• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Kyllingwok ala Iselin  Tenkte jeg ville dele denne oppskriften med dere. Jeg syns dette var den beste woken jeg noen gang har smakt, helt hærlig smak med den oystersausen. Du kan ta mer chili i viss du liker sterkere ting, og du kan så klart variere med andre grønsaker i. Jeg anbefaler dere denne gode sunne middagen. Denne oppskriften holder til ca. 3-4 personer, alt etter hvor mye man spiser.

  Liker dere wok?

  Stue inspirasjon  Siden vi nå skal begynne å pusse opp den andre stuen, slik at det blir "min" stue, og den vi har når blir Kim sitt nye tvrom, så trenger jeg litt inspirasjon. Jeg elsker den type interiør som er på bildene, og disse bildene har jeg lånt av noen av mine favoritt bloggere. Jeg elsker når det er hvitt, med litt detaljer av den kule trefargen som er så in. Jeg er også veldig glad i alt av pynt i sølv, kvister, hvitt, beige, lysegrått og ikke minst stjerner (jeg blir ikke lei det enda, selv om man skulle tro man snart ble lei). Jeg vil gjerne ha det så koslig som mulig, så masse puter og lammeskinn i sofaen er et must. Jeg har kjøpt meg en sånt floss teppe, og gleder meg til å få det under bordet og sofaen.

  Hvor får dere inspirasjonen fra?

  Madelen vs. Minato

  Bildene er sånn ca. alder, et par dager til og fra kanskje. Gøy å se om de ligner, og det syns jeg de gjør på mange punkter. Men jeg syns også de blir mer og mer ulike, og de har hver sin egen personlighet. I starten syns vi Minato var prikk lik Madelen, men etter hvert vi ble kjent med ham, forstod vi at her var det jammen mange forskjeller både på utseende og oppførsel.

  Ligner dere barn?

  Klar for avreise

  Da var endelig den dagen jeg har gledet meg til lenge kommet, og vi setter snuten mot Lisboa. Vi reiser til flyplassen nå øyeblikk, og setter oss på flyet klokken fem i ettermiddag. Det blir litt hardt å være borte fra Madelen og Minato, for det er noe jeg ikke er vant til. Jeg tror nok det går veldig fint, for de er i gode hender, og da går jo alt så fint.

  Jeg har ikke med pc på turen, men har med ipad. Jeg har skrevet noen ferdige innlegg, så viss vi har nett så skal jeg prøve å oppdatere litt. Kanskje det blir litt mobilblogg også, selv om jeg er lite glad i de små bildene.  Noen som har vært i Lisboa?

  Dagens frokost

  Og så sa Madelen at jeg måtte ta bilde av hennes også. Hun ville bare ha et tørt knekkebrød, men tomat og agurk attmed.

  Hva pleier dere spise til frokost?

  Minato 5 mnd

  Idag er Minato allerede fylt 5 mnd, jeg må si tiden flyr. Han er jo blitt kjempe stor gutt allerede, det er jo nesten litt skummelt. Tenkt dere det at om bare en liten måned er han blitt et halvt år, og jeg som fortsatt føler han nett er født. Det betyr jo at det bare er et halvt år igjen før han skal begynne i barnehagen, og jeg skal ut i jobb igjen. Jeg skulle ønske at nett det ene året man har fri kunne vart litt lenger altså, men det gjør det selvsagt ikke.

  Ved 5 måneder kan de fleste:

  * Kan skille mellom klare farger - usikker
  * Rulle rundt - Kan ikke
  * Leker med hender og føtter - Kan

  Ved 5 måneder klarer halvparten:

  * Snur seg etter nye lyder - Kan
  * Reagerer på navnet sitt - Kan
  * Være klar for fast føde - Kan (han er blitt ganske god på det nå)

  Ved 5 måneder kan noen få:

  * Sitter i korte perioder - Kan
  * Sterkere egenvilje utvikles - Han er en ganske sta gutt.


  Nå runder gjennomsnittsjentene 7 kilo, og er 65 cm lange.
  Guttene veier gjennomsnittlig et halvt kilo mer, og er 67 cm lange.

  * Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 5.7 og 8.5 kilo, og lengde mellom 61 og 69 cm. Guttenes normalverdier er 6.1 til 9.1 kilo, og 63 til 72 cm.

  OM BARNET

  Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen. Å rulle fra rygg til mage er den neste store ferdigheten som skal læres. Dette læres når barnet er ca. 6 måneder. Etterpå øver barnet på å rulle fra mage til rygg. Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.

  Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover. Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre. Det klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånden hvis du gir det noe annet.

  Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvor det knytter tettere bånd med foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. Dette er to sider av samme sak.

  Barnet elsker ?Titt-tei?-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som ?Klappe søte?, ?Ride ride ranke? er også artige og spennende. Regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

  MILEPÆLER

  Kommunikasjon og sosial utvikling

  • Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvos det knytter tettere bånd til foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. dette er to sider av samme sak.
  • Smiler mot sitt eget speilbilde.
  • Foretrekker å lytte til enkle ord og setninger, syngende stemmer og "babyspråk". Responderer også godt på spørsmål og gjentagelser.
  • Barnets grunnleggende temperament vil begynne å bli tydelig.

  Sanser og motorikk

  • Barnet lærer å plukke opp ting fra gulvet eller en tallerken uten å måtte se på hendene.
  • Holdt i sittende stilling griper barnet godt.
  • Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen.
  • Putter leker i munnen for å utforske dem.
  • Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.
  • Øver på å rulle fra rygg til mage.
  • Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover.
  • Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre.
  • Klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånenden hvis du gir det noe annet.

  Interesser og aktiviteter

  • Liker gjentagelser og lærer ved å gjøre samme ting om og om igjen.
  • Kan allerede nå skille mellom opp til tre objekter på form, farge og størrelse.
  • Barnet elsker 'Titt-tei'-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som 'Klappe søte' og 'Ride ride ranke' er også artige og spennende. regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

   

  Hvor gamle er deres barn? Noen som vet om en bedre oversikt over hva de kan de forskjellige månedene?

  Søte Angry Birds bukser  Skjekk ut disse søte strømpebuksene de nå selger på >>Barnogbaby<<. Det hadde kommet så mange nye fine sorter, og disse er jo supre. Gleder meg til Minato er stor nok til å passe inn i dem, for jeg tror han kommer til å elske dem like mye som Madelen gjorde. Hun hadde mange varianter da hun var liten, bare synd de ikke har de i større størrelser.

  Hva syns dere?

  Allerede mandag.. bare tre dager igjen

  Nå var vi allerede kommet til Mandagen, og det er faktisk bare tre dager til vi reiser på tur. Tiden gikk plutselig veldig fort, og vi har jo tusen ting å gjøre for torsdag. Siden Madelen og Minato skal bli passet her hjemme så må vi få shinet opp huset. Det er lite gøy å ha besøk her når det ser ut som nå, og det er nok ikke så gøy å være på besøk her heller da. Jeg må også snart komme litt lenger med den pakkingen jeg startet på, jeg tror jeg utsetter det fordi det er så kaldt oppe at jeg ikke orker, hehe. Det er greit å sove der, for da er jeg jo under dyna med den gode varmeposen min.

  I går var vi på middag hos besta og besten, og besten hadde disket opp med svinesteik til middag og is til dessert. Ikke nok med det, til kaffien hadde han bakt to kaker, pluss masse annet godt. Det er ikke ofte menn gjør så mye på kjøkkenet, hvertfall ikke når de nærmer seg 90 år, for det var ikke sånn det var på den tiden. Maten var hvertfall kjempe god, og det er det viktigste. Besta falt i sommer, og brakk ene benet sitt, og er enda ikke helt bra. Derfor kan ikke hun gjøre så mye, så da blir det besten som gjør det som før var hennes jobb.

  Idag har Kim vært en tur til Bergen, for å hente en kompis som har vært på jobb. Han kom nett med flyet fra Thailand, og måtte komme seg hjem. Så nå når han har kommet hjem, så må jeg vel bare hive meg i alt som skal gjøres. Jeg gleder meg veldig til turen, men det er ulikt meg å være så sløv med forberedingene. Jeg pleier skrive lange lister med alt som skal gjøres, og planlegge alt med punkt og prikke.  Madelen og mamma ser på gamle bilder fra da jeg var liten. Morsomt å se tilbake, for det er virkelig mange år siden jeg har sett i de albumene der. Det er gøy å se om det er likheter mellom meg og barna, og jeg ser det på en del bilder.  Minato og "onkel" Kjell Egil (min onkel). Første gang han holde han tror jeg, og det gikk jo helt fint. Ingen gråting fra Minato heller idag, men jeg merket det var rett før etter han våknet og det var noen andre som skulle ta han.  Besten <3

   

  Hva gjør dere idag?

  Antrekk - 200113
  Sko - Sixty Seven // Bukse - Dr. denim // Bluse - Bik Bok (arvet av Malin) // Jakke - Hm

  Hva syns dere? Syns dere det er ok med outfit bilder i blant?

  Lørdagskos

  Idag startet vi dagen vår i halv 10 tiden, og når vi kom ned var Kim allerede våken. Tror ikke han har sovet mye i natt, siden han og broren satt og spilte, men av en eller annen grunn tåler han godt lite søvn. Jeg var alt for trett bare jeg ikke fikk åtte timers søvn, hehe. Men jeg tror det verste med å stå opp er at det er så kaldt i huset, at jeg sliter veldig med å komme ut av dyna.

  Jeg begynte å pakke i dag, sånn at ikke vi bruker av klærene vi skal ha med oss på tur. Det er bare fem dager igjen, og det er jeg som pakker til hele familien. Madelen og Minato skal sove to av nettene ute hos mamma, så da må de har med seg en del der. De andre nettene skal de bli passet her hjemme hos oss, så da er det enklere med ting og sånt. Jeg tar alltid med meg for mye, men jeg har prøvd å begrense meg. Jeg tenkte først at vi kanskje hadde nok med en stor og en liten koffert, men ser ut til at vi må to store, hehe. Det er ikke lett å være jente altså, det er så mange plagg og tenke på. Man må ha flere par sko, flere jakker osv. For gutter er det boxer, sokker, bukse, t`skjorte og kanskje en skjorte. Kim bruker aldri genser utenom når han jobber, så da slipper vi at store hettegensere skal ta plass.

  Nå ligger Minato og sover i vuggen, og har gjort det en god stund. Madelen spiser god lørdagskvelds, pølse og pommfrits. Kim hadde tenkt til å overraske meg med biff middag, men han fant ut at han måtte si at han hadde kjøpt det. Det er ikke så lett å skjule det for meg når jeg sitter rett inni stuen, det er jo ikke vanskelig å kjenne lukten. Så da ble det middag til Madelen alene, og så spiser vi to senere. Minato er nok våken, men det er ikke så mye å gjøre med.

  Etter maten skal vi fortsette å se en anime serie vi holder på med. Den er faktisk veldig bra, men jeg husker ikke navnet på den (det var et alt for vanskelig navn, hehe).

  Hva har dere gjort idag?

  Vinneren av Rileyroos

  Nå har jeg trukket en vinner av et par valgfrie fine Rileyroos babysko. Jeg brukte Random.org, så det skulle bli en rettferdig trekning. Vinneren må sende meg navn, adresse og epost, slik at >>Barnogbaby<< kan kontakte dere. Du kan sende det på informasjon til meg på iselinbst@hotmail.com.

  Nå tenker jeg dere er spente.. og vinneren er..

  *trommevirvel*  Gratulerer så mye >>Benedicte Cecilie<<

   

  Husk at dere kan ta turen inn på siden til >>Barnogbaby<<, de har mange fine produkter utenom Rileyroos også. Mine favoritter er Lille Lam klærene, Stonez og de nydelig smekkene med forksjellige motiver. Ta en titt og finn din favoritt.


   

  New in - klær  Jakke >>HER<< // Bluse Nelly (utsolgt?)


  Topp >>HER<< // Genser >>HER<<  Bukse >>HER<< // Skjørt >>HER<<  Skinnjakke >>HER<<

  Beklager det ekstremt dårlige bildene, men hadde så dårlig objektiv idag og dårlig lys (så da ble det blitz). Har solgt det beste objektivet, og skal selge et til. Da skal jeg kjøpe med 500mm 1,4, den har jeg ønsket meg lenge.

  Hva syns dere om klærene?

  Antrekk - 180113  Sko - Din sko // Bukse - G-star // Genser - Only // Jakke - Selected Femme // Skjerf - Acne

  Litt dårlig bilde idag, men det ble så mørkt ute plutselig.

  Hva syns dere?

  Siste sjanse til å vinne Rileyroos

  I morgen trekker jeg en vinner i Rileyroos konkurransen jeg har hatt gående her på bloggen, så om det er noen som ikke har meldt seg på så kan dere gjøre det frem til i morgen.

  Klikk >>HER<< for å komme til konkurransen.  Er du med?

  Endelig spiser han

  Nå har Minato endelig fått teken på å spise mat, og spiser det meste. Før ville han ikke har grøt, frukt eller noe som lignet babymat. En dag fikk han smake litt most ris, berneisaus og brokkoli, og han elsket det. Etter dette har han spist alt mulig, og han spiser mer og mer for hver dag som går. Idag var det spagetti på menyen hans, og denne gangen var det bittelitt klumper også. Han prøvde å tygge på det, og det gikk kjempe fint. Det er så hærlig å se at han klarer det nå, uten at alt kommer ut igjen og det kommer mange rare grimaser.

  Viss noen har noen gode babymat oppskrifter så tar jeg gjerne i mot, for vi vil gjerne teste mange gode smaker. Og så lurer jeg på om det går an å lage hjemmelaget babygrøt? Eller om vi bare må kjøpe sånn pakker. Til Madelen så var vi lite flinke med hjemmelaget mat, og det gikk for det meste i kjøpe glass.
  Når begynte dere å få teken på mat spisingen?

  Guide; Nettshopping

  Jeg tenkte jeg kunne lage en liste over de butikkene jeg liker best på nett, så da har jeg satt sammen noen kollager fra hver butikk. Det er nok flere jeg er innom og titter på i blandt, men jeg kom ikke på flere i farten. Kanskje dere oppdager noen nye dere ikke har sett eller handlet i før. Jeg tenkte jeg kunne starte med en topp 10, og så tar vi det derfra etterpå. Klikk på bildene for å komme til siden.

  Min topp 10:  Nelly er vel den butikken jeg handler mest i. Det er nok mest på grunn av at den er norsk, og de får inn nyheter hver dag. Jeg klarer alltid å finne meg noe der, og slipper å tenke på toll. Jeg regner med alle har handlet her, så denne var vel ikke ny for noen.  Nastygal har utrolig masse fine ting. Jeg liker best denne om sommeren, for de har ikke så masse varme gode klær her, men de har utrolig masse fint. Mange Jeffrey Campbell har de også, så det er verdt en titt.  Riverisland er en av de mest fantastiske. Her får man nydelige klær til billig pris, og den kan man like. Jeg finner alltid noe jeg vil ha her (både til meg og Madelen).  Chicy er en svensk nettbutikk som selger kjempe masse fint. Jeg elsker genserene og jakkene herfra!  Solestruck er min aller største favoritt når det kommer til sko. De har Jeffrey Campbell sko i alle fasonger og varianter, i tillegg til mange andre merker(buffalo, finsk osv)  My-wardobe er min favoritt innen designer klær, jeg syns de har kjempe mye fint her. Det står i norske priser, så man slipper å regne om.  Karmaloop har masse fine klær og sko. Denne oppdaget jeg for noen måneder siden, og kan virkelig drømme meg bort her altså.  Shopbop har vel de fleste hørt om, men den er en av mine favoritter når det kommer til designer klær den også. Her er det en del billigere merker også.


  Hm liker jeg fordi de har mange fine og billige klær. Kvaliteten er ikke alltid den beste da, men jeg handler en del her.  Bubbleroom er også norsk. Det er litt det samme som på nelly, men man finner mange fine plagg her.

   

  Designer butikker:  Noen andre; www.saksfifthavenue.com, www.thecorner.com, www.stylepaste.com

  Andre jeg liker:


  Noen andre: www.zara.com, www.miinto.no, www.asos.com

  Hva er deres favoritt nettbutikk når det gjelder klær?

  Ikke helt frisk

  Beklager at jeg har vært en veldig dårlig hverdagsblogger de siste dagene, men det har alltid sin grunn. På mandag hadde jeg besøk hele dagen, og på kvelden begynte jeg å få migrene. Den pleier som oftest å gå over til morningen igjen, men det skulle den visst ikke denne gangen. I går gikk jeg rundt i halv svime hele dagen, og sovnet til slutt på sofaen (der tilbrakte jeg natten). Minato måtte så klart våkne klokken halv seks i dag tidlig, så da måtte jeg opp for å gi mat. Han sovnet igjen etter litt over en time, og da fikk jeg et par timer til med søvn.

  Minato skulle til legen halv 11, og vi våknet fem minutter før timen. Jeg heiv på han klær, og Kim gjorde seg klart. De rakk det faktisk med bare fem minutters forsinkelse, så de fikk heldigvis timen. Vi tror Minato har fått urinveisinfeksjon igjen, for det lukter sånn. Han fikk en sånn "tissepose", men den var ikke satt skikkelig på. Så vi fikk en ny, og skal ta den på i morgen tidlig.

  Jeg hadde fortsatt vondt i hodet når de var ferdig hos legen, så jeg gikk å la meg i sengen. Når klokken var tre vekte Kim meg, og jeg var enda trøtt og dårlig, men jeg måtte opp for å lage litt middag til oss. Nå sitter jeg her sløv som bare det. Jeg skulle jo trene i dag.. og i går.. og i forgårs, men jeg har rett og slett ikke orket. Tror jeg må ta en pause i dag også, så jeg blir skikkelig frisk. I morgen må jeg begynne skikkelig igjen, og da har jeg ikke tid til å være mer syk. Det er trossalt bare en uke til vi skal til Lisboa, og da trenger jeg energien min til det.  Slenger med et bilde av Madelen fra i går. Hun er så nydelig <3
  (beklager at jeg bytter vanmerker hele tiden, men jeg blir aldri fornøyd, så tester litt).

  Andre som ikke er helt friske?

   

  Ukens middagsplanlegger  Jeg er litt sent ute med denne, så to av dem er jo allerede spist. Men det er vel bedre sent elle aldri, eller hva?
  Det er litt kjedlig meny denne uken, men det er da mat og det er det viktigst.

  Hva har dere på lista denne uken?

  Riverisland wanties

  Til Madelen:

  Til meg selv:

  Riverislad har så sykt mye fint, så her er det i grunn farlig å være viss man er i nærheten av et visakort. Elsker denne butikken, de skulle bare hatt noe til Minato også så hadde det vært helt perfekt. Men jeg liker utrolig godt at de har barneklær som er tøffe, og ikke sånn "barneaktige". Liker når jeg faktisk kan matche det med mine egne klær, utrolig gøy å kjøpe ca. likt til meg og Madelen.

  Noen som er interessert i at jeg skal lage en liten guide med favoritt butikkene mine?
  Likte dere noe?

  Noe av babyutstyret etter Madelen

  Jeg har nett ryddet litt opp i bildene mine på pcen, og fant et gammelt bilde av noe av babyutstyret vi hadde til Madelen da hun var baby. Jeg tenkte jeg kunne vise dere hva vi hadde da, det er trossalt ca. 4 1/2 år siden vi tok dette bildet, hehe. Gøy å se tilbake da. Nå er dette rommet lekerom, og er fylt opp med leker.  - Rosa Simo vogn: Husker ikke hva mer den het, men denne har vi nå solgt. Vi brukte den nesten aldri, den sto for det meste som ekstra vogn hos mamma.

  - Simo duo(?) vogn. Dette var den eneste bagvogen vi hadde til Madelen, og syns den var helt ok. Det var så klart før vi hadde prøvd andre vogner, nå kunne jeg aldri funnet på å kjøpe den. Vi gav denne tilbake til moren til Kim (som kjøper alle vogner til oss).

  - Maxi Cosi sete med base: Dette setet var vi utrolig fornøyd med. Det er beltebase, noe jeg virkelig savner nå (vi har ikke isofix). Jeg solgte den til pappa og de, men nå skal vi få den tilbake så vi slipper å ta å feste hele setet hver gang vi skal no.

  - Mat stol: Denne arvet vi fra tanten til Kim, og det var denne vi brukte til Madelen. Når hun var ferdig med den var det rett på loftet med den. Den var alt for stor til kjøkkenet, og man fikk den ikke skikkelig inntil noe, det var greit med bord da.

  Andre som har noe av dette?

  Pappakos

  Idag fikk jeg alt alt for dårlig start på dagen. Jeg la meg litt tidlig i går, for det var min tur til å stå opp med Madelen og Minato. Plutselig hadde Kim bestemt seg for at han kunne stå opp, og lot meg sove til jeg selv våknet. Jeg våknet så klart ikke før klokken var halv 1, og da hadde jeg sovet alt for lenge. Jeg tåler verken å sove for lite eller for masse, jeg blir helt dårlig av det. Det gikk seg til utover dagen, så da reiste vi i bursdag til min søster som ble 14 år for noen dager siden. Da fikk vi god kake og snakket litt med familien. Jeg har i grunn aldri vært så god på sånne selskap, syns ikke så mye om at det er så mange folk på en gang, hvertfall når absolutt ikke alle av dem snakker om det samme som meg.

  Idag har det gått veldig fint med Minato. De siste dagene har han vært utrolig redd andre folk, og har hylskreket med det samme noen andre har holdt han. Idag har det gått helt fint, og han har bare kost seg på fanget til andre. Jeg begynte å bli veldig bekymret for at han skulle være sånn når vi skal til Lisboa. Det hadde vært utrolig bale for både oss og dem som skal passe han viss han skulle gråte fra torsdagen til mandagen, så jeg håper virkelig det går fint.

  Når vi kom hjem fra selskapet så var det tid for trening. Idag var tante Lene (søsteren til Kim) barnevakt, så trente jeg sammen med Kim. Merker godt jeg er lite trent, for jeg holdt virkelig på å dø på mageøvelsene hans, men jeg får trøste meg med at Lene var omtrent like dårlig som meg. Jeg har fått skikkelig dilla på trening for tiden, og sitter å glor på youtube etter nye gode øvelser. Jeg trodde aldri jeg kom til å like trening, men nå elsker jeg det. Noen dager er det hardt å komme i gang, men det er så sykt deilig å bli ferdig med det, man får den gode følelsen.  Minato og pappaen <3

  Nå er det tid for et par timer med avslapping, så er det kveld på oss alle (kanskje ikke Kim, som alltid MÅ være lenge oppe).

  Hva har dere gjort idag?

   

  Antrekk - 130113  Sko - Jeffrey Campbell (solestruck.com) // Strømpebukse - hm // Genser - Selected Femme // Bluse - Selected Femme // Jakke - Selected Femme // Skjerf - Acne (Vincci)

  Tenkte jeg skulle begynne med outfit bilder om dagene, kanskje ikke hver dag da.

  Hva syns dere?

  Something new

  // Strawberrynet.com

  Bestillte bare favoritt mascaraen min, men fikk med en gratis øyeskygge fra Calvin Klein. Man får alltid med noe gratis, og det sier man jo ikke nei til.

  Hva er din favoritt mascara?

  Legging og sånn

  Nå trenger jeg virkelig litt hjelp og tips fra dere. Vi har vært alt for snill med Mianto, og latt han sovne på fanget fra han var baby. Nå må vi alltid la han sovne på fanget før vi kan legge han ned i sengen, og det kan være litt slitsomt til tider. Syns det er så vanskelig å venne han til med å legge seg selv, for han gråter så mye (hater det, syns det er grunsomt å høre på). En stund var han veldig flink og sovnet som oftest for kvelden i 11 tiden om kvelden og sov til dagen etter. Nå de siste dagene blir det litt og litt senere, og idag sovnet han ikke før halv 1 (noen dager har det vært senere enn det også). Spør du meg, så hadde det vært finere om han kunne sovnet litt før og heller stått opp litt før. Det er jo så klart luksus å ha to barn som sover til 11 om morningen hver dag, men en time til og fra hadde ikke gjort meg noe.

  Hvordan startet dere med leggerutiner? Jeg aner ikke hvordan jeg skal begynne (burde vel kanskje vite det siden jeg har et barn fra før, men alt er glemt). Jeg har ikke hjerte til å bare legge han i sengen og gå ut, og jeg føler han er for liten til det også. De  sier jo at man kan starte med leggerutiner i 4 mnd alderen, og han er jo snart 5 mnd. Jeg er og redd for at Madelen skal våkne viss han skal legge seg oppe i sengen sin, mens her i vuggen blir han jo forstyrret av lys og lyder.  Hvordan var dere barn i 4-5 mnd alderen?

  Vinn Rileyroos

  Jeg vil minne dere om konkurransen jeg har, der en av dere kan vinne et valgfritt par med Rileyroos babysko.

  For å komme til konkurransen klikk >>HER<<

     Er du med?

  Oppskrift; Grove Scones  Jeg fant plutselig ut jeg skulle lage noe en kveld, og hadde lite å lage av i huset. Jeg kunne ikke lage noen kaker, siden jeg skal være litt sunn. Heldigvis hadde jeg litt grovt mel, så da bestemte jeg meg for å prøve meg på scones. Jeg pleier alltid lage scones med hvetemel og melk, denne gangen byttet jeg ut hvetemelet med sammalthvete og melken med vann. Jeg er også vant med å lage dem på en annen måte, ikke i klatter (men deigen ble så blaut). Men disse ble faktisk kjempe gode, og derfor vil jeg anbefale den til dere alle. De var super gode med brunost på.

  Syns dere jeg skal fortsette å legge ut oppskrifter viss jeg lager noe godt?

  Walk-in-closet opprydding

  Idag har jeg tatt en opprydding i klærene mine, og det var jammen på tide. Nå har jeg nesten ikke noe igjen, men etter et år med graviditet så var det en del alt for store og stygge klær. Nå er det ikke så lenge til våren heller, og da er det gøy med noe nytt. Jeg tenkte å kjøpe meg noe fint i Lisboa viss jeg finner noe, for nå trenger jeg litt av alt. Jeg har solgt noe, og skal selge mer.. mens andre ting er bare til å kaste med det samme.

  Dette er det som er igjen på stativene nå. Litt trist, men satser på de blir fylt opp igjen en gang.  Alt skal bort! Nå ser det veldig rotete ut, men det blir bedre når ting er på plass.

  Andre som virkelig trenger nye klær?

  Treningsutstyr på ønskelista  Jeg må si det hadde vært fint med litt fornying i både treningsgarderoben og på treningsrommet. En tredemølle er nok øverst av alt for tiden, for jeg haater å jogge ute. Det blir nok ikke en som er like dyr som denne, men en tredemølle skal det bli nede. Medisinball hadde jeg trengt til noen av øvelsene jeg tar, så det er også høyt oppe. Den treningsdagboken har jeg hatt lyst på lenge, den er så utrolig motiverende, man kan jo skrive alt i den. Nye treningstopper trenger jeg, for jeg har null, bruker alltid vanlige singleter (noe som ikke er så veldig behaglig å trene i).

  Andre som liker å oppgradere treningsgarderoben?

  Dagen vår

  I dag startet vi dagen med en deilig frokost (ikke noe som følger mitt nye bedre og sunnere liv), nemlig speilegg og karbonade. Det var mest for å spise opp karbonadene før de ble dårlige, og det funket bra. Madelen elsker både egg og karbonade, så da spiste hun seg hvertfall mett. Vi sliter jo ofte med å få i henne mat, det har vi alltid gjort. Noen ganger spiser hun ok mye, andre ganger omtrent ingenting. Etter vi hadde spist så fikk Minato litt grøt. Vi har nett begynt å gi han om morningen også, før var det var på kvelden han fikk. Han spiser ikke så bra enda, men det kommer seg, idag fikk han i seg hvertfall halve skålen. Vi har hatt en skikkelig sløve dag idag, hvertfall frem til i tre tiden. Jeg gikk rundt i truse og skjorte helt til klokken var tre, da klarte jeg endelig å komme i gang med å få på meg kle og begynner å rydde litt. Minato og Kim sov fortsatt på sofaen (typisk Kim og sovne med det samme Minato sovner).  Søte Madelen koste seg med ipaden og Dora mens hun spiste idag.

  Søte tigergutten <3

  Vi kom oss ut en tur før det ble mørkt, sånn at Madelen kunne få litt frisk luft. Det var heldigvis ikke så kaldt ute idag, så vi slapp hvertfall å fryse. Jeg tok med meg kameraet ut, sånn at jeg fikk teste det nye ute også. Det var litt grått og tungt ute, men bildene ble ganske ok syns jeg. Jeg er ikke noe fotograf, så kan ikke forvente så mye mer. Jeg testet litt forskjellige innstillinger på kameraet, og prøvde meg litt frem.

  Idag droppet vi litt ut middagsplanen min, og fikk mat hos foreldrene til Kim. Der var det juleksinke idag, så da spiste vi like gjerne der. Var enklest det siden vi allerede var utenfor huset deres. I morgen tenkte jeg vi skulle prøve den japanske retten, og det gleder jeg meg til.
  Nå er jeg og barna kommet hjem, og Kim er ute å jobber. Minato sover, og har sovet i omtrent hele dag. Han var våken nett i sted for litt mat, men sovnet igjen med det samme. Håper virkelig han sovner i kveld likevel.  Så fint antrekk hadde jeg på meg idag, Kim sin joggebukse og Malin sine slitte gamle skatesko. Skjønner ikke at jeg turte å hente posten, hehe.  Hva har dere gjort idag?

   

  >>Ikke glem konkurransen min, trykk her<<

  Hvordan bli en bra blogger - noen tips  1. Førsteinntrykket er viktig: Det er viktig at designet og headeren er bra, så jeg mener noe av det første man bør gjøre er å lage seg et design (viss man ikke kan dette skikkelig, så ville jeg ha bestillt. Man kan også bruke gratis design, som man bare setter rett inn. Da lager man bare header og setter inn andre små detaljer først selv). Det er hvertfall viktig at man har en ryddig blogg, ikke blå bakgrunn med gul tekst liksom. Noe annet jeg mener er veldig viktig er at bildene er på samme str som skrivefeltet på bloggen, jeg bruker 800 pxl på mine bilder for det passer til mitt design.

  2. Hva vil du blogge om: Dette er nok noe de fleste har tenkt over før de begynner å blogge, men jeg har sett nok av blogger som legger ut hot or not flere ganger om dagen, eller andre ting som ikke er så veldig spennende å lese om. Det er bedre å bruke lang tid på et skikkelig innlegg, enn å legge ut mange om når du skal spise, gå på do osv. Du trenger ikke ha en blogg som bare handler om en enkelt ting, men ikke bland alt. Jeg har som hovedfokus en mammablogg, men det kommer også frem andre interesser jeg har (mote, interiør, trening osv..).

  3. Oppdater ofte: Det er ingen som leser en blogg som oppdaterer en gang i måneden. Prøv å oppdatere minst en gang hver dag, og viss det er dager du vet du har liten tid så kan det være lurt å ha noen ferdigskrevne innlegg du bare kan poste. Jeg pleier kanskje ha noen kvelder der jeg gjør lite, så da tenker jeg litt over hva jeg kan blogge om og lager noen innlegg klare (så klart sånne som ikke må postes den dagen). Men husk å alltid tenke kvalitet foran kvantitet!!

  4. Skriv bra: Det er viktig å tenke på språket når man er blogger. Det første du bør finne ut er om du skal skrive på nynorsk eller bokmål (eller et helt annet språk), ikke bland dem eller bland inn noe dialekt. Skrivefeil er utrolig viktig, for det er ikke så mange som vil lese en blogg der det er skrevet på dialekt eller som inneholder mange skrivefeil. Aldri bruk forkortinger, som gid, dd? osv. Det er og lite kult å skrive spezz, koz og klemz, wazzup og alle de stygge ordene med mange z`er. Prøv å huske på å ikke banne, for det gir ikke så veldig bra førsteinntrykk med folk som banner i hver eneste setning, det er også mange barn som leser blogger.

  5. Vær deg selv: Jeg mener at for at det skal være en bra blogg, så skal man være seg selv. Man bør tørre å vise at man ikke alltid har det helt perfekt og lever et liv på roser. Spesielt viss man skriver en hverdagsblogg, så er det ganske gjennomskubart viss noen alltid har det helt flott. Man må også tenke over hvor grensen går til hva man vil dele med hele verden, og den er det viktig å være klar på.

  6. Vis at du bryr deg: Dette er noe jeg selv ikke alltid er like god på, nettopp det å kommentere tilbake på bloggene til de som kommenterer på din. Jeg har så klart travle dager, og da er det alt for lett å bare svare på kommentaren på egen blogg. Det beste er jo så klart å kommentere tilbake, og vise at man er takknemlig for leserene sine. Jeg skal selv skjerpe meg på dette!!

  7. Ikke reklamer: Det verste du kan gjøre er å kommentere andre sine blogger med; "bra blogg, kommentere min?". Jeg overser totalt alle kommentarene som har noe som helst å gjøre med reklamering av egen blogg. Jeg har sett folk har skrevet sånne ting når folk har skrevet om veldig tunge ting. Vis respekt, ellers blir det jammen ikke mye respekt å få tilbake.

   

  Håper noen kan få nytte av disse :)

   

  Vi prøver med smokken

  Minato har jo, som jeg har sagt før, ikke villet tatt noe særlig med smokk. Vi har prøvd de fleste merkene de selger i butikkene, men alle har bare blitt spyttet ut igjen. Det er nett som at han ikke forstår hvordan han skal holde den i munnen, eller hvordan han bruker den. Jeg syns det hadde vært veldig fint om han kunne ta den fint, hvertfall når han skal sove. Han blir mye mer rolig med en gang han klarer å ha den smokken i munnen, da kaver han ikke sånn når han er trøtt.

  Jeg tenkte i går at jeg skulle teste en gang til, og denne gangen ville jeg prøve ut den nye smokken fra Hevea (vi har ikke åpnet den før pga. den var fra 3 mnd). Og jammen meg tok han den, han elsket den. Den er så stor også, så han kunne bruke den til å leke med også. Jeg satt den på den søte kosekluten hans fra "Bunnies by the bay, og han lekte i vei. På kvelden prøvde vi å gi den til han mens han var trett, og han tok den kjempe fint. Nå i kveld har han også sovnet med smokken, så jeg håper det fortsetter. Tror vi må kjøpe et par til av den sorten, sånn at vi alltid har de rene.  Både smokken og kosekluten selges hos >>Lykkeland<<

   

  Lykkeland skriver om Hevea smokk:

  Heveasmokken i 100 % naturgummi har en rund form og små lufthull som er formet er formet som kroner, stjerner, biler osv. Smokken er helstøpt, noe som gjør den meget hygienisk (det setter seg ikke hår og lignende mellom smokken og skjoldet). Det anbefales å bytte ut smokkene etter 2 måneders bruk. Smokken skal steriliseres (kokes) i 2 minutter før bruk.

   

  Tar ditt barn smokk? Hvilken smokk liker de best?

  >>Husk konkurransen der du kan vinne Rileyroos<<

  Celine eller Balenciaga?

  Jeg tenker at nå er det snart på tide å spare opp til å kjøpe en ny veske. Nå er det over et år siden jeg kjøpte min elskede Muberry Alexa Oversized, så det begynner å bli en stund siden. Jeg vet det er mange som syns det er helt galskap å bruke så masse penger på en veske, men spør du meg så er det mye verre å gå ut på byn 10 ganger (det blir jo nett det samme om man bruker 1000 kr på en kveld). Det er noe helt spesielt å kjøpe seg en dyr veske, man får den beste følelsen inni seg. De som ikke bryr seg om det kan virkelig ikke forstå, men de som bryr seg forstår nok godt hva jeg mener.
  Jeg syns det er mye bedre å kjøpe en skikkelig veske man faktisk liker, enn å kjøpe fem stk for de var billige og litt fine.

  Men det jeg lurer på nå er hvilken jeg skal spare opp til, jeg har jo lyst på flere så klart. Men de jeg har aller mest lyst på nå er Celine Boston i beige eller en svart Balenciaga City. Jeg er så usikker, for jeg liker begge to. Jeg skal se litt i Lisboa, og se om de selger de litt billigere der.

  Hvilken ville dere valgt først?
  Noen som har vært i Lisboa som kan komme med noen tips?

  Er det mulig?

  Nå klarte vi det igjen, vekker klokken var stilt til rett tid og alt. Vi forsov oss til barnehagen! Nå går bare Madelen to dager i uken også, og da hadde det jo vært greit om vi viktisk hadde klart å komme oss i barnehagen de dagene. Det er nok fordi Minato legger seg så seint, og så er det alt for lett å sitte enda litt lenger bare for å få litt kveld uten barn også. Nett i går sovnet han seint, fordi han tok seg plutselig en hvil litt før på kvelden (det må ikke gjentas), for han sovnet ikke før i to tiden om natten og jeg var ikke i seng før i halv 3 tiden.

  Men nå som vi like godt er hjemme, så får vi starte med å ta bort julepynten (som jeg enda ikke har fått ned). Jeg har bestemt meg for at idag blir en sånn dag der det skal gjøres litt ting, for nå har det blitt alt for mange sløve dager som har blitt oppbrukt på ingenting. Jeg må også snart lage meg en pakkeliste til vi skal til Lisboa, for det er bare 16 dager til nå. Jeg pleier alltid å glede meg, og forberede ting i flere måneder på forhånd, så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke er sånn denne gangen. Det kan jo være fordi jeg klarer ikke glede meg så mye, siden Madelen og Minato ikke skal være med, det er lite gøy å reise fra dem. Vi har begge vært borte fra Madelen i to netter før, men aldri fra Minato, og nå er det fire netter vi skal bort. Kim er jo ofte ute på jobb, så han er vant med det, men nå er det begge foreldrene som skal bort, gruer meg litt til det.

  Frokost kos <3

  Året som gikk, del 2

  Juli:


  Juli måned var vi mye alene, for Kim var på jobb. Jeg passet små søskene mine, faktisk 4 av dem. Madelen koste seg kjempe mye den helgen, og hadde selskap hele tiden. Jeg var veldig sliten på den tiden, og hadde skikkelig rydde mania. Husker den dagen de skulle resie hjem, så hadde jeg vasket gulvene tre ganger. Pusebabyene hadde også blitt større, og vi var med dem lenge hver eneste dag. Madelen kunne kose med dem i flere timer, før vi gikk inn igjen. På denne tiden hadde vi vår daglige trim også, og det var bort å hente posten for jeg ikke klarte gå lenger. Vi hadde en veldig fin måned sammen, og jeg føler at jeg og Madelen ble veldig knyttet. På slutten av måneden kom Kim hjem, og vi tok oss en tur til Bergen. Der kjøpte vi CC (marsvinet) til Madelen (som døde rett før jul) og siste rest av baby utstyret. Jeg ble også innlagt på sykehus i slutten av måneden, men ble heldigvis skrevet ut igjen dagen etter.

  August:  Dette var så klart årets beste måned, da vår lille baby kom til verden. Vi trodde hele tiden at han skulle komme før, så vi var veldig klar for det hele måneden. Vi koste oss max, og brukte all den tid vi kunne med bare Madelen før det ble to. Vi koste oss med grilling, bading og Madelen fikk seg klatrestativ på lekeplassen sin. Jeg fikk endelig innrede rommet til Minato, og fikk hvertfall begynt på det før han ble født. Den 22. August skulle vi på tidlig ultralyd, og det var denne dagen de bestemte seg for at jeg skulle settes i dag pga. ikke noe vann igjen. Dette ble den beste dagen i hele 2012!! Da vi kom hjem brukte vi de siste dagene av August på å kose oss hjemme.

  September:  I starten av September så begynte vi å bli litt slitne av lite søvn over tid, men vi koste oss så godt vi kunne. Kim skulle på jobb denne måneden, så vi koste oss med en dyr pizza før han reiste (han overrasket oss faktisk). Han skulle egentlig være borte 2 uker, men plutselig etter 1 uke kom han hjem. Både jeg og Madelen fikk like mye sjokk, og skjønte ingenting. Han sluttet tidligere, og sa ingenting til meg. Jeg snakket med han om kvelden, og skjønte likevel ikke noe, hehe, gøy med sånne overraskelser. Jeg bakte også daimcupcakes til Lene sin bursdag, og må si den kremen var veldig god.

  Oktober:  Oktober må ha vært den treigeste måneden i hele året. Kim reiste på jobb igjen i begynnelsen av måneden, og skulle være 2 uker. Jeg syns egentlig at dette var lenge, for Minato hadde en periode med veldig mye luft i magen sin og gråt veldig mye og ville ikke sove. Da det hadde gått en uke, og jeg hadde fått max 3 timer søvn hver natt, så ringte han og sa han skulle jobbe 2 uker overtid. Jeg ble helt i fra meg, visste virkelig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg nett da. Jeg var allerede så sliten, og så skulle det plutselig være tre uker igjen istede for en. Etter to uker hjemme, så flyttet vi ut til mamma, for da hadde jeg mer hjelp. Dagene gikk litt bedre der, og mamma hjalp meg mye med Minato. Når det nærmet seg at alle fire ukene var gått, så fikk jeg vite at han måtte jobbe enda en uke, for de måtte bli ferdig med det de holdt på med.

  November:  Et par dager ut i november kom Kim endelig hjem, og da skal jeg love deg at vi var glade alle sammen. Da var omtrent det første jeg gjorde å gå å legge meg, for jeg var helt utslitt. Madelen var kjempe glad for hun hadde jo savnet han sånn så klart. November ble likevel en veldig travel måned, med to bursdager som skulle planlegges og gjennomføres. Vi handlet, vasket, ryddet og bakte i mange timer. Madelen fikk to vellykkede bursdager, og både jeg og Madelen fikk mange fine bursdagsgaver (Kim fikk også, men han ønsket seg helst penger). Jeg testet ut mange nye kaker, og ble veldig fornøyd med regnbue kaken min. Jeg lagde ferdig kalenderen til Madelen, og det tok jo en del timer det også, det samme gjorde julegave innpakking.

  Desember:  Siden jeg var så smart i år, og ble ferdig med alle julegavene før desember så hadde vi en veldig rolig og fin måned. Vi koste oss med masse julekakebaking, ski og akebrett turer, juletrepynting og innekos. Det var utrolig hærlig og ha en stressfri desember for en gangs skyld, og det var ganske koslig å høre om alle andre som sprang rundt som noen galninger for å få alt klart, hehe. På julaften koste vi oss, spiste god mat og åpnet MASSE pakker. Romjulen ble det gjort utrolig lite, bare nett to middager og resten var vi hjemme. Nyttårsaften ble feiret med den deiligste maten (kalkun, pinnekjøtt, komler, hakkasteik and you name it..), og fine raketter.

  I bunn og grunn har vi hatt et veldig fint 2012, med masse glede og noen tårer (og så klart noen skrik når Minato skulle komme til verden). Det har vært et år med masse tid til familie, og det har vært hærlig.

  Hvordan var deres 2012?

   

  >>HUSK KONKURRANSEN MIN, OG DU KAN VINNE SØTE BABYSKO<<

  Ukas middagsplanlegger  Tenkte det var på tide med en sånn middagsplanlegger, som alle har for tiden. Jeg har tenkt på det lenge, men har aldri gjort noe med det. Før spiste vi også veldig ofte oppe hos foreldrene til Kim, men jeg liker best å spise hjemme. Så nå har jeg laget en liste for denne uken, og satser på det blir suksess. Gleder meg til å teste Sukiyaki, for det har jeg aldri smakt før. Den skal egentlig ha en dip bare av egg, men det tror jeg vi kutter ut. Syns ikke det høres så veldig godt ut å dyppe i bare egg liksom.

  Hva har dere til middag?

   

  >>Husk konkurrasen min der du kan vinne søte babysko<<

  Minato`s første venn

  Hei Hei :)

  Idag sov vi bra alle sammen, med en liten gutt som sovnet helt fint. For første gang så sovnet han i vuggen uten at vi måtte holde han til han sovnet. Jeg gav han smokken, et mykt teppe og vugget han bittelitt i vuggen, så sovnet han kjempe fint av seg selv. Vi pleier alltid måtte holde han på fanget for at han skal sovne, ellers har det bare vært grining. Han sov helt til klokken 11, og vi våknet til et stort smil av en liten gutt. Madelen kom også taslende inn ti min etter han våknet, da var hun sulten og ville ha frokost.

  Vi fikk besøk av Katrine og Bella, Bella er bare en måned eldre enn Minato, så det var utrolig gøy å se dem sammen. Han har ikke vært med andre på sin alder siden han var bare noen uker gammel. Nå forstod han jo mye mer, og syns dette var veldig spennende. Han fikk kloremerke under øyet, og ble dratt litt i både ører og nese, men ellers gikk det kjempe fint. De sov samtidig begge gangene de sov, og spiste samtidig. Vi skulle egentlig prøve å ta noen skikkelige bilder av de sammen, men det fikk vi ikke tid til. Orket ikke lage til med tepper og sånt idag, så vi får ta det en annen dag.

  Nå er Madelen lagt for kvelden, for i morgen er det barnehage. Vi skal snart prøve å legge Minato også, det hadde vært fint å fått han i seng litt før om kvelden, sånn at vi kan få litt kveld uten at vi må være våkne til langt på natt. Kim syns jo det bare er gøy, men jeg er ikke skapt for den livsstilen merker jeg.  Er de ikke søte sammen? <3

   

  >>Husk på konkurransen min her<<

  Kroppen etter graviditeten

  Jeg har tenkte lenge på om jeg faktisk skulle dele dette med dere, for det er ikke noe jeg er stolt over. Jeg kan vel ærlig innrømme at jeg hater kroppen min etter at den har gått gjennom to graviditeter. Jeg vet at alle sier at man skal være stolt osv, og jeg er så klart stolt over barna mine, men jeg mener kroppen min ikke henger sammen med barna mine. Jeg vil jo være Iselin også, ikke bare tenke på at jeg har vært gravid, så det gjør ikke noe. Jeg har bestemt meg for å dele dette med dere mest pga. da tror jeg at jeg får mer motivasjon til å trene enda hardere og spise mer sunt enn hva jeg gjør. Jeg tror også at det kanskje er andre som kjenner seg igjen i dette, og tenker nett likt som meg.

  Jeg tok dette bildet rett før den første treningsøkten min etter jeg fikk Minato, og jeg må si at jeg hater det. Jeg vil helst ikke se på det, og liker best å gjemme kroppen i store klær. Jeg skulle virkelig ønske jeg var en av de som bare blir tynne igjen med det samme, uten å måtte streve for det, men det er jeg ikke. Men nå dette året skal jeg virkelig streve for å bli meg selv igjen, jeg skal trene og jeg skal spise sunnere. Jeg vil ikke gå på noe diett, for det har jeg prøvd så mange ganger før, men sprekker med det samme. Jeg går hvertfall ned ca. 1 kg i uken sånn jeg har det nå, så viss det fortsetter sånn så er det 10 uker = -10 kg, er jo lov å håpe.

  Er dere klare?

  ..

   

  Hvordan var kroppen deres etter graviditeten? Savner dere den gamle kroppen?

  Nytt kamera

  Da har jeg fått meg et nytt kamera, denne gangen ble det et kompakt kamera, Sony RX 100. Jeg tenkte det bare skulle være et ekstra kamera til reiser og sånt, men eg likte det så godt at jeg selger speilrefleksen. Jeg skal så klart ha ny speilrefleks, men da kan jeg bruke dette i mens og spare til et dyrere. Jeg vet ikke helt hvilket enda, men noe mellom 10 000 -12 000 kanskje. Så viss dere har noen gode tips, så kom med dem, hehe.

  Jeg har testet det nye kameraet mitt litt idag, selv om det var ganske mørkt. Bildene blir nok bedre i dagslys så klart, men de var litt bedre enn hva de ble med speilrefleksen i samme lys. Speilrefleksen har jo bedre kvalitet på bildene da. Jeg liker også at det er en del effekter på det, som foreksempel at alt blir svart/hvitt og bare en farge viser (rød, blå, gul og grønn). Det er også mange andre. Dette er det kameraet som er kåret til årets avanserte kompakt kamera av mange sider i 2012/2013 (EISA, Lydogbilde osv).

  Her er et par bilder jeg har tatt idag:

  Hvilket kamera har dere?

  Oppskrift; Biff m/fløtesaus og ostepotet

  Nå tenkte jeg det var på tide med en oppskrift til dere, det begynner å bli en stund siden. Denne gangen tenkte jeg at jeg kunne dele en kjempe god lørdags middag med dere. Vi hadde denne selv i går, og den falt veldig i smak. Det var nemlig Biff med godt tilbehør, og Madelen sin biff ble byttet ut med karbonader (for hun er ikke så veldig fan av biff). Jeg anbefaler alle å prøve ut dette, for det var kjempe godt. Ikke det at dette følger den sunne hverdagen jeg har begynt med, men siden det var lørdag, så gikk det fint (sier vi..).

  Litt dårlig bilde pga. det var så mørkt (ene lyspæren er gåen). Jeg skulle egentlig ha ferske sjampinjonger, men nett når jeg skulle ha det så var det så klart utsolgt på begge de to butikkene vi har her. Men det var kjempe godt, og jeg anbefaler dere å prøve det.  Her er Madelen sin variant, mangler bare litt ketchup, som kom etterpå.

  Andre som har testet dette?

   

  >> Husk på konkurransen min her <<

  Giveaway; Rileyroos

  I samarbeid med >Barnogbaby.no< har jeg fått lov å dele ut et valgfritt par Rileyroos til en av leserene mine. Disse skoene er fra barn fra 0-2 år, og ser utrolig fine ut. Jeg tenkte selv jeg skulle kjøpe et par av de brune bootsene til Minato, og kanskje et til også (de var jo så fine). Om dere vil vinne et valgfritt par med Rileyroos, så gjør som teksten sier under bildet.  De har mange flere å velge mellom >her<.

  Slik deltar du:

  * Følg Barn og Baby på >Facebook<

  * Følg med på >Facebook<

  * Lik dette innlegget

  For et ekstra lodd kan dere dele konkurransen på facebook eller bloggen deres.

  ** Husk å skrive i kommentarfeltet at dere har likt, eposten deres og link viss dere har delt konkurransen.

   

  Er du med?

  Lysfat med personlighet

  Jeg tror lysfatet mitt er favoritten innen interiør her i huset for tiden. Den nydelige telysholderen med pynt på har Madelen laget i barnehagen, og vi fikk den i gave til jul fra henne. Jeg elsker den, og den gjør det mye mer personlig.

  Har dere noe barna har laget som betyr ekstra mye?

  Årets Mammablogg Awards 2012

  Nå er det tid for en ny runde med kåring av årets mammablogg, i forskjellige kategorier. Det dere gjør er å stemme på deres favoritt mammablogger med å legge en kommentar igjen HER. Jeg blir så klart kjempe glad om noen vil stemme på min blogg, det hadde vært så koslig.  Ha en fin helg, alle sammen :)

  Besøk og andre ting

  I går startet jeg for min del dagen veldig dårlig, for jeg var absolutt ikke frisk. Jeg sovnet på sofaen halv 1 om natta, for da sovnet Minato. Det er ikke likt meg i det hele tatt å sovne på sofaen, det er noe jeg aldri klarer fordi jeg sliter sånn med å sovne når jeg skal. Jeg våknet av alarmen klokken halv 9, for da skulle vi gjøre Madelen klar for første dag i barnehagen etter jul. Jeg gikk opp for å vekke Madelen og Kim, og da var Kim allerede våken (det er jo et under, jeg bruker vanligvis minst 15 min på å dra han ut av sengen). Etter at Madelen var sendt i barnehagen, så sovnet jeg på sofaen igjen. Kim tok seg av Minato, for jeg var så dårlig. Rett før klokken var to klarte jeg endelig å komme meg opp, og tok meg en dusj. Jeg skulle jo ha besøk, og Madelen skulle ha besøk, da måtte jeg jo gjøre noe annet enn å sove. Jeg ble heldigvis bedre, sånn at jeg var klar for besøk.

  Jeg laget lasagne for første gang (ja, det var faktisk første gangen jeg laget det, og det var en ferdig pakke), som vi skulle ha til middag. Den smakte faktisk bra også, så da vet jeg at jeg kan lage ferdig lasagne flere ganger uten at det blir total fiasko. Maj og Emma kom til oss, så da hadde både jeg og Madelen selskap i noen timer. Vi pratet og mens ungene lekte.
  Kvelden brukte jeg til å søke litt rundt om Lisboa, siden vi skal reise der i slutten av måneden. Jeg har ikke blitt så veldig klok, så jeg tar gjerne i mot råd fra dere som har vært der.

  Nå har jeg spist en god frokost, tre kavringer og en banan. Snart er det tid for å hive seg i trening, og idag tror jeg det blir boksing og spark, gleder meg. Satser på jeg snart kommer inn i hva som passer meg best, og hva jeg liker best.

  Misfornøyd med mageligging

  Minato liker virkelig ikke å ligge på magen, og det er ganske frustrerende. Vi har hatt han på magen hver dag siden han var liten, men han venner seg ikke til det. Han blir bedre og bedre, men han ligger aldri lenger enn fem min på magen, det er toppen. Han snur seg ikke ennå, og han er over 4 mnd gammel. Stå det skal han, og sitte er også greit, men ikke noe ligging og spesielt ikke på magen. Det er vel på tide å snu seg snart, tror Madelen gjorde det før hun var så gammel. Vi prøver alt, ligge på magen med han, barnetv på foran, leker osv.

  Har dere noen gode tips? Andre som har barn som ikke vil ligge på magen?


  Sunnere liv

  Nå er det 2013, og det betyr slutt på alt usunn mat og sløving. I helgene har jeg lov å spise litt godteri, og drikke litt brus (hvertfall sukkerfri). I dag startet jeg dagen med 4 eggehviter med litt salt og pepper på, men jeg har funnet ut at dette er ikke noe for meg. Tror ikke jeg tåler egg så bra, så jeg ble kjempe tung i hodet og kvalm etterpå. Noen som har noen sunne og enkle retter de vil dele med meg så blir jeg veldig glad. Både frokost, lunsj og middag tenker jeg på, for jeg er veldig lite oppfinnsom av meg. Vi pleier som oftest å bare lage sånn ferdig mat, og det blir lite fra bunnen av. Jeg har byttet ut brød med knekkebrød, men det hjelper jo ikke så vedig mye.

  Jeg vil også gjerne vite om noen bra treningsider eller videoer, som viser gode treningsøvelser. Og fortell meg gjerne om deres treningsprogrammer, for jeg tar i mot alt av tips.  Hva spiser dere andre som prøver å leve sunt?

  Året som gikk, del 1

  Januar og februar:  De to første månedene startet jeg med å være utrolig dårlig, kvalm og masse vondt i hodet. Siden dette var startet på svangerskapet, og jeg holdt det ennå hemmelig, så blogget jeg ikke disse månedene. Vi koste oss likevel så mye det kunne la seg gjøre, og var ute i den snøen vi hadde. Jeg og Madelen var også på besøk til Maj og Emma en hel helg alene, og det var kjempe koslig. Jeg fikk mine elskede Jeffrey Campbell, som skoelskeren Madelen var enda mer begeistret over enn meg (jeg kunne jo ikke bruke dem, siden jeg fant ut jeg var gravid dagen etter jeg bestillte dem).

  Mars:  Vi startet denne måneden med dåp til mine småsøsken, Ailin og Stian (Ailin ble ikke døpt da hun var baby). Vi var på ultrayd denne måneden, og fant ut at vi ventet en liten gutt. Da kunne jeg endelig fortelle alle at jeg var gravid, og at Madelen skulle bli storesøster i August. Vi tok oss også en natt på hotell denne dagen, så vi koste oss med god mat, shopping og Katt med støvler (det var første Kinoen til Madelen, og hun syns det var supert å få en så stor popcorn). Været begynte også å komme seg, så vi kom oss ut litt. Madelen fikk sin første skikkelige sykkel, og lærte seg til med å sykle med støttehjul.

  April:  Vi startet først med påske, og en kjempe fornøyd jente som fikk seg stort påskegg. Det fine været fortsatte, og vi begynte å planlegge hagen litt, og renske litt opp ute. Den andre helgen reiste jeg en helg på hotell med mamma, min søster, to av mine kusiner og tanten min, vi skulle ha jentehelg. Det var kjempe koslig, og vi var på show, shoppet og spiste 3 retters middag (som i grunn ikke var så god som folk skal ha det til, hehe). Vi skulle på ny ultralyd (siden Madelen var så liten fikk jeg ekstra oppfølging, denne gangen fikk vi se i 3d, kjempe stas. Vi avsluttet denne dagen med et par timer i lekeland, for å gjøre mest ut av turen. Jeg sluttet også i jobb denne måneden, for å slippe å gå med migrene hver eneste dag.

  Mai:  Mai måned startet vi med konfirmasjon til kusinen min, Sunniva. Da ble det god mat og masse kaker på oss, og jeg skal ikke klage. 17. Mai ble ikke en like hyggelig dag som vi hadde tenkt, vi startet dagen med beskjed om at en som har vært som en onkel for Madelen var savnet. Vi trodde først at det var tull, men utover dagen merket vi alvoret. Vi gikk likevel på feiring, for Madelen sin skyld, men reiste fort hjem igjen etter det. I slutten av måneden reiste Kim til Kristiansund for å ta ROV kurs, og ble borte i tre uker.
  Jeg startet med å ta magebilder for fullt nå, og oppdaterte hver uke.

  Juni:  Juni måned var jeg og Madelen for det meste alene. Vi startet med minnestund for Knut Arne, det var en utrolig fin og trist minnestund. Det var mye som skjedde denne måneden så vi merket nesten ikke at vi var alene, selv om det var litt tungt pga. bekkenløsningen min. Jeg hadde en kjempe koslig babyshower med mange gode veninner, vi grillet og koste oss. Pappa var også inne hos oss i noen helger for å grave i hagen vår, sånn at jeg kunne få det som jeg ville. Endelig kom Kim hjem, etter en del forsinkelser pga. et jobbtilbud som han takket ja til. Siste helgen i Juni reiste vi på en kort liten ferie til Kristiansand, og gikk i dyreparken. Vi tok fly ned fredagen, gikk i parken på lørdagen, fly hjem igjen på søndagen. Det ble travelt, men Madelen koste seg kjempe mye, og fikk endelig hilse på Kaptein Sabeltann.

   

  Del 2 kommer snart.

   

  New year`s eve

  Jeg startet selve 31. Desember veldig dårlig, med en tretthet jeg ikke har sett make til. Tror ikke jeg har vært så trett i hele mitt liv, jeg var så sur og gretten. Jeg prøvde å sove litt på sofaen, men jeg er ikke den som har lettest for å sovne, samme hvor trett jeg er. Så jeg gikk der med så trette øye at det svidde. Jeg tok meg en dusj, og da kom det seg litt. Siden jeg skulle ha litt besøk, så kunne jeg ikke nett sovne heller.

  I seks-syv tiden gikk vi opp til mine svigerforeldre, det var der vi skulle være å feire. Der var det masse god mat, kalkun, pinnekjøtt, komler, hakkasteik osv, det var alt man kunne tenkte seg til omtrent. Jeg spise masse mat, for jeg måtte nesten teste ut litt (og største grunne var at det var siste dagen, før et sunnere liv begynte). Til dessert spise jeg riskrem (som jeg elsker), men det var og massevis av kaker, julekaker og andre typer desserter. Vi pleier som oftest å være hos dem på nyttårsaften, for de har alltid mange gjester.

  Vi gikk ut først i 9 tiden for å sende opp litt små raketter, sånn at vi var sikker på at Madelen skulle få med seg litt. Det var absolutt ikke fint vær, men mer sånn typisk nyttårsvær. Jeg tenkte jeg skulle ta en del bilder med speilrefleksen, men det gikk ikke siden det regnet for mye og det var for mye vindt til å ha paraply. Madelen syns ikke det var så veldig spennende, men syns det var gøy med stjerneskudd. Etter ca. en halvtime med frysing, så gikk vi inn for å spille litt Diamanten (jeg og Malin).

  Rett før 12 var det ut igjen for å sende opp mer. Denne gangen var de fleste med ut, men Madelen ville ikke. Hun ville heller se fra vinduet, sammen med Minato, farmor og oldemor. Alt gikk fint og ingen ble skadet heldigvis. Det var jo mye vind, så det var litt skummelt å sende opp så mye. Etter rakettene gikk vi hjem, mens Madelen ble igjen for å sove hos tante Malin. Jeg var utrolig trett, så jeg gikk rett å la meg, mens Kim tok seg av Minato.

  I dag tidlig våknet jeg med skikkelig migrene, så jeg sov helt til klokken halv 1. Jeg fikk i meg litt mat, og tenkte det skulle bli bedre, men det ble det så klart ikke. Heldigvis etter en tablett og noen timer gikk det over, og jeg kunne endelig ta en treningsøkt. Jeg merker godt at jeg ikke har trent leggene mine så mye, for nå føles det som jeg skal knekke sammen når jeg går, men det er vel bare et positivt tegn.
  Nå sover begge de søte små, og jeg og Kim slapper av med hver vår ting. Han ser Anime, og jeg tenkte jeg skulle sitte litt på dataen, før vi skal legge oss samtidig (for en gangs skyld, hehe).

  Hvordan feiret dere nyttårsaften deres?

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits