• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Lys og lamper

  Når man bygger/pusser opp hus så er det mye som skal tenkes gjennom, og planlegges. Lamper, lyspærer og alt annet lys skal og være planlagt i prosessen. Vi har valgt å gå for en del spotter i våres hus, og har det både ute og inne. Så er det alle disse andre lampene som og skal på plass da, de som faktisk gjør noe ut av seg. Jeg syns det er utrolig stilig med sånne lamper som henger i en "klynge", der man ser selve pæren. Her syns jeg at selve sokkelen på lampen betyr noe, den må passe inn. På www.lysman.no fant jeg noen som var helt min smak, så da gjenstår det bare å velge farge.


  Jeg tror jeg liker aller best den i bronse, men det hadde kanskje vært kult med en kombinasjon. Hva syns dere?

  Kim har og lovet at han skal bygge et sånt hus alle har til lekerommet til ungene, og der har jeg og tenkt å ha en lampe. Siden jeg har tenkt å kjøre litt sort/hvitt/pastell tema på lekerommet så tror jeg det hadde blitt kult med den sorte til et mintgrønt hus.  Vi har og planer om å ha lys i trappen vår. Vi skal bare pusse opp den gamle, og har noen sånn kanter som passer bra til å sette opp LED strips i. Kim er veldig glad i lys alle steder utenom de mest vanlige (som i taket). Han liker helst at lyset skal komme fra vegg, gulv eller andre steder. Jeg er jo enig i at det er mye tøft da, og jeg tror det kan blir kult med lys i trappen. Jeg fant en god del på lysman.no av dette og, så jeg tipper vi ender opp med LED strips enda flere plasser enn dette.

  Det finnes jo utrolig mange måter å bruke LED strips på, og jeg har funnet litt inspirasjon på pinterest, og det finnes tusenvis av flere bilder der inne.På Lysman.no har de mange ulike varianter, og i forskjellige lengder.  Har dere noen gode ider til hva man kan bruke LED strips til?

   

   

  #mammablogg #interiør #lamper

  //Annonse

  Flisevalg - kjøkken

  Hei på dere!

  Vi er klare for å velge ut fliser til gruven vår, og jeg kunne trengt litt hjelp. Jeg vet akkuratt hvilken type fliser jeg vil ha, for de er ganske vanlige. Problemet mitt er vel i grunn at alle flisebutikker selger denne typen flis, og jeg vil vite hvilke som har de fineste og beste. Jeg trenger jo ikke mye, så prisen har ikke så mye å si (det fins visse grenser, men disse flisene pleier ikke koste så mye).

  En sånn type flis som under her er det jeg ønsker å ha inne i gruva på kjøkkenet. Jeg syns disse er så fine og klassiske, spesielt med hvit fug. Så om noen har denne typen, og er fornøyd, så hadde jeg trengt litt tips.  Noen som kan hjelpe?

  #mammablogg #interiør #fliser #oppussing #kjøkken

  Fortelle til familie

  Hei hei!

  I dag tenkte jeg å fortelle litt om mine tanker og opplevelser angående å komme hjem som 16 åring å fortelle at man er gravid. Bare det å få det til å synke inn selv er i grunn mer enn nok for en 16 åring når man er gravid, det er så ufattelig mange tanker som snurrer rundt i hodet. Jeg visste faktisk ikke hvor jeg skulle gjøre av meg når legen fortalte det til meg (da hadde jeg allerede tatt en test hjemme, men den var vi helt sikker på var feil siden streken var svak). Hele livet ble forandret på bare minutter, og tankene strømmet på som bare det, men den tanken som slo meg mest var hvordan jeg skulle si det til mamma.

  Da vi kom hjem fra legen så måtte vi jo fortelle det, når man er så ung så er det ikke noe som heter at det er best å vente til det har gått 12 uker. Mamma visste jeg skulle til legen, det var hun som hadde bestillt time og gitt meg penger (men det var fordi jeg hadde vondt i magen, så vi skulle bare skjekke opp hva det kom av.. det kunne jo vært hva som helst). Jeg kommer aldri til å glemme når jeg tok opp telefonen og ringte.. det første jeg sa var at jeg ikke fikk bruk for pengene hos legen, så de kunne hun få tilbake. Da kom så klart spørsmålet om hvorfor, og da klarte jeg ikke si så mye. Jeg fikk etter hvert frem et "fordi".. Da er overraskende nok det første mamma spør om; "du er vel ikke gravid?", og jeg får frem et "jo". Etter dette var ikke samtalen så mye lengre enn at vi må snakke om det senere.
  Den neste på lista var Kim sin mamma.. Her var det ikke jeg som skulle stå for snakkingen, så for min del gikk dette mye lettere. Så klart Kim gruet seg nok noe enormt, men det måtte jo gjøres. Hun tok det veldig fint, faktisk litt for fint i mine øyne. For meg ble det litt vel mye når hun sprang på loftet samme dagen og hentet ned babyklær, og jeg klarte ikke helt å sette meg inn i den gleden så fort.

  Senere sammen dagen så avtalte min mamma og Kim sine foreldre å møtes for å snakke om dette, og vi var så klart med vi også. De hadde veldig forskjellige meninger, og jeg følte litt at vi ikke hadde noe vi skulle sagt nett der og da. Mamma var veldig på at vi virkelig måtte tenke over det, og det hadde nok mest med at hun fikk meg da hun bare var to år eldre, så hun hadde erfaring med det. Hun visste hvordan det var å måtte snu hver krone for å få økonomien til å gå rundt, og generelt hvor tungt det kunne være. Kim sine foreldre har jo adoptert alle fire av deres barn, og var så klart kommet seg godt på beina selv før de fikk barn. De hadde så klart ikke samme livserfaringen rundt nett dette, og da er det klart de såg saken fra to sider. Men heldigvis var begge parter enige om at de skulle støtte oss uansett hva vi valgte å gjøre, og det har de gjort.
  Resten av familien ventet vi litt med, utenom pappa, men han fikk mamma ansvaret med å informere. Som forventet så sa han ikke noe særlig, og det var litt av grunnen til at jeg helst ikke ville si noe. Det var jo så klart noe som innebar veldig mange følelser fra min side, og da var jeg redd for nett den reaksjonen han hadde. Det var jo i grunn ganske greit, men så hadde jeg jo så klart lyst at han skulle reagere litt mer (bare sånn for å vise at han brydde seg litt mer om meg og mitt liv).

  Etterhvert som tiden gikk så måtte jo resten av familien også få vite det, og jeg syns det var så skummelt. Jeg følte at mange snakket bak ryggen min (det er så klart ikke sikkert noen gjorde dette). Det at besteforeldre skulle få vite det syns jeg var det verste, og jeg følte jeg hadde skuffet dem. Jeg følte at de ikke syns jeg var gammel nok, og at jeg ikke var moden nok til å få barn. Det var ingen som sa noe sånt til oss, men jeg følte ikke at noen sa at vi kom til å greie det heller. Men heldigvis har vi fått støtte fra familien hele veien, og det er jeg utrolig takknemlig for.

  Vi har fått så utrolig mye hjelp helt fra starten av. Vi har fått hjelp til alt fra jobbing med hus, økonomisk, barnevakt og bare det å ha familie rundt oss så vi vet vi kan komme til. Jeg tviler på at vi hadde klart oss like bra om vi hadde bodd et sted helt uten noe familie, for de har virkelig vært en støtte for oss.

   

  #mammablogg #gravid #ungmamma

  Days go by, so

  .. fa-ast!

  Dagen flyr virkelig fra oss for tiden.. Jeg føler vi får gjort så alt for lite hver dag, og skulle virkelig ønske det var flere timer i et døgn. Eller på en måte vil jeg ikke det heller, for jeg er så trøtt mot kvelden at jeg tror det hadde hjulpet lite.

  De siste dagene har vel i grunn gått som normalt, og vi har vært en god del ute, jobbet med huset og de vanlige tingene vi gjør. Vi er snart ferdige med kjøkkenet nå heldigvis, og det er så utrolig deilig. Jeg tror det er det jeg har gledet meg aller mest til, men vi mangler jo enda gulv da, men det kommer det og.
  Vi har fått låne noen sauer (noe vi gjør hvert år, siden onkelen til Kim låner fjøsen på våren), og da er Madelen nede på bare minutter og mater med både høy og andre ting. Minato var redd dem i fjord, men i år så går han helt bort og lar dem spise opp jakken omtrent.
  Vi har endelig fått kjøpt ny trampoline også denne uken, så da har hvertfall ungene noe i år også. Vi har jo ikke noe hage i år, så det er ingen lekeplass lenger. I år har vi ikke tid og ikke penger til å sette i gang med store hage prosjekter, så det blir utsatt til neste år.

  Nå er det leggetid kjenner jeg, sånn at det er klart for hus jobbing i morgen tidlig også. Egentlig hadde jeg og Kim planlagt å se en film i kveld/natt, men det ser ut til at jeg har kubbet før den tid.  #mammablogg #barn #hverdag

   

  New ideas

  Jeg har så lyst å lage noe lignende til sløyfene til Madelen. Her blir alt rotet bort, og det er umulig å huske hvor ting blir lagt. Det hadde vært utrolig greit med en plass der alt blir samlet på et sted.
  Noe lignende som på bildene over ser ryddig og pent ut, i tillegg til at det er enkelt å lage selv. Man trenger ikke betale dyre dommer, og selv jeg kunne klart det på egenhånd.(bildene over er lånt fra pinterest)

  Noen som har laget noe sånt?

   

  #mammablogg #diy #barnerom #interiør

  Nike Air Max

  Litt mer kjøkken

  Det er ikke alltid tid til like mye hver dag, men vi tar litt og litt, så blir vi nok ferdige til slutt. Snart er alle underskapene oppe, så da er det overskapene som står for tur neste. Jeg føler meg i grunn bare dum når jeg er med, men klarer faktisk å lete etter skrujern og løfte litt. Utenom min harde innsats, så er det min mamma og Kim som står for bygging av kjøkken.  Mitt awsome antrekk for dagen; mine elskede crogs (som jeg kjøpte for å ha på sykehuset, men glemte de.. men som er de skoene som har blitt mest brukt av meg) og min vakre Michael Kors Cardigan.. perfect match, haha.

  #mammablogg #interiør #outfit

  Home alone

  Hei hei!

  I natt har Madelen og Minato vært på påsketur helt ut til min mamma (som bor 10 min unna). Det var i grunn bare planlagt at Madelen skulle ut, siden min søster er bare to år eldre enn Madelen, men så hadde plutselig Minato og lyst å sove hos tante Anja. Da var vi plutselig barnefri, og Kim fant ut at vi kunne nytte tiden å dra på Kino, så da ble det Fast and Furious på oss også. Ikke den beste Kinosalen vi har her, men det er bedre enn ingenting.
  Vi hadde og hele sengen for oss selv, og bare det er hærlig når man er vant til å alltid ha minst en unge oppi der. Jeg er så lei føtter i hode, og liten plass. Det må være det jeg gleder meg mest til med å flytte hjem, å få egen seng igjen.

  Nå har vi hentet ungene hjem, og det er snart klart for middag. Det har blitt gjort svært lite med meg i dag, men har man fri så har man det. I morgen er det klart for vanlige dager igjen, så da nyter vi siste dagen med ferie med barna de siste timene. 

  #mammablogg #kjærestetid
   

  12 tips til et forhold som varer

  1. Sett pris på hverandre - Etter flere år sammen er det alt for lett å ta hverandre for gitt. Det er fortsatt utrolig viktig å vise at enn bryr seg hver eneste dag. Man må alltid jobbe med et forhold.

  2. Snakk om ting - Er det noe som plager deg, ikke hold det inni deg. Ting blir mye bedre når dere snakker om det, samme hva det gjelder. Det å kunne både snakke om ting, og lytte til hva den andre har å si er viktige egenskaper.

  3. Prøv å ikke irritere deg - Jeg tipper alle irriterer seg over kjæresten sin i blandt, enten det er noe han/hun gjør eller sier. Prøv å holde igjen om det er en gang do lokket ikke er nede eller klærene kommer vrange til vask. Det er ikke alt som er verdt å lage krangel over.

  4. Sett av tid - Dette er spesielt viktig når det er barn i bildet. Det er ikke alltid en trenger å reise bort, eller få barnevakt. Bare det å lage noe mat samme og se en film er viktig tid. Det å reise bort noen ganger i året er så klart å anbefale også, men det er ikke vits i å sitte å vente et halvt år på den ene turen dere skal bort en helg.

  5. Familietid - Det å finne på ting sammen med barna er og gull verdt. Dra på en picnik, lag en hytte eller dra på kino.. Hva er vel bedre enn å se din bedre halvdel leke og bruke tid med barna. Dette skapet et bånd som er sterkere enn det meste.

  6. Små overraskelser - Det går fint an å gi blomster eller smågaver selv om det ikke er noe som skal feires. Det å få en bukett med flotte roser og et hyggelig kort på en onsdag gjør nok alles dag perfekt.

  7. Kyss og klem - Det er ingen grunn til å spare på kyssene sine i et forhold, så er hvert forhold bør inneholde noen kyss i løpet av dagen. Godnatt kysset er nok det viktigste av de alle. Det er og viktig å vise barna at dere er glade i hverandre, men alt med måte etter min mening.

  8. Ordne opp før leggetid - Har dere hatt en krangel, eller er det noen sure miner ute å går. Snakk for all del ferdig ut om det før dere legger dere. Det er å legge seg som venner er utrolig viktig. Jeg for min del får faktisk ikke sove før alt er ordnet opp i.

  9. Tillit - Det å ha en partner man kan stole på å føle seg trygg med er ganske så basic i et forhold. Om forholdet skal vare så må det være tillit til stede.

  10. Finn likheter, og utnytt ulikheter - Det er ikke ofte man er prikk like i et forhold, men det betyr ikke at man ikke passer sammen. Det er mange egenskaper som gjerne passer sammen og gjør dere enda sterkere.

  11. Tid til venner og hobbyer - Det er viktig å finne på ting med venner og andre også når man er i et forhold. Det å ha noen ganger der man får reise bort fra unger og mann for å være med venner og gjøre ting man liker er alltid hyggelig.

  12. Spontanitet - Dette er noe vi er alt for dårlige til, å må virkelig skjerpe oss på. Det å finne på nye ting sammen, og det å gjøre uventede ting sammen. Så klart det er litt flere begrensinger med barn, men det setter ikke noe stopper for alt. Har dere dårlig fantasi, så er det bare til å google.


  Bilder; Pinterest

  Nå er ikke jeg noe ekspert på forhold, men jeg har vært i samme forhold i snart 9 år, så noe må vi har gjort riktig. Vi har mye å skjerpe oss på vi også så klart, ingen er perfekte. Men det er viktig å gå inn i seg selv en gang i blandt å tenke over ting. Det er viktig å sette seg ned sammen å snakke om hva som kan bli bedre, og spesielt det å tenke over hva en selv kan bli bedre på.

   

  #mammablogg #tips #forhold #familie

  Påske antrekket

  God kveld!

  I dag er det selveste påskeaften. Jeg har aldri gjort så mye ut av påsken,og det har vi heller ikke i år. Vi har påskeegg og påskepynten til ungene, ellers bare slapper vi av. Siden det har vært så fint vær i dag så har vi tilbragt store deler av dagen på terassen i dag. Vi hentet opp stoler og puter, og ungene har tatt ut leker. Til middag lagde vi hjemmelaget pizza, og koste oss med den ute i solen. I grunnen har det vært en ganske sløv dag, der ingenting har blitt gjort.

  Minato fant frem påskebuksen sin idag, og det passet jo perfekt. Det i grunn bare en gul bukse fra Cubus, men det er en av favorittene til Minato for tiden. Både genseren og buksen er noe han finner frem med en gang det er vasket, så det er klart at dette er noe han liker.

  Genser - Cubus // Bukse - Cubus // Sko- DC

  Ingen dager her i huset uten litt ipad og mobil trykking.. Så da ble det en liten pause på formiddagen med fruktfat og ipad,

  Hva gjør dere i påsken?

  #mammablogg #påske #familie

  Opp til snøen

  God kveld!

  I dag har vi endelig fått litt påskefølelse. Vi har faktisk tatt turen til høyder der snøen fortsatt er høy, og det er vel da det er påske. Grunnen til turen vår var besten sin 85 års dag, og den skulle feires på hytten til tanten og onkelen min. Jeg som er en person som helst holder meg så langt unna snøen som mulig (spesielt etter nyttår) syns faktisk det var gøy med snø. Jeg har faktisk aldri vært ute i snø når den har vært like høy som meg, i tillegg til at det er strålendes sol, så vi slapp å fryse.
  Det var ikke så gøy at jeg kommer til å finne frem skiene, men så gøy at jeg absolutt kunne gjort det igjen (da så klart holder vi oss til akebrett og snøhuler).

  Det var i grunn ganske godt å bare komme seg bort noen timer. Bare selve kjøreturen ble jo ganske koslig når man er vant til det samme dag inn og dag ut.
  Vi var hvertfall alle like slitne når vi kom hjem, og det er vel et positivt tegn.  Vi stoppet for å mate endene på veien.. Tom og Jerry kjeks var det eneste vi hadde i bilen.  #mammablogg #påske #fjellet

  Gangen nede

  Her kommet en lite bilde av gangen nede til nå. Jeg har nok aldri vist et eneste bilde av gangen vår nede, og det har nok vært fordi den aldri har vært verdt å nevne eller vise. Det er først nå, når vi fikk opp noen spotter i taket, og veggene skal males grå det begynner å ligne noe. Uansett om trappen er uferdig, veggene trenger mer maling og gulvet ikke er lagt så klarer hvertfall jeg å se selv at dette kan bli bra.  #mammablogg #interiørblogg #oppussing #gang

  Les mer i arkivet »Mai 2015 »April 2015 »Mars 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits