• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • New year`s inspiration

  Love it <3

  Ønsker dere alle godt i det nye året!

  Kompakt kamera anbefaling, anyone?

  Jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg et kompakt kamera i tillegg til speilrefleksen, sånn at jeg har et til å ha med meg overalt. Jeg har sett på både Canon G15 og Sony RX 100, men vet ikke hva jeg skal velge. Så derfor trenger jeg litt hjelp. Er det noen som har de kameraene, eller har noen andre å anbefale. Vil gjerne vite hva dere liker med det dere har, eller har testet.

  Jeg har også tenkt på å kjøpe nytt objektiv, og da tenkte jeg på Canon EF 50mm 1.4 USM, noen som har erfaringer med denne?

  Hvilket kompakt kamera anbefaler dere?

  Nyttårsforsettene for 2013  Ble visst en hel del jeg skal følge i år, men det skal jeg klare. Det er den lappen jeg gruer meg mest til, men jeg må bare få tatt den. Det er ikke så lett å ha to barn og ingen bil å kjøre med (eller jeg har bil, men ingen lapp). Røyken skal jeg kutte litt ned på, jeg har alltid hatt at jeg skal slutte å røyke, men den har jeg gitt opp (jeg klarte det i fjord, men da var jeg jo gravid).
  Ingen brus i ukene tror jeg kommer til å gjøre mer vondt for Kim enn for meg, men det må gjøres. Både for økonomien og andre ting!

  Hva er deres nyttårsforsetter?

  Uværs dag

  Idag sier været alt annet enn at vi skal være ute og kose oss, men Madelen ville ta seg en tur ut likevel. Det varte ikke lenge før hun kom inn igjen, helt kald og våt. Det var vottene som var verst, de var som å vri en vaskeklut full i vann. Hun fikk i det minste testet de nye fine regnklærene sine, og de holdt henne tørr på klærene. Hun fikk bare være nett på lekeplassen sin, for det er jo klink is over alt.
  Minato har vært litt syk i de siste, så vi tar han minst mulig ut om dagen. Nå har Madelen også begynt å bli litt syk, så det hjalp nok ikke så mye at hun gikk ut og frøs idag.

  Jeg har brukt dagen på å trene, rydde og ta litt bilder av klær jeg skal selge. Jeg er så lei av omtrent at jeg eier, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å selge litt av det. Har også et tonn med babyklær og utstyr jeg skal selge, men det får vente til etter nyttår. Det er så kjedlig å ta bilder av en haug med klær, for det blir ikke like fine bilder som i nettbutikker osv. Føler alt ser så stygt ut på bilder, det eneste er sko som kan se litt bra ut.

  Slenger med et par bilder av Minato sitt rom, som enda er langt i fra ferdig. Han sover jo ikke der enda, så vi har ikke hengt opp gardinene en gang enda. Men jeg har satt på plass den ene stjernekassen, og det blir nok bra når den andre også er kommet på plass. Gleder meg til rommet er helt ferdig, tror det kommer til å bli bra.

  Hva har dere gjort idag? Hva skal dere på nyttårsaften?

  Minato 4 mnd

  Jeg har jo helt glemt at Minato allerede er over 4 mnd, tiden flyr jo bare. Den 22. Desember ble han faktisk 4 mnd, og han er snart ikke en liten baby lenger. Nå klarer han å leke med lekene sine, og han elsker det. Han koser med bamsen sin når han er trøtt, og kneker seg skikkelig oppi den. Han fikk en sånn koslig dansende bamse fra Fisher Price til jul, og den smiler han og ler når han ser på den. Han er kjempe flink å sove om nettene, og sover som oftest fra mellom 23-01 og helt til mellom 9-11 om morningen.

   

  De fleste kan:

  * Holde hodet lenge - Klarer
  * Leggene bærer vekten - Klarer
  * Gurgler igjen når du prater - Klarer

  Halvparten kan:

  * Gripe leker - Klarer
  * Tar etter objekter - Klarer
  * Rulle rundt - Klarer ikke

  Noen få kan:

  * Imiterer ord (baba, dada..) - Klarer litt
  * Får første tann - Klarer ikke
  * Klar for fast føde - Klarer  Babyverden skriver:

  Jenter veier gjennomsnittlig 6.4 kilo, og er 63 cm lange.
  Gjennomsnittsguttene runder 7 kilo denne måneden, og er 65 cm lange.

  * Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 5.2 og 8.0 kilo, og lengde mellom 59 og 67 cm. Guttenes normalverdier er 5.8 til 8.8 kilo, og 60 til 69 cm.

  OM BARNET

  Kontaktformen mellom dere er fremdeles mest knyttet til ansikt-til-ansikt-opplevelser, og kommunikasjonen skjer hovedsakelig via uttrykk i ansiktene. Men i tillegg vil han bruke stemmen mer aktivt nå for å oppnå kontakt, og han vil også begynne å søke mer etter lydkilder med øynene sine.

  Du kan godt prøve å se etter akkurat når dette skjer ? det er spennende å følge med på hvordan barnets oppmerksomhet utvides ettersom sansene utvikles. Nå kan du se at han bruker både kropp, øyne, mimikk og stemme til å fange oppmerksomheten din!

  Kanskje ser du at barnet ditt viser stor interesse for det som skjer der hun er? Du vil også kunne merke at hun i større grad skiller mellom dere som foreldre og andre personer. Muligens strekker hun armene ut til deg for å bli tatt opp. Eller hun vil påkalle oppmerksomhet for å få tak i en gjenstand.

  Ser du at hun er blitt svært sosial og tydelig setter pris på å være sammen med deg? Det er jo fantastisk å se hvor rause småtasser er ved å gi oss strålende smil, latter og god pludring. Men hun kan også nå begynne å bruke gråten mer bevisst for å påkalle din oppmerksomhet. Dette er en ny milepæl i barnets utvikling ? muligens en av de aller første bevisste sosiale handlingene det foretar seg!

  MILEPÆLER

  Kommunikasjon og sosial utvikling

  • Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt. Det liker å utforske lyder og musikk, å sitte på fanget og bli sunget for eller fortalt rim og regler, eller ha det morsomt på andre måter. Sansen for humor utvikles, og stadig flere leker blir morsomme.
  • Evnen til å aktivisere seg selv øker. Barnet kan konsentrere seg om en leke i korte tidsrom og ha glede av den. Men barnet kan nå også begynne å rope for å få oppmerksomhet.
  • Foretrekker å ikke være alene - gir tydelige signaler om at det ønsker. oppmerksomhet eller å bli tatt opp.
  • Ler oftere, spesielt under lek.
  • Begynner å vise tegn på sinne.

  Sanser og motorikk

  • Skiller mellom stadig flere lyder og lytter konsentrert. Snur hodet etter lyder utenfor synsfeltet. Betrakter både gjenstander og personer.
  • Holder hodet uten støtte når det bæres.
  • Barnet bruker munnen til å utforske sine gjenstander og sine egne hender.
  • Synet er like skarpt som en voksens, og fargesynet er fullt utviklet.
  • Barnet kan nå bevege øynene fra side til side, uten å måtte bevege hodet samtidig.
  • Leker lenge med ranglen.
  • Griper en ring som holdes over brystet, men må ennå se på hendene for å fastslå hvor det befinner seg i forhold til ringen.
  • Leker stadig mer med fingrene og utforsker bruken av dem.
  • Barnets rekkevidde øker, og det blir stadig flinkere til å koordinere bevgelsene sine.
  • Nakke- og ryggmuskulaturen blir gradvis sterkere. I mageleie vil noen barn strekke seg og forsøke å krabbe eller åle seg forover mot gjenstander lenger fremme. Noen søker også oppover med armene.

  Interesser og aktiviteter

  • Begynner å forstå at noe eksisterer selv når det er ute av syne.
  • Blinker når noe kommer for nært innpå ansiktet - begynner å avstandsbedømme.
  • Lærer å vente på tur når dere prater sammen.
  • Hele verden er interessant for barnet nå. Sammen med barnet kan vi se på, lukte og ta på det som omgir oss. Snakk om det du ser og gjør. Tonefallet og ansiktsuttrykket ditt vil gi barnet en opplevelse det vil assosiere med ordene.
  • De fleste barn elsker musikk. Det kan roe dem ned eller gi inspirasjon til ny aktivitet. Barn liker også å bli danset med, og svinge og vugge i takt med musikken.
  • Mange barn liker også 'fly-leken', hvor en snurrer det rundt i luften mens en husker det litt opp og ned. La alltid 'flyet selvæ få bestyemme hvor fort og farlig det vil fly.

  TIL MOR OG FAR

  Hver mor og far har sin egen måte å få kontakt med barnet sitt på, og barn er jo forskjellige. Det er viktig å minne seg selv om at du må justere deg i forhold til barnet ? ikke omvendt.
  Når dere «snakker» sammen, kan det være nok for ham med blikk-kontakt ? ellers kan det lett bli rent for mye stimulering. Men når du steller ham, kler av og på, bader osv., kan du benytte anledningen til god kroppskontakt; stryke barnet på kroppen, massere eller kjærtegne ham.

  Favoritt bamsen

  Nå tror jeg Minato har fått en favoritt bamse, som faktisk kommer til å følge han videre (nett som Madelen og tussi). Bamsen fra Deglingos er han så utrolig glad i at han nesten spise den opp (bokstavlig talt). Den er så fin for så små som eter på alt, for den er ikke sånn hårete og ekkel, sånn at han blit full i hår i munnen sin. Den er også passe størrelse på, så vi slipper å dra på en bamse som er like stor som ungen selv hele tiden.

  Du kan få kjøpt denne, og mange flere Deglingos på Lykkeland.no. Der har de mange varianter av disse hærlige kosedyrene, blant annet den orginale ulven. De har også kosekluter, tøfler, sekker, rangler og mange andre søte ting med samme søte figurer på.

  Lykkeland skriver:

   

  "Poetosen blant alle Denglingos'ene det er faktisk meg Nonos. Shakespearos sa en gang" En dag vil det gå hundens vei...og den dagen er i dag! Du finner meg vanligvis grublende på noe poetisk og noe som rimer. men som poeten blant Deglingos'ene trenger jeg input. Kan du inspirere meg? " Nonos passer for barn og vokse i alle aldre. Simply Deglingos er en litt enklere og rimeligere utgave i forhold til de originale deglingos'ene. Str varierer fra 25-32 cm.

   

  Har barnet ditt en favoritt bamse?

   
   

  Julegavene 2012

  Minato sine:  Madelen sine:


  Minato fikk nok litt flere gaver enn Madelen, men Madelen sine var litt dyre i år. Bare dukkehuset med møbler kom jo på over 3000 kr, så da ble det bare sånn. Noen av gavene til Madelen ble ikke tatt bilder av, for hun åpnet de med det samme og stakk av med det, hehe. Minato fikk to sånne stjernekasser, men tok bare bilde av den ene.

  Jeg har ikke tatt bilder av mine ting, for det meste av det er allerede tatt i bruk. Men jeg fikk blant annet penger, Kitchenaid, Burgunder Acne skjerf, sko, jakke, en del klær, sengetøy og en del andre husting.Og så har jeg jo fått sofaen av Kim fra før, og det skulle være jule og bursdags presang.

  Hva fikk dere til jul?

  Våres jul

  Nå har jeg endelig somlet meg til å lage kollager med julebildene våre, så slipper dere å bla nedover med en laang liste med bilder. Jeg er alt for trett til å skrive et langt innlegg, men jeg kan fortelle det at dagen ble veldig bra. Vi spise godt pinnekjøtt, åpnet mange gaver og spise en god dessert. Madelen var storfornøyd (det var alle da), men ble litt lei på slutten. Idag har vi satt opp dukkehuset hun fikk av oss, og hun har kost seg. Vi har også vært på middagsbesøk idag, og det samme skal vi i morgen.

  Jeg har tatt bilder av noen av gavene vi har fått, og skal prøve å få lagt det innpå i morgen.

  Hvordan var deres jul?

  Gaver under treet

  Idag har dagen gått med til ryddig av hus, litt avslapping og pakke inn de siste julegavene. Nå har vi fått de fleste gavene under treet, men noen flere skal under enda. Blir nok helt ferdig i morgen, og det gleder jeg meg til. Nå er det tid for litt julegrøt, før det er leggetid for Madelen og vi skal fylle julesokken hennes med en del godsaker fra nissen.

  Det har blitt lite blogging nå i helgen, men det sa jeg vel at det kanskje kom til å bli. På fredag var vi til Bergen, og Madelen fikk se pepperkake byen for første gang. Vi fikk også kjøpt sånn nattpose til Minato, så nå slipper han å sparke av seg dynen og ligge å fryse. Vi kom hjem ganske mye senere enn hva vi trodde, tiden bare fløy fra oss. I går gikk også dagen med til diverse rydding, for jeg havnet pluselig langt bak på den listen jeg hadde laget meg med alt som skulle gjøres til jul.

   
  Andre som er klare for jul?

  Døgnet skulle hatt flere timer

  Idag forsov vi oss veldig til barnehagen, og våknet ikke før klokken var 11. Så da ble det fri på alle sammen, og vi har vært hjemme og prøvd å få gjort noe av det som skal gjøres til jul. Jeg har bakt risboller, og vi har vasket litt. Nå er plutselig klokken snart 23, og vi har tusen ting igjen før vi skal til Bergen i morgen tidlig. Kim er å klipper håret sitt nå, og Minato er nett sovnet (for håpentlig vis for natten). Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne, for det flyter i alle retninger, så derfor satt jeg meg heller ned, typisk. Tror jeg starter med å ta en dusj, så er jeg ferdig med det hvertfall.

  Jeg og Madelen har begynt å legge noen av gavene under treet idag, og det ser så fint ut. Det blir for bale å ta alt på en dag, så derfor blir det litt og litt de neste dagene. Tenk at det bare er 4 dager igjen til jul, jeg elsker det. Jeg gleder meg sånn til å se hvor glad Madelen blir når hun skal åpne alle pakkene sine, og i år får hun lov å åpne alle Minato sine også, det er jo lykke for henne. Jeg gleder meg mest til å åpne Kitchen Aiden min som jeg har bestillt selv, for da kan jeg starte å bake uten den teite håndmikseren som omtrent ikke går rundt.

  I morgen skal vi som sakt til Bergen, for å se pepperkakebyen og et par andre småting. Jeg er redd det er veldig fullt så nærme jul, så jeg gruer meg litt til å gå med barnevogn, men får satse på at det går fint. Det er heldigvis ikke så mye vi skal da, bare et par småting vi trenger. Og mat skal handles så klart, elsker litt stor handling av mat før jul.  Slenger med noen bilder fra dagen vår idag. Madelen ble kjempe sint på Minato pga. han rørte iPaden hennes, så søte de er. Og så måtte jeg jo ta bilder av den flotte julebaksten min i dag også, hehe. Nå mangler bare noen Oreokuler, så er det komplett for i år tror jeg.

  Hva har dere gjort idag?

  Og så baker vi enda mer..

  Idag har Madelen først hatt overnatting av sin tante Anja, og etter det hadde hun besøk av Emma (og jeg av mammaen, Maj). Jeg har laget en liste med ting som skal gjøres før jul, så dagene er fulle. Idag tror jeg blir den mest avslappende dagen. Idag sto det bare trening og vasking av klær på listen, pga. vi skulle ha besøk. Madelen leker så fint med Emma, og det er så koslig. Før var hun veldig sjenert av seg, men plutselig ble hun den utadvente jenten. Jeg syns det er utrolig bra at hun leker med andre barn, før likte hun best å leke med seg selv.

  Vi hadde en veldig fin morgen også idag, Minato bestemte seg for å sove helt til klokken 11!!. Elsker å starte dagen helt uthvilt. Jeg flyttet sengen hans inn på stellerommet, som er ved siden av vårt rom. Det kan godt være det var derfor han sov så bra, eller så var det det at alt lyset var av. Vi har pleid å hatt et lite lys på, sånn at det er lettere viss han våkner om natten. Håper det fortsetter på denne måten, da skal jeg absolutt ikke klage.

  Jeg har helt glemt å legge ut julebaksten vår de siste dagene. På fredag bakte vi serinakaker, og på mandag bakte vi Berlinerkranser (det skulle hvertfall forestille det) og negerboller/sjokoladeboller (alt etter hva dere kaller det). Jeg har bare husket å ta bilder da vi bakte Serinakakene, så da deler jeg det med dere.  Hva har dere bakt i år?

  Nye spisestue stoler

  Da har vi endelig fått opp de nye spisestue stolene som jeg bestillte her en dag, og de var nydelige. Det ble mye bedre med bare litt nytt, og jeg gleder meg enda mer til vi får byttet ut det grusomme bordet også. Det er i grunn flere dager siden vi skulle få dem opp, men Kim er utrolig flink til å utsette ting, hehe. Jeg elsker knyte detaljene i ryggen på dem, det er nydelig.

  Det blir nok litt lite blogging nå frem til jul, pga. vi har tusen ting som skal gjøres. I helgen var jeg på julebord, og søndagen var jeg ganske så dårlig for å si det sånn, så da orket jeg ikke å blogge. Jeg har og vært sein med å lade batteriet til kameraet, så det har blitt lite bilder de siste dagene. Etter jul kommer jeg sterkere tilbake, for da er alt rydde styret ferdig og vi kan slappe litt mer av helt til neste år.

  Er de ikke fine? Kjøpt på Novasolo.no.

   

  Lita on the wishlist  Disse skoene er virkelig de beste skoene å gå med, har aldri hatt noen bedre sko. Man skulle tro at siden de er litt høye så er det ubehaglige, men jeg kan gå på disse en hel dag uten det minste vondt i foten. Jeg har bare de svarte med trehel, og ønsker meg derfor noen flere. Jeg tror de som er høyest på ønskelista nett nå er de helt i midten, de er helt nydelige. Det hadde vært utrolig kult å hatt en samlig med alle parene, men det forblir nok en drøm tror jeg (så lenge ikke vi blir rike i lotto da, det kan jo faktisk skje).

  Alle disse er fra Solestruck.com!

  Noen andre som er Jeffrey Campbell frelst?

  New sunglasses  //ebay.com

  Dagens kalendergave

  Idag var det denne nydelige varmeposen fra Pandoraseske som gjemte seg inni Madelen sin kalender. Hun var ikke helt fornøyd selv, det første hun sa når hun såg det var noe stoff var; "Oj, får virkelig håpa at da e nåken leike inni her altso". Hun ble ganske skuffet når hun fant ut det ikke var det, men hun likte varmeposen og skulle ha vann i den med det samme.

  Hva var i kalenderen hos dere idag?

  Liten syk baby

  I natt var det ikke mye søvn å få på oss, så vi har gått i halv søvne i hele dag. Minato er syk, har diare, vil ha lite mat og er sutrete. Han har vært sånn i et par dager nå, så jeg håper han kommer seg. Viss ikke han sover i natt heller tror jeg vi må ta en tur til legen med han. Jeg vet ikke hvor han har vondt, om det er i magen eller om han er kvalm, men noe er det. Vi gjorde det sånn i dag tidlig at jeg fikk først sove til halv 12 tiden, og så la Kim seg etter det og sov til langt på dag. Han var våken til klokken 5 i natt for å fikse bilen min, men han tåler mye bedre lite søvn enn hva jeg gjør.

  Nå er jeg ferdig med dagens treningsøkt, og har sett en koslig film mens jeg har gitt Minato kveldsmaten sin. Jeg har tatt en lang dusj, og føler meg utrolig bra etter treningen. Jeg tror det er på tide med litt søvn for meg også nå, for i morgen skal vi på lucia frokost i barnehagen med Madelen. Jeg tror hun skal synge og sånt, så det blir koslig å være med på. Jeg har vært med i to år før, men Kim har aldri vært med før, så dette blir første gangen hans. Jeg tror det blir litt julekakebaking også i morgen, så kom gjerne med tips til gode julekaker.

  Se det søte fjeset på mini da <3

  Andre som er syke for tiden?

  Første skitur og kalendergaver

  Jeg skulle egentlig skrive dette innlegget i går, men jeg ble så trett at jeg sovnet på sofaen. Jeg trente skikkelig for første gang etter graviditeten i går, og det var utrolig deilig. Men jeg ble veldig trøtt og sliten, og idag har jeg sykt gangsperr (men det er vel bare noe som hører til). Jeg er trøtt idag også, men jeg tviler på det har noe med treningen å gjøre, tror heller det er det at Minato var veldig urolig i natt, og er litt dårlig i magen sin.

  På søndag låg det endelig snø utenfor huset vårt også, og Madelen kunne teste de nye skinene hun fikk til bursdagen for første gang. Hun hadde noen ski i fjord også, men det var sånne barneski som man bare tar skoene rett nedi. Nå har hun fått skikkelige ski, og man merker fort at det er vanskeligere å stå på. Men hun koste seg, og gav ikke opp. Jeg ble plutselig sittende å se på Lillyhammer på kvelden, og måtte bare se hele serien. Jeg trodde det var kjempe dårlig, men den var jo døds bra. Den viser jo nett hvor latterlig norske regler faktisk kan være, haha. Jeg anbefaler alle som ikke har sett den, å se den. Jeg var utrolig.

  I går gikk dagen så utrolig fort at jeg ikke husker hva jeg gjorde på en gang. Minato begynte å bli vanskelig i går, og var veldig sutrete. Jeg trente på kvelden, og etter det var jeg helt dau. Jeg tenkte egentlig å trene idag også, men jeg har så vondt i hode at jeg tror jeg må legge meg med Madelen viss det ikke kommer seg. Vi har fått ny sofa til tv-rommet til Kim og nye spisestue stoler til meg idag. Gleder meg til å vise dere når vi får satt dem opp. Nå er Kim først ute å brenner alle de gamle stolene våre, og andre ting vi ikke trenger først. Og så kan vi endelig begynne å sette sammen det nye.

  Madelen har vært litt ute å sklidd på akebrett idag, men det var litt kaldt. Det er ikke så rart det etter en dag ute i barnehagen, og så være enda mer uten når hun kom hjem. Jeg frøs noe ekstremt selv om jeg hadde på meg dress, buff, lue, votter og varme sko.Nå er det julekongen, og litt mandarier som står på agendaen. Jeg venter på at lillebroren skal våkne fra en lur i vognen, så da får jeg rydde litt.

  Jeg lovde å vise dere kalendergavene, så her kommer bilder av luke 9 og 10 (dagens luke får jeg se om jeg får tatt bilder av i morgen). I luke 9 var det en liten boks med lego og en Reima halslue. I går var det en Kaptein Sabeltann cd som falt godt i smak.  Hva har dere i kalenderen til barna?

  Prinsesse Madelen  Fantastisk nydelige fjes på denne jenten altså, hehe. Goingen våres <3

  Litt jul i hjemmet  Nå begynner jeg å komme mer og mer i julestemning, og gleder meg såå masse til julaften. Vi har pyntet mer enn dette, men dette er hvertfall litt. Vi har ikke den fineste julepynten, og jeg liker best hvit jul (ikke så mye rødt, men det var det vi hadde etter de andre årene). Jeg elsker den store nissen min som jeg kjøpte på Europris i fjord (Kim hater den, haha). Madelen sin favoritt kalender er faktisk den fra Julekongen, og det er ikke engang noe inni den (jeg klarer ikke helt å forstå det, for jeg likte alltid best pakkekalenderen når jeg var liten). Til neste år er det helt sikkert at da skal jeg ha meg mer julepynt, og få det skikkelig fint. I den vasken som det røde julehjertet ligger skal jeg ha noe sånn juletre greier, men har bare ikke orket å hente det enda (så vi får se om det i hele tatt kommer til å skje).

  Noen andre som har noen fine julepynt bilder på bloggen?

  Dagens julebakst og kalendergave

  Idag var det min tur til å få sove litt lengre, så jeg sto ikke opp før i halv 1 tiden (ingen som kom på å vekke meg, hehe). Jeg lagde jo kakemann deig i går kveld, så da var den klar til å begynne på med det samme. Jeg og Madelen koste oss med kakemann baking,  i hvertfall i en halvtime, for da var Madelen allerede lei. Jeg bakte ferdig alene, mens Madelen og Kim spiste opp hvert halve brett etterhvert som de var stekte. Det er jo med det samme de er gode, så da kan man like godt spise dem da.

  Dagen gikk som vanlig etter det, og plutselig var klokken halv 6. Vi skulle jo ha hjemmelaget pizza, og jeg hadde helt glemt å lage deigen. Så da var det å lage en deig i full fart, og la den heve bittelitt før vi kunne begynne på den. Det tar jo ikke så lange tiden å lage klar en pizza, så i halv 8 tiden spiste vi god pizza og koste oss med en Knerten film. Jeg ville helst se en julefilm, men Madelen insisterte. Hun var mest opptatt av at hesten til hun jenten heitte det samme som Pegasus i Beyblade da.

  Nå er skal jeg slappe av en times tid, og har tent meg lys og greier. Jeg har hatt Minato mens Kim har trent og sånt, så da er det min tur nå, hehe.

  Jeg lovde å vise kalenderpakkene til Madelen fremover, så det skal jeg prøve på. Idag fikk jeg tatt bilde av dagens og gårsdagens pakke, men de andre hadde hun tatt med seg inn i havet hun har av leker. I går var den en sånn xylofon, og idag var det en liten pakke med lego.

  Hva får deres i kalendergaver?

  Hva baker dere til jul?

  Bloggene jeg leser fast

  Jeg tenkte jeg kunne dele mine favoritt blogger med dere, siden jeg har fått så mange nye siden sist jeg lagde et sånt innlegg. Det går litt opp og ned med hvilke blogger jeg leser fast, men disser jeg har på listen er jeg innpå hver dag (så sant jeg er på dataen da). Jeg leser bare mamma, interiør og mote blogger, så det er det dere skal få servert idag.
  Jeg leser flere enn dette, men dette er de jeg bare MÅ innpå hver dag. Jeg glemte å endre skriftfarge på den midterste, men håper dere klarer å lese deg, jeg orket ikke starte helt på nytt.

  Hvilke blogger leser dere fast? Noen av disse?

  Juletreet er pyntet

  Idag har vi pyntet juletreet, og jeg vet det er mange som syns det er tidlig. I år har vi kjøpt oss et falskt juletre, og da drysser det ikke til jul om vi setter det opp tidlig. Julen varer jo ikke så lenge, så da kan man vel nyte det så lenge som mulig. Jeg liker bedre julen før julaften, enn etterpå. Av en eller annen grunn syns jeg julen er gøy helt til jeg ser at det bare ligger et par pakker igjen under treet. Jeg er nett som en liten unge, det beste er å se alle gavene ligge under treet, bortsett fra at jeg er ikke så glad i å faktisk åpne gavene.

  Det er bare 16 dager igjen til jul, og i år skal vi prøve å nyte dem. Det pleier alltid være så utrolig travelt at jeg har ikke fått tid til å bake noe særlig eller noe før. I år er både jeg og Kim hjemme, og da kan vi kose oss med baking, julevask, koslige filmer og andre gøyale juleting. I dag har vi baket marsipankuler m/sjokolade og kokos på, og vi lagde noen hvite, grønne og rød. Madelen syns det er kjempe moro, for siden vi har sjokolade utenpå så blir det en overraskelse hvilken farge som er på de (det skal ikke så mye til for å glede en fire åring).

  Jeg har nett laget deig til kakemenn, så i morgen blir det litt kakemenn baking på oss også. Madelen syns det er gøyest å bake ting som hun kan bruke kjevle på, så dette blir nok like moro som med pepperkakene. Vi er jo så glade i deig begge to, og kakemenn deigen er best, så vi kommer nok til å spise halve bollen mens vi holder på.

  Vi har også fått en koslig bok fra bokklubben, som heter julehistorier. Vi skal lese en hver kveld fremover til Madelen, og idag var det jenta med svovelstikkene. Den er så utrolig koslig og trist, og jeg kommer i skikkelig julestemning av sånne gamle historier som minner meg om min barndom. I morgen er det Jul med Marikken, som var min aller største favoritt som barn.

  Jeg har begynt å teste ut litt forksjellige sånn merker på bildene, så det blir nok litt forskjellig fremover, hehe. Si fra om dere liker noen av dem.

  Hva gjør dere for å få i gang julestemningen?

  Først grøt smaking

  Nå har Minato fått smake litt grøt for første gang, havre og mais grøt. Han syns det smakte godt, men natten etter var ikke noe gøy. Jeg tror han fikk vondt i magen sin, for han hylte hele natten (og da mener jeg hele..). Jeg tror jeg skal fortsette litt forsiktig, sånn at han venner seg til det litt etter litt. Jeg har hørt om flere som har fått vondt i magen første gang, pga. magen og tarmene ikke er vant til noe annet enn melk. Men Madelen gikk det helt fint, men ingen er jo like.

  Noen som har opplevd magevondt fra grøten før, som har noen tips? Kan jeg ta en skei i flasken hans kanskje?  Ikke helt fornøyd på bildene, men det gikk bedre etter hvert.

   

  Kalenderen til Madelen

  Jeg har helt glemt å vise dere kalenderen til Madelen, men nå tok jeg et par bilder. Den er ikke så veldig spennende, for gavene er så store at jeg ikke kan henge dem opp, hehe. Men de skal jo åpnes uansett, så da tenkte jeg at dem kunne ligge der.

  Hvordan er deres kalendere?

  Julebilder 2012

  I går fikk jeg endelig tatt noen julebilder av barna. Jeg kjøpte nissedrakter til dem for en stund siden, men har ikke hatt tid til å ta noen bilder. Minato var overraskende flink til å sitte i ro, men Madelen ble litt fortere utålmodig. Jeg må innrømme at vi måtte låkke med en film for å få henne til å sitte rolig og smile, hehe. Jeg er ikke nett noe fotorgraf, men jeg ble i grunn fornøyd med en del av dem. Jeg har redigert noen litt raskt, så jeg tenkte jeg kunne vise dem.  Hva syns dere?

  Spisestue

  I går brukte jeg 8 timer på å male spisestuen vår, og resultatet ble i grunn ganske bra. Idag kom speilet jeg bestillte fra Flust.no, og det har fått en fin plass i spisestuen min. Jeg har bestillt nye spisestue stoler og venter på dem. Jeg skal bytte ut bordet og sjenken også, men jeg kan ikke ta alt på en måned (det passer ikke helt til økonomien, hehe). Etter jul skal jeg ta resten av stuen også, men jeg er redd jeg ikke blir ferdig før Jul viss jeg begynner nå, så da kan jeg like gjerne vente. Men det ble et helt nytt rom der jeg fikk malt, alt ble så mye finere og lysere. Til og med Kim likte det, og han har liksom malt hele tv-rommet sitt svart.  Det ser ikke så veldig fint ut siden møblene våre ser ikke ut på noen som helst måte, hehe. Men se for dere dette med hvite nye møbler.  Her er det nye speilet mitt, og jeg betalte bare 600 kr for det. Jeg syns det var nydelig, og det har litt sånn vintage look over seg.  Disse møblene skal jeg ha i rommet, jeg må bare ta litt om gangen. Jeg skal ha to sånne my first year rammer, med family rammen i midten. Jeg tenkte jeg skulle ha det over den hvite fine sjenken fra Living. Det var ikke noe bedre bilde av stolene, men dere seg hvordan de ser ut. De koster bare 499 kr pr. stol, og det syns jeg er billig til å være stoler. Jeg har valgt den minste lysekronen fra Lisbeth Dahl, og den skal byttes ut med den "nydelige" lampen vi har nå fra 70-tallet.

  Hva syns dere?

  Noe nytt til mammaen
  //ebay.com

   

  Hva syns dere? Handler dere ofte på ebay?

  Det er såå kaldt

  Nå om dagene bruker vi minst 5 sekker ved om dagen, og vi fyrer i 3 av 4 ved ovner, og i tillegg har vi varmepumpen på fullt. Hus uten isolasjon er virkelig ikke noe gøy, og jeg gleder meg grenseløst til å få fikset opp. Vi våkner opp med tett nese og vond hals hver morgen fordi det er så kaldt om natten. I yttergangen vår fryser faktisk vinduet på innsiden, fordi døren er ikke skikkelig tett. Men nå har vi klart fire år med denne kulden, så da tror jeg faktisk at vi skal klare oss i to til.

  Idag har jeg malt spisestuen vår, og jeg holdt på i 8 timer. Jeg var så utrolig lei av alle disse brune veggene våre, så jeg tenkte jeg ikke kunne klare å vente til oppussing. Så idag har jeg malt spisestuen, og rett etter jul skal jeg ta den ene stuen. Jeg har også bestillt meg seks nye spisestuestoler, og holder på å spare opp til nytt bord og en sjenk. Jeg tenkte jeg kunne ta litt bilder av arbeidet mitt i morgen, og legge med de møblene jeg har planer om å ha.

  I morgen skal Madelen på Kino med barnehagen, så det blir spennende. Det er så mange gøye ting nå før jul, så da tror jeg hun må prøve å komme seg i barnehagen de dagene hun har før jul.

  Noen som har noen bra interiørblogger til meg eller?

  Lille bolle tjukk og god

  Jeg måtte bare vise dere tjukke gode gutten vår. Jeg syns det er så rart at han bare har litt over en kilo igjen før han er det samme som Madelen var litt etter ettårs dagen sin, ganske sykt. Tenk at han allerede er over 6 kg, og han er bare tre månede.

  Hvor store var deres ved 3 mnd?

  Pepperkakebaking

  Nå er det vel på tide med en liten oppdatering, siden dem ikke kommer så ofte for tiden. På fredag bakte jeg, Madelen og Malin litt pepperkake siden jeg hadde lovd Madelen det. Vi kjøpte bare sånn ferdig deig, siden ingen av oss hadde bakt det før. Det gikk veldig fint, og Madelen koste seg selv om hun ble lei etter en stund. Vi ommøblerte stuen også på fredag, og fikk ut en sånn stygg brun sjenk. Jeg er veldig lite glad i brune møbler, og det er det vi har mest av i huset.

  På lørdag var jeg ute med noen venner, så da var Kim hjemme alene med Minato. Madelen var med meg ut til Fusa, og skulle sove hos lillesøsteren min. Jeg var redd hun kom til å ville hjem når hun skulle legge seg, men hun ville bare jeg skulle gå med det samme. Det er utrolig fint at hun kan sove hos andre uten noen problemer, for sånn var det ikke før. Det er i grunn etter at hun ble storesøster at hun vil være hos andre uten oss med seg. Det er greit at hun venner seg til med det, i tillfelle vi trenger barnevakt en gang.

  Søndagen og gårsdagen gikk i grunn med uten at jeg føler vi fikk gjort noe som helst. Det eneste vi gjør de fleste dager er å holde Minato, gi han mat, rydde, leke med Madelen og så er det kveldsmat og legge tid allerede. Dagene skulle vært et par timer lenger, det hadde passet meg perfekt. Jeg har alltid tusen ting jeg tenker at jeg skal gjøre dagen før, men så får jeg som oftest bare gjort en av tingene.

  Nå er Madelen levert i barnehagen, og jeg sitter her og venter på at Minato skal våkne. Han pleier aldri å sove så lenge som dette, og i tillegg så sovnet han tidlig i går. Jeg hadde trodd han kom til å våkne i natt for mat, for han spiste ikke rett før han sovnet. Jeg syns det var så unormat at jeg faktisk måtte opp å skjekke om han faktisk pustet, da bare lagde han en lyd og snudde litt på hodet sitt, hehe.
  Jeg tenkte jeg kunne rydde litt før han våknet, så jeg ikke sløser bort tiden ved å sitte i sofaen.  De ble jo faktisk fine da, men det var et brett jeg glemte og da såg de sånn ut:  Andre som har bakt noen julekaker i år?

  Ønskelister Julen 2012

  Madelen:  1. Pillow Pets (forskjellige varianter), disse selges på de fleste leketøys butikker.
  2. Lekemikrofon, selges på alle leketøys butikker.
  3. Lekekamera/videokamera som tar ekte bilder, selges på de fleste leketøys butikker.
  4. Snowboard, dette er fra Ringo (men de har nok på andre lekebutikker, coop obs osv også).
  5. Storesøster smykke, fåes kjøpt hos mittrom.no
  6. Akebrett av denne typen, trenger ikke være nett det samme.
  7. Lego som passer fra 4-5 års alderen.
  8. Brettspill som er lette for en 4 åring.
  9. Beyblade av forskjellige typer (dette er det som står høyest på Madelen sin liste).
  10. Bilteppe (selges for møbelbutikker og lekebutikker).
  11. Didroksons eller Reflex regntøy i str 110.
  12. Morgenkåpe i str 110.
  13. Dukkeseng fra Smallstuff
  14. Stiga Rattkjelke (selges på sportsbutikker, lekebutikker osv).
  15. Gode hansker i enten ull eller fleece.
  16. Polvotter fra Reima, Molo, Didriksons etc.
  17. Hverdagstøy i str 110, og ulltøy i samme str.
  18. Bokstav puslespill, dette er fra Lekmer.no

  Minato:
  1. Gåvogn fra Fisher Price, fåes hos alle lekebutikker.
  2. Fisher Price Jumperoo, kan kjøpes hos Lekmer.no for 1599 kr (selges nok på andre lekebutikker og barnebutikker også).
  3. Tinkafu koppholder til vogn, kjøpes hos lekebutikker og babybutikker.
  4. Babyuggs
  5. Strømpebukser i ull og vanlige (gjerne med sånne krappeknotter på knær og føtter), i str 68 og oppover.
  6. 2 stoler og bord i denne serien, selges på kidsparadise.no, lekmer.no (sikkert andre steder også).
  7. Ulldress fra Memini, i str 68 eller 74. Selges på forskjellige barneklær butikker som selger Memini klær.
  8. Baby safe feeder
  9. En fin tallerkenhylle til rommet, denne er fra Oliver Furniture.
  10. Reima vinterdress i str 68, kjøpes hos for eksempel Lekmer.no, barnashus osv.
  11. Godnatt bamse med lys og musikk, kjøpes på forskjellige lekebutikker.
  12. Joha lue i str 70.
  13. Avent matoppbevaring (fåes på babybutikker, som barnashus osv.).
  14. Ullklær i str 68, 80, 86 (ikke 74 for da er det midt på sommeren).
  15. Søt løvelampe (siden han er født i løven), denne er fra Lekmer.no
  16. Joha votter i str 70.
  17. Klær fra LilleLam i str 68, 74, kjøpes hos barnashus og andre babybutikker.
  18. Maileg kaniner
  19. Bounce Tigger, denne selges på de fleste leketøys butikker.
  20. Flaskevarmer til bilturer, denne fåes på Lekmer.no.

  Iselin:  1. Kaketine
  2. Kokebok fra Love Manuela
  3. The boks fra Sofiesvilla.no
  4. Knaggrekke fra Bohus
  5. Liatorp vegghylle fra Ikea
  6. Fine kubbelys, dette er fra Sofiesvilla.no
  7. Sjokolade krukke fra Sofiesvilla.no
  8. Kakespader
  9. Håndmikser, denne er fra Dualit (denne jeg har aller mest lys på).
  10. Skohylle fra Bohus
  11. My first year ramme fra Perfect Home (ønsker 2 av denne).
  12. Fine engler og Willow tree figurer.
  13. Liatorp vitrine skap fra Ikea
  14. Fin kaffi boks, denne fra sofiesvilla.no
  15. Cupcakesboks, denne fra Cacas
  16. Helena Rubenstein Sexy lashes mascara, fåes på Strawberrynet.com billig.
  17. Øredobber i sølv (tåler ikke falske)
  18. Viktor'&Rolf flowerbomb Parfyme
  19. Kamerastativ til Canon eos 600d
  20. Kubekalender, selges på sofiesvilla.no, ellos.no osv
  21. Diverse bilderammer, hvite og sølvfarget.
  22. Hjertepotter i sink fra Sofiesvilla.no
  23. En fin dørmatte i Grå eller beige
  24. Tøffe veggskilt med forskjellige sitater
  25. Lysekrone fra Lisbeth Dahl.

   

  Søvnløs

  Madelen er håpløs å legge for tiden, hun sovner aldri. Vi pleier alltid legge henne i 8 tiden (nå har vi prøvd å få henne i seng ca. halv 8), og vi leser alltid en bok til henne før hun legger seg til. Før så har dette gått helt fint, og etter ca. en halvtime så sover hun så søtt. Den siste uken har hun ikke sovnet før i mellom 12-halv 2 om natten. Det er jo helt grusomt, for hun skal jo stå opp klokken halv 8 for å gå i barnehagen de fleste dagene. Jeg aner ikke hva som kan gjøre dette, for det eneste hun pleier å spise før hun legger seg er enten en skive, knekkebrød eller frokostblanding med melk på, og dette skal da ikke være noe negativt. En fire åring skal da virkelig ha mer søvn enn dette?!

  Noen andre som har hatt det på denne måten, og har noen supre tips til oss? Hun sliter seg jo helt ut stakkars, for hun blir jo så trett dagen etter.  Bildet er fra en dag hun sovnet i fire tiden, etter bare 6 timer søvn den natten.

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits