• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Oppskrift: Sjokolade og vaniljekrem boller

  Supergode boller (40 stk):

  1 liter melk
  300 g smør
  259 g melis
  100 g fersk gjær
  1/2 ts kardemomme
  1,5 kg hvetemel

  Slik gjør du:

  Kok opp melk, melis og smør i en kjel, og avkjøl dette til røren er 37 grader. Smuldre opp gjæren i vesken, og rør det sammen. Bland inn kardemomme og hvetemel, og elt den godt til den er glatt og smidig. Trill ut bollene med det samme, og la dem heve på platen i ca. en 1 time.

  Fyll:

  Viss du ønsker fyll inni, så tar du dette i før du triller dem ut. Vi lagde noen med masse god stratos sjokolade inni, noen med vaniljekrem og noen med begge deler i. Min favoritt er de med bare stratos, for jeg liker ikke vaniljekrem. Kim elsker vaniljekrem, så han lagde seg noen mega boller med så mye vaniljekrem at det rant ut når vi stekte dem.

  Selve oppskriten fant jeg på fyllings.no sin blogg.

  Anbefaler dere å prøve disse, de er kjempe gode.

  Bakedag

  Idag har jeg brukt omtrent hele dagen på kjøkkenet, for jeg tenkte jeg skulle bake et par kaker til vi får besøk i morgen. Først skulle jeg lage en marengs kake, men marengsen min ble litt mislykket så jeg kjøpte like godt ferdige marengs bunner. Den ble ferdig til slutt, så jeg satser på den smaker bra. Nå holder jeg på med en sjokolade kake, og den viste seg og være ganske avansert, hehe. Det skal være tre bunner i kaken, og to forskjellige kremer. Jeg har så klart bare en form på 26 cm, så jeg må steke i tre omganger. Kremen ser det ut til at jeg må ta i morgen, for det har jeg ikke tid til idag.

  Minato har vært ganske vanskelig idag, så Kim har måttet bære på han i omtrent hele dag. Han sov bra i natt, så jeg tenkte at han kanskje hadde en bra dag, men der tok jeg visst feil. Madelen har hjelpt meg med å bake, og hun elsker det. Det beste er så klart å spise deigen (det har hun nok etter meg), men hun har hjulpet til å røre å ta oppi ingredienser også. Jeg skulle ha vaniljekrem i ene kaken, og Madelen fant ut at dette var godt og begynte å spise rett fra kaken, haha.

  Nå tenkte jeg at jeg bare skulle steke ferdg kakene mine, og så tror jeg det er legge tid på meg. Jeg er utrolig gåen i ryggen etter å ha stått i hele dag omtrent.  Andre som har bakt noe godt idag?

  Navnesmokker til lillebroren

  Jeg måtte kjøpe noen søte navnesmokker til Minato også. Jeg ville gjerne kjøpe litt av alle typene, men det har vi nok ikke bruk for, hehe.

  Har dere kjøpt navnesmokker?

  Oppskrift; Daim Cupcakes

  Nå har jeg endelig fått somlet meg til å skrive ned oppskriften på Daim Cupcakesene jeg lagde i helgen. Så nå vil jeg gjerne dele den med dere, og dere må gjerne teste den dere også. Jeg er utrolig glad i daim sjokolade, og syns det var mye bedre enn med vanlige smørkrem med vanilje smak.12 stk!!

  Du trenger;

  3 egg (romtempererte)
  2 1/2 dl sukker
  1 ts vaniljesukker
  100 g margarin (romtemperert)
  1 dl melk
  1 ss kakao
  3 1/2 dl hvetemel (siktet)
  2 ts bakepulver
  1 liten klype salt
  150 - 200 g daim kuler (eller opphakkede biter)

  Frosting:

  100 g margarin
  350 g melis
  1/2 dl melk
  3 ss Daimsaus fra Freia
  1 ss kakao

  100 g daimkuler/biter til pynt.

  Slik gjør du:

  - Forvarm ovnen til 175 grader.
  - Sett 12 cupcakesformer i et muffinsbrett (kan bruke bare stive muffinsformer om du ikke har brett).
  - Visp egg og sukker til eggedosis.
  - Ha i vekselsvis margarin og melk med det tørre.
  - Rør inn daimkuler/biter.
  - Fyll cupcakesformene 2/3 fulle (bruk en is-skje).
  - Stek muffinsene i 16-20 minutter midt i ovnen.
  - Avkjøl cupcakesene helt før du pynter dem.

  Frosting:

  - Rør margarin og halvparten av melisen hvitt.
  - Tilsett melk, resten av melisen, kakao og daimsaus. Visp godt!! Vend inn daimkuler/biter til slutt (om du ønsker å ha det i frostingen).

  Pynting:

  - Ha frostingen i en sprøytepose (mine ser litt stygge ut pga. jeg hadde ikke noe godt sprøyte redskap). Bruk en rund tipp!
  - Begynn ytterst, og arbeid deg innover til du får en topp.
  - Dryss daimbiter og fargestrøssel på toppen.

  Du kan også pynte på annen måte om du ønsker det så klart.

  Har du testet denne oppskriften før?

  Søtingene mine

  I går var jeg dårlig hele dagen, og gjorde minst mulig. Jeg var utrolig trett og hadde vondt i hode til tusen. Jeg fikk heldigvis hvile meg noen timer, men det hjalp ikke så veldig mye. Minato fant ut at han ville våkne tidlig også, så da hadde vi ikke sjanse til å få sovet noe ekstra. Madelen var i barnehagen, og fikk rast litt fra seg der heldigvis. Hun har super trett når hun kom hjem, og sovnet omtrent på sekundet når hun skulle legge seg.

  Idag har jeg en mye bedre dag. Jeg sto opp med Minato i halv 8 tiden, så fikk Kim lov å sove litt ekstra idag. Han er våken mange timer i strekk til å være så liten, men nå har han endelig sovnet i sengen sin. Det er første gang vi har lagt han i sengen på dagtid, men vi tenkte at han kanskje sov bedre siden det er litt roligere der. Madelen er nett gått på hotellet med farmor, oldemor og onkel Benjamin, så da får hun kose seg med middag der idag. Senere idag skal vi kose oss og bake boller med stratos og vaniljekrem inni, og det gleder jeg meg til. Jeg tror jeg er bitt av bakebasillen for tiden, og jeg elsker å lage noe nytt hver dag. Jeg tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på Daim Cupcakes senere idag også, så da får dere den.

  Hva gjør dere idag? Noen som har noen gode ideer til hva vi kan bake i morgen?

  Første smil
  Finingen <3 24. September kom første skikkelige smilet.

   

  Når kom babyene deres sitt første smil?

  Photoshoot bilder

  Hei hei!

  I helgen fikk jeg bildene Trine tok av Madelen og Minato, og det var noen ganske bra bilder. Det ble ikke nett så mange bra av begge to, for Madelen hadde jo ikke lyst til det den dagen, hehe. Men vi prøver igjen en annen dag.

  Dere kan gå innpå facebook siden hennes her; https://www.facebook.com/pages/Trine-Borgen-Photography/283716228329987  Noen av bildene har jeg redigert selv, for vi hadde det litt travelt på søndag :P

   

  Daim cupcakes + 1 mnd

  I går var vi masse ute, for det var plutselig sol og fint vær. Det er flere uker siden vi har sett solen skikkelig nå, så det var utrolig hærlig. Madelen fikk lekt litt, og det gikk an å gå uten vinterklær for en gangs skyld. Når vi skulle opp til svigers og spise middag fikk vi oss en overraskelse. Plutselig sto Kim på kjøkkengulvet. Ingen visste noen ting, så jeg ble litt i sjokk, hehe. Utrolig godt å få han hjem en uke tidligere da, for jeg kjente at jeg virkelig trengte litt avlasting nå. Vi koste oss med taco til kvelds, og vi såg dyrepasserene med Madelen (favoritten).

  Idag fikk jeg besøk av søskenbarnet mitt, Christina, det var kjempe koslig. Vi bakte cupcakes sammen, for jeg skal ha de med i bursdagen til Lene idag. Lenge siden jeg har bakt nå, så det var gøy å prøve det etter gammelt. Denne gangen prøvde jeg ut daim cupcakes fra boken min. Jeg syns i grunn at de var bedre enn de vanlige Magnolia sine som jeg pleier lage. Viss noen vil ha oppskrift så er det bare å si fra så skal jeg lage et innlegg om det senere.

  Idag er Minato allerede 1 mnd, og han er blitt kjempe stor. Jeg kan ikke helt forstå hvor denne måneden har blitt av, for det føles som det er en uke siden vi kom hjem fra sykehuset. Han er faktisk begynt å smile litt også nå, så det er gøy å se han utvikle seg.

  Nå er det tid for litt bursdagsfeiring, så da må jeg stikke.

  Store gutten vår idag <3  Og en søt liten salat jente <3

  Andre som liker å bake?

  Nytt til Madelen og Minato

  Nå har jeg storshoppet for alt for mye penger, men sånn blir det når begge barna har alt for lite klær. Nå er det spesielt Madelen som ikke har nok klær. Hun har jo vokst så mye, så alt av hverdagsklær og ullklær omtrent er jo for lite. Noe av dette skal de få i julegave/kalendergaver, men Madelen må nok ta det meste i bruk med det samme. Denne gangen handlet jeg på Smartkids.no, som har utrolig mye fint til barn.

  Hva syns dere? Andre som har handlet der?

  Babytreff og lite tid

  Hei hei!

  Jeg er helt borte fra bloggverden for tiden jeg visst. Jeg føler ikke jeg har tid til noe som helst om dagene, og dagene går i ett. Jeg prøver å holde det litt ryddig i huset, men det er jammen ikke lett. Det er jo vanskelig bare å få laget kveldsmat til Madelen og få henne i seng. Minato er ikke så lett alltid, og han er veldig mye våken. Idag har vi vært på babytreff med mange søte mødre og babyer, og det var veldig koslig. Minato sov hele tiden da, så når vi kom hjem holdt han det gående fra klokken 4 til 10 før han endelig sovnet. Madelen syns det var litt kjedlig da, men det var mest små barn der og da er det ikke så rart. Jeg har aldri vært på sånt treff før, men det var gøy å bli kjent med litt flere med barn på min alder.

  Nå håper jeg Minato sover en stund før han vil ha mat igjen. Han har spist kjempe mye i kveld, og jeg måtte faktisk gi han flaske hver time (ikke like mye som har pleier å få da). Jeg tror han har et sånt økedøgn (viss flaskebarn kan ha det?). Jeg tenkte jeg skulle prøve å få meg litt søvn før minien våkner til, for jeg kjenner jeg trenger det. Jeg har hvertfall fått ryddet litt halvveis opp her nå, og betalt en del rekninger som skulle betales.  Andre som er på babytreff med de små?

  Spørsmålsrunde

  Nå er det lenge siden jeg har hatt spørsmålsrunde her på bloggen, så da tenkte jeg at det er på tide. Kanskje dere lurer på noe angående graviditet, fødsel, barselstid eller bare helst vanlige hverdagslige ting. Spør i vei om nett det dere vil, så skal jeg svare så godt jeg kan.

  Hva lurer dere på?

  Mothers love
  Elsker deg lille mann <3

  Bloggen blir litt glem for tiden, for jeg har rett og slett ikke tid. Dagene går i ett, og det blir alt for lite søvn på meg. I går sov jeg tre timer, og gikk i halvsøvne med en sint baby hele dagen. I natt fikk jeg sove litt mer, så jeg er litt mer opplagt idag. Jeg syns Minato sover litt lite til å være så liten. I går var han våken fra halv 6 om morningen, til klokken 13. Så var det tre timer med søvn, og da sov han ikke skikkelig igjen før klokken var halv 11. Madelen sov hele dagen omtrent husker jeg. Hva er normalt?

  Hvilken bæresele?

  Nå har jeg funnet ut at det hadde vært gøy å hatt en bæresele. Jeg fikk ikke brukt for den jeg hadde da Madelen var liten, så den har jeg solgt. Fikk bare brukt den en gang, så jeg tenkte at jeg ikke kom til å savne det denne gangen. Men nå når jeg er mye alene, så har jeg funnet ut at det er ikke så lett å få gjort ting i huset med en liten som hele tiden skal bli bært rundt. Det er jo så mange forskjelige merker og varianter og velge mellom, så derfor tenkte jeg at kanskje noen av dere har erfaringer med forskjellige typer? Jeg vil ikke ha sånn bæresjal, jeg vil ha en vanlig bæresele. Sist hadde jeg en fra Baby Bjørn, men husker ikke hvilken type det var (fikk den i gave).
  Hva anbefaler dere, og hvorfor?
  Hardt å være alenemor

  I går reiste Kim på jobb, og han blir borte i to uker. Jeg merker det er tungt bare etter en liten dag, og at jeg ikke får nok søvn. I natt ville Minato helst ikke sove, og jeg tror grunnen er at han har vondt i magen sin. Jeg håper virkelig at han sover bedre i natt, for jeg har ikke så mye sjanse til å sove på dagen (da er jo Madelen våken). Denne dagen i dag har gått kjempe seint, og klokken er bare 6 enda. Det var mye lettere å være alene når det bare var Madelen, da gikk jo dagene fort og det var null problem. Det som er positivt med at han er borte er at Madelen blir en engel med en gang han reiser, og jeg forstår det ikke. Hun har vært utrolig vanskelig den siste tiden, og leggingen har vært et problem. I går la hun seg helt fint uten problem, og vi har ikke hatt noe sutring i hele dag. Det var i grunn det jeg fryktet mest, for da hadde ikke dette vært lett i det hele tatt.

  Jeg får bare prøve å finne på mest mulig disse to ukene, da går nok timene litt fortere. Nå skal jeg hvertfall se Cupcakekrigen, og så blir det nok litt tv kos med Madelen. Hun elsker å se dyrepasserene, så det er fast hver fredag.  Jeg må virkelig si jeg beundrer alle dere som er alenemor på heltid, og spesielt med to eller flere barn.

  Noen andre som er alene med flere barn, enten på heltid eller "deltid"?

  Hun vokser og vokser..

  Bilder er noe av det viktigste man kan ha altså <3

  Tenk at lille jenta mi har vokst så utrolig fort, og jeg aner ikke hvor tiden har blitt av. Jeg husker det som det var i går når vi nett kom hjem fra sykehuset med Madelen, og svigerfar hadde vært ned i huset og fyrt i ovnen til vi kom hjem. Nå har vi plutselig en ny baby i huset, og Madelen er snart 4(!!) år.

  Kosedag + lillebror 3 uker

  I natt sov vi utrolig dårlig, for vi hadde en liten gutt som ikke ville sove så mye. Jeg har vært veldig trett idag, men har ikke klart å sove, så jeg sitter her i halvsøvne nå. Madelen har hatt fri fra barnehagen idag, så vi har bare vært inne i å kost oss. Det er jo bare regn og vind om dagene så det er ikke noe gøy å gå ut, og idag var det til og med kommet ny snø på fjellene. Det er bare September, men jeg føler det går skummelt fort frem mot vinter nå, og det er jo bare litt over 3 uker siden vi badet og koste oss på stranden liksom. Det nærmer seg bursdager og jul, og jeg har allerede begynt å planlegge kaker og kjøpe inn pakker for lengst. Jeg liker å være tidlig ute, og vil helst være ferdig med alle julegavene i november.

  Kim overrasket meg og Madelen idag, og hadde kjøpt inn god pizza til oss til kvelds. Det ble litt utenfor dietten min dette, men det får bare gå fint nett for en dag. Jeg har gått ned to kilo bare på 5 dager nå, så jeg satser på det fortsetter sånn viss jeg klarer å holde meg til å spise lite kaorier. Jeg har en sånn app på mobilen som sier hvor mange kalorier jeg kan spise for dagen for å nå målet mitt, og så bare skanner jeg eller skriver inn hva jeg har spist. Utrolig greit!

  Nå ligger Madelen og sover i sengen vår (etter veldig mye tull idag, og en grinete jente), og Minato holder på å sovne i armene til Kim. Han sovner best til klassisk musikk av en eller annen grunn, hehe. Madelen er mest lik faren på utseende og har samme musikk smak som meg, mens Minato er nett motsatt. Jeg kommer nok til å legge meg med en gang lillegutt sovner skikkelig nå, for jeg er dødstrett. Kim fikk sove før idag, så jeg har noen timer ekstra søvn til gode heldigvis.

  Idag er Minato allerede 3 uker gammel, og tiden flyr fra oss føler jeg. Han er blitt kjempe stor allerede! Han er nesten vokst ut av str 50, og kan fint bruke 56. Idag tok jeg til og med på han en bukse i 62 som bare var litt for stor. Det er ganske rart å tenke på, for Madelen brukte str 50 i over to måneder, og de var omtrent like store når de ble født.


  Hva har dere gjort idag?
  Når måtte dere gå over til str 56?

  Madelen`s ønskeliste fra Zara  .. eller det er vel min ønskeliste for henne. Hun har ikke hatt så mange ord med i denne saken, men hun har et stort behov for nye klær. Nå er sommeren over, og jeg fant plutselig ut at hun han omtrent ingen klær som passer seg for høsten og vinteren. Jeg har kikket på mange sider, og funnet klær til henne for masse penger. Det eneste problemet er at nett denne måneden har vi nesten ingen penger, så vi kan ikke kjøpe så mye nytt nett nå. Noe må jeg nesten bestille, for hun trenger varme klær nå.

  Men disse klærene over er kjempe fine, og jakken skal jeg hvertfall kjøpe til henne når pengene kommer.

  Likte dere det? Andre som liker Zara sine barneklær?

  Foccacia

  I kveld tenkte jeg at jeg ville prøve det som alle lager for tiden, nemlig Foccacia. Jeg har aldri laget det før, men jeg har smakt det på resturant noen ganger. Min ble ikke like god som på resturant, men jeg tror jeg hadde litt sterk varme. Den ble veldig bra stekt på toppen, men under var den ikke så veldig godt stekt. Det var likevel godt, og vi koste oss med dette til kvelds idag.  Andre som har testet dette?

  Halveis mislykka photoshoot

  Idag startet jeg dagen utrolig trett. Jeg skulle egentlig våkne for å passe på Minato klokken 5 i natt, men jeg klarte ikke å våkne skikkelig. Så da endte det med at Kim måtte være våken 1 1/2 time ekstra, for da sovnet han endelig igjen. Selv om jeg sov mens han sov etter dette, så var jeg kjempe trett når jeg sto opp klokken 9. Det er utrolig irriterende når jeg ikke får skikkelig søvn, for jeg får så vondt i hode på dagtid.

  Idag skulle Trine ta bilder av Madelen og Minato, og jeg trodde det kom til å gå kjempe fint. Hvertfall med Madelen, for hun er jo så stor, så jeg trodde det ble ingen problem. Men når vi først skulle ta bilder så ville så klart ikke hun ta bilder. Hun ble med bittelitt, men såg for det meste sur ut på alle bildene. Hun ville hvertfall ikke ta bilder sammen med Minato, hun ville helst være alene på bildet. Jeg hadde tenkt at vi kunne ta noen av de sammen, og noen hver for seg. Men noen fine alene bilder fikk vi hvertfall av begge, så vi får prøve igjen senere å ta bilder av dem sammen.

  Nå skal vi prøve å se litt på tv uten at Madelen vil at vi skal skifte over til Kaptein Sabeltann. Jeg skjønner ikke hvorfor hun er så hekta på Kaptein Sabeltann, det er jo ikke gøy en gang. Hun hadde nok sett den filmen 20 ganger om dagen om hun fikk lov til det.


  Bildene fra Photoshooten kommer senere!

  Hva har dere gjort idag?

  Interiør ønsker

  Det er så mye fint jeg ønsker meg, men det er begrenset hva jeg gidder å fornye før vi pusser opp og bygger på huset. Pynteting trenger vi jo ikke bytte ut, men jeg kjøper ikke nytt spisebord osv nå. Jeg trenger noen nye møbler i gangen, og det må være litt praktisk siden vi har litt liten gang. Et par nye lamper trenger vi virkelig i stuen, og jeg skal hvertfall bytte ut vegglampene. Heldigvis er det snart tid for bursdag og jul, så da får jeg ønske meg litt fine ting eller penger til å kjøpe meg noe fint.

  Noe dere likte?

  Dagens frokost og syk

  Nå er vi nett stått opp, og har fått i oss litt frokost. Jeg prøver å bli sunnere, og skal prøve å bli kvitt noen kilo etter graviditeten. Jeg syns jeg klarer meg bra, og nå har jeg lastet ned en sånn app på mobilen som ser hvor mange kalorier jeg skal spise for dagen osv. Jeg har nett testet den ut for første gang nå, og min frokost hadde 135 kalorier til sammen. Madelen og Kim koser seg med rundstykker med masse godt pålegg, men jeg syns i grunn at min frokost var god jeg.

  Jeg er blitt syk jeg også nå, og i går klarte jeg å skeie ut fra dietten min. Jeg drakk et halvt glass brus og spiste noen tyrkisk pepper for jeg syns så synd på meg selv, hehe. Idag skal jeg klare meg fint, og skal ikke skeie ut med mange ekstra unødvenige kalorier. Det er ikke så lett når det er to andre i huset som absolutt ikke følger noe diett for tiden. Men vi skal gå en lang tur idag, så da får vi alle litt trim.

  Idag åpner en tunell her vi bor, og statsministeren kommer osv. Så det er folk over alt i bunad og dress, selv forstår jeg ikke helt hvorfor alle vil se på åpningen av en tunell. Det må da være mye bedre å reise ut i morgen, når det faktisk går an å kjøre gjennom tunellen, hehe. Men vi blir hvertfall hjemme, og jeg tipper vi er de eneste i kommunen som har fri og ikke går for å se på.


  Hvordan rekner dere kalorier i pålegg osv? Må man veie hvor mye smør man smører på for eksempel?

  Sko bestilling  Nå har jeg bestillt høst og vintersko til meg og Madelen. Egentlig skulle jeg bare ha vintersko til meg selv, for nett nå har jeg bare tøy sko, men så var det 3 for 2 salg og jeg måtte slå til. Jeg elsker Timberland sine vintersko, og det er de jeg har hatt før og (men jeg kastet de, etter at de har overlevd fire vintrer). Madelen fikk Timberland sine høstsko, for det er greit å ha noe som er litt varme i og er vanntett, men ikke like store som vintersko. Og så kjøpte jeg meg et par hverdags wedge, for jeg har rett og slett ikke noe sko nå. Jeg har ikke brydd meg om sånne ting mens jeg gikk gravid, men nå er det på tide å bytte ut litt av hvert i garderoben. Klærene skal først og fremst byttes ut i treningsklær, men skoene kan jeg jo oppgradere litt.

  Hvilke vintersko og høstsko har dere gått til innkjøp av?

  Gårsdagens middag + sint baby

  Både idag og i går kveld var Minato veldig utrolig, og vi har omtrent ikke fått lagt han fra oss. Idag har han vært helt umulig i mange timer, og jeg er utrolig sliten allerede (og klokken er bare to). Kim vekte meg når klokken var 7, for da ville han sove litt og Minato var våknet. Jeg gav han mat, og koste med han, byttet bleie og koste litt mer. Uansett hva jeg gjorde så ville han ikke sovne igjen, det var veldig ulikt han. Timene gikk, og jeg hadde gitt flere flasker med melk, vann og prøvd med smokk, byttet mange bleier, byttet klær og tørket gulp, men han ville ikke sove. Han hylskrek leenge uten at det gikk an å trøste han. Til slutt måtte jeg bare vekke Kim igjen, og da var klokken blitt 11. Stakkars Madelen fikk jo ikke noe oppmerksomhet, så hun satt der og ventet og ventet på at jeg skulle leke med henne.

  Nå er Madelen gått med oldemoren på tur, og Minato har nett sovnet bittelitt (håper han sover litt lenger enn 5 min nå). Vi får besøk i 5 tiden, så vi har en del å gjøre før det, og det er jammen ikke lett idag. Det er utrolig vanskelig når man ikke vet hva som er gale, og de bare gråter og gråter. Jeg tror kanskje han har litt vondt i magen, men det er jo ikke så mye jeg kan gjøre med det.


  Og så over til noe helt annet, for i går hadde vi en ganske god middag. Jeg har aldri prøv det før, men fant en oppskrift og det såg veldig godt ut. Det heitte Quesadillas, og er noe lignnde som taco. Jeg tenkte å dele oppskriften med dere, på den måten jeg lagde den (ikke nett som i den orginale oppskriften).

  Quesadillas m/ svinekjøttdeig:

  1 pk svinekjøttdeig

  1/2 løk

  2 fedd hvikløk

  1 rød paprika

  1 boks maiskorn

  2 stk tomater

  1 agurk

  Norvegia raspet ost (godt med litt mye på syns jeg)

  1 pk tortilla lefser (6stk)

  1 pk taco spice mix

   

  How to:

  * Stek svinekjøttdeigen sammen med finhakket løk og hvitløk. Rør så inn spice mixen, og 1 dl vann. Når den har kokt i noen minutter, blander du sammen boksen med mais (husk å sile av vannet).Ta steikepannen av platen.

  * Finn en ny steikepanne. Legg på en tortillalefse, og ta på litt av fyllet (det skal være nok til tre stk). Legg ost på, og en ny torillalefse på toppen. Steik i ca. 4 min på begge sider, sånn at osten smelter. Bruk gjerne to steikaspader for å snu de, for det var ikke så lett fant jeg ut.

  * Del opp paprika, agurk og tomat til en liten salat. Denne kan og blande i litt olje, salt og pepper, så blir det en salsa (det gjorde ikke jeg).  //Bilde lånt fra Rema.no

  Noen som har tips til gråtenede babyer?

   

   

  Hjemmebesøk av helsesøster

  I natt fikk jeg sove hele natten, helt fra halv 11 til klokken 6. Egentlig skulle jeg stå opp klokken halv 2, for at Kim kunne legge seg, men jeg hadde tatt på feil alarm. Så da bestemte vi at jeg bare sov til Kim var trett (for han ville se på tv), og så skulle han legge seg på morningen. Jeg syns det var en fin ordning, men jeg tror ikke vi kan ha det sånn videre. Da blir det utrolig uvant når han reiser på jobb, og jeg er alene.

  Jeg brukte hele morningen på rydding og kos med Madelen og Minato. Vi fikk besøk av helsesøster idag, og lillegutten vår var blitt stor. Han var allerede blitt 3180 g, så han har fått godt med mat (han var 2610 g ved fødsel). Ellers snakket vi ikke om så mye, for jeg hadde ikke noen spørsmål. Det var helst det samme som når Madelen var liten, og vi fikk noen skriv om forskjellige ting.

  Nå har vi nett spist middag, og har nett satt oss ned for å slappe litt av. Madelen er nesten blitt frisk igjen nå, og har bare litt tett nese igjen som vi må bli kvitt. Minato er også blitt litt tett i nesen sin, så jeg håper ikke han blir verre, er ikke så lett når de er så små og syke. Jeg har utrolig vondt i hodet idag også, så jeg håper jeg kan få meg en liten hvil snart.


  Hvor mye hadde deres gått opp når de var rundt to uker?

  Mange fine gaver

  I det siste har vi fått mange fine gaver fra venner, familie og bekjente. Jeg er utrolig takknemlig for det, og vi har fått masse vi hadde bruk for. Jeg har ikke fått tatt bilde av så mye av det, for jeg glemmer det og hiver det til vask før jeg kommer på det, men her kommer bilder av en fantastisk gave Madelen og Minato fikk fra en veninne av farmoren. Helt fantastiske ting som vi virkelig hadde bruk for nå.

  Setter utrolig stor pris på alt vi har fått :)

  Syk jente i hus

  I går hadde vi faktisk fint vær her, og det var litt hærlig. Det var ikke noe veldig varmt, men det gikk hvertfall an å gå ut uten å bli våt. Vi var ikke på noe tur i går, men var litt ute i hagen. Madelen begynte å bli syk i går, og var tett i nesen og litt feber. Vi fikk besøk av Ingvild midt på dagen i går, og Jannicke og Julie på kvelden. Madelen vil jo så klart ha alt oppmerksomheten, så hun drog med seg gjestene opp på rommet sitt. Ingvild måtte til og med være med henne ute å leke, hehe.

  Til middag/kvelds lagde vi pizzaboller. Madelen elsker å bake, og hun valgte pizzaboller denne gangen. Det er så koslig å gjøre sånne ting sammen syns jeg, og jeg vet Madelen også setter pris på det. Vi satt og spiste og koste oss med de til dyrepasserene på tv. Senere på kvelden målte vi feberen til lillemor, og nå var den langt over 39. Hun var veldig slapp stakkars, så hun fikk sove på sofaen til jeg skulle legge meg.

  Idag var hun enda tettere, men feberen har gått litt ned. Hun er ikke i form enda, og har for det meste være på sofaen idag. Kaptein Sabeltann har gått sikkert tre ganger, for det er ikke noe annet hun vil. Vi har fått i henne litt mat idag da, det ville hun ha lite av i går. Nå resten av kvelden tror jeg vi bare skal kose oss med litt godteri, og prøve ut litt nesespray på Madelen (noe hun sikkert ikke vil like).

  Flere som er syke?

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits