• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Back on track

  Da er vi kommet hjem til vårt eget hus igjen, etter nesten tre uker på ferie hos mamma. Det har vært tre lange uker, og vi savner pappaen virkelig nå. Han skulle egentlig komme hjem i morgen, men pga. dårlig vær har det blitt forsinkelser og han kommer nok ikke før en gang i helgen eller på mandag. Det føles som en evighet nett nå, og jeg blir så deprimert av tanken. Jeg er så sliten av ikke skikkelig søvn. Heldigvis har mamma vært snill og tatt lillebroren en del, sånn at jeg har fått sovet litt ekstra de nettene det har blitt lite søvn på oss. Men det skal bli godt å sove skikkelig uten å få dårlig samvittighet for å la noen andre ta ansvaret.

  Vi har jo ikke hatt noe bra internett disse ukene, så derfor ingen blogging. Men nå skal jeg gjøre så godt det lar seg gjør i vår travle hverdag, og presse inn litt blogging innimellom. Nett nå er Minato lagt seg for kvelden, og Madelen kom nett inn døren. Så vi må nok bare ta å legge oss alle sammen nå, så det blir litt søvn før neste måltid.

  Idag har vi vært i bursdag til en gutt som heter Lucas, så vi har spist kake og kost oss idag. Det er iskaldt ute idag, og det er dårlig kombinasjon med dårlig isolert hus. Jeg har fyrt for fullt etter jeg kom hjem, og varmepumpen er på fullt. Det er enda kaldt i huset, spesielt oppe. Jeg gruer meg litt til vi skal sove i kulden, men vi har da gode dyner og tepper. Det blir nok litt varmt vann i varmeposen i kveld, hvertfall sånn at ikke de søte små føttene til Madelen skal fryse.

  I morgen har jeg et lite håp om at Kim har lurt oss og skal komme hjem som sist gang, men jeg tviler sterkt på det. Så da får vi bare gjøre så godt vi kan, og holde ut noen dager til.  Bamse fra Lykkeland.no

   

  8 ukers kontroll

  Nå for tiden har jeg og ungene flyttet ut til mamma og de, siden Kim er på jobb så blir det så kjedlig å være hjemme alene. Men problemet her er at det er så dårlig nett, og da er det vanskelig å få blogget. Så jeg kommer nok ikke til å blogge så mye før 1. November, for da flytter vi hjem igjen. Det tar ca. 5 min for å laste opp et bilde her, og det gidder jeg bare ikke, hehe. Jeg har heller ikke med kamera, for det klarte jeg å glemme hjemme så klart.

  Men i går var Minato på 8 ukers kontroll, og da var det veiing osv. Når han var fødd var han 48 cm, 2610 g og 33 cm rund hodet. I går var han altså blitt 56,3 cm, 5280 g og 37,5 cm rundt hodet. Han er blitt kjempe stor allerede og tar nok snart igjen storesøster, hehe. Men han er syk da, så det er ganske bale. Han hadde bakterier i urinen, så han må gå på pencilin nå i en uke. Det er nok derfor han ikke sover noe bra om dagene. Jeg sover for det meste 3 timer om natten, så jeg går i halvsøvne hele dagen. Heldigvis har jeg mamma her, og hun avlaster meg når hun ikke er på jobb. Jeg hadde nok gått på veggen om jeg skulle vært helt alene.

  Når jeg kommer hjem igjen så skal jeg begynne på fullt igjen med bloggingen, for jeg merker det er litt trist å ikke få blogge.

   

  Nett nå gikk det ikke an å laste opp bilde i det hele tatt, så da får jeg bare droppe det.

  Pakke fra Lykkeland.no

  Her om dagen kom det en flott pakke fra www.lykkeland.no i posten, oppi den var det masse fint til lillebror. Han var så heldig at han fikk teste diverse av produktene de fører hos Lykkeland. Han er jo litt liten enda, så han klarer ikke holde leker selv enda. Men vi fikk en nydelig koseklut/smokkholder, og den er allerede favoritt. Den er med i både vognen og sengen hver dag, og jeg tror nok dette kommer til å bli den som kommer til å følge han i flere år (nett som Madelen har tussi enda med over alt). Vi fikk også natursmokk fra Hevea med smokklenke til. Denne gleder jeg meg til å teste (det er 3 mnd+), for vi har litt problemer med å få lillebror til å ta smokken, og jeg har hørt at denne kan hjelpe mange barn som sliter litt med det. Vi fikk også teste en badeleke fra den verdenskjente Sofie la Girafe og en kjempe søt kosebamse fra Deglingos. Bamsen har fått plass i vuggen, og er kjempe fin med god kvalitet. Badeleken er det litt tidlig å teste enda, men det kommer vi tilbake til om et par måneder.

  Jeg skal skrive om hver og en av tingene etterhvert som vi får testet dem skikkelig ut. Det første innlegget kommer til å handle om koskluten fra Bunnies By The Bay, og de andre tingene skal jeg skrive om etterhvert.
  Har dere handlet hos Lykkeland.no før? Viss ikke anbefaler jeg dere å ta en titt. Det er så utrolig mye fint der.

   

  Nytt fra Knerten og Karoline

  Madelen trengte litt klær til høsten, og da tenkte jeg at jeg skulle teste ut Knerten og Karoline sin nettbutikk. Hun trengte en ulldress til å ha i barnehagen, og jeg falt for Name It sin super gode ulldress. Madelen elsker den, og vil helst gå med den hele tiden. I dag skulle hun bare ha shorts og t`skjorte på seg, for hun ville gå med den nye dressen sin inne også. Jeg kjøpte også en 3 pk ull sokker til henne, der det var et grått, et lyse lille og et mørke lilla par sokker. De var mye bedre kvalitet enn hva jeg trodde, de var myke og gode på foten. Det siste jeg bestillte var en søt cardigan, men den er litt stor enda.

  Jeg er kjempe fornøyd med servicen hos Knerten og Karoline, og det var kjempe rask levering. Syns det er litt ekstra gøy når nettbutikkene gjør en så bra jobb som dette. Knerten og Karoline selger jo klær fra Name It, og dere tenker kanskje at dere bare kan bestille fra Name It sin butikk, men det er ikke de samme tingene. Knerten og Karoline har mange plagg som de ikke selger på Name it.

   

  //Alt fra www.knertenogkaroline.no

  Har dere handler fra Nettbutikken deres?

  Svar på spørsmålsrunden

  Hvor lenge har du og kjæresten din vært sammen? Får dere mye tid til hverandre bare dere 2?:)

  - På torsdag har vi vært sammen i 6 år <3 Det blir vel ikke så mye tid sammen bare oss, hvertfall ikke nå som Minato er så liten. Vi har mange rundt oss som kan passe viss vi ønsker det, så det er ikke noe problem. Men vil ikke ha barnevakt så tidlig.

  Er du fornøyd med magen din etter fødselen?

  - Nei, absolutt ikke. Her må det trenes mye før jeg blir fornøyd, hehe.

  Skal dere ha flere barn?

  - Nei, vi har nok med to, og det er vi enige om.

  For du mye hjelp av typen eller familien?

  - Ja, når Kim er hjemme så gjør han minst like mye som meg. Familien hjelper mye til, og det er utrolig kjekt når jeg er alene med to. Sist natt sov tante Lene her nede, og tok Minato på natten. Da fikk jeg sove en hel natt, og det var utrolig deilig. Vi har mange rundt oss, så vi er heldige.

  Hva plaget deg mest i løpet av graviditeten?

  - Det var nok bekkenet og ryggen som plagde meg mest. Jeg spydde ikke denne gangen, og det er jeg glad for. Jeg slet en del med vondt i hode i starten, men når jeg sluttet å jobbe så gikk det veldig fint.

  Hadde du mye kynner og sånn?

  - De siste ukene før fødselen så hadde jeg ganske masse kynnere, og en del falske rier. Det var ikke noe behaglig i det hele tatt.


  Var det mye vondt i bekkenet?

  - Ja, jeg slet ganske mye denne gangen. Klarte gå et par hundre meter til postkassene, og da måtte jeg ha pause på veien. Når jeg skulle ut av sengen ville jeg i grunn bare skrike, for det var så vondt. Slapp heldigvis krykker da, så det kunne vært verre.

  Hvordan syntes du overgangen har vært fra og være mamma til en til to?

  - Overgangen er veldig stor, større enn hva jeg hadde trodd. Det er utrolig vanskelig å få tid til begge to når jeg er alene. Jeg syns det er utrolig trist at Madelen må vente på tur så ofte, og at jeg ikke kan være med henne og leke når hun vil det. Men jeg må bare ta meg av lillebroren som vil ha mat osv. Når vi er to er det mye lettere, da har vi en til hver.

  Hvordan har storesøster taklet og få et nytt lite familiemedlem?

  - Madelen er utrolig snill med lillebroren sin, og veldig stolt. Viss noen gjør noe hun ikke liker så sier hun i fra, og viss han gråter kommer hun og skal kose med det samme. Men hun er litt sjalu, og syns det er dumt at ikke hun alltid får oppmerksomhet og må vente på tur.

  Har dere begynt og få rutiner? Hvis dere har det, hvordan ser dagen deres ut?

  - Vi har ikke mange rutiner enda. Jeg prøver å legge han opp i sengen sin i 23-24 tiden, og da legger jeg meg selv også. Men han styrer det litt selv, og sover litt når han vil.

  Er du fornøyd med kroppen etter fødselen?

  - Nei, jeg er ikke det. I April så skal jeg hvertfall ta silikon, for nå skal jeg ikke ha flere barn. Resten av kroppen kan trenes bra med en del jobbing. Og jeg har jo en hel del strekkmerker, men de lysner jo med tiden uansett. De etter Madelen er nesten borte.

  Hadde du en fin fødsel?

  - Ja, jeg tror jeg hadde det man kan kalle en fin fødsel. Det varte i 5 1/2 time, og bare litt mer enn 4 1/2 time med rier. Jeg trengte bare presse to ganger før han var ute, så det gikk ganske raskt. Etter fødselen var det litt komplikasjoner med å få ut morkaken, og jeg måtte ha bedøvelse. De måtte ta den ut manuelt, så det tok et par timer. Jeg fikk heldigvis ikke blødning, noe som er veldig normalt når det skjer.

  Er det veldig vanskelig å ha to barn?

  - Det er ikke noe lett, det er jobbing fra morning til kveld. Men det er utrolig koslig, og jeg kunne ikke vært uten dem.

  Hjelper typen din mye til hjemme i huset og med barna?

  - Ja, nett like mye som meg når han er hjemme.

  Hvor fikk du navnet Minato fra?

  - Minato er et japansk navn. Det var Kim som fant navnet, og han hadde hørt det i en anime serie. Vi syns begge det var et fint navn, så vi gikk for det. Det er Kim som er utrolig vanskelig med navn, og han likte ingen av mine forslag, hehe.

  Hvor ser du deg og familien din om 5 år?

  - Om 5 år bor vi nok fortsatt i huset vårt. Vi har bygget på og pusset opp hele huset, og har et fint hus. Når det gjelder jobb så vet jeg ikke, jeg aner ikke hva jeg vil jobbe med i grunn.

  Er du og typen din forlovet?

  - Ja, vi har vært forlovet i nesten 6 år, så vi visste nok omtrent ikke hva det var når vi gjorde det. Føler ikke helt at det teller, men vi er jo forlovet med ringer og sånn da. Men jeg var bare 15 år, så det er litt rart.

  Eier dere hus eller leier dere?

  - Kim har arvet et hus, men det står fortsatt i faren sitt navn. Men vi kommer til å eige dette huset vi bor i nå da, så det er jo vårt hus.

  Føler du noen ganger at det blir FOR slitsomt å ha to barn?

  - Det er nok periover der jeg føler at dette greier jeg ikke mer. Som når Minato absolutt ikke skal sove om natten, og jeg ikke får søvn. Men det går som oftest fint, og jeg klarer meg greit selv om jeg er utrolig trett om dagene.

  Babytreff etterfulgt av koslig besøk

  Idag fant Minato ut at vi skulle starte dagen tidlig, så det var det det vi måtte gjøre. Jeg var skikkelig trøtt, og klarte så vidt og holde øynene åpne. Vi måtte jo gjøre oss klare for å reise på babytreff uansett, så vi kunne vel ikke sovet noe særlig lengre. Minato var så klart skikkelig sur i går kveld, så jeg fikk ikke gjort noe av det jeg skulle, som å bake til treffet idag. I halv 11 tiden gikk vi inn til Jondal med vogn, og jeg var spent på om det ville gå bra med en Madelen som kan være utrolig sta til tider (hun kunne fint funnet på at hun ikke ville gå lenger, og da hadde vi ikke kommet så langt idag).

  Det er første gang jeg tar buss med Minato, men det gikk fint. Det er jo litt stress å måtte få hjelp til å få inn vognen, og så har jeg jo Madelen i tillegg. Vi ble heldigvis hentet av Mariell, som vi kjørte sammen med til treffet. Utrolig koslig å være med, og det er så mange kjekke mødre og søte barn. Minato var våken gjennom hele treffet (altså fem timer i strekk), og var den eneste babyen som ikke ville sove i det hele tatt, hehe. Han gråt heldigvis ikke mye, han var bare ikke trett tror jeg.

  Når han først sovnet på hjemveien, så sov han virkelig godt. Når vi kom til Jondal fikk vi besten til å hente Madelen, så gikk jeg med vogn og Ingvild som selskap hjem. Vi skulle lage oss tacosalat og kose oss idag. Så når vi kom hjem rakk vi både å spise og mer før Minato våknet. Han sov helt til klokken var nesten halv 12, noe som er ulikt han. Og da gav jeg han en flaske med melk, og han sovnet igjen på sekundet. Nå ligger både han og Lene og sover, og jeg tenkte jeg skulle legge meg øyeblikk. Lene er så snill at hun skal passe han i natt, så da får jeg litt ekstra søvn, og det skal jeg ikke takke nei til (tror jeg trenger det, hehe).

  Noen som vil ha oppskrft på tacosalat? (det er ikke en vanlig salat med tacokjøtt altså).

   

  Gamle minner

  Det er så gøy å se tilbake på gamle bilder, det vekker så mange fine og morsomme minner. Jeg tenkte jeg ville dele et par bilder her på bloggen, bare for moro skyld. Alle disse bildene er tatt før Madelen ble født, så dette var når jeg var 14-16 år. Måtte bare ta med det tøffeste bildet av Malin, hehe.
  Andre som liker å se tilbake på bilder?

  Oppskrift; "det søte liv" kaken

  Sist helg laget jeg denne fantastisk gode kaken fra Det søte liv. Jeg måtte jo bare teste den, for jeg hadde hørt så masse bra om den. Jeg trodde aldri jeg kom til å få den god, for jeg er elendig med kaker. Men denne smakte faktisk utrolig godt. De som smakte den sa det var den beste sjokoladekaken de hadde smakt, og til om med Kim likte den (han hater kaker, men spiste denne til frokost dagen etter, hehe).Jeg hadde litt dårlig tid når jeg skulle lage kremen, så jeg måtte ta den på mens den fortsatt var varm (derfor ser den litt rar ut, siden kremen rant nedover). Anbefaler alle å teste denne, men du må ha litt god tid på deg. Jeg hadde ikke god nok tid, hehe.

  Dere kan enten inn her; http://detsoteliv.blogg.no/1348464478_det_ste_livkaken.html

  Eller dere kan følge oppskriften min under:
  Ingredienser:

  Sjokoladekakebunner:
  450 g smør
  900 sukker
  7 egg
  2 ts bakepulver
  2 ts vaniljeessens
  450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
  1 dl kokende vann
  2,5 dl seterrømme
  2 dl kaldt vann
  7 dl hvetemel

  Lys sjokoladekrem:
  300 g smør
  200 g melis
  1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

  Mørk sjokoladekrem:
  2,5 dl kremfløte
  250 g kokesjokolade
  1 ss lys sirup
  3 dl sukker
  1 dl seterrømme

  Pynt:
  Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt. Jeg brukte noe sjokoladepynt, med mørk og hvit sjokolade.

   

  Fremgangsmåte:

  Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
  Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.

  Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.

  Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.

  Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver. Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

  Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.
   
  Dekk hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

   

  Tips:

  Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.

   


  Lillebror`s antrekk

  Genser - Cubus // Bukse - Cubus // Sokker - Lindex

  Store gutten vår passer allerede i str 62(!!), han vokser så fort at jeg ikke henger med. Madelen brukte 50 til hun var over 2 mnd, og han her er bare 6 uker. Ser ikke ut som han var en liten baby på 2610 g en gang, hehe.

  Tusen takk til Susanne for det fine antrekket :D

  Minato 6 uker + legekontroll

  Idag er Minato allerede 6 uker gammel, og vi har vært på lege kontroll. Vi skulle egentlig til helsesøster også idag, men hun var ikke der nett i dag. Men hos legen fikk vi vite at alt sto bra til, og at han var veldig sterk med hodet sitt. Han snur seg allerede fra mage til rygg, og det syns legen var kjempe flott at han klarte så tidlig. Ellers bare lyttet han litt, og skjekket diverse reflekser osv. Jeg spurte om hva som kunne gjøre at han er så tett i nesen sin, men det var visst ikke noe han kunne finne ut av. Jeg syns det er litt rart at han har vært så tett omtrent siden han ble født, men viss legen sier det er ok, så er det nok det.

  Idag har vi vært alene, og da er det så klart mer stress igjen. Minato var heldigvis snill og sov bra på dagtid da, så da fikk jeg gjort en del husarbeid. Jeg fikk til og med hentet 5(!!) pakker på posten idag, hehe, sånn går det når man bestiller alle julegavene på nettet. Nå ligger Madelen fint oppe i sengen sin og sover, og jeg sitter her og venter på at Minato skal våkne, sånn at han kan få siste flaske før det er leggetid for meg også.

  Noen andre som har hatt barn som har vært tett i nesen over lengre tid? Altså små babyer?

  Tilbake til alene hverdagen

  Helgen har gått så alt for fort, faktisk så fort at vi ikke fikk med oss at i går var det faktisk mandag. På lørdag hadde vi besøk av min familie på pappa sin side, og jeg lagde til med middag og kaker. Jeg syns det er utrolig gøy å lage til med selskap og sånt, vi skulle bare hatt et fint kjøkken og et nytt spisebord. Jeg syns nesten det er litt flaut å ha gjester når vi har et gul/brunt kjøkken fra 70 tallet, og stuen har gult tak, vegger, gulv og brune gamle møbler, hehe.. Jeg får vel bare holde ut i to år til, da er det stor oppussing her i huset.

  På søndagen var det klart for høsttakkefest og henting av fire års boken i kirken. Jeg har ikke vært med på høsttakkefest før, så jeg hadde ikke lest lappen skikkelig før om morningen. Der sto det at vi skulle ha med en kurv med høsten grøder (eller noe sånt?), så jeg måtte ut i hagen klokken halv 8 om morningen for å plukke litt frukt fra trærne, hehe (i morgenkåpe og crogs faktisk). Madelen var kjempe flink i kirken, og gikk frem til alteret selv. Jeg ble så stolt, for hun pleier være så sjenert av seg.

  I går gikk dagen så fort at jeg fikk ikke med meg hvilken dag det var en gang. Madelen skulle egentlig i barnehagen, men vi forsov oss, så det rakk vi ikke. Det eneste jeg gjorde i hele går var å sløve. Jeg var utrolig trett i går, og hadde en dårlig dag, så da sov jeg like gjerne bort store deler av dagen.

  Idag har vi fått gjort litt mer, men langt i fra nok. Vi fikk levert Madelen i barnehagen, så da fikk vi ryddet litt i huset. Kim reiser på jobb i morgen tidlig, og det er så utrolig vanskelig å få ryddet skikkelig når jeg er alene. Det eneste jeg rekker om dager er en klesvask og litt rydding og støvsuging i stuen. Derfor er det litt greit å få tørket støv osv idag, så jeg slipper å tenke så mye på det. Nå er Madelen hentet i barnehagen og vi skal ha pai til middag. Jeg ville egentlig ha biff til middag idag, men det ville ikke Kim, så da måtte jeg vel bare gi meg da. Så da blir jeg litt småsur for jeg ikke får viljen min, hehe, men det går nok over.

  Klar for høsttakkefest!  Søte lillebroren min som nett fylte 1 år.

   

  Hva har dere gjort i helgen?

   

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits