• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Måneøynene  <3

  Fødselshistorien

  Onsdag 22. August skulle vi være på ultralyd klokken 10.00 på KK, så vi måtte reise hjemme fra allerede klokken 7. Madelen sov ute hos mamma, for det ble så tidlig for henne å være med (hun pleier alltid å være med på UL). Da vi kom inn på ultralyden tok det ikke lange tiden før vi fikk beskjed om at vi ikke skulle hjem igjen før babyen var født. Det var lite vann, og en ganske liten baby (selv om de sa han var 3000 g, så mente de han var liten).

  Når klokken var 10.45 ble jeg satt på ctg i en 20 minutter ca, og de målte blodtrykket. Det var litt lite spark, men blodtrykket var helt fint. Jeg fikk informasjon om forskjellige måter de brukte på å sette i gang, og jeg fikk beskjed om at det kunne ta flere døgn før det hele var over. Etterpå ble jeg satt på gangen en liten stund, før jeg fikk komme inn til gynekologen. Han skulle finne ut hvor moden jeg var, og hvilken metode som ble den rette for meg. Jeg håpet på at det bare var å ta vannet, for da skulle jeg få komme rett på fødestuen. Og jeg var helt moden, og de tok vannet (men ingen vann kom). De satt en sånn elektrode på hode til babyen, sånn at de kunne overvåke hjerteryten (de trodde ikke han kom til å tåle riene så godt). Jeg var også tre cm til nå!

  Når klokken var 12.00 fikk jeg komme inn på føden, og jeg fikk nett det samme rommet som jeg hadde når jeg skulle ha Madelen, så det var litt gøy. Jeg fikk legge meg ned i sengen, og fikk litt mer informasjon og ledninger på meg. Vi spurte om Kim kunne reise hjem for å dusje, for vi trodde det skulle ta lang tid, men det fikk han ikke. Allerede når klokken var 12.15 begynte jeg å kjenne svake rier, men disse klarte jeg fint. Hjerterytmen var litt høy, så jeg fikk informasjon om hva som skulle skje om de måtte ta han ut med keisersnitt pga. han ikke tålte rier.

  Når klokken var 12.50 fikk jeg satt inn en veneflon i hånden min, og de bestillte epidural til meg. De ville sette den inn, men ikke aktivere den, i tilfelle det ble keisersnitt. Når klokken var 13.30 kom anestesi legene for å sette inn epiduralen. Jeg er jo livredd sprøyter, og de som har tatt epiduralen vet at det ikke er noe behaglig å sette den inn (hvertfall ikke lokalbedøvelsen). Jeg måtte henge meg rundt jordmoren og sitte helt i ro. Det var heldigvis litt lettere enn forrige gang, for nå hadde jeg ikke fått så sterke rier som kom i veien for meg.

  Riene mine ble sterkere og sterkere, og jeg måtte begynne å puste meg gjennom de. Når klokken var 15.40 såg jordmoren på meg at det var på tide å aktivere epiduralen. Da hadde jeg virkelig vondt, og holdt på å begynne å gråte av smertene. Etter at den begynte å virke klarte jeg å sove litt, og våknet når klokken var 17.00. Nå var det på tide å skjekke cm, og det var blitt 5 cm nå. De valgte også å sette inn rie stimulerende drypp nå, sånn at det skulle skje ting litt fortere. Jeg begynte å kjenne riene igjen, og epiduralen var ikke like bedøvende lenger. Jeg måtte opp å stå litt når klokken var 17.15 for å få fortgang på ting, så jeg strevde meg opp på den flotte rullatoren. Nå følte jeg at jeg måtte på do, og spurte om det var greit. Hun ville først skjekke åpningen igjen, og det var det full åpning så det ble ikke noe do tur på meg.

  Når klokken var 17.30 begynte pressriene skikkelig, og jeg fikk beskjed om å presse på neste rie. Jeg var utrolig redd for å presse i starten, for jeg hadde ikke fått klyster. Men jeg måtte jo bare gjøre det, og etter to rier var lille prinsen ute. Da var klokken blitt 17.45 presis! Det første jeg sa var at han var så blå, for han var ganske blå nett når han ble født. Han scoret 9-10-10, så det var veldig bra. Han ble lagt på magen min omtrent med det samme, og det var helt hærlig.

  Han var 2610 g, 48 cm og 33 rund hodet. Så han var litt mindre enn de mente bare noen timer før, så det var nok bra han fikk komme ut når han fikk.

  Etter fødselen var det mer styr. Morkaken ville ikke ut, og etter masse pressing, draing, akupunktur og det meste man kan gjøre måtte de ta den ut manuelt. Det sto sju leger og jordmødre rundt meg på det meste, og Kim måtte gå ut av rommet en stund. Jeg fikk ny dose me epidural bedøvelse, og denne var mye større enn under fødselen. Det var ikke behaglig i det hele tatt, og jeg fikk ganske mange blåmerker på magen etterpå. To timer etter fødselen fikk de den endelig ut, og den så ikke noe bra ut. Navlestrengen holdt på å slitne, så det var flaks vi fikk ut lillegutten når vi gjorde.

  Jeg ble sendt opp på overvåkingen i noen timer etterpå, for jeg hadde mistet absolutt alt følelse i beina og rumpen. Det var en utrolig ekkel følelse og ikke ha noe kontroll over kroppen sin. Når jeg hadde fått følelsen tilbake i beina, så ble jeg trillet ned på barsel. Da fikk jeg endelig gutten min tilbake for en liten stund, men ikke så lenge. Han var veldig kald, og måtte ligge i varmeboks første natten (litt av andre også).

  Men jeg veldig frisk og rask etter fødselen, og hadde omtrent ingen smerter. Jeg slapp noe sying etterpå, og det er jeg utrolig glad for. Med Madelen var det vondt hver gang jeg skulle på do, nå var det ingen problem. Litt etterrier hadde jeg i noen dager, men det var ikke så ille. Jeg fikk reise hjem på lørdagen, så jeg sov på sykehuset tre netter.

  Hvordan var deres fødsler?
  Ut på tur, aldri sur

  Idag har vi hatt en mye mer effektiv dag, og vi har fått ryddet en del i huset som vi hadde planer om i går. Både Madelen og Minato har vært engle unger idag, og det har vært ingen problemer. Vi koste oss med pitabrød og gryterett til middag, og det tror jeg faktisk ikke vi har hatt her hjemme før. Det var en slager for Madelen hvertfall, så da vet vi det til neste gang. Etter middagen vår var det Minato sin tur til mat, og så var det ut på tur i regnet. Vi gikk en tur på butikken idag også, og Madelen fikk sykle inn. Hun har aldri syklet så langt før, men det gikk veldig bra.

  Nå ligger lillebroren i vognen og sover, og storesøster ser Kaptein Sabeltann og spiser is. Jeg tok meg frihet til å sette meg ned litt, og så skal jeg rydde litt mer tenkte jeg. Jeg kjenner jeg har litt vondt i hodet i dag, så jeg må nok ta det litt med ro.

  Flere som har vært ute i regnet i dag?


  Vinneren av giveawayen

  Nå har jeg kåret vinneren på konkurransen jeg har hatt gående på bloggen. Etter at den har pågått i et par uker nå, så var det på tide med en vinner. Jeg brukte random.org for å velge ut en vinner, sånn at det skulle bli rettferdig. De aller fleste hadde to lodd i konkurransen, så det ble en del lodd. Vinneren av et gavekort hos Teddydelivery.no ble Cecilie Elise, og jeg sender deg en epost. Gratulerer så mye :D


  Snart kommer det en ny konkurranse, så det er bare å følge med.

  Dessert kos og lillebror 1 uke

  Jeg føler dagene går litt i ett for tiden, så jeg henger ikke helt med på hvilken dag det er, hehe. I går gjorde vi utrolig lite i grunn, vi var helst inne for ute regnet det jo sånn. Madelen ville sove hos mamma i går, så da var det en mindre i huset i går. Vi fikk litt besøk på kvelden, og slappet av resten. Jeg merket det var mye lettere med bare en unge i huset, jeg var mer avslappet. Vi sover på skift nå, så vi har mellom annenhvert måltid til å sove. I natt så ville han så klart sove når Kim skulle ha han, og når det var min tur ville han være våken. Det er veldig typisk, og sånn er det med Madelen også. Når Kim skal stå opp med henne sover hun leenge, men når det er min tur står hun alltid opp tidligere, hehe. 

  Idag har vi også gjort alt for lite. Jeg hadde store planer om å komme meg ut, vaske buret til marsvinet og rydde mye, men sånn ble det ikke. Jeg har omtrent bare vært på sofaen i hele dag, og har enten gitt mat, holdt på lillebror og vært på dataen. Så det har vært en utrolig sløv dag! Men når Madelen kom hjem koste vi oss med banansplitt, for det hadde hun bestillt. Lenge siden vi har hatt noe god dessert, så det var på tide. Litt gøy for Madelen når vi kan gjøre noe sammen, selv om det er litt lite tid nett nå. Nå er Madelen i seng, og Minato sover søtt på sofaen her. Det er snart mat tid for han, og etter det skal jeg få meg et par timer med søvn. Så da er det Kim som får passe på, og så er det min tur etter neste måltid igjen, grei ordning, hehe.

  I morgen har vi tenkt å gå oss en hærlig tur i regnet som er meldt. Jeg gleder meg, hvertfall nå som jeg kan få igjen regn jakken min, hehe. Jeg tipper Kim må reise ut på jobb i morgen også, så da blir vi alene i et par uker. Det kommer nok til å gå fint, men det blir nok en tilvenning. Jeg har mange planer med ting vi skal gjøre, og rutiner som skal følges, så det blir spennende å se om vi faktisk klarer noe av det.

  Lillemor sneik seg opp i godteri skapet i går, og det var ikke snakk om å dele opp sjokoladen før den skulle spises, hehe. Hun er jo søt da <3  Minato er blitt en uke allerede idag, så tiden flyr. Jeg tror nok ikke nett at det kommer til å gå senere fremover.


  Hva har dere gjort idag?

  Madelen sin nye jakke

  Vi har fått en hel del pakker i posten de siste dagene, og i tillegg har vi fått andre gaver. Jeg orker ikke vise alt vi har fått nå, men Madelen hadde veldig lyst å vise den nye jakken sin. Vi kjøpte den hos Epleskrinet, og den er på tilbud. De er litt små i str, for 5 år passet ganske bra til Madelen (som er liten for alderen).
  Er den ikke fin?

  Bestilt Stokke stol

  Jeg har fort funnet ut at jeg kommer til å trenge en stol Minato kan sitte i, for han liker ikke å ligge alene. Jeg kommer jo til å være masse alene med begge to, og det er ikke lett å bare ha to hender hele tiden. Jeg har jo ønsket meg stokke stol til både Madelen og Minato, men nå bestillte jeg til han først og fremst. Jeg tenkte jeg skulle vente til jul med å ønske oss en, men det er alt for lenge til. Han fikk 1000 kr av mamma og de som vi skulle kjøpe noe han trengte, så da bruker vi den på New Born settet, og så betaler vi stolen selv. Jeg bestillte den fra Babyshop, og satser på den kommer om et par uker (det sto den hvite hadde to ukers levering).

  Har dere denne stolen?

  Første bad og trilletur

  Idag har vi hatt kjempe fint vær, så vi tenkte vi skulle komme oss ut på den første trilleturen med Minato. Det ble litt vanskeligere enn vi hadde trodd, for Madelen ble plutselig en jente jeg aldri har sett til før. Hun ble helt hysterisk ut av ingenting, og gråt i over en time uten at noe som helst hjalp. Stakkars liten, det var visst ikke like lett som hun hadde trodd å få en liten bror. Men etter et par timers forsinkelse kom vi oss endelig ut, og vi gikk på butikken. Madelen syns det var kjempe gøy, og hun fikk prøve det nye søsken brettet sitt. Jeg tror ikke hun helt liker at alle gratulasjonene folk kommer med, og syns at det blir litt for mye oppmerksomhet på babyen og ikke på henne.
  På veien hjem igjen idag, så skulle Madelen hoppe og klatre over alt. Det var nok godt for henne å komme seg ut på tur litt igjen. Det er lenge siden jeg har kunnet går noe særlig, så det var nok godt for oss alle. Jeg kjente det faktisk i magemusklene bare av å gå en tur, det sier litt om hvor lite jeg har kunnet bevege meg i de siste.

  Når vi kom hjem lagde vi oss middag, og idag ble det spagetti og kjøttdeig (raskt og enkelt). Mamma og Anja kom en tur nedom, så da kunne mamma gi Minato middag sånn at vi også fikk spise. Etter mat og litt lek var det tid for bading. Det var Minato sitt første bad, for han ble ikke badet på sykehuset. Madelen fikk være med å hjelpe til, og det var kjempe stas. Hun vasket så fint med en klut, og Minato likte også vannet etter litt tilvenning. Det var uvant å bade en baby igjen, men det blir vel fort en vane. Madelen fikk et bad etterpå, og så var det bollebaking. Jeg lovde Madelen at vi skulle bake idag, så da ble det sjokolade boller.

  Nå hviler Kim og Minato seg på sofaen, og jeg tenkte jeg skulle slappe litt av med dataen. Etter neste måltid tror jeg at jeg tar lille vennen med meg opp i sengen, og sover litt. Han pleier sove veldig bra mellom 3-9 sånn ca. Det eneste jeg gjør er å vekke han hver tredje time for litt mat, og så sover han igjen. Men nå på kvelden er han veldig våken, og har ikke så godt sovehjerte. Jeg må si jeg gruer meg litt til Kim skal ut på jobb nå, for det blir litt hardt alene. Han har begynt på sin jobbe periode nå, og kan bli sendt ut når som helst i løpet av de neste tre ukene.
  Hva har dere gjort idag?

  Lillebror er kommet til verden

  Nå har det vært stille på bloggen i snart en uke, og det har sin grunn. Vi skulle jo til ultralyd den 22. August, og vi tenkte jo at vi skulle hjem igjen med det samme, men det skulle vi ikke. Det var lite vann, og en liten gutt, så han måtte ut med det samme. Så da ble det igangsetting, og det gikk ikke så mange timene før han var ute. Fødselshistorie får dere en annen dag, men lillebror var 2610 g, 48 cm og 33 rundt hodet.

  Vi var på sykehuset frem til lørdags formiddag, pga. Minato hadde litt lav kroppstemperatur de første dagene og låg noen timer i varmeboks. Han var heller ikke så flink å spise i starten, men dagen vi skulle hjem spiste han kjempe bra. Turen hjem gikk kjempe bra, og lillebroren sov hele veien og storesøster sov halve veien. Når vi kom hjem var vi slitne, og vi måtte pakke ut og pakke frem alle sakene vi trengte.

  Nå har vi vært hjemme i et par dager, og dagene og nettene går i et omtrent. I natt har det gått veldig fint da, og Minato har sovet godt og bare nett våknet for å spise litt. Han hadde nok ganske vondt i magen første dagen, så da var han litt grinete. Jeg har hatt gansek mye migrene de siste dagene, og etter å ha tatt mange paracet som ikke funket så måtte jeg ta noe sterkere. Jeg måtte jo da så klart pumpe meg, og ikke amme på 12 timer. Vi har også kommet frem til at jeg ikke skal amme likevel, pga. jeg har kronisk migrene og trenger medisiner (noe som blir bale i lengden når jeg ammer). Så derfor blir det tillegg nett som det ble med Madelen. Jeg tror det blir bedre for alle nett i dette tilfellet.

  Nå skal vi snart gå oss en tur på butikken, og det skal bli hærlig med en trilletur. Madelen gleder seg masse, for jeg har lovd henne at jeg skal bake boller med henne idag. Hun trenger ekstra masse oppmerksomhet nå, og det merkes godt. Hun er veldig redd for at hun skal bli glemt, og med det samme noen kommer inn springer hun til for å vise noe, hehe. Men hun er en kjempe stolt storesøster, og passer på lillebroren sin hele tiden.

  Bare spør viss det er noe dere lurer på ang. fødsel og tiden etterpå!

  Statusrapport 40 + 0

  TERMIN: 23. August 2012

  UKE: 40 + 0

  IGJEN TIL TERMIN: 2 dager

  HJERTERYTME: 140 idag

  KJØNN: Gutt

  NAVN: Minato

  NESTE KONTROLL: Ultralyd i morgen, overtidskontroll 30. August (viss jeg er så uheldig:P)

  UTSTYR: Har alt jeg må ha.

  MANGLER AV UTSTYR: Har det vi MÅ ha. Ønsker oss veldig Stokke stol da.

  INNKJØP I UKA: Har kjøpt noen klær, men tror noe av det blir julegave.

  VEKTØKNING: + 9,1 kg til sammen.

  AKTIVITET: Har kjent veldig lite aktivitet om dagen. Jeg kjenner hver dag, men bare et par dult om dagen. Jordmor sa at det burde være minst 10, så det blir skjekk på det i morgen tidlig.

  SØVNMØNSTER: Tror han har godt sovehjerte.

  KYNNERE?: Litt, men ikke så mye som jeg skulle ønske nett nå, hehe.

  MATKICK?: Melk med oboy og plommer.

  PLAGER?:  Vondt i ryggen!!

  HUMØR: Helt greit, men sliten og blir fort irritert.

  UTÅLMODIG?: Ja, nå er jeg lei altså.

  STEKKMERKER?: Har noen, men ikke så gale.

  OPPEGÅENDE: Nei, i grunn ikke, hehe.

  VANN I KROPPEN/HEVELSER: Ikke så mye nå lenger, bare litt i fingrene.

  SYKEHUSBAGGEN: Den står sånn ca. klar i stuen.

  FØDSELEN: Nå går vi bare å venter. Det bør virkelig skje noe før 27. August altså!

  HODET NED/FESTET: Hodet var fortsatt festet.

  TUNGT?: Jaa!  Fra 40 uker og 0 dager til 40 uker og 6 dager av svangerskapet.
  Vekt: 3600 g
  CRL: 36 cm
  Full lengde: 51 cm
  Hvor langt er du på vei?
  Noen som har måttet gå på overtid før?

  Gave fra Thailand

  Madelen fikk en nydelig kjole fra Thiland sist helg, og jeg har helt glemt å vise den. Min stemor kommer derfra, så derfor var hun, pappa og mine to søsken der nede nå for noen uker siden. De har jo så mye fine kjoler og ting der nede, så da er det gøy å få noe som ikke noen andre her rundt om har. Jeg syns den var nydelig, og Madelen kledde fargene kjempe godt.

  Hva syns dere?

  Snart tilbake til hverdagen

  Jeg tenkte at jeg skulle ta meg en liten pause fra rydding og vasking for å blogge bitte litt. Jeg fikk jo ikke blogget i går heller, eller jeg orket ikke rett og slett. I går var første dagen på lenge at vi droppet alt av rydding og ting som vi i grunn skulle ha gjort, for å bare slappe av og kose oss. Først var vi skikkelig sløve på morningen, og Kim klarte å sovne på sofaen igjen rett etter frokost. Jeg hadde utrolig vondt i magen i omtrent hele går, så jeg hadde nok ikke klart så mye uansett.

  Vi gikk tidlig på butikken for å kjøpe inn god middag (biffstrimler, pommfri med sjampinjong saus), og en god frukt lunsj. Madelen fikk seg også en film, så vi satt og koste oss alle sammen med Kaptein Sabeltann og hver sin frukt boks med oppskjert frukt. Etter noen timer med sløving og lek, begynte vi på middagen. Det var utrolig godt, og det er veldig lenge siden vi har hatt noe lignende nå. Madelen spiste helst pommfri med ketshup da, men det var det hun ville ha.
  Etter maten begynte det å tordne og lyne ute, så da var det bare å skru av både tv, internett og vaskemaskiner, og vi satt oss ned å spilte kort. Madelen syns det er utrolig gøy å spille krig, så da ble det det. Det er mange år siden Kim har vært med på noe kort spill, tror faktisk det er så lenge siden så at Madelen var nyfødt. Så det var litt koslig å gjøre sammen etter gammelt. Etterpå gikk vi ut i regnet og lyste litt med en sånn mønster laser, og det var jo så klart kjempe gøy for Madelen.

  Idag har vi brukt dagen på rydding osv, og Madelen har hvertfall fått et reint og fnt rom, mangler bare nye sengklær nå. Jeg har også fått lærekjørt litt idag, bare på bakken hjemme, men det er en start. Nå må jeg prøve å få kjørt litt hver dag, og begynne på kjøretimer i vinter. Til neste sommer vil jeg virkelig ha lappen altså, blir mye bedre å kunne kjøre til jobb og barnehage selv.
  Nå skal vi bare rydde litt mer, og så skal jeg ta en god dusj. Madelen skal i barnehagen i morgen, så da blir det tidlig kveld på henne.
  Hva har dere gjort i helgen?

  Hvordan startet din fødsel?

  Først må jeg bare si at jeg rett og slett ikke fikk tid til noe blogging i går, vi var travelt opptatt med rydding og vasking hele dagen. Vi fikk ryddet og vasket ut av hele lagerrommet vårt, så nå ser det faktisk litt bra ut. Vi har også hatt en del gamle bøker og bilder der nede, sånne ting som har vært i huset. Og gamle bøker lukter jo ikke noe godt, og jeg tåler veldig lite sånne gamle lukter, midd, støv osv. Men nå er alt ute av huset, og det er mye friskere luft. Vi har også revet en gammel hylle som var full i midd, og det var jammen godt å få bort.
  Så når vi endelig var ferdig i 11 tiden i går kveld, var jeg helt ferdig.

  Og så over til noe helt annet, for nå vil jeg har deres erfaringer. Det er jo bare 5 dager til jeg har termin, og jeg håper jo virkelig at noe snart skal skje. Jeg ser etter tegn til at det kan nærme seg hele tiden, så jeg kommer nok til å bli helt gal til slutt, hehe. Hvordan startet deres fødsel? Merket dere noe på forhånd?

  Jeg hadde et håp om at noe var på gang da jeg våknet av eksteme smerter i magen i halv 7 tiden idag tidlig. Det var ikke som rier, men det var vondt konstant, og det ville ikke bort. Jeg klarte å komme meg ned i sofaen, men klarte verken sitte, stå eller ligge, alt var like vondt. Etter å ha vridd meg og klagd i en halv time, prøvde jeg meg på en dusj (en vaarm dusj). Det hjalp litt på smertene, og etter dette fikk jeg mer rie lignende smerter. Jeg fikk dem med regelmessige mellomrom på 10-15 minutter, og jeg bestemte meg for å prøve å sove litt. Jeg klarte det, og merket ikke noe når jeg sov. Med det samme jeg våknet klokken 10 var det smerter igjen, men ikke like sterke. Jeg har enda litt vondt, men ikke så gale og ikke noe regelmessig. Det ligger mest nede på høyre side av mage, og bak mot ryggen, og det er lite behaglig.

  Jeg tenkte jeg skulle bruke dagen idag også på å rydde og vaske, sånn at jeg blir skikkelig sliten. Jeg har troen på at det hjelper, hehe!  Lille prinsesse <3


  Noen som vil dele sine erfaringer?

  Giveaway - Teddydelivery.no

  Er det noen som sliter med å finne en gave til en venn, kjæresten, den nyfødde eller kanskje til bestemor? Da syns jeg dere skal skjekke ut Teddydelivery.no. De selger bamser i mange forskjellige størrelser og varianter, og med hver bamse følger det med en liten gave. Her er det bare å velge ut etter hvem som skal motta gaven, og man finner garantert en gave som passer. Bamsene er av super kvalitet, og er supermyke. Selv har jeg tenkt å kjøpe første bamse til babyen herfra, og farsdagsgave når den tid kommer.

  Nå har jeg vært så heldig at jeg skal få dele ut et gavekort på 150 kr til mine lesere, så nå håper jeg dere vil være med i konkurransen.

  Konkurranseregler:

  1. Lik Teddydelivery på Facebook her: https://www.facebook.com/Teddydelivery.no

  2. For et ekstra lodd, lik meg på Facebook her: iselinbst.blogg.no

  Husk å skrive epost adressen i selve kommentaren!!

   

  Fine gutteklær fra Epleskrinet.no + en liten bestilling

  De har utrolig masse fine barneklær på siden til Epleskrinet, og jeg har funnet så masse jeg ønsker til mine søte små. Nå er det nok lillebror som har bruk for mest klær nett nå, så denne gangen vil jeg vise dere noen søte gutteklær jeg ønsker til lillebroren. Jeg syns det virkelig er verdt å bruke litt ektra penger på barneklærene, da kvaliteten kommer med prisen.

  Her er hvertfall noen av ønskene mine. Dere finner det her hos Epleskrinet: Gutteklær  De har forresten mye salg på klærene fra MeMini, og det er vel ikke noe nyhet at jeg er glad i klærne derfra. Madelen har jo en del plagg derfra, og det er virkelig klær med kvalitet.
  Dere kommer til salget her: memini salg

  Jeg måtte så klart legge inn en liten bestilling idag også, det var jo så mye fint. Så da ble det to plagg på lillebror, og en jakke til Madelen.Jakken og buksen var på tilbud, så her er det bare å slå til med det samme.


  Kjøper dere klær fra Epleskrinet?
  Viss ikke er det bare til å ta en titt med det samme.

  Liten trøtting

  I går var vi ute nesten hele dagen, og det ble litt bading på oss alle sammen. Kim kom seg så klart ikke uti vannet, men han fant en stor traktorring, så da klarte han å komme seg rundt uten å bli våt. Det var utrolig varmt i går, og vann temperaturen var nesten 20 grader. Jeg tar ikke sjansen på å bade skikkelig nå rett før fødselen, men jeg fikk hvertfall kjølt meg litt med. Madelen badet med redningsvest, så da kunne hun være med litt lenger ut, og opp på brygga. Hun koste seg masse, og hadde ikke så lyst opp igjen til middag.

  Etter middagen fikk Madelen lov å være med Kim å hjelpe besten med slåtten. Hun elsker å hoppe i høyet, så det passet jo henne perfekt. Hun gjorde seg klar med sekk på ryggen, solhatt og plaster over gnagsåret sitt. Det ble litt seinere enn hva de trodde, og de var ikke hjemme igjen før klokken var 9. Så da var det i grunn bare til å hive henne i badekaret, og prøve på å plukke høy fra håret. Kim hadde fjernet 3-4 flott fra henne bare før hun kom hjem, så vi måtte skjekke henne grundig om det var flere (det var det ikke da).

  Vi fant ut at hun måtte bare ta fri fra barnehagen idag også, viss ikke hadde hun nok blitt kjempe trett stakkars. Så da fikk hun kose seg litt i teppe på sofaen etter hun hadde badet, og hun såg litt på tv sammen med meg. Da vi skulle ta inn marsvinet hennes (som var ute i garden sin), så klarte hun å sovne på sofaen. Så når vi kom inn igjen låg hun halvveis utenfor sofaen, helt uten klær. Jeg fikk litt vondt av henne, for hun rakk ikke spise skikkelig kveldsmat, så magen romlet sånn (men hun ville ikke våkne igjen).

  Idag er nok siste dagen med fint vær på en stund, så vi får komme oss ut snart. Kim skal til legen for å fjerne noe rester fra en flott, så han reiser nå snart. Madelen skal reise på tur med oldemor og farmor litt senere idag, så da blir hun borte resten av dagen. Nett nå sitter alle og sløver med hver sin data/ipad, hehe, sporty!

  Hva gjør dere idag?

  Babyrommet - bilderas

  Idag har jeg fått begynt litt med å innrede rommet til lillebror, og jeg er fornøyd til nå. Det mangler enda masse pynt, men jeg har hvertfall fått satt opp det vi har til nå. Gardinene er nok ferdig sydde til i morgen, så bare det hjelper jo litt på rommet. Og når han er fødd, så blir det nok kjøp av mange søte myke bamser også, og det er jo den fineste pynten. Vi skal også kjøpe sånn stjernekasser til å ha leker i, og de skal stå i Expedit hyllen.

  Jeg har tatt litt bilder av det jeg har fått opp til nå, så jeg håper dere liker det. Beklager kvaliteten på bildene, men det var så dårlig lys når jeg tok bildene.


  Hva syns dere? Kom gjerne med inspirasjon til videre innreding.

  Ull nyheter fra Armer og Ben

  Jeg var nett og kikket på siden til Armerogben.no, og jeg fant det hærligste ulltøyet. Elsket fargene, og tenkte jeg skulle kjøpe inn noe av det til mine søte små. Den orange fargen tror jeg hadde passet Madelen perfekt, og hun elsker jo orange. Utrolig freshe farger, det var liksom ikke helt vanlig kjedelig ulltøy med en enkelt farge på.  De har forresten mye salg også på siden nå, bare sånn for å tipse alle dere søte lesere om det.

  Var ikke ulltøyet bare hærlig?

  Travle dager

  Jeg føler jeg har utrolig dårlig tid til bloggen nå om dagene, og det beklager jeg. Det har vært nydelig vær, og det er det idag også, og da prioriterer vi gjerne andre ting. I går var vi en del ute, men vi brukte meste parten av dagen på å vaske ut av babyrommet og sette opp kommoden. Idag skal vi skru sammen litt flere møbler, og jeg skal begynne å dekorere litt der oppe. Jeg gleder meg nå altså! Men siden det er såpass nydelig vær, så skal vi nok ta en tur ned på stranden snart også.

  Men nå må vi komme i gang med litt møbelskruing!

  Det kommer nok litt bilder av rommet senere idag, selv om jeg ikke blir ferdig med alt idag.

  Hva skal dere finne på idag?

  Statusrapport 39 + 0

   

  TERMIN: 23. August 2012

  UKE: 39 + 0

  IGJEN TIL TERMIN: 1 + 2

  HJERTERYTME: 144 på kontroll sist

  KJØNN: Gutt

  NAVN: Minato

  NESTE KONTROLL: Jordmor 21. August, UL 22. August.

  UTSTYR: Har alt jeg må ha.

  MANGLER AV UTSTYR: Har det vi MÅ ha. Ønsker oss veldig Stokke stol da.

  INNKJØP I UKA: Bleier og ammeinnlegg

  VEKTØKNING: + 9 kg til sammen.

  AKTIVITET: Ikke så mye spark lenger, det er mer romstering. Tror han begynner å få dårlig plass inni der nå.

  SØVNMØNSTER: Det varierer.

  KYNNERE?: Hadde en natt med falske rier for to dager siden. Jeg trodde virkelig noe var på gang, for det var ikke godt.

  MATKICK?: Melk med oboy.

  PLAGER?:  Vondt i rygg og litt i bekken. Jeg utrolig dårlig, med kvalme og tretthet.

  HUMØR: Helt greit, men sliten og blir fort irritert.

  UTÅLMODIG?: Ja, nå er jeg lei altså.

  STEKKMERKER?: Har noen, men ikke så gale.

  OPPEGÅENDE: Nei, i gurnn ikke, hehe.

  VANN I KROPPEN/HEVELSER: Har blitt litt mindre, men litt hoven i beina.

  SYKEHUSBAGGEN: Den står sånn ca. klar i stuen.

  FØDSELEN: Jeg er veldig bekymret for at Kim er ute på jobb nett når det skjer, og jeg må føde alene.

  HODET NED/FESTET: Hodet var helt festet på Ul på fredag.

  TUNGT?: Jaa!
  Haha, vakkert! Nå er det rett før jeg sprekker, så jeg håper virkelig jeg slipper neste ukes oppdatering.

  Fra 39 uker og 0 dager til 39 uker og 6 dager av svangerskapet.
  Vekt: 3400 g
  CRL: 35 cm
  Full lengde: 49 cm
  Hvor langt er du på vei?

  Nytt lekestativ

  Idag har vi endelig fått satt opp lekestativet til Madelen, og det var litt av en jobb. Jeg kan vel ikke si at jeg gjorde så alt for mye, men sånn er det bare når det er 10 dager til termin, hehe. Er utrolig glad jeg var gravid nett idag, for det virket ikke så veldig gøy å gjøre all den jobben Kim måtte ta seg av. Vi begynte å sette det opp i halv et tiden i dag tidlig, og var helt ferdig litt over 8. Vi har jo spist et par ganger inni mellom der, men det var mye jobb. Vi kunne like gjerne kjøpt sklie og disser, og laget plankene selv. Det var ikke en eneste bit som var ferdig satt sammen, så alt måtte skrues sammen.

  Men nå er Madelen kjempe glad, og hun har lekt en del i det allerede. Det er eneste tingen på lekeplassen enda, men trampolinen får vi flytte ned når gresset er begynt å gro litt mer. Og til neste år blir det sandkasse og lekehytte. Da skal vi også ta gjerdet og grusen som vi ikke fikk tatt i år, selv om det var planen at det skulle gjøres i år.

  Det har vært helt fantastisk vær idag, og det var faktisk litt varmt i sjøen. Jeg tar ikke sjansen på å bade nå, men jeg vasset litt sånn at Madelen fikk kjølt seg ned. Hun var kjempe sutrete på grunn av varmen, men etter en liten dukkert var hun en helt annen person. Jeg føler jeg tvinger i henne drikke hele tiden på sånne varme dager som dette, men jeg tror hun trenger det. Nå er Madelen lagt seg, Kim trener og jeg er sliter og lei i ryggen min. Håper virkelig jeg snart er ferdig med å gå gravid nå, hehe.

  I morgen skal vi vaske babyrommet, og så begynne å skru sammen kommode osv. Jeg gleder meg til å bli ferdig med det, da er det bare for lillebror å komme.
  Andre som har dette lekestativet?
  Hva har dere gjort idag?

  Babysengen

  Sengen er litt kjedlig enda, for han har ikke fått seg noen bamser enda. Vi lærte fra vi fikk Madelen at det er lite vits i å kjøpe inn masse bamser og leker før han er født, det blir mer enn nok av det etter hvert. Men jeg har hvertfall kjøpt en søt pynte pute da, men jeg syns den var litt hard til å ha i sengen, så den blir nok satt en annen plass.

  Hvilken seng har dere til babyen?

  Første fine dagen

  Idag tror jeg det må være den første dagen det har vært fint vær i sommer, og som vi faktisk har slappet av hele dagen. I hele sommer har det enten vært stygt vær, Kim har vært borte eller vi har hatt masse jobbing å gjøre- Idag måtte vi bare ta å nyte dagen, for jeg tipper det blir ikke så mangen flere i år.

  Jeg fikk en utrolig dårlig start på dagen i dag, og natten var absolutt ikke noe kjekk. Jeg hadde vondt i hode når jeg la meg i går kveld, men tenkte det skulle gå over. Jeg våknet opp mange ganger i natt, og det var ikke gått over. Kim hadde besøk i natt, så han var våken i 5 tiden i natt. Jeg gikk ned, og han var snill å finne en sånn tablett jeg fikk på sykehuset sist. Jeg liker utrolig dårlig å ta dem nå når jeg er gravid, men jeg har jo fått dem skrevet ut på resept. Det er første jeg tar etter jeg var på sykehuset, og det hjalp meg hvertfall til å få sove. Jeg trenger noen som ser til meg når jeg tar de, for jeg blir helt øm i ansiktet og mister ganske mye følelse i beina. Jeg fikk meg litt søvn på morningen, og Kim sto opp med Madelen. Jeg var fortsatt dårlig på morningen, og begynte å spy.

  Til tross for den dårlige starten, så måtte vi komme oss ut. Kim reiste på butikken for å kjøpe pølser, chips og melon, og så gikk vi ned på stranden for å grille og kose oss. Vi var der nede i flere timer, og det eneste vi gjorde var å slappe av. Madelen badet litt, selv om vannet var alt for kaldt for min skyld, men hun er en tøffing. Det var utrolig hærlig å bare være nede med sjøen, og ikke tenke på noe annet. Idag tenker jeg ikke på rydding eller noe, for jeg skal ikke gjøre noe som helst idag.

  I morgen eller mandag skal jeg nok begynne å innrede barnerommet, for nå mangler det bare en liten list og vasking av gulv, vegger, tak og vinduer. Jeg gleder meg til å pynte litt opp, og det blir hærlig å få orden på litt ting igjen. Det er bare 12 dager til termin idag, så det begynner å bli litt travelt.
  Hva har dere gjort idag? Hatt fint vær?  Ultralyd og helg

  Idag har vi vært på ny ultralyd med lillebror, og jeg håper dette blir den siste. Jeg har fått ny til dagen før termin, men jeg håper virkelig at noe skjer før den tid. Han vokser bedre enn storesøster, men har er litt under gjennomsnittet. Han ble målt til 2800 g i dag, men det er jo enda 13 dager igjen. Hun trodde han kom til å være 3065 g viss han kommer til termin, så han blir ikke store gutten han heller. Men alt sto bra til, og det ble bekreftet at han var gutt igjen (litt greit at jeg får høre det på hver ultralyd, for det hadde vært litt kjipt viss han ble fødd jente nå som alt er kjøpt blått, hehe).

  Etter ultralyden reiste vi ned i byn og spiste på Peppez med Karianne og Cato, før vi begynte å reise hjem igjen. Vi tenkte vi skulle komme oss tidlig hjem idag, men alt tar alltid litt lenger tid enn planlagt. Vi bestemte oss for å vaske bilen også på veien, og da tok jo det litt ekstra tid. Men vi var utrolig flinke idag, og vi brukte nesten ikke penger. Madelen kjøpte seg en film for sine egne penger, men ellers ble det bare kjøpt mat, parkering osv. Jeg må si jeg er litt stolt, for vi pleier som oftest å bruke opp omtrent alt vi har når vi er noen steder.

  Nå har jeg prøvd å legge Madelen for en stund siden, men jeg hører henne oppe enda. Hun sov i bilen, så hun er så klart ikke trett. Jeg har nett spist en pakke med sukkerspinn og sett på flinke dansere på "So you think you can dance". Jeg tror det er legge tid på meg også nå snart, for hodet mitt er ikke helt på min side idag. Kim er ikke hjemme nett nå, så da er det ikke noe vits i å bare sitte her for meg selv.  Hva har dere gjort idag?

  Andre som har oppfølging med UL?

  Lekehytte til Madelen

  Til neste vår så skal Madelen få seg en lekehytte i hagen, og jeg har begynt å se litt på forskjellige. Jeg vet ikke om vi skal kjøpe en ferdig, eller at vi skal bygge en. Jeg aner ikke hvor mye det kommer til å koste å lage en hjemmelaget, men det kommer jo alltid på en del. Det er trossalt vinduer, dør, material, tak osv, og det er ikke billige ting akkuratt. Madelen likte veldig godt en som var sandkasse under, men det var bare to bittesmå vinduer i plexiglass på den. Jeg vil helst ha skikkelige vinduer, og helst litt større, er jo litt gøy viss det kan komme litt lys inn.

  Viss det er noen av dere som har en fin lekehytte til barna, eller har noen erfaringer med hva dette koster så setter jeg stor pris på om dere vil dele litt erfaringer med meg. Jeg er totalt blank på alt som har med tre og bygging å gjøre, og jeg klarer så vidt å hamre inn en spiker.
  Det finnes så mange fine varianter, det er jo umulig å vite hvordan jeg skal lage det.

  Har dere laget lekehytte til barna? Har dere kjøpt ferdig eller bygget selv?

  Barnehageguide

  Nå nærmer det seg nok barnehage start for veldig mange, og det er helt sikkert noen som begynner på sitt første år. Her har Madelen allerede hatt et par dager i barnehagen etter ferien sin, men det er vel neste uke det er nytt år. Nå har hun gått noen år i barnehagen, og jeg har fått testet litt forskjellige ting ut. Jeg har også jobbet i barnehagen i 1 1/2, både med de minste og de største. Jeg har opplevd at det er veldig mange som ikke har med skikkelig tøy eller nok tøy til barna sine, og jeg syns det er trist når barna skal måtte fryse og bli våte. Jeg skulle også ønske at jeg hadde hatt en god liste og litt mer peilig når Madelen skulle begynne på sitt første år i barnehagen.

  Jeg tenkte derfor at jeg ville lage en liten liste med ting man trenger å ha med i barnehagen, og hvilke ting jeg anbefaler av merker osv.

   

  Klær:

  Vinterdress - Vinterdressen trenger man jo ikke ta med den første dagen i August, men det er noe man trenger i løpet av de første månedene. Her er det viktig at den er både vanntett, vindtett og puster (og det gjør jo de fleste dressene som blir lagd nå). Vi har testet noen forskjellige merker her i huset, og Reima er garantert favoritten. Vi har hatt både Brio, Didriksons, Ticket to Heaven og noen andre litt billigere typer. Men Reima sin er fantastisk, og de er gode å bevege seg i. For de minste har de noen helt fantastiske mye dresser, og når barna blir litt større er Reima Tec utrolig gode dresser. Selv om de koster litt, så er det verdt pengene.

  Høst/vår dress - Dette er den dressen du må ha med helt fra starten, og den må være god å bevege seg i. Jeg anbefaler Reima her også, for de er så mye. Vi har to forskjellige Reima dresser i tynt stoff, og er like fornøyde med begge. Vi har også en dress fra Polarn O`Pyret som vi er ganske fornøyd med, for denne tåler ganske mye og er slitesterk. Jeg anbefaler å bruke litt penger på skikkelig dress her også, og den må tåle vann. Det kan være greit å ha en litt billigere dress til bytte viss den andre blir våt eller noe.

  Regntøy: Dette er jo logisk at man trenger, men det er jo utallige varianter her også. Vi har hatt noen forskjellige, og det var ikke før i fjord at jeg endelig fant noen som holdt henne tørr uansett. Jeg har prøvd diverse som jeg bare har kjøpt på Coop, Cubus, Hm osv, og disse har ikke holdt tørt. Jeg har også hatt dyrere sett, sånn som Ticket to Heaven, og dette var alt for stivt og det holdt henne ikke tørr hele dagen. Min favoritt er heldress fra Reflex (som jeg har i barnehagen), og så har hun et ekstra to delt sett fra Reflex også i barnehagen (det er lurt å ha to av det meste). Hjemme har jeg regnsettet fra Lindex, og det anbefaler jeg virkelig. Dette er et billig sett, og det har vunnet tester i flere år.

  Fleecesett: Her har jeg brukt to delt, og har ikke noe klar favoritt. Det finnes jo mange forskjellige i både heldress og todelte sett, og jeg tror nok det at de fleste varmer godt. Det er hvertfall utrolig godt å ha under regntøyet.

  Ulldress: Jeg har alltid pleid å både ha fleece og ull, men man trenger jo i grunn ikke begge deler. Jeg har hatt et par gode ulldresser og har derfor brukt dem. De er jo litt dyrere, men om man har barn som skal sove ute i vogn i barnehagen så anbefaler jeg å bruke ull fra topp til tå.

  Tynn lue: Vi har alltid pleid å ha mange luer liggende i barnehagen, men jeg anbefaler Reima sine luer. De sitter godt på hodet, og du får både med og uten knyting under haken. Vi har også hatt en annen billig lue liggende fra Lindex, Hm eller noe lignende (bare i tilfelle).

  Tykk lue: Det er viktig å invistere i en skikkelig hals lue syns jeg, og det er omtrent det eneste vi bruker om vinteren. Vi har en fra Reima og en fra Kavat, og jeg tror den fra Reima er favoritt. De er litt ulike, og den fra Kavat har ull inni også, men jeg syns den blitt litt mye. Jeg syns det er utrolig greit at begge luene er vindtette over ørene, så slipper man ørebetennelse på kalde vintersdager. På vei til barnehagen bruker vi en vanlig lue fra Reima, men denne tar vi med hjem hver dag.

  Votter: Det er noe man MÅ ha helt fra høsten begynner å komme, og man bør ha flere par liggende. På høsten er det greit å ha noen tynne votter i tynt ull, og et par regnvotter (uten for). Når vinteren kommer må han ha tykke gode votter, og det bør gå an å trekke dem langt opp over armene. Jeg anbefaler Didriksons sine, og Reima sine. Det er viktig at de tåler vann, er lette å ta på og henger godt på. Til de alle minste barna så er det greit med votter med trå på, så man slipper at de faller av hele tiden.

  Hals/buff: Viss man bruker halslue trenger man ikke hals i tillegg, det blir alt for mye. Men det kan være greit å ha en hals eller buff om man bruker en vanlig lue. Vi har aldri brukt det, men det er fordi jeg foretrekker halslue, da blir det ikke noe sprekker. Ikke bruk skjerf, det har skjedd nok ulykker pga. det!

  Bytteklær: Dette er viktig, og her har jeg ofte sett at foreldrene ikke skjekker ofte nok. Det er viktig at det alltid er nok bytteklær til barnet, og det er lurt å ha to sett med bytteklær. Det kommer jo litt an på hvilken alder det er på barnet, og hvordan barnet er. Når Madelen skulle slutte med bleie hadde vi sikkert 5-6 skift med hver eneste dag, men nå har vi 2-3 sett liggende.

     Sko:

  Joggesko: De fleste har ikke joggesko liggende i barnehagen, men det er viktig med skikkelige sko (spesielt på de aller minste). Fra mine erfaringer når Madelen var liten så anbefaler jeg Kavat og Ecco sine joggesko. Det er viktig at det er god støtte til bittesmå føtter som nett har lært å gå. Til litt større barn er det lurt å ha sko med borrelås, og som er lette å ta av og på selv. Barnehage personell kan ikke hjelpe alle barna på med skoene.

  Støvler: Dette er noe man bør ha et par stående i barnehagen hele tiden. Det finnes mange typer her også, men det er viktig å finne noen som henger bra på foten, og ikke er alt for løse og glatte. Viking har noen som er utrolig gode, og har mye spor under. Men våres støvle favoritter er Polarn O`Pyret sine støvler (som er litt små i str, kjøp en str større enn hva barnet bruker), og Hunter støvlene sitter utrolig godt på.

  Vintersko: Dette er ikke noe vi har latt stå i barnehagen, men man kan jo ha et ekstra par ståenede der. Jeg anbefaler Viking og Ecco sine, men Ecco sine er litt smale. Så om barnet har litt brei fot anbefaler jeg Viking sine, de er kjempe gode. Man kan jo alltids kjøpe et billig par også til ekstra, men jeg hadde ikke kjøpt to par for 700 kr hver liksom.

  Cherrox: Dette er utrolig greit å ha til slapse dager, eller litt kaldere regndager. Men husk at dette kan ikke brukes som vintersko, og man skal ikke bruke Cherroxer om det er flere minus grader. Det er noe med plasten på skoene som gjør at barnet blir kaldt inne på foten når det er kalt nok utenfor.

  Innesko: Det kan være greit å ha tøfler til å bruke inne i barnehagen. Det er viktig at de ikke er glatte, for gulvene i barnehager er ofte glatte og barna springer rundt.

  "Sovesko": Vet ikke helt hva jeg skal kalle dette, men sånne som man bruker i vognen. Vi hadde Stonez og jeg er super fornøyd med de. Det gjør at barnet ikke fryser på beina, og er helt fantastiske til barn som sover ute. De finnes i andre merker også, som Reima osv.


  Sove i barnehagen:

  Viss barnet skal sove i barnehagen, så må man først finne ut om det skal være inne eller ute. Madelen har sovet i vogn fra første stund, og vi har hatt egen vogn til barnehagen. Når man skal velge vogn så er det viktig at det er en god sovevogn, men man vil helst ikke ta med den nye Emmaljunga vognen til barnehagevogn. Man kan enten kjøpe brukt, eller en litt rimeligere ny. Det er viktg at den er stabil, og beskytter en del mot vind, og det må være god liggestillig på den. Vi kjøpte en ny Carena Freeride vogn til å ha stående i barnehagen, og den kostet bare rundt 2000 kr ny. Jeg var veldig fornøyd med den, og det var en stabil vogn til det den ble brukt til.

  Man må også huske skikkelig regntrekk og myggnetting til vognen, samt en vognpose til høsten/vinteren. Vi brukte en voksipose som vi arvet av mine søsken, men den fungerte helt greit. Det er også lurt å ha med et par tepper til å ha over på kalde dager, eller at man bare bruker teppe på varme dager. Ofte har de tepper i barnehagen, men sikkert ikke over alt.

  Viss barnet skal sove inne så har nok de fleste barnehager senger i barnehagen, det er hvertfall sånn her Madelen går. Sengetøy kan man ta med selv! Det er nok ikke alle barnehager som har utstyr til soving, men da får dere nok beskjed om dette.

  Og bruker barnet smokk, kosebamse, koseteppe ol. så er det viktig at man husker dette hver dag.


   

  Spise:

  Her kommer det jo veldig an på alderen da. Når Madelen begynte i barnehagen så var hun bare 8 mnd, og spiste fortsatt grøt. Da hadde vi stående en pakke grøt i barnehagen, og hun fikk dette til ene måltidet. Man må også ha med tutkopp til de minste barna. Og matboks må jo være med hver dag, med god mat oppi. Det er mange som har med en drikkeflaske i sekken, og det kan jo være greit, spesielt når det er tur dager.

  Det er jo forskjellig fra barnehage til barnehage, men her Madelen går så tar de selv med frokost, og lunsjen får de i barnehagen. Og så har de frukt litt utpå dagen, og da får de frukt og kan ha med seg yogurt. Noen plasser må man ta med mat til begge måltidene, andre steder får man servert flere måltider om dagen.
  Stell:

  Bleier: Dette er jo de minste som trenger, og dette må man ta med selv.

  Våtservietter: I barnehagen Madelen gikk i trengte man ikke ta med dette, men noen steder er nok dette noe man må huske selv.

  Et lite håndkle: Dette kan være greit å ta med selv, og det må brukes på stelleputen for hygienen sin skyld.

  Zinksalve: Vi trengte ikke ta med dette selv, men det kan jo være greit å ha sin egen liggende i kassen.

  Solkrem: Dette må man ha med på sommerstider, og husk å skrive navn på den.

  Kuldekrem: På de kaldeste vinterdagene er det veldig greit å ha dette på.


   

  Andre ting:

  Sekk: For de aller minste barna så er det vel omtrent det samme hvilken sekk man har, for de bruker den ikke likevel. Når man begynner på avdeling for litt større barn så bærer man som oftest sekken selv på turer osv. Derfor er det veldig viktig at sekken er skikkelig, og passer barnet. Den må ha stropper rundt magen og brystet, og ikke være for stor. Vi har den minste typen Bergans sekk, og jeg elsker den. Madelen liker veldig godt å bære den også, så den er god på.

  Solbriller: Dette kan være greit å ha med om sommeren, så slipper man sol i øynene når man er ute å leker. Til de minste får man kjøpt sånne med bånd rundt hodet, sånn at de ikke skal falle av.

  Navnemerking: Dette er noe man MÅ gjøre! Det finnes mange forskjellige typer merking, både stempel, strykemerker, klistrelapper eller tusjer. Vi har prøvd ut alle de forskjellige, og jeg bruker faktisk som oftest tusjen (for de fleste klær har sånn navnelapp). Stempelet er utrolig greit, men bare på hvite klær, på mørke viser det ikke. Klistrelapper er veldig greit på matbokser og andre harde flater, og de henger godt. Strykemerkene henger også godt, men jeg er jo så sløv at jeg ikke hele tiden orker å stryke på disse lappene på alle nye klær.

   

   

   

  Man må jo ikke kjøpe alle tingene med en gang, om man ser jo litt etter hvert hva man har bruk for. Første dagen trenger man nok ikke ta med så mye, for da er det som oftest informasjon som blir gitt osv. Og man får jo litt grovt beskjed om hva man trenger i barnehagen også, men jeg håper denne listen kan hjelpe noen. Jeg hadde hvertfall satt pris på en sånn liste når Madelen skulle begynne for første gang i barnehagen!

  Noen som har barn som skal begynne i barnehagen i høst?

  38 ukers kontrollen

  Idag har jeg vært hos jordmoren, på helt vanlig rutine kontroll i 38 uke. Hun har hatt ferie nå i noen uker, så jeg tror ikke jeg har vært hos henne siden slutten av Mai. Denne gangen snakket vi en del om fødselen, og om hvordan det det skulle bli. Jeg skal jo føde på et annet sykehus enn hva min kommune egentlig hører til, så hun anbefaler meg å reise til Bergen med det samme jeg kjenner rier. Hun sa at det ikke er helt hundre prosent at sykebilen kjører meg til Haukeland viss jeg må ha sykebil. Jeg håper det starter med rier, sånn at jeg kan få sjansen til å reise over å sove hos noen som er litt nærmere byn. Sist startet fødselen med at vannet gikk, og da måtte jeg jo ha sykebil. Jeg husker det var litt styr for å få dem til å kjøre meg til KK, men det gikk til slutt. Men nå er det visst blitt enda strengere, og det er ikke alltid man får sykebil en gang.

  Vi snakket også om hvem som skulle være med meg på fødselen. Viss Kim er hjemme så er det jo klart at han skal være med, men viss ikke så må jeg ha noen som kan følge meg til sykehuset. Ingen andre skal være med meg på selve fødselen, det har jeg hatt klart for meg hele tiden, men noen må kjøre meg. Jeg må planlegge det der litt, for jeg må jo ha Madelen en plass og noen andre må kjøre. Hun sa at hun trodde denne fødselen bare kom til å ta 5-8 timer, men ingenting er jo sikkert. Jeg er fornøyd så lenge jeg rekker å komme frem før han er ute, hehe.

  Ellers sto alt bra til, og hodet var delvis festet sa hun. Så det kommer nok til å feste seg i løpet av de neste dagene. Magen har sunket langt ned også, så nå var plutselig magemålet bare på 32 cm. Jeg håper virkelig at noe skjer snart altså!  Hvordan var symfusemålet hos dere?

  Statusrapport 38 + 0

  TERMIN: 23. August 2012

  UKE: 38 + 0

  IGJEN TIL TERMIN: 2 + 0

  HJERTERYTME: 144 på kontroll idag

  KJØNN: Gutt

  NAVN: Minato

  NESTE KONTROLL: UL 10. August, Jordmor 21. August.

  UTSTYR: Har det meste! 

  MANGLER AV UTSTYR: Har det vi MÅ ha. Ønsker oss veldig Stokke stol da.

  INNKJØP I UKA: Kommoden ble kjøpt på fredag.

  VEKTØKNING: + 9 kg til sammen.

  AKTIVITET: Ikke så mye spark lenger, det er mer romstering. Tror han begynner å få dårlig plass inni der nå.

  SØVNMØNSTER: Det varierer.

  KYNNERE?: Har blitt litt bedre nå, men en del på kveldene.

  MATKICK?: Norlandslefse med smør, sukker og kanel.

  PLAGER?:  Vondt i rygg og litt i bekken. Jeg utrolig dårlig, med kvalme og tretthet.

  HUMØR: Helt greit, men sliten og blir fort irritert.

  UTÅLMODIG?: Ja, nå er jeg lei altså.

  STEKKMERKER?: Har fått noen på sidene og oppe på magen (men skal ikke klage).

  OPPEGÅENDE: Nei, i gurnn ikke, hehe.

  VANN I KROPPEN/HEVELSER: Har blitt litt mindre, men litt hoven i beina.

  SYKEHUSBAGGEN: Jeg må pakke den på nytt siden jeg hadde den med på KK sist uke.

  FØDSELEN: Jeg er veldig bekymret for at Kim er ute på jobb nett når det skjer, og jeg må føde alene.

  HODET NED/FESTET: Jordmora kjente at hodet var delvis festet idag, så det er nok snart helt festet.

  TUNGT?: Jaa!  Fra 38 uker og 0 dager til 38 uker og 6 dager av svangerskapet.
  Vekt: 3200 g
  CRL: 34 cm
  Full lengde: 48 cm  Hvor langt er du på vei?


  Madelen`s antrekk
  Jakke - Hm // T`skjorte - Benetton // Bukse - Zara // Sko - TOMS

  Er hun ikke hærlig?

  Nytt til lillebror

  Dette nydelige settet kjøpte tante Malin til lillebroren. Fra Zara!  Besten kjøpte fotballdrakt. Madelen har lik, bare Tyrkia kopi.

  Hva syns dere?

  Chille søndag

  Idag våknet jeg opp til en Madelen som ikke var helt fornøyd, og jeg hørte litt små sutring. Jeg lovde henne kvelden før at jeg skulle ta henne inn til meg i natt når jeg skulle legge meg, men det hadde jeg ikke gjort. Jeg spurte henne når jeg skulle sove, men da var hun så trett at hun sa nei, så da la jeg meg. Men det gikk fort over, og jeg var fort tilgitt for det.

  Jeg har vært kjempe sløv idag, og fikk ikke kledd på meg skikkelig før klokken var sikkert nærmere to. Jeg er så trett og sliten for tiden at jeg orker utrolig lite, og det er fort gjort å bli liggende på sofaen når den er så god å ligge i, hehe. Men til slutt klarte jeg å hive meg i litt små arbeid, og vi fikk shinet opp huset litt grovt. Det er merkelig hvor fort det blir rotete og støvete, og merkelig hvor lite som skal til for at det ser bra ut igjen. Selv om jeg ikke føler at formen sier jeg bør, så har jeg fått vasket buret til marsvinet, vasket litt klær og ryddet rundt. Kim har tatt seg av den tyngste jobbingen, som løfting, støvsugig og andre litt hardere oppgaver.

  I fem tiden reiste vi opp til dalen for grilling (opp til oldemoren til Madelen), og der samles ofte hele familien til Kim. Det var heldigvis fint nok vær til å sitte ute, selv om ikke varmen var på sitt beste. Men det var koslig å gjøre noe annet enn å sitte hjemme. Jeg føler at de siste månedene har jeg for det meste sotte hjemme i stuen, og jeg har ikke orket å gå mye ut.

  Nå er Madelen nett lagt seg, og det ble alt for seint. Vi kom oss så seint hjem, og så var det kveldsmaten som alltid tar litt lang tid (spesielt når det allerede er seint, eller vi har dårlig tid, hehe). Hun skal i barnehagen i morgen, og da hadde det vært greit at hun ikke var så alt for trett. Nå tenkte jeg at jeg bare skulle slappe litt av i kveld, og snart legge meg. Ser ikke ut til at det er noe veldig spennende på tv idag heller, så da er det like greit å få litt ekstra søvn.  Hva har dere gjort idag?

  New in - Madelen

  I går kom jo tante Malin hjem fra NorwayCup, og da hadde hun med gaver til Madelen og Minato. Jeg tenkte jeg kunne vise hva de fikk hver for seg, så her er hva Madelen fikk.


  Var det ikke fine ting?

  En natt på KK

  Noen har sikkert merket at det har vært litt stille her i noen dager, og det har vært en grunn for det. Jeg har vært ganske dårlig i noen dager, har ikke orket noe som helst omtrent. Natt til Torsdag hadde jeg veldig vondt i magen, og klarte ikke sove hele natten. Jeg tenkte jeg skulle ringe føden for sikkerthetsskyld, for jeg har lest at det ikke er bra å ha konstante smerter. Jeg ringte, og de ville ha meg inn på kontroll. Så da var det bare å plassere Madelen hos farmoren, og så reiste vi til byn. Når jeg kom så forklarte jeg hvordan jeg hadde vært de siste dagene, og i tillegg hadde jeg fått høyt blodtrykk. Så for å utelukke svangerskaps forgifting måtte jeg være der en natt. Jeg var utrolig dårlig, og kastet opp, kaldsvettet og hadde en hodepine jeg aldri har sett maken til. Det var ikke svangerskaps forgifting, så jeg fikk reise hjem litt utpå fredagen.

  Jeg fikk heldigvis noen sterke smertestillende, så jeg klarte å holde meg noen lunde oppegående til vi var hjemme. Når jeg kom hjem så fant jeg sengen omtrent med en gang, og i natt fikk jeg meg en skikkelig natt med søvn. Vi fikk heldigvis tatt med oss den nye sofaen hjem igjen da! Jeg var litt redd at de skulle sette i gang fødselen, og så hadde jeg ikke fått hentet sofaen vår, hehe.

  Jeg klarer ikke så mye enda, og har vondt litt over alt. Men vi har fått gjort litt idag likevel, selv om det er Kim som gjør det meste. Vi har fått brent den gamle sofaen, og en haug med andre papp og diverse. Og møbelskruing er ikke bare bare det heller, så nå tar vi en velfortjent kveld syns jeg. Malin kom hjem fra Norway Cup med gaver til Madelen og Minato også, og som vanlig når hun handler så er det jo kjempe fine ting. Så nå har Madelen fått sine første TOMS, og jeg skal dele bilde senere.  Hva har dere gjort i dag?


  Ny sofakrok

  I går fikk vi kjøpt oss ny sofa og nytt bord på vei hjem fra byn. Sofaen hadde jeg allerede bestillt, så den skulle vi bare hente. Men det borde vi hadde var alt for stort, og hadde ikke fått plass med den nye sofaen. Jeg har ønsket meg ny så lenge nå, så jeg er glad vi kjøpte oss ny nå når den va på salg. Hadde egentlig tenkt å kjøpe for bursdagspengene mine, men jeg sparte 2000 kr, så jeg er fornøyd. Bord kjøpte vi på Ikea, og det var også på salg faktisk (litt flask, for det var nett dette bordet jeg hadde sett for meg).

  Sofa - Bohus // Bord - Ikea

  Hva syns dere?

  Lille prinsessa mi  Elsker deg <3

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits