb senere, men jeg hadde ikke grunning tilgjengelig i går kveld.

  Jeg skal kjøpe nye håndtak på den, og da blir den nok kjempe bra tror jeg. Litt av dekoren er borte, men det får heller bare være sånn. Og når Minato er for stor til Jumperooen sin, så skal jeg kjøpe meg en fin sjeselong til å ha i hjørnet der.

  Tenkte å kjøpe en av disse fra ikea, men er litt usikker på hvilke. Tror jeg heller mest mot de første, men jeg får se på dem en dag jeg er på ikea.

  Hva syns dere?

   

  DIY - kakelapper

  Hei hei!

  Da tenkte jeg å poste dette innlegget på nytt her, siden jeg ikke hadde slettet bildene av kakelappene. Jeg prøvde først med kopiering fra andre bloggen, men det ble jo bare rart (fungerte bedre andre veien).
  Siden jeg ble så fornøyd selv med lappene mine, så må jeg jo nesten bare ha de med meg over her også.

  Hva syns dere? Noe dere kunne gjort?

  Les mer i arkivet »Oktober 2015 »September 2015 »Juli 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits