• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Minato - 17 mnd kontrollen

  På onsdag var vi til helsesøster med Minato, der han og skulle få sprøyte. Hun var veldig fornøyd med hvordan han har utviklet seg både språklig og motorisk. Han er jo kjempe flink til å snakke, og han springer rundt hele dagen. Jeg tok opp at han spiser ganske lite, og det kunne man se på vekta. Han hadde bare gått opp 200 gram på et halvt år, og strukket seg 5 cm. De skulle følge med litt ekstra på viss han begynte å bli mer slapp og sånne ting, men mest sannsynlig så gikk det seg til.
  Han fikk også sprøyte for Meslinger, Kusma og Røde Hunder. Den var så klart lite populær, men han har hvertfall ikke fått noen bivirkinger enda.

  Han veide nå 9960 gram, og var blitt hele 77 cm lang. Han er ikke store gutten, men likevel større enn hva storesøster var på samme alderen.  17 måneder - utvikling:

  De fleste kan:
  - Bruker fem eller flere ord hyppig - Han bruker mange flere enn det i sin daglige dale.
  - Liker "late som" leker - Han elsker å leke forskjellige leker med Madelen. Vet ikke hvor mye han forstår, men han er helt med på alt.
  - Liker å sitte på lekene sine - Ja, spesielt sparegrisen sin.

  Halvparten kan:
  - Reagerer på ordrer - Dette forstår han godt, men ikke alltid han bryr seg. Men et eksempel var en dag jeg spurte om han kunne hente mobilen min, og han gikk rett bort å hentet den og gav den til meg.
  - Mate dukke - Han pleier hvertfall være veldig god med dukkene til Madelen. Han holder dem fint og sånt.
  - Prater mer tydlig - Vi forstår faktisk nesten alltid hva han vil eller mener.

  Noen få kan:
  - Danser til musikk - Dette har han gjort fra før han var 1 år. Jeg tror han er født danser, for han har virkelig rytme. Han tar virkelig av med hånda opp og vrikking på hoftene.
  - Sorterer leker etter farge - Dette har jeg ikke tenkte over.
  - Sparker ball - Ja, han syns det er kjempe gøy.

  Ellers har han blitt veldig flink å synge, med riktig tone. Jeg er mest imponert over han når han synger The fox, da er det "pa-pa-pa-pa-pa.. dos dai", og litt "hattiho" etterpå.
  Han elsker virkelig å hoppe, og hopper både på gulv, sofa, seng osv.. Og så skal han lande på rumpen, noe jeg tror han har funnet ut er vondt på gulvet nå. Madelen driver hele tiden på å ta salto/knesalto i sofaen, så nå prøver Minato på det samme.

  Ord han kan: Mamma, pappa, dytte (Madelen), mina (usikker på om det er Minato eller min han mener), pus, dikka (drikke), tst (tørst), Aja (Anja), onas (Jonas), mett, mat, bus (brus), sips (Chips, haha, godt lært opp), tiss, bæsj, beia (bleie), lys, tante, au, nam nam, hei, hade.. og sikkert noe jeg ikke kommer på i farten.

  Dyr han etterligner: Hund(voffvoff), sau(Bææ), ku(mooo), hest (iiha), bjørn (vrææ).

   

  Hvor gammel er din/dine små?

  New in - Ver de Terre, Hust and Claire mm.  Ny vårjakke til Minato fra Hust and Claire. Jeg har vært fast bestemt på å kjøpe sånn type jakke til begge barna og meg selv i vår. Jeg har sett mest på Barbour og Raplh Lauren, men nå fant jeg denne til minste mann til en mye mindre pris. Jeg syns hvertfall den var super fin.Kjøpt på Babyshop i Bergen.  Perfekte Ver de Terre jakke til Madelen. Denne var på salg, og de er så utrolig fine og gode. Den har medium varme, så det er litt sånn sen høst/tidlig vår jakke. Jeg kjøpte den sånn at den skulle passe til skolestart også, for da er det jo greit å ha litt nøytrale farger. Store skolejenter er jo ikke alltid like interessert i å ha klær som skriker Hello Kitty og Byggmester Bok liksom.  Vår dress til Minato fra Polarn o Pyret. Like greit å bli ferdig med sånne kjøp tidlig, og det var 20% på hele butikken. Nå mangler jeg bare en dress til enten hjemme eller barnehagen, og det blir nok en Reima.
  Buksen er også til Minato, og er i merket Mayoral (også på salg på Babyshop). Alle klær jeg kjøper til Minato nå er i str 92, fordi det er noe vi ikke hadde et plagg av fra før. Han bruker enda 80-86, men de vokser plutselig.  Tre jeans til Madelen (1. Pieces, 2. Levis, 3. Name it). Hun har så lite jeans, for det meste går i rosa/lilla, så da ble det noen mye jeans på henne. Levis buksen var på 50% på babyshop, så der nyttet jeg på å få med meg litt salg mens det enda er.

   

  Hva syns dere?

   

  Tokyo turen

  Jeg tenkte jeg ville vise dere hvor vi skal bo når vi reiser på tur i år. Den 1 - 15 Juni reiser vi til Japan, Tokyo. Dette blir den turen vi har drømt om i mange år, og gledet oss til såå lenge. vi har snakket om dette siden 2009 tror jeg, og nå har vi endelig bestillt. Siden turen er så pass dyr, så er det ikke noe vi kan unne oss hvert år, for vi er ikke millionærer. Vi tenkte at viss vi noen gang skulle få gjort det, så måtte det blir før vi tok lån til huset. Så i sommer får vi først en perfekt ferie, for å så hoppe rett i oppussing når vi kommer hjem.

  Vi har valgt å først bo ni netter på et hotell som ligger i bydelen Shibuya, som er et av de mest sentrale stedene i byen. Hotellet heter Century Southern Tower Hotel, og er det best rankede i denne bydelen. Alle rommene er fra 20 etasje og oppover, så her bor vi høyt. Det er innredet i Japansk stil, og ser kjempe stilig ut.  De fire siste nettene skal vi bo i bydelen Minato-Ku, på et sted som heter Odaiba. Dette er litt utenfor, men her er alle de store shopping senterene, museum, elektronikk greier og andre store ting. Den berømte Gundam statuen står her ute også. Hotellet heter Grand Pacific Le Daiba, og ser utrolig vakkert ut. Dette hotellet fikk vi på halv pris, så det var flaks. Det ser ut til at det blir holdt mange bryllup og sånt også på dette hotellet, for det er så mange fine saler og ting. Her har vi og et stort treningsrom, to svømmebasseng, mange resturanter og så klart massage på rommene.  Nå fremover så tar jeg i mot alle tips fra alle dere som har vært i Tokyo. Vi vet jo en del av det vi skal på, men er likevel ganske usikre på denne enorme byen. For Madelen er hovedplanen Disneyland (dropper Disney Sea) og alle sanrio butikkene. For Kim er det så klart Akihabara som står høyest. For meg og Minato er det vel sikkert alt, for jeg gleder meg virkelig til alt.
  Og viss noen har tatt like lange flyturer med barn, har dere noen gode tips. Jeg gruer meg virkelig til en så lang flytur med Minato altså, han kommer til å kjeede seg veldig.

  Noen som har vært i Tokyo?

  Husbygging, tak og tanker

  Er det noe jeg ikke har greie på så er det vel tak, men det er vel bare å innse at det er noe man ikke klarer oss uten her på Vestlandet. Det er så utrolig mange forksjellige typer tak, og det kommer i mange prisklasser. Våres tak har en ganske høy prislapp, for vi har skifer tak. Hadde vi hatt masse penger, så hadde vi så klart byttet ut hele taket til et helt nytt skifer tak, men vi har et budsjett som de fleste andre har.

  Vi skal jo bygge på en ny del på huset, og da trenger vi jo tak. Vi vet ikke om vi må skifte ut hele taket på den gamle delen også, eller om vi kan bruke den videre. Om vi må skifte ut alt, så må vi over til noe annet. Jeg fant en kjempe bra tak guide her (www.monier.no), og der var det masse nytting informasjon. Innpå der finner du alt om hvordan du legger tak til kalkulator for å regne ut pris på tak.

  Under kommer noen bilder av hvordan huset vårt ser ut. Hagen er omgjort etter at disse bildene ble tatt, men huset er dønn likt.  Det er her på oppsiden av huset vi skal bygge på noen meter, sånn at vi får litt større plass. Så hvordan taket blir her kan bli spennende å se når vi får tegninger og litt mer informasjon.

  Om det blir nytt tak, så skal det hvertfall være svart shiny tak. Jeg syns tak som skinner så utrolig nydelig. Disse takene under var utrolig nydelige syns jeg.


  Bilder lånt fra Monier.no

  New in - Barneklær  Begge deler fra Noa Noa.  Skjorte fra Mini a ture, Lue fra Kivat.  Skjorte fra Mayoral.

  Alt jeg har kjøpt var på salg, så her syns jeg det ble et veldig bra kupp. Luen kjøpte jeg sånn at den skulle passe til neste høst/vinter, og jeg elsker jo Kivat luer, så da er det veldig greit når det er på salg.

   

  Madelen`s outfit  Tights - Kappahl // Genser - Cubus // Skjerf - Grubbies // Veske - Syden // Jakke - Zara // Lue - Name it // Sko - ugg

  Her er onsdagens Madelen outfit, var hun ikke bare hærlig? Elsker den kåpen, den er så fin!
  Hun måtte pynte seg litt ekstra på onsdag, for hun skulle være med meg til frisør og besøk til veninnen sin. Vi fikk til og med kjøpt et par ting på salg denne dagen, og det skal jeg vise til dere senere.

  Nå skulle vi egentlig vært i København, og jeg skulle snart ut på shopping, men sånn ble det ikke. Da vi kom hjem på onsdagen begynte jeg å spy, og sånn holdt jeg det gående et døgn. Madelen spydde en del ganger i går, og Kim ble og syk utover kvelden. Så i stede for å kose oss på tur, så sitter vi her og ikke orker noe som helst. Dagens høydepunkt er at jeg har fått i meg bittelitt mat i dag. Heldigvis er ikke Minato blitt syk, så jeg håper han slipper unna. I dag tenkte jeg å trøste meg litt med litt nettshopping, siden det ikke ble noe tur på oss. Jeg hadde virkelig gledet meg til den turen!  Minato er en skikkelig veske gutt han også, så viss han ser en veske er det rett på armen med den. Så søt!  Hva skal dere gjøre på i helgen?

  Back in time

  Denne blogginga mi går veldig dårlig for tiden merker jeg, og det gjør nok dere også. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal skrive om nett nå, og jeg har vært en god del syk. Jeg har derfor tatt veldig lite bilder, så i dag blir det litt tilbake blikk. Jeg tenkte å vise dere bilder av meg selv fra 2006, frem til 2013. Jeg kan ikke helt fatte selv at jeg legger ut dette, men mange av bildene er jo så morsom/tragiske at de bare må deles.  2006: Ai ai ai.. her ser dere meg som fjortis, og jeg var virkelig fjortis. Trutmunn var kulest altså!  2007: Jeg kan ikke si jeg hadde kommet meg helt på et år, men litt voksnere var jeg faktisk blitt.  2008: Tenk at dette året skulle jeg bli mamma, og på det første bildet er jeg faktisk gravid. Hvem i alle dager skulle tro at jeg skulle gå fra fjortis til mamma på bare noen måneder.  2009: Her kan man faktisk se at jeg har forandret meg veldig etter at jeg fikk Madelen, til tross for smokken i munnen, var jeg faktisk mye mer voksen.  2010: Her var jeg begynt å blogge, og prøvde meg på outfit bilder i blandt, hehe. Ville gjerne blitt så tynn igjen da, det hadde vært fint om kom av seg selv som det gjorde da.  2011: Savner det lange håret!! og brunfargen... haha  2012: Dette året ble det omtrent bare tatt magebilder som gravid, så jeg fant omtrent bare instagram bilder.  2013: Bilde nr 2 er nok det nyeste bildet jeg har tatt av meg selv, på julaften i fjord.

   

  Liker dere innlegg som dette?
  Ser dere noe forandring?

  Inspirasjon - stue

  God kveld/natt!

  I kveld er jeg visst våken alt for lenge. Jeg gjorde et forsøk på å sove i sted, men fikk det ikke til. Tipper det er på grunn av at jeg la meg litt tidligere da migrenen startet. Så da tenkte jeg like gjerne jeg kunne skrive et lite innlegg, siden det ikke har blitt gjort før i dag.

  Siden vi nå snart skal til med huset, så kommer det nok en del innlegg om både inspirasjon, ting jeg planlegger å ha i huset og så klart bilder når vi begynner. I dag så vil jeg starte med litt inspirasjon om hvordan jeg vil ha stuen vår. Denne ser jeg omtrent akkuratt for meg hvordan jeg vil ha, og kjører nok litt Villapaprika stil over det hele.  Bildene er alle tatt fra google. Men ettersom jeg leser både Villapaprika og Lindevegen, så ser jeg jo at flere er deres hus.

   

  Hvilken stil har dere hjemme?

   

  Happylights

  God morgen!

  Nå har jeg sendt Madelen og Minato i barnehagen, så da er det bare å begynne å vaske og rydde til Kim kommer hjem i kveld. Jeg syns alltid det er gøy at det ser litt bra ut her hjemme når han kommer hjem, så han slipper å begynne å rydde med en gang. Jeg har en lang jobb foran meg, og kjenner jeg meg selv rett, så blir jeg aldri ferdig. Jeg skulle gjøre såå mye i går, men var så klart dårlig over halve dagen.

  Jeg tenkte å lage hjemmelaget pizza i kveld, og noe til dessert. Vi har aldri dessert, men det var visst veldig viktig for Madelen at det var det idag. Minato er sikkert lagt seg, så da har jeg kjøpt inn pølser, så kan han og Madelen få lage seg et par mini pizzaer etter barnehagen.

  Siden jeg har hatt bloggpause, så er det så mye jeg ikke har fått vist dere. Så i dag ville jeg nett vise happylightsene jeg fikk av Malin til jul. Jeg har ønsket meg det lenge, så jeg ble kjempe glad. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle ha dem, men plutselig hadde Kim hengt dem opp for meg, og det ble så koslig. Kreativiteten min er ikke den beste, så jeg hadde nok hengt dem rett opp og ned jeg.

  Da får jeg sette i gang med litt diverse, så jeg har en liten sjangs til å bli ferdig.

  Ha en fin dag alle sammen :)

  New in - barneklær

  Nå er det jo Januar, og da hadde det vel vært litt merkelig om jeg ikke hadde kjøpt noen ting. Jeg er jo utrolig (alt for) glad i shopping, og spesielt når det gjelder barneklær. Heldigvis for meg så trengte de en del nå. Jeg ventet til etter jul, for å se hva de fikk, sånn at jeg hadde en viss kontroll til etter det. Så da har det blitt litt nyttig, og noe ekstra.  1. Hunter støvler til Minato. Jeg tok en rå sjangs på gule støvler, noen noen kanskje vil kalle litt jentete. Jeg ser for meg at det blir kjempe tøft sammen med marineblått jeg da. Disse har jeg kjøpt i str 22, så de passer litt utover våren. HER
  2. Timerland boots til Madelen. Disse var på tilbud, og jeg har savnet noen litt finere boots til henne. HER
  3. Little Paul Smith kjole. Denne var utrolig nydelig, og på tilbud. Denne passer alle årstider syns jeg, og Madelen kommer nok til å elske den pga. alle blomstene. HER  Denne har svigermor strikket, og den er nydelig.

   

  Jeg venter på en pakke fra hm også, med litt basic tøy til barna.

  Andre som har handlet på salg?

  Planer for året  Som jeg skrev så er det en del ting som skal skje dette året, og det blir et veldig spennende år (vi synest hvertfall det). I går var jeg på møte, og nett når har jeg ingen jobb. Jeg har valgt å avslutte læretiden min pga. jeg ikke klarer å jobbe i barnehage med migrenen min. Så nett i dag er det litt usikkert hva jeg skal velge, men det blir nok innen kontor jeg kommer til å gå videre med. Så nå er det NAV som skal hjelpe meg litt, og leger og diverse. Det vi ble enige om var hvertfall at jeg skulle tenke litt på det først, sånn at jeg er sikkert på hvilken vei jeg ville gå, og så får vi se hva det blir til. Jeg har jo aap, så økonomisk klarer jeg meg fint i tenke tiden min.

  Resten av året skal vi bruke til:

  * København tur (24-26 Januar), uten barn.
  * Jeg skal fortsette, og fullføre lappen så fort det lar seg gjøre.
  * Jeg må få meg ny jobb.
  * Japan tur i Mai/Juni (2 uker, med barn)
  * I Juni planlegger vi å få begynt på oppussing og påbygg til huset. Så da har vi lån i laang tid, nett som de fleste andre har.
  * Madelen begynner i første klasse. Dette tror jeg er det største av alt.. tenk at babyen min har blitt såå stor allerede.

  Jeg ser veldig frem til dette året, og satser på det blir bra.

   

  Hva jobber dere som?
  Er det noen av dere lesere som eier eget hus, og som har bygget/pusset opp alt?

  Gårsdagens antrekk  Bukse - Hm // Genser - Lindex // Skjorte - Hm // Strømpebukse - Ugly // Jakke - Zara // Sko - RAP  Genser - Hm // Vest - Juicy Couture // Skjørt - Cubus // Stømpebukse - Hm // Veske - Accessories

   

  Jeg elsker når jeg har tid til å kle på barna med fine klær, det er jo så gøy. Madelen elsker å pynte seg, og når hun får ha med seg en veske er hun super fornøyd. Dette var klærene de brukte i bursdag til tante Emelie i går, så da ble det favoritt skjøtet til Madelen igjen. Sveisen valgte hun selv, for hun skulle ha Japan hår som hun kaller det.. haha.

  Er de ikke bare hærlige? :)

   

  Old instamoments  Etter alle disse har det kommet mange nye, men det er gøy å se tilbake på de gamle bildene.

  Følg med; ISELINBST

   

  Hva er din instagram?

  Nyttårs outfit  Skjørt - Cubus // Pelsvest - Juicy Couture // Genser - Claire  Bukse - Hm // Skjorte - Burberry

   

  Jeg har jo ikke fått postet antrekkene deres etter nyttårsaften, så da gjør jeg det like godt nå. Det ble ikke supergode bilder i mørket, men det får bare være.

  Hva syns dere?

  Jeg vant hovedpremien

  God morgen!

  Vet dere hva, jeg har vunnet hovedpremien på julekalenderen til Markus og Molly. Jeg vinner nesten aldri noe, så jeg ble så klart veldig overrasket og glad. Når det var barneklær for 2000 kr jeg vant, så ble jeg kjempe glad. Jeg elsker jo barneklær, og liker å teste ut nye ting. Nå fikk jeg diverse fra både Mini Rodini, MarMar og Grubbies, og det var jo gøy siden jeg ikke har hatt noe fra alle de merkene.  www.markusogmolly.no

   

  Har du noen gang vunnet noe?

  Mange planer fremover

  God kveld!

  Nå har jeg hatt hele 11 dager pause fra bloggen, så nå tenkte jeg det var på tide å komme tilbake. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal finne på om kveldene når jeg ikke har bloggen, jeg har liksom tatt meg tid til å se på tv, noe jeg aldri gjør til vanlig. Vi har og utrolig mange planer for i år, og det blir et veldig spennende år på mange punkter. Jeg skal komme tilbake til alt dette om en liten stund, men jeg er ikke gravid om noen finner på å tenke det, haha.

  Jeg er fortsatt veldig dårlig da, så det har jo ikke vært så veldig gøy. Jeg har faktisk ikke hatt en dag siden før jul at jeg ikke har måttet tatt migrene medisin. Nå er jeg sikkert imun mot dem, så jeg håper at noen snart kan finne ut av hva som feiler meg. Det er tusen ganger verre enn før, og jeg har vært sykemeldt den siste uken. Det er ganske tungt nå som jeg er alene med barna, og jeg teller virkelig dager til Kim kommer hjem denne gangen. Heldigvis er det bare 4 dager til!

  Men nå fremover skal jeg prøve å blogge for fullt igjen. Jeg sitter jo på pcen likevel, så da burde jeg vel klare dette :)

  Dere kan hvertfall følge meg på instagram, der har jeg blitt flinkere til å oppdatere etter at jeg fikk ny mobil.. ISELINBST

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits