• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Året 2013 - del 2

  Juli:  * Jeg og Kim var i London uten unger. 4 dager med masse shopping, det kan jeg ikke klage på.
  * Vi hadde masse fint vært, og badet mye. Det ble også en del griling.
  * Selv på de gråe dagene nyttet vi på å være ute, nå kunne endelig Minato skjønne litt mer av alt dette.
  * Vi hadde stor vaskedag før pappaen kom hjem fra jobb.

  August:  * Vi var til Tyrkia med Kim sin familie. En hel uke i 35-40 grader.
  * Minato fylte 1 år, og vi hadde stort familie selskap. Fantastisk vær, så vi hadde bord ute også.
  * Vi hadde en fin tur, der Minato fikk testet bæremeisen vi hadde arvet.

  September:
  * Det fine været fortsatte, og vi hadde uten jakkevær til langt ut i september.
  * Minato hadde sin første hårklipp, og fikk til og med prøve onken Benjamin sin voks.
  * Vi var ute i skogen for å hogge trær til å lage innestige.

  Oktober:  * Denne måneden var preget av mye sykdom, lungebetennelse, bronkitt, alvorlig bihulebetennelse og mer til. Sykemeldinger og hjemme tid ble vel over halve måneden brukt til.
  * Vi var i dåp til søte Celine.

  November:  * Den store bursdagsmåneden; først meg, så Kim og så Madelen. Vi hadde to selskaper, og jeg hadde som vanlig brukt god til til planleggingen av de.
  * Kim reiste på jobb, så da bestemte vi oss for å finne frem julepynten tidlig i år.
  * Mye tid gikk med til kalenderpakking og julegavepakking.

  Desember:  * Tiden ble brukt til mye kos og inneting.
  * En del baking, men langt i fra det jeg hadde tenkt til.
  * Siste gaveinnspurt.
  * Pynting av juletre og resten av huset.
  * Familie middager, og gaveåpning.

   

  Nå er det snart et helt nytt år, og jeg ser fra til det. Håper på å klare noen gode nyttårsforsetter i år, noe jeg sjeldent klarer.  Som dere sikkert har merket, så har det vært litt stille her inne i det siste. Det er i hovedsak fordi jeg har vært ganske mye dårlig i julen, med migrene, og da orker jeg ikke finne frem dataen. Jeg har også fått mer dilla på instagram etter at jeg fikk meg ny mobil av Kim til jul, så der kommer det flere oppdateringer.

  Følg meg; iselinbst

   

  Året 2013 - del 1

  Januar:  * Minato begynte å spise grøt. I starten var det bare et par skjeer, men det ble fort mer.
  * Jeg og Kim var på tur til Lisboa med jobben hans. Godt med litt alene tid også!

  Februar:  *Vi satt i gang med en hel den oppussings prosjekter. Stuen ble malt, tv-rommet begynte vi med riving og gangen ble malt.
  * Vi hadde mye fin sol og snø, så vi var en del ute.
  * Jeg hadde en liten photoshoot med barna, og fikk noen bra bilder av dem begge. Er ikke alltid de er like samarbeidsvillige!

  Mars:  * Vi hadde dåpen til Minato.
  * Snøen var på vei bort, og det var mye fin sol.
  * Minato sin utvikling begynte å gå fortere, og han lærte nye ting hver dag.
  * Det var tid for påskeegg.

  April:  * Dette ble en skikkelig ute måned. Det var så mye fint vær, og da måtte vi nytte på.

  Mai:  * Enda mer fint vær.. går det virkelig an? Det er ikke rart vi har fått igjen for det nå i Desember. Jeg har aldri vært mer solbrent i Mai før.
  * Jeg fikk min første fisk siden jeg var 6 år, og turte ikke ta på den en gang.
  * Vi feirte 17. Mai, og Madelen gikk som vanlig i Hardanger bunad.

  Juni:  * Vi gikk i Jonsok tog.
  * Var ute i alt den fine været. Det er vestlandet, så her må man nytte på når man kan.
  * Kim var ute på jobb i tre av ukene, så vi var for det meste alene.
  * Tv-rommet sto omtrent klart.

   

  Dette var det første halve 2013 i korte trekk. Denne første delen av året var helt fantastisk, og vi har kost oss mye hjemme i permisjon.
  Neste halve år kommer snart, så følg med.

  Årets julegaver

  Til Minato:  Til Madelen:

  Til meg:  Nå har jeg tatt bilder av det meste vi fikk til jul. En del leker og diverse ble åpnet med det samme, så det har jeg ikke tatt med. Jeg fikk og ganske mye penger til lappen og et par gavekort, dette har jeg ikke bilder av. Men vi fikk enormt med gaver, så nå har vi det meste vi trenger på en god stund. Jeg var så heldig å fikk ny mobil fra Kim og barna, og de prøvde å lure meg med at jeg fikk noe helt annet. Han hadde gått på loftet for å finne parkett, kasser, plast osv, så hadde han pakket inn diverse for at jeg skulle tro det var noe annet.

  Hva fikk dere til jul?

  Selveste julekvelden

  God kveld!

  Nå har jeg hatt noen dager fri fra bloggen, og det var ganske godt. Det har vært mer enn nok stress uansett, men det var en mindre ting å tenke på. Jeg kjenner til og med at det er uvant å trykke på et tastatur, for jeg har gått et par dager uten.

  I går var dagen vi har gledet oss til så lenge, og den kom og gikk. Det går alltid så fort på julaften, at man rekker ikke helt å slappe av. Jeg husker da jeg var liten, da kunne jeg kose meg med julefilmer og greier på julaften. Nå er det ting som skal gjøres, mat som skal lages, klær som skal vaskes, hus som skal ryddes osv.

  Vi startet dagen med julesokkene til Madelen og Minato, så de fikk kose seg litt med godterier før vi reiste ut til mamma for frokost.  Etter frokoseten reiste vi hjem, og brukte tiden på å legge gaver under treet og slappe av litt. Mens Minato sov luren sin (en litt ekstra lang så han skulle holde seg våken), tok vi andre turen ned til sjøen, og fikk spruten av de høye bølgene på oss. Madelen syns det var kjempe moro, selv om hun så klart ønsket seg snø til julaften. Vi rakk ikke gjøre så mye før det var middag, men vi rakk å ha litt besøk, og få pyntet oss klare.

  I seks tiden var det middag, og da var det pinnekjøtt for våres del. Det ble og servert lutefisk, men det er noe jeg aldri skal smake på, det er sikkert og visst. Men pinnekjøtt er jo kjempe godt, og Madelen spiser veldig mye av det. Minato han tok seg heller en wienerpølse, for han spiser jo omtrent ingenting.

  Etter maten var vi raske ned for å åpne gavene. Vi ville så klart at Minato skulle få med seg alt, og da var det ikke tid til prating og tull. Jeg husker selv fra jeg var liten hvor irriterende det var at de voksne alltid skulle mase sånn etter maten, det tok jo evigheter før jeg fikk begynne på gavene. Er det andre som tenkte sånn?

  Gaver manglet det hvertfall ikke på her i huset, og Madelen og Minato fikk nok over halve gavehaugen for seg selv. De fleste vil nok si de er fortskjemte, og det har dere nok helt rett i. For det meste på ønskelisten deres ble kjøpt.

  Egentlig er jeg veldig nøye på at en og en pakke skal leses opp og åpnes, men det er ikke bare bare. Madelen blir veldig ivrig, og vil ha noe hele tiden. Minato var ivrig i starten, men etterhvert ble han lei, og ville bare ha alt med rosa papir. Og nå de eldre som hører dårlig sitter å snakker i munnen på hverandre, så er det ingen som får med seg noe uansett. Men selv om det var kaos under selve åpningen, så ble alt åpnet, og jeg tror alle ble mer enn fornøyde.

  Etter maten koste vi oss med riskrem og julekaker, og så var det legge tid for de små og familien reiste hjem. Jeg og Kim fikk ryddet litt opp i ting, og så var vi ganske ferdige vi også. Jeg merket godt at jeg var sliten i dag, og orket veldig lite før klokken nærmet seg 3-4 tiden. Da var det å hive seg i påkledning og sminking før vi var klare for middagsselskap.

  Nå sover nok Madelen søtt ute hos tante Anja, og Minato på rommet sitt her hjemme. Jeg har tenkt å legge meg også, så det blir litt søvn før en ny dag.

  I morgen kommer det bilder av de fleste gavene jeg og barna fikk til jul :)  Hvordan var deres jul?

  Endelig

  God kveld!

  Nå har vi vært uten nett i et par dager, og det er da man merker hvor avhengig man er av det. Både jeg og Kim har vært helt i fra oss, hele to dager uten noe som helst internett, det er ikke bare bare. Det er ganske sykt å tenke på hvor mye det internettet opptar hverdagen, og jeg kan ikke forstå hvordan vi klarte å bo for oss selv i over et år uten internett. Men nå har vi fått oss ny ruter, og har bedre nett enn noen gang. Utrolig fint med et stabilt internett, som ikke det kommer opp en gul trekant på hele tiden.  I dag skulle jeg egentlig ha siste dag på jobb før juleferie, men jeg våknet så klart med migrene. Da var det ikke annet å gjøre enn å ta en tablett og legge seg igjen. Kim fikk Minato i barnehagen, og så reiste han på julefest med Madelen. Utpå dagen kom jeg meg, og fikk i hvertfall gjort litt i huset. Jeg har fått tørket støv og pakket inn siste rest av gavene om ikke annet. I morgen har vi baking av sandkaker og serinakaker på planen, i tillegg til litt mer julevask.

  På søndag får vi besøk av min familie på pappa sin side, og jeg har tenkt å lage til en liten "julekvelds". Vi hadde det for to år siden, og det var veldig koslig. Jeg lager til hjemmelagde rundstykker, eggerøre, pålegg og kanskje litt kakao. Da får jeg brukt juleservicet mitt også, noe som ikke skjer så ofte.
  Disse kalendergavene har jeg vært utrolig dårlig til å oppdatere, og det beklager jeg. Tiden flyr, og jeg tenker ikke alltid på å ta bilder tidlig på morningen. En dag fikk hvertfall Minato matboks, og Madelen ulltrøye fra Hust and Claire, som jeg vant på konkurransen til Frustrertfrue.no.

  Ellers de siste dagene har det vært blant annet; lykketroll, Memini cardigan, fuglehus og maling (så Madelen fikk lage sitt eget som vi skal henge ut), tog, notatbok og mange andre små ting som jeg ikke klarer å huske igjen.

   

  Ha en fin helg :)

  6 days to go

  God kveld!

  Tenkt at det bare er 6 små dager igjen til julaften. Jeg har hele tiden tenkt at jeg har hatt så god tid, men nå har jeg plutselig en haug med ting som skal gjøres. Jeg har ikke fått bakt alt jeg skulle, og jeg har enda mange gaver å pakke inn. Huset skal i grunn vaskes, men vi får se hvor grundig den julevasken blir.

  Det har vært litt travelt denne uken, og den blir nok ikke rolig enda. Mandag - pepperkakebyen, Tirsdag - Jobb, Onsdag - jobb, Torsdag - kjøretime, Fredag - Jobb. Så da blir det helges som må brukes på alt det siste, i tillegg til diverse besøk. Det blir nok ikke så mye blogging disse dagene, men det får jeg heller ta igjen etter jul når ting har roet seg litt.  Nå har vi heldigvis fått opp alt julepyten vi skal ha fremme i år, og jeg må si meg ganske fornøyd. Kunne gjerne hatt litt mer lys ute, men vi får kjøpe mer til neste år. Vi har i hvertfall julelys i nesten alle vinduene i huset, og både Madelen og Minato har juletre på rommene sine. Vi har også fått laget marsipankuler med sjokolade i dag, så da har vi en julebakst til ferdig.

  Nå tenkte jeg å slappe av en times tid, så er det legge tid. Må være opplagt til kjøretime i morgen!

  Noen som er helt klare til jul?

  Nye klær til lillegutt  Lille tassen vår begynner å bli stor, og jeg har funnet ut at han har kanskje 5 plagg til sammen i str 92. Snart må han over i denne størrelsen, så nå er det nye klær av alle sorter jeg har på ønskelisten. Over har jeg funnet noen ting jeg vil kjøpe til han i løpet av ny året. Alt fra mine favorittmerker; Hust and Claire, Molo, Lillelam, Memini, Lilleba, UglyCC.

   

  Hva syns dere? Har dere noe av dette?

  April følelse

  Hei hei!

  I år sliter jeg veldig med desember følelsen altså.. Når jeg kan gå ute i bare genser midt i Desember, så er noe galt. Det ligget et par snø klatter på bakken, nett som det gjør i starten av April når snøen begynner å smelte bort. Det er jo nett nå jeg vil ha snø, masse julelys og kos. Jeg hater når julen er uten snø, for det blir ikke helt jul da føler jeg. Det er så mange som feirer jul i syden, og det er noe jeg aldri kunne funnet på. Jeg er i grunn ikke noe fan av snøen, men når det er jul, da SKAL jeg ha snø.

  Vi har hatt en fin snø dag da, og den dagen fikk jeg skikkelig julefølelse. Da lekte vi ute i flere timer, lagde julepynt og bakte kakemenn. Det er sånne dager jeg vil ha hver eneste dag i Desember.  Det er sånn som dette jeg vil ha desember måned, hver eneste dag. Snøen gir den gode stemningen, og den mangler jeg nå.

  I dag har vi bare vært inne, og gjort omtrent ingenting. Jeg er ikke helt i form, og har i tillegg fått betennelse på øye mitt. Madelen har kost seg da, med besøk av tante Anja.
  Nå er vi snart klare for en hamburger middag, utrolig godt og enkelt. Ikke like sunt, men det er jo lørdag.  Her er noen av kalendergavene de siste dagene. I dag skjulte det seg maleskrin til Madelen, og en leketog til Minato. De ble åpnet før jeg sto opp, så jeg rakk ingen bilder. Madelen og Anja har malt en del tegninger i dag da, så det falt hvertfall i smak.

  I går var det Lucia feiring i barnehagen, og Madelen skulle kle seg ut. Det er alltid de eldste som har den jobben, og går rundt til foreldrene med boller mens de synger sangen. Minato fikk og være med oss, før han skulle inn på sin egen avdeling.  Hva har dere gjort i dag? Andre som sliter med desember følelsen?

  Stuen med lysekronene på plass  Vi har ikke fått somlet oss til å henge opp ledningen til julestjernen, men det har Kim lovet å gjøre i dag. Får satse på at det skjer og da, hehe.

   

  Likte dere lysekronene?

  Knust nese og lysekrone

  Ja, det føles faktisk sånn i dag. Jeg har klagd over nesen min i hele dag, og det føles som den er brekt. Jeg tåler veldig lite smerte da, så den er nok ikke det. Jeg tipper det er Minato som har slengt hode sitt oppå meg i natt eller noe, for jeg våknet opp med vond nese. Jeg har ikke følt meg helt frisk ellers heller i dag, så jeg har syns veldig synd på meg selv. I min egen medlidenhet har jeg spist alt for mange risboller, så nå har Kim begynt å plage meg med at jeg snart ser ut som en risbolle.

  Jeg har en veldig syns synd på meg selv dag i dag, så da er det vel like greit at jeg avslutter her. Ikke så veldig gøy for dere å lese om klagingen min!

  Jeg tenker at jeg avslutter kvelden med en film sammen med Kim, det er alt for skjeldent at vi gjør det lenger. I dag er det World War Z vi skal se, noen som har sett den?

  Vi har fått opp lysekronene, og idag har vi fått satt i alle lyspærene. 16 lyspærer ble fort dyrt, haha. Viser dere bilder i morgen :)

   

  Natta :)

  Oppskrift - Risboller

  Hei hei!

  I år klarte jeg å lage perfekte risboller (etter min mening), så da tenkte jeg å dele oppskriften min med dere. Jeg har blandet litt forskjellige, og da ble de nett som jeg ville. Ikke for søte, ikke for tørre og ikke for mørke.  250 g delfiafett
  2 egg
  5 dl melis
  3 plater kokesjokolade (1 lys og 2 mørke)
  6 SS kaffi
  1 ts vaniljesukker
  ca. 200 g puffetris

  Smelt fettet, og avkjøl det litt. Pisk melis og egg til en luftig masse. Sjokoladen smelter du med kaffi (jeg måtte ha den litt i mikroen også, for kaffien var ikke varm nok), og heller det oppi med melis blandingen. Ta oppi vaniljesukker, og rør alt sammen. Tøm oppi fettet, og bland godt. Til slutt heller du oppi med puffet ris, til den er slik du vil ha den.

  Fyll i muffinsformer, og sett kaldt.

   

  Disse var så utrolig gode, at jeg kommer nok til å måtte lage flere før jul. Jeg har allerede spist alt for mange :P

  Årets pepperkakehus  Egentlig skulle det bli en kirke, men det fikk jeg ikke til. Jeg lagde like godt et hus med garage og juletre på toppen. Madelen fikk pynte med icing, nonstop og seigemenn.

   

  Har dere laget pepperkakehus?

  Kalendergaver de siste dagene

  Nå har jeg ikke fått lagt ut noen bilder av kalenderpakkene for en stund, men jeg har prøvd å få samle sammen de fleste. Det er noen som har forsvunnet med det samme, og de har jeg ikke sett noe til siden.
  Jeg husker ikke hvilke datoer de forskjellige tingene er fra da.  Minato fikk en jakken jeg kjøpte på Zara for en god stund siden. Jeg pakket den inn, siden vi ikke trenger den før etter jul.  Alt er fra Lekmer, unntatt svømmebrillene, de er fra XXL. Svømmebriller er noe jeg har tenkt lenge å kjøpe til Madelen, siden alle 5 åringene har bading en dag i uken.  De søte små nissene lagde vi på søndag. Jeg kjøpte et barne hobbysett på panduro, så vi limte og styrte på.  I går fikk Madelen bruka postkasse. Denne kjøpte jeg i Juli, men fant ut jeg ville vente med å gi den. I dag fikk Madelen en genser med noen hårstrikker og Minato fikk ullsokker med knotter under.

   

  Hva fikk barna deres i dag?

  Juletreet vårt


  Jeg er faktisk utrolig fornøyd med årets juletre, selv om kurven jeg kjøpte ikke passet til beina på treet. De englevingene gjorde virkelig susen, og jeg har endelig klart å holde meg til to farger på pynten. Vi har en annen kule som Madelen har laget, men den er så nydelig at det gjør ingenting.

  Hva syns dere?

  Det bor en baker...

  God kveld!

  Denne helgen har gått kjempe fort for min del, for vi har hatt så mye på planen. Vi har endelig kommet i gang med bakingen til jul, og har fått unna både pepperkaker, pepperkakehus og kakemenn nå disse dagene. I morgen tenker jeg risboller, for det MÅ jeg jo ha.. nam!

  Jeg har vært uten nett faktisk, så jeg har ikke fått blogget noe. Batteriet på kameraet var også flatt i dag, så jeg fikk ikke tatt bilder av verken snøleking, kakemannbaking eller av de fine nissene vi lagde. Sistnevnte skal jeg få tatt bilder av i morgen da, siden jeg skal vise kalendergaver (Madelen fikk et hobbysett i dag). Jeg føler meg så utrolig hjelpesløs uten internett, utrolig rart å tenke på at vi faktisk bodde for oss selv i over et år uten det. Nå holdt jeg på å gå på veggen bare med to dager uten (ikke det en gang..).

  I dag fikk vi endelig en dag med snø, så vi tilbrakte noen timer ute. Minato syns det er kjempe gøy å skli på akebrett, og bare være ute å ta på dette merkelige hvite greiene. Madelen vet jo så klart godt hva snø er, men det er jo likevel favoritten til de fleste små barn. Hun har fått testet ut både ski og alle akebrettene i dag. Synd det allerede er begynt å regne, men vi fikk i det minste en dag med mye snø.

  Nå tror jeg at jeg skal legge meg, for jeg er utrolig sliten.

  Håper dere har hatt en fin helg :)

  Julehuset vårt

  Her kommer noen bilder av hvordan vi har det nå i desember tiden. Det har kommet opp et par ting til, og det er og litt som mangler. I helgen skal vi prøve å få tatt opp juletreet, og vi har ikke fått opp favoritt nissen min enda. Vi kjøpte julelys til ute, men må vente pga. vi manglet en adapter. Jeg skal prøve å få tatt oppdaterte bilder når vi får opp juletre og diverse.

   

  Hvordan er deres julehus? Liker dere best rød eller hvit jul ??

  Første aketuren

  God kveld!

  Det ble visst ikke så mye blogging på meg likevel, for det ble litt hektisk. Jeg blir som vanlig ekstremt trett hver gang Kim kommer hjem, noe jeg tror er fordi kroppen min plutselig kan slappe litt av, og den går i hvilemodus (eller noe sånt noe, hehe). I går var jeg på ny kjøretime, og kom hjem ganske sent. Vi måtte så klart handle litt juleting til huset, og da gikk det sin tid. I dag har det vært jobb og barnehage for meg og Minato, og jeg var veldig sliten da jeg kom hjem.

  Minato har litt mer energi, så når han kom hjem så fikk han være med ut i snøen. Han har aldri vært ute å lekt i snøen før, og i dag tok tante Lene han med på hans første aketur. Det var blitt mørkt ute allerede, så det var på med refleksvester, og så var det klart. Han hadde på seg masse klær, og et teppe i akebrettet, så han hadde det lunt og godt. Det var visst kjempe gøy, og en blid og fornøyd liten tass hadde pratet i vei hele veien til butikken.  Nå merker jeg at det er på tide å legge seg, for jeg klarer ikke skrive et innlegg der teksten gir noe mening. Natta!

   

  Andre som har snø?

  Nye puter til sofaen  Jeg har aldri kommet i gang med pute kjøp til sofaen, så da tenkte jeg det var på tide. Målet mitt er å ha hele sofaen full, men jeg begynner med to. Disse er fra Hm, og kostet meg veldig lite penger (da jeg bestillte da alt var på salg). Jeg elsker linputen, den er nydelig.

  I dag får jeg ikke tatt bilder av kalendergavene, men Minato fikk en liten bil og Madelen fikk et lykketroll.

  I morgen kommer Kim hjem, så det blir nok ikke så mye blogging da heller. Jeg ska gjøre mitt beste da, så kanskje det blir noe lite.

   

  Andre som elsker puter i sofaen? .. helst hele sofaen full!

  Dagens kalendergaver - 2 desember  I dag fikk de nyttige ting begge to. Det var så klart ikke så veldig spennende å åpne dagens pakke, men det kan ikke være leker inni hver eneste dag. Madelen ble hvertfall fornøyd med nye votter (de var jo rosa, det var stas), og Minato var veldig fornøyd med papiret. Han kastet faktisk bort bodyen, og såg nedi om det var noe mer i papiret, haha.

  Hva fikk deres små idag?

  Interiør - mitt desember lysfat  Hva syns dere?

  Dagens kalendergaver - 1 desember  Nå er vi endelig inne i desember, og den etterlengtede julekalenderen kunne endelig begynnes på. I pakken til Minato så låg det en pakke med noen leke dinosaurer i dag. Jeg kjøpte disse på salg på Lekmer.no for en stund siden, og de falt veldig i smak hos både Minato og Madelen. Madelen fikk en pakke med modellskitt, og dette er noe hun har ønsket seg lenge.

  Hva gjemte seg bak deres luker i dag?

  Les mer i arkivet »Mars 2014 »Februar 2014 »Januar 2014
  Iselin - Ung 2 barns mamma

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits