• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Minato: Antrekk

  Nydelig onepiece fra Polarn O`Pyret. Anbefaler virkelig denne, den er super god og så fin. Dette er ikke sponset, bare sånn at dere vet det, hehe.

  Andre som har denne?

  Familie bursdagen

  Tenkte jeg ville dele et par bilder fra familieselskapet med dere, så da gjør jeg det. Det gikk veldig fint, til tross for en del sykdom på forhånd og ettertid. Jeg bakte og sto på i to dager, nett som jeg gjorde til barneselskapet. Jeg hadde gledet meg sånn til å lage regnbue kake, og det ble faktisk en suksess. Utenom bakte jeg cupcakes, sjokoladekake, oreokake og regnbuekaken. Jeg tenkte jeg ville dele et par oppskrifter med dere etterhvert som jeg får tid til det.

  Vi var en del gjester, men det er jo noe helt annet med familie enn med tjue unger løpendes rundt alle veier, hehe. Madelen fikk seg vinterdress, ulltøy, nye ski, leker og litt andre tind. Jeg og Kim fikk penger (som vi ønsket oss) og gavekort på et teppe jeg ville så gjerne ha.  Ha en fin dag alle sammen.


  Ebay funn

  Jeg brukte noen timer på ebay en dag, og jeg fant sikkert ting for 20 000 kr jeg hadde lyst på til meg og ungene. De har jo så mye fine sånne "korea made" klær til barn, og det samme til voksne. Jeg fant meg en haug med solbriller jeg ville ha, og det var så mye fine Ralph Lauren og Gap klær til barn. Mangel på søte bodyer var det hvertfall ikke, bare synd de fleste har korte armer. Jeg tenkte jeg kunne kjøpe noen til sommeren til Minato, da er det korte armer tid. Jeg satt sammen en liten kollage med noen av tingene jeg likte.  Hva syns dere?

  Har dere noen gode ebay tips til meg?

  Endelig en fin dag

  Der var det plutselig en ny Onsdag, og det er faktisk en hel uke siden jeg blogget sist. Det skjer så mye for tiden, at jeg har ikke tid til å slå på dataen en gang. Vi har vært syke alle sammen, og den teite syken ville jo ikke gi seg. Nå begynner vi alle å bli friske, men jeg tør ikke håpe for mye. Det har holdt på å gi seg tre ganger med meg hvertfall, og det har bare kommet tilbake.

  På lørdag hadde vi familieselskap for Madelen, meg og Kim, og hel familien vår var der (nesten) pluss noen andre. Vi fikk mange fine gaver hele gjengen, og er kjempe fornøyde. Jeg og Kim fikk et gavekort på teppet vi (det betyr vel jeg) hadde ønsket oss fra Bohus. Det er et sånt fint hvitt hårete teppe som jeg vil ha her i stuen. Jeg tror ikke vi rekker å kjøpe det før rett før jul, så jeg får bare vente.

  Idag har det vært litt ok vær ute, ikke noe regn eller vind som det har vært de siste månedene. Kim skulle hjelpe til med noe ved, så litt utpå dagen kledde vi på oss og gikk ut vi også. Det var ikke så veldig lett å gå i skogen med en vogn med tre hjul, så da vet jeg til neste gang at jeg skal ta City Crossen i stede for. Men det var utrolig deilig med litt frisk luft, selv om ikke turen varte så lenge pga. middagen ventet. Madelen klarte å dette ned i en myr, så hun sto med drit til magen omtrent så da måtte Kim kjøre henne hjem igjen. Jeg må nok bare ta å vaske den nye Reima dressen hun fikk på lørdag, for den ser ikke ut, hehe.

  I morgen skal vi begynne å pynte til jul, og i helgen blir det nok pepperkakebaking. Jeg lurer litt på om jeg skal ta turen ut på lørdag, men er ikke sikker enda. Jeg har ikke vært ute på over et år nå, og har litt lyst å gjøre det før Kim reiser ut igjen på jobb. Han reiser på mandag mest sannsynlig, og jeg vil helst slipper barnevakt mens Minato er så liten. Vi hadde barnevakt til Madelen når hun bare var en måned, men nå klarer jeg ikke forstå hvordan vi klarte det. Det har nok noe med at jeg ikke er 17 år lenger, og tenker litt lenger, hehe.

  Hva skjer hos alle de søte leserene mine for tiden? Jeg må bare beklage at jeg er så fraværende her inne altså.

  Minato 3 måneder

  Idag (eller det blir vel i går, siden klokken er over midnatt) fylt Minato 3 hele måneder. Tiden går så alt for fort, om ikke så lenge så er han ikke noe baby lenger. Nå prater han i vei, og smiler så bare det.Jeg syns han er veldig sterk i rygg og nakk, og prøver å ta "situps" hele tiden, hehe. Han har også fått ganske faste rutiner nå, selv om det varier litt innimellom. Som oftest sovner han mellom 22-23.30, og våkner i halv 7 tiden. Han sover videre igjen etter en flaske i sengen, og da sover han til alt fra 8-halv 11. På dagtid er han som oftest blid og glad, og viss han er sutrete så er det en grunn for det, enten mat eller bleie. Han liker best å sovne mens vi holder han på fanget, og han skal se/være fremover.. alltid! hehe.

  Han liker å spise på alt han får sjansen til, klær, hender, leker og til og med smokken vil han ha til tider nå. Han er også begynt å prøve å holde i litt enkle rangler, og han elsker å se på/leke med lekene og bamsene sine. Han er alltid glad når Madelen kommer for å leke med han, da kommer smilet med det samme. Men han viser også når han blir fornærmet eller redd, da kommer det søteste sure fjeset, etterfulgt av den søteste sutregråten.

  Jeg tenkte jeg kunne kopiere en sånn tekst fra babyverden, så da gjorde jeg det;

  Jenter veier i gjennomsnitt 5.8 kilo og er 61 cm lange.
  Gjennomsnittsguttene har allerede rundet 6 kilo, og er 63 cm lange.

  * Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 4.8 og 7.0 kilo, og lengde mellom 56 og 65 cm. Guttenes normalverdier er 5.0 til 7.8 kilo, og 57 til 66 cm.

  OM BARNET

  Nå er hun ikke bare nyfødt lenger, og interessen for omgivelsene øker, hun er nysgjerrig og vil utforske. Hun kan være flinkere til å bable og leke med lyder. Har du merket hvordan hun kan lytte mer oppmerksomt til deg?

  En begynnende forståelse av at ord kan formidle følelser og mening, for eksempel knyttet til mat, markerer en forandring. Hun begynner allerede å ha forventninger til bestemte daglige situasjoner, som for eksempel å bade og legge seg. Hun har også større bevissthet når det gjelder sammenhengen mellom lyder, bevegelser og respons fra omgivelsene. Hun elsker at du hermer etter alle lydene som lages! «Samtalene» dere imellom kan vare lenge. Smil avler smil, og lyder avler lyder. Samspillet mellom dere blir mer variert.

  TIL MOR OG FAR

  Mange foreldre kjenner en økende glede over å være sammen med barnet sitt nå. Hun er så aktiv. Smil, deilige pludrelyder og vedvarende øyekontakt.

  Et fint utgangspunkt for godt samspill er ikke bare ord ? kroppskontakt er like deilig for både liten og stor. Barnet elsker berøring! Tenk deg noe så godt som å bli tatt på med gode, faste hender og bli strøket over hele kroppen. Du kan for eksempel begynne med å stryke henne over pannen, nesen og kinnet og så over brystet, magen og ut til hendene og føttene.
  Babymassasje er også deilig. En god olje, som for eksempel søt mandelolje, er fin å bruke. Det finnes noen bøker på norsk om babymassasje, og en del fine titler på engelsk. Mange steder holdes det kurs i babymassasje.

  MILEPÆLER

  Kommunikasjon og sosial utvikling

  • Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet.
  • Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein.
  • Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen.
  • Begynner å le høyt.
  • Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret.
  • Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsuttrykk for å uttrykke behov og følelser.
  • Lytter intenst og svarer med lyd til den som synger og prater for det.

  Sanser og motorikk

  • Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett foran hånden, når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang.
  • Barnet begynner å trekke i klærne sine.
  • Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt
  • Barnet begynner å sparke med styrke.
  • Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge og titte på noe.
  • Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene.

  Interesser og aktiviteter

  • Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med.
  • Begynner å vise preferanser for enkelte mennesker.
  • Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter.
  • La barnet få ligge et sted hvpr det kan følge med på dine og andre familiemedlemmers gjøremål i huset. Legg barnet på magen og legg deg på magen foran barnet og prat og syng. Slik oppmuntrer du barnet til å trene på å holde hodet og overkropp oppe.
  • Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge, "tyggesikre" leker som barnet både kan kjenne på og tygge på.

  Hvor store er deres små blitt nå?

  Store jenten min er 4 år idag + bilder fra bursdagen

  På lørdag så feirte jo Madelen barneselskapet sitt, og det gikk i grunn veldig fint. Jeg var jo redd på forhånd at vi ikke skulle bli friske, men både fredag og lørdag var vi ganske bra. Jeg brukte begge dagene til å bake, og jeg bakte alt for masse. På lørdagen var det masse unger og voksne her, og det var mye stress i starten. Når alle hadde komt seg til bordet, så gikk det veldig fint. Madelen storkoste seg, og de fleste hadde kledd seg ut som kaptein sabeltann. Vi hadde pyntet bordet med kaptein sabeltann tema, og det var pirat godteposer til alle barna.

  Etter bursdagen ble jeg skikkelig syk igjen, så jeg har ikke orket å blogge før nå. Jeg ble liggende med feber, kvalme, hodepine og øyebetennelse. Jeg begynner å bli frisk nå, og satser på at jeg kan komme meg til Bergen i morgen for litt shopping. Jeg skal nemlig få reise helt alene til byn for å bare tenke på meg selv, hehe. Det blir første gangen Kim har de begge to helt alene, men det satser jeg på at går fint.

  Idag har lille store jenten min bursdag og blir hele 4 år. Hun skulle egentlig i barnehagen og feire dagen sin der, men når de kom til barnehage døren i dag, så ble hun helt på gråten og ville hjem igjen. Da klarte ikke Kim noe annet enn å ta henne med tilbake, siden hun hadde bursdag og greier. Hjemme idag har det bært ganske så sløvt, siden hverken jeg eller Minato er skikkelig friske. Han har en del feber, og har fått seg en paracet. Men Madelen fikk velge middagen idag (det ble noe så enkelt som nudler, hehe), og hun fikk seg en liten ekstra gave av oss (en sparkesykkel, siden hun ønsket seg en inne også).

  Nå skal jeg gjøre klart alt til jeg skal reise i morgen, og vi må få lille jenta i seng (som haler ut kveldsmaten noe enormt idag).  Ha en fin dag :)

  Da var jeg blitt 21 år

  Idag har jeg bursdag, og fyller hele 21 år. Føler jeg begynner å bli litt gammel altså, har ikke så lyst at tiden skal gå så fort, er absolutt ikke klar for å bli gammel enda. Dagen har vi feiret med barneselslap for Madelen, og alt for masse kaker. Jeg brukte hele dagen i går, og idag frem til selskapet på å bake kaker. Neste gang skal jeg huske at jeg ikke trenger så mange kaker, for vi sitter jo med langt over halvparten igjen. Både jeg, Madelen og Minato har fått gaver idag, og det er jo kjempe koslig. Nå er jeg super sliten og tror jeg skal legge meg snart.

  Det kommer bilder fra bursdagen i morgen, nett nå orker jeg ikke ta bildene inn på pcen.  Bilde fra en annen dag.

  Ha en fin lørdagskveld :)

  Pumps by Selected Femme

  Her om dagen fikk jeg en pakke fra Bestsellershop, og der lå det et par fine pumps fra Selected. Siden de kostet tusen kroner tenkte jeg at jeg skulle tenke på det litt før jeg bestemte meg om jeg skulle ha de. Madelen hadde super lyst på de, og fikk prøve dem med en gang jeg åpnet pakken. Jeg satt de tilbake i boksen sin mens jeg skulle prøve de andre klærene jeg kjøpte, sånn at ikke Madelen skulle ta de i mens. Når jeg var ferdig å prøve klær skulle jeg se litt mer på skoene, men da såg jeg stolen sto med kjøkkendisken og skoene var borte. Når jeg kom inn i stuen gikk Madelen rundt i skoene, og hadde så klart tatt av lappen. Jeg sa nemlig til henne at vi ikke måtte ta av lappen viss vi skulle sende de tilbake, men det ville jo ikke hun. Så nå har jeg kjøpt finskoene mine for i år, og de var jo kjempe fine.
  Hva syns dere?
  Minato 12 uker

  Idag er lille vennen 12 uker, tiden går kjempe fort. Han er blitt så stor og våken, det er helt utrolig at det går an å forandre seg så fort. Han vil helst bare sitte, eller bli holdt fremover. Viss han ligger litt bakover reiser han seg opp, så han er en sterk liten tass. Han prøver også mer og mer og holde flasken sin, eller holde ting opp mot munnen. Han tar enda ikke smokk skikkeig, men han spiser omtrent opp knyttnevene sine. Det er utrolig hærlig at han sover hele natten nå, hvertfall de fleste netter.

  Vi er enda syke her, men jeg krysser fingrene for at vi blir friske til lørdag. Nett nå er det bare jeg som har feber, og de to små har stygg hoste og er sløve i formen. Madelen stakkar var så trett idag, at hun sovnet på sofaen i syv tiden. Så da får vi bare sove her nede alle sammen, og det er like greit når vi er syke. Minato er nett sovnet i vuggen sin, men han vokner hele tiden når han hoster. Det er fælt å se han får så vondt i halsen når han hoster, han skjærer grimaser og begynner og gråte.

  I morgen skal jeg begynne med kakelaging, og det gleder jeg meg til. Jeg elsker å bake, og håper alt går etter planen. Jeg skal lage Kaptein sabeltann skute kake, en borg, cupcakes, Pavlova og Oreo Kake tenkte jeg. I tillegg har vi bestillt en marsipankake med bilde av Madelen med kaptein sabeltann klær på.


  Nydelig fleece dress fra Memini, fåes hos Epleskrinet.no


  Hvordan var deres små når de var 12 uker?

  Bestiss

  I går fikk jeg og Madelen litt besøk, Maj og Emma kom til oss. Det er så koslig, for Madelen og Emma leker kjempe fint sammen. Begge to liker kaptein sabeltann like godt, og de leker i vei i mange timer uten å bli lei hverandre. Begge er like sure når de skal skille lag igjen, og sutrer litt begge to, hehe. Madelen sier at Emma er bestevennen hennes, og det tror jeg på. Nå er det bare et par dager til så kommer de tilbake, og Madelen gleder seg jo så klart masse til det.

  Idag ble det fri barnehagen for Madelen, siden hun hadde besøk litt lenge i går. Og det var like greit, for nå i kveld hadde hun nesten 40 i feber. Jeg merket at hun var ganske sutrete, mye mer enn vanlig. Det er ikke likt henne og begynne å hylgrine bare fordi tussi var en meter unna henne. Hun sover fint nå, og jeg håper hun sover godt i natt. Minato hadde 38 når jeg målte han, og han har sovet veldig mye i dag, så han er nok ikke helt bra han heller. Jeg har startet dagen med migrene og vondt i halsen, så jeg er redd jeg våkner med feber i morgen jeg også. Det passer utrolig dårlig å bli syk nett nå, for vi skal ha barneselskap for Madelen på lørdag.

  Nå skal jeg og Kim se en film av en anime serie, og så er det legge tid for oss også. Ha en fin kveld alle sammen.

  Uten sokker begge to, hehe.

   

  Oppskrift; Tacosalat

  Jeg lovde dere oppskriften på tacosalat for en stund siden, og nå har jeg endelig somlet meg til å skrive den ned. Jeg må innrømme at jeg ikke syns det ser så veldig godt ut, men det er nydelig godt.

  Ingredienser:

  - 2 bokser lett rømme
  - en halv pose majones
  - 1 (+ litt til) tacokrydder

  (dette blandes sammen til en fin røre)

  - 1 kjøttdeig (den skal avkjøles før den skal oppi)
  - en halv agurk
  - en halv isberg salat
  - 1 boks mais

  - 1-2 bokser salsasaus
  - Nachos (varme)
  - Bagetter (vanlige eller med hvitløk)

  Denne oppskriften er nok til 3-4 voksne personer.

   

  Noen som har smakt dette før?

  Ønskeliste fra Lykkeland  // Alt fra www.lykkeland.no

  Sover hele natten

  Jeg vet jeg lovde å bli flinkere til å blogge, men ser ikke ut til at jeg greide å holde det. Det er hele tiden så mye som skal gjøres, og tiden går så fort om dagene. Jeg har heller ikke så mye å blogge om når vi bruker dagene hjemme, og det eneste som skjer er at vi rydder, gir litt mat, bytter bleier, leker osv. Men noe er nytt, og det er at Minato har sovet hele nettene de to siste dagene. Han har sovet fra 23.00-07.00, og det er jo helt supert siden han bare er 11 uker gammer. Jeg håper virkelig at det fortsetter på denne måten, og at vi kan ta igjen den tapte søvnen etter de to siste månedene.
  Madelen har også klart å sove borte uten noe problem. I går sov hun for første gang hos sin tante Malin, og ville helst sove der igjen idag. Hun pleier ikke like å sove borte, rett og slett fordi vi omtrent aldri trenger barnevakt, og det har bare blitt sånn.

  Nå tenkte jeg at resten av kvelden skulle brukes på dataen, og så blir det nok tidlig kveld på meg idag. Jeg har hatt ganske vondt i hodet i hele dag, og føler meg ikke helt frisk idag.

  God helg til dere alle :)

  Endelig

  I går kom endelig Kim hjem fra jobb. Nå har vi virkelig ventet lenge, og det var utrolig deilig å ha han hjemme igjen. Nå blir han hjemme hvertfall hele denne måneden her, og kanskje lenger enn det. Han har heldigvis fri på julaften, og det er bra. I går hadde jeg kjempe vondt i hodet, så jeg vet ikke helt hvordan det skulle gått uten han her. Minato spydde to ganger over hele meg og sofaen også i går, så det er nok noe som går. Jeg var kvalm i hele går, og idag har Madelen klagd på kvalme.

  Idag har jeg endelig fått den biffen jeg hadde så lyst på, og det var jammen godt. Kim er jo lei biff, siden det er det de får som middag hver lørdag på jobb, men han fikk jammen meg spise det for min skyld, hehe. Det blir nok lenge til neste gong nå da, for det er lite gøy å ha det for ofte. Siden det er favoritten min så vil jeg helst ikke bli lei det, og det er jo ikke nett den billigste middagen heller.

  Nå sover begge gullungene, og Kim har gått ned for å prøve et av de nye spillene sine. Så da sitter jeg her og slappet litt av med pcen, og tenkte jeg skulle blogge litt. Det er noe galt med kameraet mitt, så jeg må nok sende det inn til reprasjon. Jeg kjøpte det jo i Juli, så det burde ikke være noe, men det er ikke alltid det går på og så blinker det et rødt lys. Jeg er jo ganske avhengig av kameraet pga. bloggen, men jeg får høre med Malin om jeg kan låne hennes litt av og til.  Hva har dere gjort idag?

  Minato sin Ønskeliste


  1. Lue fra Lille Lam
  2. Lue fra Joha
  3. Votter fra Joha
  4. Stjernemøbler
  5. Ullklær i str 68
  6. Maileg kaniner
  7. Ulldress fra Lille Lam, str 68/74
  8. Tøfler fra Lille Lam
  9. Strømpebukser i str 68-74 (ull og vanlige)
  10. Bodyer, bukser, sokker og andre hverdagsklær (str. 68+)
  11. Baby uggs


  12. Myke bamser
  13. Bord og 2 stoler med stjerne (kidsparadise.no, lekmer.no, sofiesvilla.no)
  14. Lyseblå pute med stjerner på (denne fra minipeople.se)
  15. Tallerkenhylle til rommet
  16. Tinkafu koppholder til vognen
  17. Stellehåndklær fra Lexington
  18. Stjernerammer fra Riviera Maison
  19. Løve gyngehest (lekmer.no)

  Denne er beregnet venner og familie, og kanskje andre kan få gode ideer.

  Ønskeliste til Madelen

  1. Ullklær i str 110.
  2. Reima lue
  3. Morgenkåpe i str 110
  4. Hverdagsklær i str 110
  5. Reima votter
  6. Hansker
  7. Reima dress i str 104  8. Smallstuff dukkeseng (www.smartkids.no, 630 kr)
  9. Didriksons eller Reflex regntøy i str 104
  10. Lekemat i tre
  11. Storesøster smykke (www.mittrom.no)
  12. Memory eller lotto spill (eller andre enkle brettspill)
  13. Lego
  14. Viking vintersko i str 27 (får fra farmor og besten)
  15. Akebrett
  16. Tøfler i str 26
  17. Rattkjelke

  Ellers ønsker hun seg Barbie dukker og andre dukker.

  Denne lista er beregnet til familie og venner, og kanskje den kan hjelpe andre til å finne julegave til de små.

  Noe nytt til lillebror

  Minato har fått disse søte klærene i gave fra min familie. Vi har kjøpt og fått oss mye nytt i det siste, men jeg har ikke hatt batteri på kameraet, så da blir det nok ikke noen bilder nå. Jeg skal prøve nå videre og ta bilder når det kommer noe nytt i hus.

  Var ikke det fine ting?

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits