• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • For mye salt

  God kveld!

  I dag har vært en dag litt utenom det normale. Den startet helt normalt som alle andre dager, men så tok vi øynene bort fra Minato et øyeblikk, og da hadde han klart gjøre litt rampestreker så klart. Noen rampestreker er ganske så uskyldige, men denne kunne vært ganske så skummel.
  Det var glemt igjen en boks med blandingskrydder på bordet, og denne hadde så klart Minato funnet. Det var kryddet i hele sofane, og på spisebordet. Jeg fant en tallerk som så ut som at den var slikket ren, og ble plutselig litt bekymret. Da jeg spurte Minato om det nølte han ikke med å si ja.. Han sa det var kjempe godt med salt, og at han hadde spist salt (han kaller det salt).

  Jeg gav han vann med det samme for det var første tanken min, og så begynte jeg å google. Jeg kom frem til at jeg måtte ringe giftsentralen, og de skremte oss i grunn enda mer. Nå visste ikke vi hvor mye han hadde fått i seg, men de sa at viss han hadde spist over en teskje, så måtte han på sykehus å ta prøver. Da måtte han ta blodprøver de neste 6 timene for å skjekke natrium verdier (eller noe?), og viss ting ikke var i orden etter det så måtte det gjøres enda mer.

  Vi ringte så klart legevakten med det samme, og etter en stund så hadde de kommet frem til at vi skulle vente. Når de ringte opp igjen så var det allerede over to timer siden det skjedde. De hadde ikke riktig utstyr her vi bor, så da fikk vi beskjed om at vi skulle heller ringe sykehuset viss han fikk symptomer på forgiftning.

  Heldigvis har han vært helt fin hele dagen, så nå er nok faren uansett over. Vi vet jo ikke hvor mye han har fått i seg, og han kan jo bare ha smakt på det og ikke likt det også, men jeg syns det er bedre å være på den sikre siden når det gjelder barna. Det er mye bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite!


  Er det flere som har barn som har puttet ting de ikke burde i munnen sin?

  #mammablogg #barn

  Kjøkken begynner å ta form

  Hei hei!

  I dag tenkte jeg at det passet med en liten hus oppdatering. Det går sakt, men ting begynner likevel å ta form. Nå har vi endelig startet å sette på plass kjøkkenet, etter at vi fant ut at vi tar gulvet til slutt. Vi holder på litt over alt for å få ting klart, men nett nå er det kjøkken og stue som har hoved fokus.

  "Bare" dette igjen nå..  Jeg prøver å gjøre et forsøk på å male stuen samtidig som alt annet skjer, men det er ikke det enkleste med tusen ting plassert over alt.

  Fargen i stuen er forreste Kalkgrå fra Jotun (supreme finish)

  #mammablogg #interiørblogg #kjøkken #interiør #oppussing

  Aldri ha en kake på kjøkkenbenken  Jeg tror nok farmoren angret på at hun satt en kake i Minato sin høyde da hun kom hjem i går. Jeg fant han med begge hendene i kaken, og han spiste med hele seg. Litt av bunnen på kaken var igjen i tilfelle noen andre ville smake da, men alt glasuren var borte.. hehe.

  #mammablogg #rampestreker

  Ukas ønsker fra Zara  Noe til de søte små fra Zara står på denne ukens ønskeliste.

  #mammablogg #ønskeliste #barneklær

  Oppussings tips

  Hei hei!

  Det er travle tider her, og dagene går i oppussing, sykdom, skole, barnehage, planlegging osv.
  Jeg tenkte i dag at jeg kunne prøve å komme med et par tips til dere andre som planlegger å starte med store eller små prosjekter når det kommer til hus og oppussing. Kanskje det er flere av dere som har tenkt å pusse opp et hus på 300 kvadrat helt fra skratch også..

  1. Det aller første tipset jeg har til dere alle er at ting koster.. og som oftest koster det MYE mer enn hva man planlegger. For vi hadde hvertfall ikke satt opp hver eneste 2/4 planke eller hver skrue pakke vi skulle bruke i våres budsjett. Og det at vi måtte ha så mange ulike verktøy visste vi hvertfall ikke.
  Så mitt første tips er å ta litt ekstra i på alt dere setter opp i budsjettet.

  2. Start med det aller viktigste. Om dere har et hus som ikke er isolert eller som trenger et nytt tak, da starter dere med det. Det er lite vits i å planlegge hvilke farger man skal ha på soverommet om taket lekker eller man fryser hele vinteren.

  3. Gjør det dere klarer selv, for det er mye å spare her altså. Og alle klarer å legge gulv eller sette opp vegger innvendig selv, det er bare å prøve. Vi hadde ingen erfaring på noe, men man lærer etter hvert man prøver. Og har dere familie eller venner som vil hjelpe til, la dem få lov.
  Det var noen økonomiske tips, så da er det over til de litt mer praktiske:

  1. På vinduer så har vi valgt å endre størrelse på omtrent alle vinduene våre, og flyttet rundt på alt. Vi har og valgt selvvaskende ruter i glassene, for da slipper vi å leige lift for å vaske vinduer i 3 etasje, da er det nok med spyseslange med vann. Vi har og valgt en dobbel skyvedør i glass ut til verandaen, noe som slipper inn mye bra lys til stuen.

  2. Når det kommer til tak på huset så har vi enda skifer på taket vårt. Men vi har en del over inngangspartiet og badet som ikke har fått skifer heller fordi vi ikke hadde nok. Det er alt for dyrt for oss nå, og det er vanskelig å få tak i like steiner. Satser på at ved et senere tidspunkt kan vi få til å legge skifer heller over resten.

  3. Kjøkkenet vårt er fra Aubo, og kjøpt gjennom Monter. Vi får rabatter der, og da var valget enkelt. De har kjøkken i forskjellige prisklasser, og forskjellig kvalitet. Vi har valgt et som heter Toscana, og det kommer i ferdige moduler. Vaskerom har vi og valgt ferdige moduler, bare et litt enklere og billigere alternativ. Man kan og få kjøkken i Ikea kvalitet, men disse kommer og flatpakket som ikea sine.

  4. På badet har vi valgt fliser, og vi har brukt epoxy fugemasse. Dette er en to-komponent syrefast fugemasse, så den tåler vann mye bedre enn vanlig sement fuger og den er mye lettere å rengjøre (man slipper å skure mellom hver flis).

  5. Av gulv har vi valgt Pergo sine gulv over alt (unntatt våtrom og yttergang). Vi har fått testet ut både vanlige laminat planker, og vinyl planker, og vi absolutt anbefale vinyl premium gulvene. Disse er mye lettere å legge, i tillegg til at de er "mykere" å gå på og mer lydtett.
  Synes dere dette var et ok innlegg? Da kan jeg komme med flere tips til dere etter hvert.
  Bare si i fra om hva dere vil lese mer om her på bloggen.

   

  #mammablogg #interiør

   

   

  Travelt og fine vårdager

  God kveld!

  Denne uka har vært litt små travel, så bloggen har blitt litt nedprioritert. Jeg har gått i halv svime hele uken tror jeg, og tatt feil av flere dager. På tirsdag trodde jeg det var helsesøster (men det er neste uke), på onsdag kjøpte vi inn påskeegg og godteri (men så fant jeg ut at det er enda en uke før påske), i går kledde vi på Minato kostyme og sendte han i barnehagen (i dag fant jeg ut at karnevalet er neste uke).. Så, det sier vel litt. Satser på en litt mindre vimse uke over helgen.

  Denne uken har vi hvertfall fått gjort en god del i huset da, så det går på frem heldigvis. Det hadde vært utrolig fint om vi snart kunne fått flytte hjem igjen. Vi blir ikke helt ferdige enda, men så lenge vi har de viktigste rommene klare så flytter vi hjem.  Forrige helg var så utrolig fin. Vi brukte alle dagene ute, og fikk kost oss med så mye. Vi fikk og gjort en del mer nyttige ting, som å rydde litt i "hagen" og finne frem utelekene. Madelen og Minato fikk en bøtte med vann og svamper, og satt i gang med vaskingen av leker. De blir så ekle over vinteren, for det rommet vi har tingene på er under låven, og da kommer det så mye støv og ekle greier ned.  I dag har det vært inne dag for alle sammen. Det var jo denne solformørkelsen alle snakket om, og det skulle jo være så skummel trodde jeg. Jeg hadde ungene hjemme for at de ikke skulle være ute å få brannsår på øynene. Når den begynte var det helt overskyet her, og det eneste vi merket var at det var litt mørkere (litt mer som en tung regnfull dag). Jeg kunne nok helt fint ha sendt avgårde på barnehage og skole likevel, men men, ikke så mye å gjøre med nå.

  Men vi fikk uansett brukt dagen på å kose oss inne. Vi laget hjemmelaget pizza til middag, og ungene lagde hver sin egen. Vi pleier alltid gjøre det sånn. Da finner vi frem forskjellige ingredienser som de kan selv velge ut fra. Minato er så klart kjedelig og skal ha minst mulig på sin, mens Madelen hiver på med det meste.
  Til kvelds mat har ungene spiddet pølser i peisen med tante Lene.

  Nå sover begge fint, og jeg tror det snart er leggetid for meg også. Jeg har vært så sliten hver kveld i uka, og ikke orket noe på kvelden.

   

  #mammablogg

  Fin familie dag

  Hei hei!

  I dag har vært en utrolig nydelig dag. Vi har vært ute omtrent fra vi sto opp, til det nesten var kveld. Det har vært sol og ganske varmt her i dag, så det har ikke en gang blitt brukt jakke.

  Vi startet med en tur i skogen, det skulle vi finne noe brake. Min svigerfar holder på å røyke laks og svin, så da ble vi sendt avgårde for å hogge buskene ned. Madelen var med i går også, så hun hadde allerede funnet seg et stort tre som var slottet hennes på toppen av bakken. Minato er ikke så vant til ulent terreng, så det var litt vanskelig å komme seg rundt syns han, men det å sitte i treet var likevel gøy. Minato fikk og styre traktoren, og det var så klart stas for en traktor glad gutt.

  Etterpå reiste vi på skoleplassen for å sykle og leke sammen med Anja (min søster). Madelen og Anja syklet rundt i en times tid, mens Minato helst vandret rundt og testet både disser og andre lekeapparater.

  Når vi kom hjem igjen fant vi ut at vi kunne spidde pølser siden det var så fint. Vi kjøpte inn pølser og pølsebrød, tok med oss en trillebår med ved og gikk ned på stranden for å spise lunsjen vår der. Det var så koslig å sitte nede på stranden etter en vinter med dårlig vær. Vi spiste, lekte og slappet av før vi gikk hjemover når det ble kaldt.

  Resten av kvelden har blitt brukt til rydding og klesvask, så nå tenkte jeg å snart legge meg. Det skal ingenting til før jeg blir sliten, så etter en dag med så mye aktivitet, så er jeg faktisk helt ferdig (og ja, jeg vet at det egentlig ikke er så voldtsom aktivitet).

  #mammablogg #familie

  This weeks wishes
  Her kommer denne ukas ønskeliste! Sandalene og kjolen er så fine.

  Det er det som er kjipt med å være økonomisk.. man må først skjekke om fjordårets passer enda, før man kjøper nytt. Det er nesten som jeg ikke helt vet hva jeg skal håpe på, hehe.

   

  #wishes #barneklær #mammablogg

  Sykkeltur og lite energi

  God kveld!

  I dag har jeg faktisk vært så utrolig dårlig. Jeg har hatt null energi, og har omtrent ikke klart å komme meg opp fra sofaen. Jeg var så dårlig at jeg sovnet faktisk før ungene var kommer seg i barnehage og skole, så Kim måtte ta seg av resten av morgenstellet alene. Håper virkelig at noen snart kan finne ut av hva som feiler meg, for jeg er litt lei.

  Litt utpå dagen følte jeg meg litt bedre, så da var jeg litt ute med Madelen. Hun elsker å sykle nå, så hun nytter hvert ledige minutt. I dag gikk hun ut med det samme hun kom hjem fra skolen, og kom bare nett en rask tur inn for å spise middag. Plutselig var det kveld, og hun hadde syklet noen timer i dag og. Jeg er så stolt av henne!

  Til kvelds i dag har vi kost oss med ost og kjeks. Det falt i smak hos alle, selv om Minato foretrakk kjeks uten noe på. I morgen er det planleggingsdag både på skolen og i barnehagen, så da har vi hatt litt sånn helgefølelse her i dag (for det er jo det det er). Nå har jeg sett ukas siste Paradise, så da er det legge tid.  #mammablogg

  God hjemmelaget maske

  Jeg har testet ut noe nytt et par ganger nå.. Noe jeg aldri trodde jeg skulle teste, nemlig å ha mat i ansiktet. Jeg har aldri trodd helt på at disse tingene kunne fungere, men etter at min svigersøster opplevde gode resultater så måtte jeg og prøve. Denne masken er utrolig god på akne hud, og skal både lysne arr og få bort akne/kviser.
  Jeg syns i tillegg at huden blir utrolig glatt og myk, og når man tar den av så fungerer kornene i masken som en skrubb (og siden jeg er så hvit, så gjør det ikke noe med litt brun farge etterpå... LES: Gul)  Noen som har andre gode billige hudtips?

  #Hudpleie #mammablogg #velvere

  Sol på nesetippen

  Hei hei!

  I dag har vært en fin dag. Jeg tror det har noe med at solen har kommet tilbake, og ting blir automatisk litt lysere. I tillegg så er jeg frisk igjen, etter å ha vært syk en uke nå. Det er helt utrolig, hverken jeg eller barna er syke, det må jo nesten feires.

  Jeg har hvertfall utnyttet at jeg har fått litt energi tilbake, så jeg har malt vegger, sortert klærene mine, ryddet litt i alt rotet som skal få plass på et rom og vært ute med ungene. Madelen har lært seg å sykle på to hjulssykkel, så da er det både stolte foreldre og en super stolt Madelen. Hun lærte det på første forsøk, og har ikke villet gi seg etter det. Hun fikk sykkelen sin i fjord, men da gav hun opp med det samme noe ikke gikk helt rett. Nå som hun først får det til, så skal hun helst sykle hvert eneste minutt hun har tid.

  I kveld har jeg tatt meg tid og ork til å ta en hjemmelaget ansiktsmaske (kan komme med oppskrift senere). Jeg er utrolig dårlig med huden min, og må bli flinkere. Kommer til å ende som en rosin om noen år. Men når økonomien er litt trang så går det fint an å lage hjemmelagede produkter.


  Jeg må si huset tar seg ekstra godt ut med sol på altså. Jeg gleder meg sånn til å flytte hjem.. Jeg håper virkelig på å få grillet på verandaen i sommer (skulle bare fått opp rekkverk da).

  #mammablogg #interiørblogg #stoltmamma

  Stue og kjøkken oppdatering

  Endelig begynner stuen og kjøkkenet å ta litt form igjen. Alt av dører og vegger er forandret på, og vi holder på å sette opp på nytt. Kjøkkenet er fullt av kjøkkenmoduler og hvitevarer, men vi setter det ikke opp før gulvet er på plass i hele stuen og kjøkkkenet. Bak den hvite hyllen skal vi ha ovnen vår, og skal sette opp sånn plate bak der.

  Det ser veldig rotete ut (og det er det), men vi nærmer oss litt. Det er litt mer vegger som skal opp, og så kan vi legge gulv. Da er det bare foringer i vinduer og lister igjen omtrent.

  #oppussing #interiør #mammablogg

  Les mer i arkivet »April 2015 »Mars 2015 »Februar 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits