• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Minato 12 mnd

  Nå var det på tide med ny Minato oppdatering, bedre sent enn aldri. Dette blir den siste oppdateringen av denne typen, for nå er han allerede over året. Dette året har gått så alt for fort, og jeg blir faktisk litt lei meg av å tenke på at han ikke er baby lenger, og kommer aldri til å være lille babyen min igjen. Det er så utrolig irriterende at nett det første året til barna må gå så fort, for det er jo det året der det skjer noe nytt hele tiden. Det er da man angrer på at noen dager, der det bare var stress, gråting og lite søvn, ville man bare at tiden skulle gå fort.

  Denne oppdateringen ventet jeg med for han var på 1 års kontroll på onsdag. Det var ikke lege der, så vi må tilbake for sprøyte og legeskjekk. Han fikk målt seg da, og hadde gått litt ned i vekt siden forrige gang. Nå var han 9530 g og 73,5 cm lang, og jeg syns han er blitt en stor gutt. Vi snakket ikke så mye denne gangen, siden vi skal snart tilbake, men jeg fikk helsesøster til å se på prikkene hans. Og hun sa det var nok vannkopper, og det er jo det alle andre sier også.  Søvn:

  Det går litt opp og ned, og det er ganske lite fast syns jeg (spesielt på dagen). Jeg vet det at han sover ganske mye til å være så stor, men det gjorde Madelen også. Det er ikke helt ideelt med tanke på barnehagen, men han blir som oftest trett igjen allerede under frokosten i barnehagen. Han er veldig flink å legge seg om natta, men jeg syns det har blitt litt vel tidlig nå om dagene. Allerede klokken 19 er han super trett og jeg klarer ikke holde han våken lenger. Det er jo greit dette sånn sett, men det er ikke alltid like gøy å stå opp før 6 om morningen.

  Måltider:

  Etter at Minato begynte i barnehagen, så vil han helst bare ha skive til frokost, lunsj og kvelds. Noen få dager gir jeg litt grøt, men det er ikke ofte. Han spiser en god del og, som oftest over en skive til et måltid (hadde det bare vært like lett å få Madelen til å spise en hel skive). De dagene han har vært i barnehagen er han kjempe sulten, og ikke minst tørst når han komme hjem. Han pleier alltid drikke en hel flaske uten stopp, for å så spise masse middag. Han er så klart mest glad i det vi spiser, men noen dager får han fortsatt middagsglass. Frukt er fortsatt ikke favoritten, men jeg får i han sånn frukt beger som heter fruktsalat og noen smoothieposer.  Motorikk:

  På mandag lærte denne gutten å gå, og jeg er så klart super stolt mamma. Da gikk han over hele gulvet flere ganger, og etter det så slipper han seg nett som det er. Han er ikke helt stødig enda, så det er mest når han skal gå fra en plass og over til en ny plass der han kan holde seg fast. Han er også blitt voldsom på klatring, og det syns jeg i grunn er litt skummelt. I dag fant jeg han på toppen av tripp trapp stolen, og der sto han å hoppet. Rytme kan ikke noen si at denne gutten mangler, for han er litt av en danse løve. Med det samme han hører litt techno musikk så er han i hundre, og fist pumper som bare det, i syden prøvde han seg på litt hoftevrikking også, haha.

  Språk:

  Noe som er helt sikkert er at han forstår veldig godt hva vi sier til han, da gjør han bare det han ikke har lov til enda fortere. Han sier vel ikke noen flere ord enn sist, men jeg forstår han likevel mye bedre enn noen gang. Han er utrolig tydlig på hva han vil, og det er jo bra.

  De fleste kan:

  *Imiterer andres aktivitet - Det gjør han masse
  *Babler med ordlignende lyder - Kan
  *Viser med gester hva han vil ha - Veldig tydlig

  Halvparten kan:

  *Sier enkeltord - Ja, noen
  *Tar et par steg - Ja
  *Forstår enkle instruksjoner - Kan

  Noen få kan:

  *Skriver med tegnestifter - Har aldri prøvd
  *Flink til å gå - Han kommer seg for hver dag
  *Sier to ord - Ja

  Hvor gammelt er ditt/dine barn?

       

  Minato - første året i bilder  Hærlig å se hvor mye han har utviklet seg det første året, for det er jammen meg mye.

  Gavene til Minato

  Nå hadde jo jeg helt glemt disse bildene jeg tok av gavene Minato fikk til bursdagen sin. Jeg lovde jo å dele det, og det skal jeg så klart. I kveld har jeg litt ekstra god tid også, for jeg har barnefri i natt (mamma har overtatt barna for natten). Egentlig var det bare Madelen som skulle sove der i natt, men jeg var utrolig trett i dag og spurte om Minato også kunne være der i natt. Han har vannkopper, så han har vært litt sutrete de to siste dagene. I dag ble det en ekstra tidlig morning og på oss, så da passet det veldig fint at mamma kunne hjelpe meg litt.  Han fikk seg en Bobby car fra Madelen, og den falt veldig i smak. Resten av lekene han fikk har jeg ikke tatt bilder av, for de ble så klart åpnet med en gang og ligger nå nede i lekekassen. Det var blandt annet duplo, Brio tog, "puttekasse" og Fisher Price ting med diverse musikk og dyrelyder.  Jeg kjøpte Hust & Claire jakke og en hals fra Joha til han. Didriksons regntøy og den hvite jakken fikk han fra pappa og de, og Skogstad fleece fra tante Lene.

  Han fikk masse gode ull klær og vanlige klær. Dette er noe han virkelig trengte, og nå hadde vi plutselig en hel del. I tillegg så arvet han to poser med klær fra lillebroren min, og der var det og masse ull. Han fikk skogstad sett fra Oldemoren, men dette er litt stort enda (så da har han noe til etter jul også). Men det virket utrolig bra, og var kjempe stilig syns jeg.  Var det ikke mye fint? :)

  Budsjett

  I går kveld fant jeg ut at jeg skulle sette meg ned for å lage budsjett og finne ut av hvor mye penger vi faktisk bruker. Vi tjener i grunn ikke lite, eller hvertfall ikke Kim, men likevel går alltid pengene ut. Jeg søkte litt rundt etter budsjett og sparetips, og fant sparebank1 sin budsjett mal. Jeg laset den ned og begynte å fylle inn. Jeg fikk litt sjokk når jeg faktisk såg hvor mye vi bruker på ingenting, eller unødvendige ting til oss og barna. Jeg vet jo veldig godt selv at jeg er avhengig av netthandling, og prøver desperat å venne meg av med det. Nå har jeg virkelig gått inn for det, og skal ikke kjøpe noe vi ikke har bruk for fremover. Jeg må ta en måned om gangen, og denne har jeg satt av 1500 kr til klær og sko. Dette skal brukes til en kjeledress til meg som jeg trenger på jobb, og cherroxer til barna.

  Nå nærmer det seg jo jul også, og i år skal vi klare å ikke kjøpe så dyre presanger. Jeg skal ikke skrive her hvor mange tusen vi brukte på julegaver i fjord, men den summen bør betydlig ned i forhold til hva vi får inn. I år har jeg to som skal ha julekalendere også, så jeg tror de skal få åpne pakke kalenderen annenhver dag, og så har de hver sin sjokoladekalender utenom. Matbudsjettet har jeg satt til 5000 kr, men jeg tror ikke vi bruker så mye på mat i måneden, så det får jeg se nå etter September. Vi spiser ofte hos sviger foreldrene mine, og da bruker vi ikke så mye på middager så vi ville gjort om vi bare spiste hjemme. Når Kim er på jobb også, så er det jo mat til en mindre.

  Jeg kjenner jeg er veldig klar for dette nå, og det hadde vært utrolig deilig å kunne sette av masse penger i måneden. Jeg vil jo gjerne kunne spare til ting, og spesielt til husbygging.  Andre som er avhengig av nettshopping? Skriver dere budjsett? Noen gode tips?

  Første skrittene og ut på tur

  God kveld alle sammen :)

  Jeg må bare dele med dere at i dag så tok Minato sine første skritt. Han har gått ett eller to før også, men nå gikk han over hele gulvet liksom, og han gjorde det flere ganger. Malin satt nett og sa til Kim, at når han kom hjem fra jobb så gikk sikkert Minato. Nå er Kim nett reist på jobb, og han rakk akkuratt å få med seg dette før han reiste. Jeg er så stolt over store gutten vår!

  Siden været er så fint om dagene, så bestemte vi oss for å gå en liten tur i går. Det er jammen ikke ofte vi kommer oss ut i skogen, så det var vel på tide. Jeg kom på at vi hadde en bæremeis i kjelleren, så da tok vi like gjerne å testet den også. Så klart måtte jeg bære den, for Kim var alt for redd for å dumme seg ut med noe sånt på ryggen, hehe. Store og små hadde det kjempe gøy, og jeg merker at vi må komme oss ut litt oftere (det sier jeg vel hver gang vi har vært på tur). Madelen og Minato var så heldige at de fikk sitte på med besten sin lille traktor og på veien hjem igjen.  Nå må vel jeg komme meg i seng tror jeg. Jeg kjenner at det er fire harde uker jeg har foran med nå, og jeg tenkte jeg skal starte dagen klokken fem i morgen tidlig for å gjøre alt klart til jeg begynner på jobb 7.
  Så dere får ha god natt :)

  Tyrkia turen - bilder

  Nå har jeg endelig fått innpå alle bildene fra syden turen vår, og jeg tenkte at i stede for å skrive i detaljer hva vi gjorde hver dag, så kan dere heller få se bilder. Jeg hadde ekstremt med bilder, så jeg plukket ut noen jeg kan dele her. Vi gjorde omtrent det samme hver dag, slappet av ved bassenget, spiste mat osv. En av dagene prøvde vi oss på parangliding(??), og en annen var noen av oss ut en tur for å teste utelivet i Side (som helst var dårlig). Vi hadde heldigvis en veldig behaglig temperatur, så vi klarte å være ute litt uten å dø av varme.

  Hotellet vi bodde på heitte Sunving Side West Beach.


  Endene er plassert over hodene til disse ekstremt kresne folkene som aldri blir fornøyd med bilder, samma hva.


  Vi reiste med Ving, og da var så klart Lollo og Bernie noe vi måtte få med oss. Minato elsket det nok mest, og har stor sjangse for å bli danser tror jeg. Det ble til slutt sånn at når det var noen som gjorde noe på scenen, så snudde publikum seg heller etter den lille sjarmøren vår som hadde rytmen helt inne.
  Madelen ble tøffere og tøffere for hver dag, og ene dagen prøvde vi store skliene. Hun kom så klart under vann når vi landet, men vi måtte jo prøve en gang til for å få et bilde.


  Vi hadde leigd et sånn baby room, så vi fikk med alt vi trengte. Når vi kom hadde vi vogn, seng, vippestol, matstol, krakker, barneservice osv. Vi fikk også med denne søte stolen som var perfekt for Minato å sitte å spise i mens han såg litt Disney på tv.

  Bading var vel det vi dreiv med stort sett hele dagene, og da er det selvsagt med bilder. På det ene bildet viser leiligheten vår. Vi hadde perfekt beliggenhet, med barnebassengene rett utenfor døren. Det første Minato gjorde når vi sto opp var å gå ut på terassen og peike mot bassenget.
  Spille hallen ble en favoritt blandt små og store (Kim..*kremt*). Jeg tror nok at utenom mat, så var det her det gikk mest penger.


  Jeg, Malin og Benjamin prøvde oss på sånn Parangliding også, og da fikk vi kjøpe bilder etterpå. Det er jo gøy å ha da!


  En av de siste dagene skulle vi til fotografen der nede, og det var lettere sagt enn gjort. Så mye styr! Madelen ble kjempe sint, og nektet å smile på et eneste bilde. Jeg tror det hele begynte med at på det ene bildet måtte Minato ligge oppå ryggen hennes, og det likte hun ikke. Men vi fikk noen okei bilder uansett, og jeg syns så klart at barna mine er de fineste i veden uansett.  Felles bilde tok vi også, og her ser jo den ene verre ut enn den andre, hehe. Men vi kjøpte det likevel, for det er jo greit å ha et som alle er med på.


  Andre som har vært i Side?

  1 års dagen

  God kveld!

  Nå er stresset over for denne uken, og jeg tenkte jeg kunne sette meg ned å skrive et lite innlegg før jeg finner sengen. Det har vært en travel uke med barnehage innkjøring, jobb start, 1 års dag osv, så bloggen har fått litt lite oppmerksomhet.

  På Torsdag fylte lille store Minato gutten vår 1 år, og vi feiret den på Leo`s lekeland og Toys rus. Jeg skal skrive 12 mnd oppdatering, men jeg tenker jeg venter til etter onsdag, for da er det 1 års kontroll. Da skal han både veies, måles og få sprøyte.

  Hele gårs dagen brukte jeg på kakebaking, og rydding av hus. I dag var den store selskaps dagen, og vi har stått på siden vi sto opp for å få ting klart. Heldigvis har jeg en så flink kjærest som tar seg av både rydding og baking av pizzaboller og rundstykker (hadde nok ikke kommet meg i mål uten). Jeg prøvde meg på min første fondant kake med to etasjer, men den ble ikke helt vellykket. Jeg vet hva feilen min var da, så neste gang får jeg håpe det går litt lettere. Selve feiringen gikk som smurt i hvertfall, og det var ingen som klagde på noe som helst. Minato fikk mange fine gaver, men han brydde seg ikke med å åpne noen av dem. Madelen der i mot, hun åpnet alle med glede, og var likevel skuffet over at hun bare fikk en gave, heheh.

  Viss det er av stor interesse så kan jeg ta bilder av det han fikk idag. Han fikk heldigvis masse ullklær, og en del vanlige klær. Dette er noe han hadde veldig bruk for, så det var supert.  Hvordan feiret dere 1 års dagen? Eller hva planer har dere?

  Første dag i barnehagen for store og små

  Det er noen dager siden det har vært noe liv her nå, men vi er i hvertfall kommet vel hjem fra Tyrkia (det kommer et innlegg med masse bilder senere). Jeg har vært utrolig trett etter vi kom hjem, og har sovet mer enn halve døgnet både i går og på søndag.

  I dag har vært første barnehage dagen for store og små her hos oss. Jeg har begynt å jobbe, og har hatt min første dag i dag. Jeg skal bare jobbe 50%, så i morgen er siste dagen denne uken. Det ble Kim sin jobb å være med på Minato sin første dag, og tror du ikke de klarte å forsove seg da. Jeg hadde lagt alt klart til dem, men likevel komme de en halv time for sent, hehe. Det gikk helt fint da, og jeg tror Minato koste seg. Det blir nok et par dager til med pappa, før han skal gå helt alene. Jeg syns så klart det er litt trist å ikke få være med på hans første dag, men sånn er det jo bare. Jeg håper alt går fint i morgen også, og jeg kan jo bare ta meg en liten tur inn viss jeg ikke klarer å holde meg. Jeg er tross alt å jobber i samme bygning som begge barna mine er.

  På Torsdag blir Minato 1 år, og vi tenkte å ta oss en tur til Bergen for å kjøpe inn diverse til bursdagen hans. Det er i hovedsak mat, men vi må så klart ta oss en tur på Toys`rus så han kan få seg noe fint. Kanskje det blir en tur på Leos viss vi får tid til det, for Minato er jo så glad i å leke i disse ballene som de har der.

  Fredag blir det bakedag, og Lørdag er det klart for selskap. Det blir en veldig travel uke, men jeg tror det skal gå fint. Jeg har gitt Kim ordre om at han fikser med maten, så tar jeg med av kakene og det der. Jeg gleder meg til å ta litt bilder av feiringen hans.  Det ble ikke tid til å ta noen bilder før barnehagen i dag, så jeg slenger med et bilde fra syden turen jeg.

   

  Andre som har barn som nett har startet i barnehagen?

  Mikkelparken

  Jeg kom nett på at jeg har helt glemt å dele bildene fra en dag vi var i Mikkelparken. Dette var i Juli, men bedre sent enn aldri. Vi fant ut at vi måtte ta en liten ferie tur med Madelen før Kim reiste ut på jobb, så da tok vi enkelt og greit en liten dagstur. Vi koste oss masse, og var sammen noen flere venner av meg (som også har barn). Madelen badet og koste seg, og lekte med alt som var. Minato likte seg best i lekelandet, der han kunne leke med alle de fine fargerike ballene.

  Andre som har vært i Mikkelparken?

  Barnehagestart - utstyrs liste

  Nå er det bare snakk om dager til det er Minato sin aller første dag i barnehagen. Den 20. August blir hans første dag, og da skal jeg også begynne å jobbe (i samme barnehage da). Kim skal være med han, men det er så klart jeg som må ha orden på hva som trengs. Madelen har også sin første dag etter ferien da, men det er ikke mye hun mangler. Jeg har laget en liten (eller ganske stor i grunn) liste over hva som trengs å ha med. Kanskje det er noen andre som og er litt usikre?

  Uteklær høst/vår:  - Lue: Jeg er mest glad i reima luene. Det er alltid lurt å ha minst to stk, så man kan skifte viss den ene blir våt.
  - Støvler: Til Minato har jeg kjøpt Bisdaard støvler (men må ha et par til så han kan ha hjemme). Madelen har et par med Bisgaard og et par Hunter.
  - Regnklær: Minato fikk seg noen gode Helly Hansen til jul, og jeg vet han får et sett til nå til bursdagen. Madelen har alltid Reflex i barnehagen, og Stormberg og Helly Hansen her hjemme. Jeg vil helst ha to sett til begge to hengende i barnehagen.
  - Sydvest: Dette er utrolig greit, spesielt på de små (da hettene kan være litt irriterende). Madelen har en fra Reflex, og det tenkte jeg å kjøpe til Minato også.
  - Fleece dress/drakt: Madelen har to sett med fleece klær i barnehagen, og til Minato ønsker jeg en heldress.
  - Parkdress: Dette er og noe jeg liker å ha en ekstra (spesielt til de litt større, for de er mer ute). Minato har en fra Molo og en fra Ludo (den på bildet), Madelen har en Molo dress og noen andre litt billigere som jeg har som bytte. Jeg liker best Reima, så det blir nok kjøpt nye til begge til våren.
  - Regnvotter: Her må jeg kjøpe til begge. Madelen hadde noen fra Hm, men de syns jeg var litt tynne (og de var blitt for små).
  - Gode sko: Gode høst sko er utrolig greit. Begge to skal få seg nye nå snart. Madelen hadde noen gode Timerland Gor-Tex i fjord, så det blir noe lignende i år.

  Uteklær Vinter:  - Votter: Man må alltid ha flere par med votter liggende i barnehagen. Til Madelen har jeg alltid hatt minst to par polvotter + noen par ullvotter. Jeg har testet mange, men liker best Reima og Didriksons (de kan man bevege hendene bra i). Til de minste er det ganske klumpete med polvotter, så her er det bra med gode ullvotter. Husk at votter som går oppover armen henger best på.
  - Luer: På vinteren trenger man en del bytter. Jeg pleier å ha liggende to gode halsluer, og to vanlige vinterluer. Til Madelen har vi hatt mest Reima og Kavat, og kanskje en ekstra billigere variant helt i nøden. Det er viktig at det er ekstra beskyttelse på ører, gjerne vindtett også. Til sovelue er det greit med en tynn ull halslue (Minato har en fra Joha).
  - Vinterjakke: Denne trenger ikke henge i barnehagen, men det er viktig med gode klær på vei også.
  - Ulldress: Ulldress er et must syns jeg. Madelen har alltid hatt to hengende i barnehagen. Man bruker den både i vognen og under yttertøyet. Jeg har lagt min elsk på Lillelam sine til de minste. Men det er mange gode. En billig og bra er Name it sin, den har Madelen.
  - Cherroxer: Disse skal bare brukes på slapsete dager, og ikke når det flere minus grader ute. Jeg liker bare de fra Viking for de er så lette på foten. Dette skal jeg kjøpe nye til begge to utover høsten.
  - Gode vintersko: Vintersko må man ha, og her er det veldig greit med et par i bytte. Madelen sine fra Ecco passer nok i år også, og de er veldig gode. Jeg kommer nok til å gå for Viking til Minato, siden han har ganske høy rist.
  - Vinterdress: Her må man også ha minst en i barnehage, og en hjemme (gjerne to i barnehage). Madelen har en fra Reima som passer enda, så kjøper jeg en til. Minato trenger to nye utover høsten, og Reima er stor favoritten her.

  Bytteklær:  - Ull: Ull er noe man må ha flere sett i bytte når kulden kommer. Det går an å kjøpe billige på salg fra Janus eller Reflex til barnehage bruk. Men ha helst 2-3 skift der hele tiden.
  - Truser: Dette gjelder bare Madelen enda, men hun har alltid 3-4 truser liggende i barnehagen.
  - Bukser og gensere: Jeg har alltid to stk av hver liggende. Greit med gode joggeklær.
  - Strømpebukser og sokker: Antiskli sier bare jeg. Spesielt viss ikke tøflene er på hele tiden, så må man ha dette. Det er ofte utrolig glatte gulv i en barnehage. Til de minste er det greit med strømpebukser med antiskli på knærne også.
  Bodyer: Jeg kommer nok til å ha 3-4 liggende til Minato, for dette er noe som det går en hel del av hos oss.

  Sove:  - Vogn/seng: Vi skal ha vogn til å sove i, for det er det Minato er vant til. Jeg har ikke helt bestemt meg for Scooteren eller MB, men heller mest mot MB.
  - Regntrekk: Dette må man ha, og jeg bruker det som hører til.
  - Myggnetting: Jeg har den søte med prinsekroner på, og den passer bra til vognen. Men jeg må kjøpe en ekstra, for jeg må ha en hjemme også.
  - Vognpose: Jeg bruker ikke det nå om sommeren, men det er nok ikke lenge til jeg må ta det med i barnehagen. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal ta med Odelwalderen eller Lammeskinns posen.
  - Teppe: Nå bruker Minato alltid bare teppe når han skal sove, og favoritten er fra Lexington. Jeg vet ikke helt hvilket som skal være til barnehage bruk da.
  - Kosklut/bamse: Dette er ikke noe Minato er avhengig av, så jeg er usikker på om dette kommer til å være med.
  - Smokk: Her må vi nok alltid ha en ekstra, for Minato er avhengig av den.

  Diverse:  - Matboks: Dette har vi en hel del av, men jeg ønsker en lillebror matboks til Minato. Madelen har jo storesøster.
  - Tutkopp: Dette er bare til de minste, men Madelen har ofte med seg en drikkeflaske.
  - Tøfler: Vi har kjøpt et par sånne sokke tøfler fra hm til Minato, og Madelen pleier aldri bruke sine.
  - Barnehage sekk: Madelen har Bergans sekk, og Minato har en søt panda sekk. De litt større barna har med seg sekkene sine på turer, og da er det viktig å ha en god sekk på ryggen syns jeg. De minste bærer den jo ikke selv, så da er det ikke så nøye.
  - Bleier: I vår barnehage har man med bleier selv, og får våtservietter.
  - Zinksalve: Dette har de i barnehagen, men jeg syns det er greit å ta med en egen også.
  - Grøt: Minato spiser enda grøt til frokost, så dette kommer vi til å ha stående.

  Noe som mangler?

  Lykketrollet

  Søtingen <3

  Interiør - Nye bilder av barnerom  Nå har jeg endelig fått ordnet litt mer på rommet til Minato, og har fått somlet meg til å henge opp diverse. Jeg brukte dobbelsidig tape for å henge opp Minato bokstavene. Jeg valgte å flytte sengen litt for å prøve noe nytt også, og syns det ble ganske bra.  Vimpelen vi kjøpte før han ble født har vi hengt opp på nytt. Jeg klippet av den litt, for jeg syns det ble for lang, den passet liksom ikke inn noen steder.  Jeg vil ha et annet bilde inni denne rammen senere, men hadde ingen som passet. Jeg har redigert noen bilder som jeg tenkte jeg skulle skrive ut å ramme inn, så kanskje et av de hadde passet her.  På hyllen over sengen har jeg det søteste skiltet, dåpsrullen, kransekake figuren etter dåpen og en hjemmlaget stjerne.  Jeg har også fått hengt opp de fine stjerne knaggene (eller Kim fikk gjort det).  Jeg har hengt opp favoritt genseren fra Kenzo der nå. Den skal taes i bruk første dag i barnehagen.  Vi har kjøpt en fin blå postkasse fra Bruka til han (egentlig bursdags presang), og den fikk plass rett med døra.


  Hva syns dere? Er langt i fra ferdig, men begynner å komme seg.

  Klar for avreise

  Nå reiser vi til Tyrkia! Vi reiser i god tid, for jeg skal se litt etter en ny bikini og noen småting før vi drar til flyplassen. Flyet går ikke før 18.35, så vi må være der 16.35. Heldigvis kommer vi ikke ned før på kvelden, så vi slipper den ekstreme sjokk varmen når vi kommer ut, og det er ganske greit med tanke på Minato. Jeg har sett på værmeldingen for uka, og det er ikke meldt så alt for varmt. Det blir nok varmt nok med rundt 30-33 grader de første dagene, og så over til rundt 38 de siste, hadde det vært langt over 40 hadde det ikke vært så koslig lenger.

  Ønsk oss gjerne god tur :)

  Outfit - Madelen og Minato

  Bluse - Cubus // Tights - River Island // Veske - Accessoriez

  Genser - Disney store London // Bukse - Random i Lisboa


  Det var ikke så veldig lett å ta bilder av Minato i dag, men Madelen skulle pose som bare det.

  Det har vært litt lite blogging de siste dagene, men har det litt travelt nå før vi reiser. Madelen har vært på by besøk i noen dager, og så rett hjem til overnatting av tante Ailin. Nå skal hun få slappe av en dag før vi reiser til Tyrkia tidlig på lørdag. Jeg skal prøve å lage et par forhåndsskrevne innlegg før vi reiser, så det ikke blir helt stille her.

  Hva gjør dere idag?

  Pakkeliste - Syden

  Jeg tenkte jeg skulle skrive en liten pakkeliste til vi skal til syden på Lørdag. Det er evig masse vi skal ha med, så da er det greit å skrive det ned.

  På flyet:

  Min veske:
  - Pass til alle fire
  - Lommebok (med alt av kort og penger)
  - Mobil
  - Kamera
  - ipad
  - Headset
  - Reisedokument
  - Migrene medisin
  - Antibac
  - Tyggis

  Trunki koffert:
  - 1 skift med klær til Madelen
  - 2 skift med klær til Minato
  - ipad (Madelen sin)
  - Noen leker til begge
  - To tepper (et til hver)
  - Tynn lue til Minato?

  Stelleveske:
  - Stelleunderlag
  - 10 Bleier
  - 1 pk våtservietter
  - 1 pk facewipes
  - Bleieposer
  - 1 pk nan
  - 2 flasker (en til saft og en til melk)
  - 1 middagsglass (får mat på flyet, men for sikkerhetsskyld)
  - Marie kjeks
  - 2 Skjeer
  - 1 pk Kleenex
  - 3 smekker/kluter
  - 3 ekstra smokker + smokklenke

  Vogn skal vi også ha med inn på flyet. Vi har fått en sånn Jojo Babyzen vogn, så den tar vi bare med som en enkel veske i hånden. Utrolig greit.
  I koffertene:

  Klær til Minato:
  - 2 uv drakt/badeshorts
  - 2 Solhatter
  - 10 kortermede bodyer
  - 2-3 langermede bodyer
  - 1 strømpebukse
  - 5 shortser
  - 3 skjorter/t`skjorter
  - 3 bukser
  - 3-4 gensere
  - 1 pyamas
  - 5 par sokker
  - Tynn jakke
  - Solbriller
  - Sandaler

  Klær til Madelen:
  - 4 badedrakter/bikini
  - 1 solhatt + 1 skaut
  - 12 truser
  - 3 par sokker
  - 1 bukse
  - 2 lange jumpsuit
  - 3 gensere/cardigan
  - 2 kjoler
  - 6 t`skjorter
  - 4 shortser
  - 1 nattkjole
  - Sandaler
  - Solbriller
  - Hårstrikk + klemmer

  Stellesaker:
  - 2 pk Up and Go nr 4
  - 1 pk badebleier
  - Salve
  - Solkrem
  - Shampo + Såper
  - Tannkost + tannkrem
  - Negleklipper
  - Naturbørste
  - 7 vaskekluter
  - Termometer
  - Plaster
  - Xylocain
  - Øyevann
  - Nesespray
  - Paracet (med banan smak)

  Mat:
  - Babyfeeder
  - Marie og Tom og Jerry kjeks
  - 1 nan pulver
  - 4 nan bokser
  - 10 matglass
  - 10 Smoothie i pose
  - 3 pk grøt
  - 6 kluter/smekker
  - 3 flasker
  - 1 Tutkopp
  - Noen ekstra smokker
  - 5-6 avenkopper m/lokk
  - 5-6 skjeer

  Diverse:
  - Myggnetting til vogn
  - 2 håndklær
  - Mobil/ipad ladere
  - Kameralader

  Til meg selv:
  - Slipperse
  - JC Foxy
  - 2 tynne strømper
  - Treningsklær
  - 8 truser
  - 4 Bh`er
  - 4 Bikinier
  - 1 strandtunika
  - 2 kjoler
  - 2 skjørt
  - 4 shorts
  - 5 topper
  - 1 Genser

  Toalettsaker:
  - Tannkost + tannkrem
  - Diverse såper og shampo
  - Barberhøvel og skum
  - Sminke
  - Solkrem (får på flyet)
  - Parfyme + Deo
  - Rettetang
  - Hårkost
  - Strikk og fliseklemmer
  - Magesyke tabletter
  - Ibux
  - Diverse migrene greier

  Kim skal få klare å lage sin egen pakkeliste denne gangen, faktisk helt uten hjelp (som om det kommer til å skje!!..)

   

  Skrik ut viss det er noe som mangler da :)

  Snart Tyrkia

  Nå er det snart bare tre dager til vi tar med oss koffertene og drar til Tyrkia for en liten uke. Jeg har styrt litt på med pakking idag, og det er jammen ikke lite man må ha med seg når man reiser med to små. Her har jeg kjøpt inn alt fra mat, bleier, solkremer osv. Vi har med oss to store kofferter til oss fire, og de er stappet til randen allerede.

  Jeg begynner å glede meg litt nå, og jeg tror det skal bli godt med en uke med bare avslapping. Denne gangen skal vi på et hotell som heter Sunwing Side East Beach (eller noe lignende), og vi reiser med Ving. Sist var vi på Blue Village Pacha Bay, og reiste med Star Tour.Jeg liker å variere litt på hvor jeg bor, og det er jo da vi får oppleve mest mulig. Jeg var i grunn fast bestemt på å ikke reise til Alanya flere ganger også, pga. det var så mye styr der. Side har jeg i hvertfall hørt at er en litt mer familie plass, så da satser vi på det.  Her er litt bilder fra forrige gang vi var der. Da var Madelen nesten 3 år gammel, og nå nærmer hun seg 5 år (helt utrolig til tiden går).

  Noen som har vært i Side før?

   

  New in - Jeffrey Campbell  Mine nye hærlige Jeffrey Campbell Foxy. Helt perfekt, og enda et par i samlingen.  Jeg måtte og ha et par enkle slippers til vi skal til syden neste uke, og jeg fant disse på salg.

  To nye kjoler fra Nelly. Den siste er mye finere i virkeligheten enn på bilde.

   

  Hva syns dere? Andre som er JC frelst?

  Sånn ser det ut hos oss i blandt

  På Tirsdag, rett før Kim skulle komme hjem fra jobb, så prøvde jeg å få gjort litt ting i huset. Jeg liker at det er litt ekstra ryddig før han kommer hjem, bare sånn at han slipper å begynne å rydde med en gang han komme inn dørene. Jeg tenkte jeg skulle støvsuge sofaen, så jeg tok ut alle putene. Da var det plutselig to stk som oppdaget dette, og tok helt av. Madelen har hoppet i sofaputene før, og visste at dette var gøy. Minato har aldri testet det, men jaggu koste han seg skikkelig. Han krabbet alle veier, og syns det var ekstra stas at han kom seg oppi sofaen helt selv.

  Da jeg skulle ta putene oppi igjen var det to stk, som ikke ble så veldig fornøyd, så jeg lot de ha det der litt til. Da hadde jeg noe som oppholdt Minato, så jeg fikk tatt litt andre ting i mens. Når jeg kom inn i stuen såg det sånn ut;  Så søte! Det var med tungt hjerte at jeg sa at nå måtte vi rydde det opp. Jeg tror vi må støvsuge sofaen litt oftere, for dette var veldig gøy.

  Planlegging av 1 års dag

  I går fikk jeg en pakke i posten fra Cacas, så nå tenkte jeg å vise dere mine planer for 1 års dagen til Minato. Nå er det bare 20 dager til han fyller 1 år, og vi er borte fra 10-18, så jeg begynner å få det travelt. Jeg har tenkt å lage hovedkaken selv, og har faktisk aldri laget en skikkelig fondant kake. Etter å ha sett det flott Mikkemus tema kakebordet til Tornerosedesign, så bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Planen var i grunn lyseblå, hvit, sterner osv, men nå går det i rødt, hvitt og svart. Det høres veldig voldsomt ut, men jeg tror det kan bli bra.  Her skal det gå i polkadots fra ende til annen. Jeg har bestillt kopper, tallerker, popcornbeger (orket ikke lage selv denne gangen), ballonger, sugerør og muffinsformer fra Festfabrikken.no. Serviettene er fra Ebay, og resten fra Cacas. Jeg glemte å ta bilde av et par sånne Mikkemus utstikkere jeg kjøpte på ebay.  Dette er kakebordet jeg har hentet inspirasjonen min fra. Jeg syns det er helt nydelig, og hun er så utrolig flink. Mitt blir nok ikke helt likt, og siden det er familie selskap blir nok mitt litt mer tenkt ut til voksne. Kommer nok til å bytte ut diverse lakris og smågodt med en pavlova osv.

  Jeg har lagret en haug med kakebilder fra google, så vi får se om jeg klarer å sette sammen noe til slutt.

  Hva syns dere om at jeg har valgt et ikke veldig 1 års dag tema?

  Interiør; Stjerne gardiner

  Endelig har jeg somlet meg til å ta et par bilder av de fine gardinene til Minato. Bildene ble ikke så bra, men de er virkelig nydelige. Jeg hadde så klart ikke ryddet rommet hans før anledingen, men bloggere er jo mennesker de også.

  Jeg syns rommet til Minato er så utrolig tomt, og jeg kommer aldri lenger syns jeg. Hadde dette vært Madelen sitt hadde det vært lett å innrede, for hun har så mye ting å fylle det med. Minato har ikke så mye enda, så jeg får det ikke helt til. Jeg har tenkt å kjøpe bord og stoler til han også, og en tallerken hylle, men jeg skulle gjerne hatt litt flere tips til ting jeg kan fylle rommet hans med for å få det litt mer koslig.

  Noen som har gode interiør blogger, med fine barnerom?

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits