• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Jonsok bryllup

  God kveld!

  I dag har Madelen giftet seg, og hun var nydelig. Jeg hadde aldri trodd at den lille jenten min skulle bli gift så tidlig, men tiden flyr, hehe..
  Neida, men hun har hvertfall vært Jonsok brud i dag da. Jeg vet ikke om dette er tradisjon andre steder i landet, men her har vi hvertfall Jonsok bryllup hvert år. Det er alltid noen i første klasse som blir brudeparet, og i år var det Madelen som ble det heldige bruden.


  Hun er ikke noe glad i bunad, så noen smile bilder av denne jenten er ikke lett å få på sånne dager. Hun var uansett helt nydelig, og det var brudgomen også. Det var en helt del unger og foreldre som stilte opp, og vi gikk i et lite tog. Da vi kom frem var det kaker og leker, og det var fint laget til med langbord.

  Etter feiringen med de andre, så reiste vi hjem. Vi hadde planer om å grille pølser på stranden, men det ble plutselig vind og kjølig ute. Da tok vi heller å lagde oss litt grillmat inne, og det gikk fint det også. Det er så klart ikke det samme, men ungene var så trøtte likevel. Minato har ikke villet spise noe særlig i dag, så han hadde ikke så mye energi. Det er virkelig frustrerende når han ikke vil spise, og vi ser at han trenger mat fordi det går utover humør og energi.  Hvordan har dere feiret Sankthans?
  Er det andre som har disse tradisjonene?


  #mammablogg #jonsok #bryllup #sankthans #sthans

  Lille prinsesse

  Måtte bare vise frem den fine prinsessa mi på en søndagskveld. Jeg er så stolt over denne store og flinke jenta, og tenk at hun er bare vår. Fineste jenta i verden <3


  #stoltmamma #mammablogg

  I foreldre og barn bladet

  For et par dager siden kom det nyeste Foreldre og Barn bladet i posten, og der var det jammen bilde av rommet til Madelen blandt instragram bildene. Tidligere i høst var det bilde av Madelen og pusen, og nå rommet hennes. Hun blir jo kjempe stolt da, og hun syns det er kjempe stas at hun kan gå i butikken å finne bilde av seg selv og sine ting.  Dagen i dag må har vært en av de seigeste dagene noen gang. Vi la oss alt for sent hele gjengen i går, og døgnet ble snudd på oss alle. Minato sov lenge på dagen i går, og var ikke trøtt når vi kom hjem en gang (og det var langt på natt). Madelen sovnet i bilen hjem, og jeg måtte legge meg med det samme. Kim var oppe med Minato til han var trøtt nok til å legge seg, så jeg vet ikke hvor sent det ble for dem.

  I dag sov vi lenge, og vi har gått rundt i halvsvime alle sammen. Jeg føler meg helt rar, trett og sliten. Både Madelen og Minato har vært sutrete i hele dag, og jeg har gått i noen timer å telt ned til legge tid. Nå etterpå skal jeg og Kim ned å jobbe litt, men jeg tror det blir tidlig kveld på oss i dag uansett.

  #barnerom #interiør #mammablogg #foreldreogbarn

  Madelen; fiolintimer

  God morgen!

  Jeg må bare skrive litt om den stolte jenta vår som har startet på fiolin. Hun har hatt lyst til dette i to år, fikk endelig starte i første klasse. Hun har fått egen fiolin, og elsker å øve på den. Hun er allerede bedre enn meg, det skal jeg innrømme (men nå har jeg aldri hatt noen musikalske talenter da). Nå i starten er det helst å bli kjent med de forskjellige strengene og lære hvordan man holder fiolin og bue skikkelig. Hun er så klart veldig ivrig på å få bruke buen da, for det er jo det hun har sett for seg.

  Det er så godt å se at hun har funnet noe hun virkelig liker, og interesserer seg for. Dette kan så klart endre seg, men nå, så ser jeg det smilet og gleden hennes når hun spiller. Jeg er så klart super stolt mamma!

  Går deres barn på noen fritidsaktiviteter?

  #fiolin #musikk #mammablogg #mamma

  Den fødte blogger

  Hei hei!

  I dag ville Madelen prøve å lage sitt eget blogg innlegg på bloggen, noe hun aldri har prøvd før. Hun elsker å ta bilder, og pleier å få låne speilrefleksen innimellom. For en stund siden tok hun bilder da hun fikk pakke i posten, og det var tydlig at dette har hun sett hvordan skal gjøres før. Hun var nett som en proff, hehe.
  "Fine sko. Di var heilt nye"  " Minato er fin. Jakko hans er ny. Minato er søt og skjønn"  "Eg tok bilde av meg sjøl, og eg lurte på ka eg hadde på meg"  "Her er baksido av skoene, viss dåke trur at da er framsido".

   

  "viss da er nåken som lurer på nåke, så kan dåke spør. Så kan kanskje eg og mamma laga ein film, med spørsmål".

  #mammablogg #barneblogg #førstegang

  Migrene anfall

  God kveld!

  Dette har vært en lang dag vil jeg si.. og likevel har jeg omtrent ikke gjort noe som helst. Jeg følte meg ikke helt bra før i dag, og måtte til og med ha meg en lur før ungene kom hjem. Madelen og de har vært på fjelltur med klassen i dag, og hun ble med tante Anja hjem etter skolen. Minato fikk en litt lang dag i barnehagen i dag, og var trøtt når han kom hjem. Egentlig skulle jeg male i dag, men Minato skulle bare være med meg. Jeg hadde likevel malehjelp da, så det gikk fint.


  (bilde fra en annen dag #throwback)

  Når vi skulle inn å spise kveldsmat i dag, så begynte Madelen helt plutselig å klage over vondt i hodet. Hun har aldri hatt det før, så jeg syns det var litt rart. På bare et par minutter gikk hun fra å springe rundt ute, til å ligge på gulvet å gråte. Jeg kjente på henne, og hun var ganske varm og. Hun hadde da litt over 38 i feber, og ble bare verre i hodet. Jeg gav henne en paracet. Hun sa hun så dotter foran øynene, og klarte ikke lys i det hele tatt.

  Når det hadde gått en liten stund, og hun bare ble verre, så ringte jeg legevakten. Da fikk jeg ikke noe særlig kontakt med henne. Hun klarte ikke sitte, og ikke snakke. Vi fikk beksjed om å komme med det samme, så vi reiste, og svigermor satt barnevakt for Minato.

  Når vi kom frem var Madelen heldigvis blitt litt bedre, så da hadde nok paraceten slått inn. Hun ble skjekket, og tok CRP for å utelukke hjernehinnebetennelse. Den var heldigvis fin! Vi kom frem til at hun har hatt migrene anfall. Jeg skal likevel passe litt ekstra på i natt, og viss hun blir verre skal jeg ta kontakt.

  Nå håper jeg virkelig at dette bare er et engangstilfelle. Jeg vil virkelig ikke at hun og skal slite med migrene. Det er arvelig, men jeg fikk det jo ikke før jeg var 14-15. Jeg krysser fingrene for at dette bare var noe hun fikk siden hun har feber og sikkert er litt syk og, det er jo ofte man får ekstra vondt i hode da.

  Noen som har barn med migrene? Eller migrene selv?

  #migrene #mamma #mammablogg #syktbarn #helse #madelen

  Skolejente

  God kveld!

  I dag var den aller første skoledagen til Madelen, og nå har vi allerede skolebarn. Tiden har gått så alt for fort, og jeg er redd det ikke kommer til å føles så lenge siden det var skolestart når hun flytter ut. Hun syns så klart det er stas å være stor jente, og få lov til alt Minato ikke får lov til da.

  Vi startet dagen litt før 7, og kledde på to trøtte unger og lagde nistepakker. Madelen måtte pynte seg litt første dagen, så da ble det favoritt (hverdags) kjolen. Hun gruet seg veldig, og syns at det var veldig skummelt. Da vi kom til skoleplassen skulle hun absolutt ikke slippe hendene våre, og vi måtte følge etter henne. Etter en stund gikk det seg litt til, så Kim kunne hvertfall gå å hjem for å jobbe med huset. Jeg ble med inn i klasserommet, og var der til det var lunsj (da gikk de fleste foreldrene hjem). Vi hentet henne etter noen timer, og det hadde gått kjempe fint. Hun har jo tante Anja bare to trinn over, så hun sto å ventet i friminuttene, og hadde kommet inn i klasserommet for å spørre etter henne også.

  Vi fikk en hel del papirer som skulle fylles ut i dag, og det blir helt sikkert mer i løpet av uken. Om noen dager får de nok bøker også, så da kan vi legge bokbind på de, og det gleder hun seg til.


  En liten jente som ikke var helt sikker på starten av dagen.. prøvde å få frem et smil.  Litt bedre ble det i friminuttet når Anja kom til utsetning.  Første oppgave; tegn deg selv. Syns den ble veldig søt jeg :)

   

  Hjemme i dag har vi og fått gjort litt ting (bilder kommer), blant annet så har vi lagt tapeten på Madelen sitt rom i dag. Madelen klarte å sovne på gulvet med det samme hun kom hjem i dag, og det merket jo ikke jeg før et stund etter, og det er ikke bra med tanke på kvelden igjen.

  Nå er det et par timer siden hun la seg, og jeg var oppe for et kvarter siden og da lå hun enda og vridde seg i sengen og fikk ikke sove. Jeg kan tenke meg at morgendagen blir fin, spesielt det å få henne ut av sengen blir nok en drøm.

  Nå er det litt leksetid for meg, og så får jeg vel legge meg. I morgen skal jeg male litt, og da får jeg ALLTID migrene etterpå, så da er det vel best å være uthvilt.

   

  Hvordan var deres første skoledag?

  Flere som pusser opp?

   

  Verdens beste 5 år

  I dag fylle verdens beste Madelen 5 år!

  Tenk at det er 5 år siden livene våre ble totalt forandret, 5 år siden livet virkelig fikk en mening, 5 år siden vi ble verdens lykkeligste.. Tiden går så utrolig fort, og det er bare et halvt år til denne snuppa er skolejente. Dette er noe jeg virkelig lurer på hvordan skal gå, jeg som sliter med 4 klasse matten liksom. Men jeg er sikker på at vi skal få alt til sammen.

  Gratulerer så mye med dagen lille skjønning <3

  Bursdagsjenta er syk i dag stakkar, men er heldigvis hjemme og koser seg med tante Lene. Da er det ikke tvil på om hun får nok kjærlighet og kos på bursdagen sin.  Madelen; snart 5 åring

  Jeg tenkte jeg skulle lage en liten oppdatering på Madelen, noe det er lenge siden jeg har hatt. Det er under en måned til hun fyller 5 år, og det er jo stort. Det er mindre enn et år til jeg har en skolejente i hus, og det merkes godt. De siste årene har gått så utrolig fort, at jeg får jo ikke med meg hva som skjer rundt. Hun har blitt en selvstendig liten pike, og klarer faktisk det meste selv nå.

  Hun har på kontroll hos helsesøster for en månedstid siden, og da var hun plutselig blitt 16 kg og 105 cm (så dette jenta vokser kan man si). Hun har alltid vært den minste, og hatt en del perioder der hun har vært undervektig, men nå ligger nett der hun skal.


  Denne lille luringen prøver ofte å lure oss. Her har hun sneket seg til en smokk mens hun har vært på tur med tante Malin og Fredrik.

  De fleste 5 -åringer kan:

  • Femåringen forstår 13.000 ord. Snakker i 5-8 ord setninger  - Denne jenta her snakker ofte mer enn det i en setning, for her går det i ett.
  • Kan tegne mennesker og dyr - Hun tegner ofte, og jeg syns hun er veldig flink.
  • Forstår ulikheter - Ja
  • Kan telle til 10 og kan noen bokstaver - Hun teller til 20 på norsk, 10 på engelsk og 5 på japansk. Hopper av og til over noen tall på engelsk.
  • Kan konsentrere seg i lengre perioder - Dette har hun alltid vært veldig flink til, og kan sitte med småting lenge. Hun pærler, tegner osv, og kan sitte i over en time i strekk. 
  • Forstår begrepet tid. - Dette tror jeg ikke hun helt har skjønt enda.
  • Forstår forskjellen på rett og galt - Ja, det forstår hun godt. Men det er ikke alltid hun følger det fordet om.
  • Husker historier og kan gjenfortelle dem - Ja, det skjet ofte. Det er ikke alltid hun husker helt rett, men det er likevel ingen andre som har mer rett enn henne. Og det meste har faktisk skjedd på fjellet, selv om vi aldri har vært på så mange fjellturer, hehe.

   

  Da vi var hos helsesøster fikk vi beksjed på å øve på å si R, for hun sier ikke det i ord. Hun han si G-r-r-r, som når hun leke en bjørn, men bruker det ikke i ord og setninger. Vi har prøvd litt, men hun får det ikke helt til.  Her er hun godt i gang med perling, og perler gjerne 2-3 brett på rappen.


  Hun har alltid vært en jente som har likt å være mest for seg selv, og dette merker jeg forandrer seg. Hun syns nå det er viktig å ha noen å være med i barnehagen, og hele henne lyser opp når noen vil leke med henne. Hun har og litt fort for å bli fornærmet, så med det samme noen ikke vil leke med henne så blir hun veldig lei seg. Dette er så klart vondt i se på (når jeg er på jobb), men hun finner fort noen andre å leke med. Hun har sine bestevenner, men dette er og noen som varierer litt fra dag til dag.

  Hun er en litt alt mulig jente i grunn. Hun liker godt å være ute å leke, klatre i trær, sykle osv. Men hun er og veldig glad i innelek, og bare sitte å slappe av med noe. Barbie er og noe som hun virkelig kan sitte lenge med, og da snakker hun med seg selv og lager lekestemmer.

   

  Hvor gammelt er ditt barn?

  3 barns mamma

  Ja, sånn kan det se ut!

   

  Heldigvis er det Madelen som tar seg av denne nummer tre da, ellers vet jeg ikke hvordan det skulle gått. Men det er mange som har trodd at det har vært en levende baby med første øyekast.

  Under er bilde av Madelen den dagen hun fikk dukken sin:  Det var noen som ville se bilder av den realistiske dukken til Madelen. Dette er av den type dukker som noen ser på som sin egen baby. Her i huset er det bare en dukke på linje med de andre, men jeg er litt fasinert over hvor ekte den føles. Da jeg skulle kjøpe sto valget mellom to, men denne lignet mest på Madelen som liten. Den er utrolig tung, og er faktisk for stor for en vanlig dukkevogn. Det fulgte med en vanlig NUK smokk som har blitt lagt til en magnet i.  Her ligger dukken i en Brio dukkevogn, som er ganske stor til å være dukkevogn. Hun bruker klær som Madelen hadde når hun var liten, og har fått arvet Vansene hennes også.

  Ser den ikke ganske ekte ut?

  Andre som har sånne dukker?

  Inspirasjon - Prinsesse bursdag

  Nå er det ikke så mange ukene igjen før vi gjør klart for Madelen`s 5 års dag. I år har hun bestillt prinsesse tema for barneselskapet (endelig!! hehe), med en sånn kake med barbie oppi. De tidligere årene har det vært både Kaptein Sabeltann og Mario som har vært tingen, så da må jeg innrømme at det er litt gøy at min eneste jente vil ha noe rosa.

  Jeg skal i år prøve å lage litt ferre kaker enn jeg pleier, for det blir alltid stående igjen en hel del etterpå. Og familiebursdagen blir det ikke så avanserte kaker, for av erfarig er det helst bare oreo og pavlova som blir spist uansett. Så da få vi prøve på en veldig barnevennlig bursdag, og en litt mer voksen (selv om det er litt kjedlig i seg selv, hehe).
  Jeg søkte litt rundt på både google og weheartit, og fant mange fine bilder. Det blir nok ikke like flott som på disse bildene, men jeg skal prøve mitt beste. Madelen er nok fornøyd så lenge det er høy prinsesse faktor over det. Jeg tenker også at de som vil kan kle seg ut som prinsesser og prinser.


  Jeg gruer meg litt til kaken, siden jeg aldri har laget sånn før. Men det skal visst være ganske lett, så da satser jeg på det. Det er jo også flere måter å gjøre det på, så viss noen har noen gode oppskrifter på disse kakene så blir jeg veldig glad om dere vil dele dem. Det samme med en god krem jeg kan ha inni, som både smaker godt og er lett å jobbe med. Utenpå tenker jeg en blanding av fondant og icing, så tror jeg at det skal bli bra.

  Utenom denne så tror jeg at jeg bare lager cupcakes og en enkel sjokoladekake som jeg bare strør over litt rosa strø. Det er jo det ungene liker, så da er det ikke vits i å stresse med alt for mye.

  Noen gode tips angående prinsesse tema?


  Husk at jeg har en konkurranse gående der dere kan vinne en Barbie. Syns det er alt for få som har meldt seg på, men kanskje de fleste leserene mine har gutter? Gå inn her da!

  Fødselshistoren - Madelen

  Nå har jeg letet gjennom hele bloggen for å finne fødselshisorien etter jeg fikk Madelen, men jeg ser det at jeg har ikke skrevet den her. Jeg skjekket og den gamle bloggen min, og den var ikke der heller. Jeg vet jo at jeg har skrevet den, men det må være på en eldgammel blogg jeg har slettet. Jeg har trossalt blogget siden 2009, men den siste bloggen jeg opprettet var en av de siste dagene i 2010. Siden jeg var så heldig at jeg fant igjen alle bildene fra sykehuset også nå, så tenkte jeg at jeg kunne skrive det jeg husker. Er trossalt en del år siden, så det sitter ikke godt lenger.

  Det hele startet natt til den 20. November 2008, etter at vi hadde vært i Bergen dagen før for å feire dagen til Kim (og gå på den siste ultralyden). På ultralyden sa de ingenting om at noe var modent eller noe sånt, men så hadde jo heller ikke jeg peiling på så mye da. Fylte trossalt 17 år bare 3 dager før jeg ble mamma. Men den 19. November så gikk vi rundt å handlet hele dagen, omtrent uten stopp.

  03.30 våknet jeg opp, og alt var vått. Jeg prøvde å vekke Kim, og sa at vannet var gått, men det tok sin tid før han trodde på meg. Til slutt kom vi oss opp, og jeg sto i dusjen en stund, så det ikke skulle bli vått på gulvet. Vi tok oss god tid før vi ringte til sykebilen (vi har en to timers tur til sykehuset), måtte jo rydde huset og få på plass sminke og hår (jeg hadde kjøpt inn vannfast mascara). Vi gikk opp til svigerforeldrene mine, og de hjalp med ringing osv. Mens vi var der begynte det å gjøre vondt, men ikke sånn at jeg måtte puste meg gjennom riene.

  Når klokken var nærmere 5 kom sykebilen, men vi kom ikke lange veien. Vi måtte med ferjen, men de fikk ikke kontakt med vaktsentralen ombord. De ringte og etter helikopter, men det ville ikke kjøre pga. dårlig vær. Etter å ha prøvd i en halv time kom vi oss med ferjen. Litt over halv 7 var vi på KK (raskeste turen til bergen jeg har vært med på). Der ble vi tatt i mot av en jordmor, som fulgte oss inn på et rom. Dette var ikke et føderom, men noe annet. De målte riene der og jeg fikk sånn klyster (aldri igjen..æsj).

  Jeg husker ikke noe mer av klokkeslettene, noe jeg angrer på at jeg ikke skrev ned. Men når vi kom inn på føderommet (som var nett det samme jeg hadde med Minato), så festet de elektrode på hodet til Madelen (siden hun var liten). Jeg fikk også epidural, noe jeg syns var det verste med hele fødselen. Jeg hadde ekstrem sprøyte skrekk da, og Kim sa jeg hadde skreket til dem fordi de nesten var bordi den ene slangen i hånden, haha.

  Jeg fikk i det minste sove i et par timer etter at jeg hadde fått epiduralen. Jeg husker jeg fikk beskjed om å si fra viss jeg ikke kjente beina mine, men det turte jeg ikke. Jeg var livredd for at de skulle ta fra meg smertelindrinen, men alt gikk heldigvis fint. Når klokken var 15.00 kjentes det ut som jeg måtte på do, og da sa de at de nett skulle skjekke. Det ble ingen dotur på meg, for der var alt klart. Pressriene var vonde, men det gikk fort. 20 minutter etter var hun ute, og helt perfekt.  Denne vakre skapningen ble født den 20. November 2008, klokken 15.21. Fødselen tok 12 timer fra start til slutt, og det er ikke så veldig inne for første gangsfødende. Kim fikk klippe navlestrengen. Hun var ikke stor, men det visste vi jo om på forhånd. 2520 gram og 47 cm, med hele 34 cm rund hodet.

  Jeg hadde forestilt med at det kom ut en sånn slimete klatt av en unge, for det er som oftest det man ser på film. Jeg ble faktisk overrasket når jeg fikk en liten jente med bittelitt gørr på hodet og helt fin hudfarge.  Oppholdet på sykehuset var vi veldig fornøyd med. Siden vi var så unge og hadde så lang vei hjem, så fikk Kim sove der hele tiden og vi fikk reise hjem etter 3 netter. Alle barn under 2800 g skal ha ekstra mat, så hun fikk av kopp. Jeg slet også med ammingen, fordi Madelen var så trett hele tiden (dette var og grunnen til at jeg sluttet etter to uker, det og brystbetennelse). Vi hadde masse besøk på sykehuset, og fikk mange gaver og blomster.

  Det var absolutt ikke det samme andre gang jeg skulle føde. Da måtte Kim reise hjem omtrent med det samme, jeg følte meg dårlig behandlet, måtte dele rom med flere (som ikke hadde noe problem med å vise de blodige bindene sine og andre som hadde barn som skrek hele natta fordi foreldrene ikke forstod at de kanksje måtte bytte bleie). Hadde nesten ikke besøk, ingen gaver, og følte meg i grunn ganske så alene. Kunne ikke vente med å komme meg hjem!

  Hvordan var dere fødsel og opphold på sykehuset?

  Madelen`s hjemmelagde fest

  Hei hei!

  I dag føler jeg meg litt halv uthvilt, selv om jeg fikk sove lenger etter at Kim sto opp med Minato. Jeg har sovet i omtrent akkuratt åtte timer, men føler meg ikke helt på topp likevel. Vi passer mine søsken denne helgen, for mamma og de er til Riga på poker tur. Det er ikke noe mer arbeid med det, for det er i grunn ganske greit. Madelen har selskap i Anja, og de to eldste kan hjelpe til med det som trengs.

  Jeg kom nett på at jeg har helt glemt å dele bildene fra når Madelen lagde fest. Dette var midt mellom all sykdommen sist uke, så det har rett og slett gått i glemmeboksen. Men det hele startet med at vi fikk plutselig lyst å bake noe, og så fikk vi lyst å bake noe mer, og sånn fortsatte det. Vi fant ut at vi kunne invitere ned noen gjester, så Madelen gikk å inviterte til liksom bursdags festen hennes. På menyen sto det varm blåbær smuldrepai m/is eller vaniljekrem, gode sjokolade cookies, eplekake og muffins (som madelen lagde omtrent helt selv).  Det ble en blå løper på bordet, siden jeg ikke orket å styrke duken før vi la den på, hehe.  Malins supergode sjokocookies. Om noen vil ha oppskrift så er det bare til å si fra.  Blåbærpai, denne har jeg fått helt dilla på. Skal faktisk lage idag også tenkte jeg. Denne oppskriften tenkte jeg at jeg skulle dele med dere snart, for den er sååå god.

  Sjefen selv var ikke i like godt humør når gjestene først kom. Da ville hun helst ikke ha dem her likevel, og ville at det var bare oss som skulle spise maten, hehe.

   

  Dagens kalendergave

  Idag var det denne nydelige varmeposen fra Pandoraseske som gjemte seg inni Madelen sin kalender. Hun var ikke helt fornøyd selv, det første hun sa når hun såg det var noe stoff var; "Oj, får virkelig håpa at da e nåken leike inni her altso". Hun ble ganske skuffet når hun fant ut det ikke var det, men hun likte varmeposen og skulle ha vann i den med det samme.

  Hva var i kalenderen hos dere idag?

  Prinsesse Madelen  Fantastisk nydelige fjes på denne jenten altså, hehe. Goingen våres <3

  Kalenderen til Madelen

  Jeg har helt glemt å vise dere kalenderen til Madelen, men nå tok jeg et par bilder. Den er ikke så veldig spennende, for gavene er så store at jeg ikke kan henge dem opp, hehe. Men de skal jo åpnes uansett, så da tenkte jeg at dem kunne ligge der.

  Hvordan er deres kalendere?

  Søvnløs

  Madelen er håpløs å legge for tiden, hun sovner aldri. Vi pleier alltid legge henne i 8 tiden (nå har vi prøvd å få henne i seng ca. halv 8), og vi leser alltid en bok til henne før hun legger seg til. Før så har dette gått helt fint, og etter ca. en halvtime så sover hun så søtt. Den siste uken har hun ikke sovnet før i mellom 12-halv 2 om natten. Det er jo helt grusomt, for hun skal jo stå opp klokken halv 8 for å gå i barnehagen de fleste dagene. Jeg aner ikke hva som kan gjøre dette, for det eneste hun pleier å spise før hun legger seg er enten en skive, knekkebrød eller frokostblanding med melk på, og dette skal da ikke være noe negativt. En fire åring skal da virkelig ha mer søvn enn dette?!

  Noen andre som har hatt det på denne måten, og har noen supre tips til oss? Hun sliter seg jo helt ut stakkars, for hun blir jo så trett dagen etter.  Bildet er fra en dag hun sovnet i fire tiden, etter bare 6 timer søvn den natten.

  Familie bursdagen

  Tenkte jeg ville dele et par bilder fra familieselskapet med dere, så da gjør jeg det. Det gikk veldig fint, til tross for en del sykdom på forhånd og ettertid. Jeg bakte og sto på i to dager, nett som jeg gjorde til barneselskapet. Jeg hadde gledet meg sånn til å lage regnbue kake, og det ble faktisk en suksess. Utenom bakte jeg cupcakes, sjokoladekake, oreokake og regnbuekaken. Jeg tenkte jeg ville dele et par oppskrifter med dere etterhvert som jeg får tid til det.

  Vi var en del gjester, men det er jo noe helt annet med familie enn med tjue unger løpendes rundt alle veier, hehe. Madelen fikk seg vinterdress, ulltøy, nye ski, leker og litt andre tind. Jeg og Kim fikk penger (som vi ønsket oss) og gavekort på et teppe jeg ville så gjerne ha.  Ha en fin dag alle sammen.


  Store jenten min er 4 år idag + bilder fra bursdagen

  På lørdag så feirte jo Madelen barneselskapet sitt, og det gikk i grunn veldig fint. Jeg var jo redd på forhånd at vi ikke skulle bli friske, men både fredag og lørdag var vi ganske bra. Jeg brukte begge dagene til å bake, og jeg bakte alt for masse. På lørdagen var det masse unger og voksne her, og det var mye stress i starten. Når alle hadde komt seg til bordet, så gikk det veldig fint. Madelen storkoste seg, og de fleste hadde kledd seg ut som kaptein sabeltann. Vi hadde pyntet bordet med kaptein sabeltann tema, og det var pirat godteposer til alle barna.

  Etter bursdagen ble jeg skikkelig syk igjen, så jeg har ikke orket å blogge før nå. Jeg ble liggende med feber, kvalme, hodepine og øyebetennelse. Jeg begynner å bli frisk nå, og satser på at jeg kan komme meg til Bergen i morgen for litt shopping. Jeg skal nemlig få reise helt alene til byn for å bare tenke på meg selv, hehe. Det blir første gangen Kim har de begge to helt alene, men det satser jeg på at går fint.

  Idag har lille store jenten min bursdag og blir hele 4 år. Hun skulle egentlig i barnehagen og feire dagen sin der, men når de kom til barnehage døren i dag, så ble hun helt på gråten og ville hjem igjen. Da klarte ikke Kim noe annet enn å ta henne med tilbake, siden hun hadde bursdag og greier. Hjemme idag har det bært ganske så sløvt, siden hverken jeg eller Minato er skikkelig friske. Han har en del feber, og har fått seg en paracet. Men Madelen fikk velge middagen idag (det ble noe så enkelt som nudler, hehe), og hun fikk seg en liten ekstra gave av oss (en sparkesykkel, siden hun ønsket seg en inne også).

  Nå skal jeg gjøre klart alt til jeg skal reise i morgen, og vi må få lille jenta i seng (som haler ut kveldsmaten noe enormt idag).  Ha en fin dag :)

  Hun vokser og vokser..

  Bilder er noe av det viktigste man kan ha altså <3

  Tenk at lille jenta mi har vokst så utrolig fort, og jeg aner ikke hvor tiden har blitt av. Jeg husker det som det var i går når vi nett kom hjem fra sykehuset med Madelen, og svigerfar hadde vært ned i huset og fyrt i ovnen til vi kom hjem. Nå har vi plutselig en ny baby i huset, og Madelen er snart 4(!!) år.

  Lille prinsessa mi  Elsker deg <3

  Verdens beste

  Prinsessemor har lært noen skumle fjes fra tante Lene, men hun er så søt fordet om.

  Nå kommer hun snart hjem fra tur, så nå får vi begynne på tacoen. Jeg er hvertfall skrubbsulten, og vil ha mat nå. Det er ganske fint vær idag også, så vi tenkte vi skulle prøve å ha CC (Snusk har visst fått nytt navn i følge Madelen) ute litt. Hun har så godt av litt frisk luft og friskt gress, så da får vi prøve ut det. Jeg er helt ny på gnagere (hadde kanin når jeg var liten, men det er lenge siden), så det er mye vi har å lære enda.

  Hva skal dere idag?

  Nytt familiemedlem

  I går fikk vi et nytt familiemedlem her i huset, og hun har fått navnet Snusk. Madelen skulle egentlig ha en liten hamster, men siden de biter og ikke er så veldig mye for barn så valgte vi ett søtt lite marsvin. Hun liker seg for det meste inni det lille huset sitt enda, men hun blir nok mer kjent med oss etter hvert. Madelen er hvertfall veldig fornøyd og stolt over det nye kjæledyret sitt.  Andre som har marsvin?

  Snøkule laging

  Madelen fikk det plutselig for seg at hun ville lage snøkule, for det hadde hun sett på Oso. Jeg husker jeg lagde meg en snøkule en gang når jeg var liten, men husket da ikke hvordan jeg gjorde det. Men vi gjorde et forsøk, og fant et syltetøysglass, figur, lim og ris (vi hadde ikke noe glitter, så vi tok sjansen). Etter at limen hadde tørket, fylte vi den med vann og helte oppi ris. Jeg kan ikke nett si det såg så veldig bra ut, men Madelen var fornøyd. Nå ser det ut som om risen er kokt, og den er blitt dobbel så stor, hehe.

  Andre som har gjort noen spennende prosjekter med barna?

  Hærlige jenta mi

  Jeg er så utrolig stolt over den fantastisk nydelige jenta mi, og blir bare mer og mer stolt. Hun er et hærlig barn, som gjør dagen super. Tenk at hun er blitt så stor, og det har gått så alt for fort. Tenk fire år i år, og bare to år igjen til hun begynner på skolen. Håper virkelig tiden begynner å gå litt saktere, for det er litt skummelt at hun vokser så fort.

  Her er hun klar for tur i skogen på lørdags kveld. Vi gikk en koslig tur, og hadde med brød til sauene. Etterpå fikk hun disse på en huske som er i skogen, og så måtte hun så klart leke litt på alle steiner og trær. Det var utrolig godt å komme seg ut, og vi var faktisk ikke tilbake før klokken har halv ti. Vi hadde det kjempe fint!  Elsker store jenta mi <3

   

  Leos lekeland

  I går var vi jo på ultralyd, så da tok vi like gjerne turen til det nye Leos Lekeland på Kokstad med det samme. Etter å ha leitet litt rundt, og spurt forskjellige plasser så fant vi frem. Jeg tenkte så klart ikke på at de hadde kart inne på facebook siden sin, og letet etter kart alle andre plasser. Madelen var helt i hundre, og syns dette var supert. Hun har gledet seg lenge, og hadde et stort håp om at hun ville få treffe løven Leo. Jeg har aldri sett Madelen så glad når hun har vært på noe lignende før, hun var helt vill, og var litt over alt. Jeg klarte jo ikke å gjøre så mye, for den grusomme bekkenløsningen stopper jo alt, heh. Men heldgvis har hun en pappa som orker å følge etter over alt. Jeg syns dette lekelandet passet perfekt for Madelen, for det var ikke så mange etasjer i hinderløypa. Da er det mye tryggere for henne å være der litt alene, så vet vi at hun ikke plutselig sitter fast på toppen og ikke kommer seg ned. Det var også mange nye greier, som ringer, klatrebane osv, og mange fine bursdagsrom. Tror det er ei lita jente som vil feire bursdagen sin der, så det får vi se om vi får til.

  Så klart kom jo løven også, og Madelen forandret seg til ei jente vi ikke kjente til. Hun pleier alltid være skeptisk til sånne ting, og holder seg litt på avstand. Men i går sprang hun rett bort til løven, og holdt han fast i klørene. Når løven måtte gå litt videre så var hun ikke fornøyd, så vi måtte hente kameraet og ta bilder av henne med løven. Vi kjøpe en liten løvebamse også, og den har vært med hele tiden siden det. Hun har ikke snakket om så mye annet enn Leo i hele dag og i går, og hun vil han skal komme på besøk her hjemme hos oss. Hun var litt usikker på om hodet hans fikk plass i sengen hennes, for det var så stort syns hun, men hun kunne lage plass under sengen, haha.  Noen andre som pleier å gå på lekeland?

   

  Klar for første tannlege time

  Idag startet jeg og Madelen dagen vår i 8.30 tiden, og gikk ned for å spise litt frokost. Vi har ikke gjort noe særlig til nå, og det har mest gått i barnetv. Jeg føler meg ikke helt bra idag, og har tatt meg et par paracet. Håper det kommer seg nå vi kommer oss litt ut, selv om det blåser mye og ikke er noe særlig varme. Nå er vi klare til Madelen sin første tannlege time, og hun gleder seg. Vi har pusset tennene, men hun skulle jo absolutt ha en gullerot etter det, hehe. Men det er nok ikke det verste hun kan spise før tannlege time! Jeg aner ikke hva de gjør på den første timen, men jeg rekner med det ikke er noe skummelt. Etter det jeg syns så har hun nå beine og fine tenner, og hun pusser tennene hver dag. Da kan det vel ikke være så mye mer som er galt?!

  Hvordan var deres barns første tannelge time?

  Ønsk oss lykke til :)

  Mobilblogg; Noen har lånt mobilen min ser jeg

  Jeg klikket meg nett innpå bildene mine, og merket at en liten tyv hadde satt igjen sine spor :p
  Lurer på hvem det kan være??

  Første natt uten bleie

  Idag startet jeg og Madelen dagen klokken 10. Den lille syvsoveren kunne sikkert sovet en time lenger om jeg ikke hadde vekket henne. Vi gikk ned og koste oss med en god frokost og litt barnetv, før vi måtte få ryddet litt i huset.
  Madelen fant ut hun ville sove uten bleie i går, så vi fant frem tisselaken og gjorde sengen klar for uhell. Jeg trodde det kom til å gå gale siden det var føste natten, men alt gikk fint. Det var en helt tørr jente jeg voknet til i dag tidlig, så nå er jeg super stolt mamma.

  Jeg og Madelen fikk først besøk av Jannicke og Julie, så da gikk vi ut mens det var litt sol. Madelen fikk sykle litt, og lekt litt. Hun klarte til og med å falle på sykkel idag, så da fikk hun oppleve det også. Heldigvis hadde hun hjelm på seg!
  Litt senere fikk vi besøk av Anja, som vi ikke hadde sett på lenge. Det var kjempe koslig! Vi koste oss med masse frukt, bær og vaniljesaus til dessert, og jeg tror ikke jeg har sett Madelen spise så mye før, hehe.  2. April 2012 sluttet min lille søte prinsesse med bleie om natten!

  Hva har deres dag gått i?

  Stem på Madelen

  Nå har jeg meldt Madelen på norges herligste smil for moro skyld, er jo litt gøy med sånne konkurranser. Og det hadde jo vært supert å vinne, hehe (er lov å drømme:P).

  Såå.. vil dere gjøre oss en super tjeneste og stemme på lille jenta mi? HER  Er hun ikke bare hærlig! :)

   

  Og dere kan forresten følge bloggen min på facebook HER. Jeg poster alle nye innelgg der, så da er det lettere å følge med.

  Kalenderen til Madelen

  Nå er jeg snart ferdig med julekalenderen til Madelen, mangler bare et par pakker til. Jeg hadde litt store pakker i år, så jeg kan ikke henge dem opp. Men syns dette funket fint, tror ikke Madelen er så veldig nøye på det likevel. Jeg har hvertfall kjøpt mange nyttige ting i år, og ikke bare sånn dill som går i bosset etter en liten stund. Håper dette blir suksess!

  Hvordan har dere laget til kalenderen i år?

  3 års dagen til Madelen

  Siden jeg lovde dere bilder fra bursdagen til Madelen, så skal dere få det. Legger ikke ut så mange, siden det er andre sine barn. Men selskapet gikk kjempe fint, bedre enn forventet. Jeg stresset som en galning før det begynte, og satt Emelie og Benjamin til matlagingen, hehe. Men jeg ble akkuratt ferdig, og alle var fornøyde. Merket at Madelen syns det var utrolig gøy at det kom så mange barn til hennes hus, hun pleier ikke ha så mange venner på besøk enda, så dette var stort.  Hvordan feiret dere barnets første barneselskap?

  Første feiring over

  Nå har jeg endelig slått meg til ro, og skal tilbringe et par timer på sofaen. Alt gikk kjempe bra idag, og vi hadde et koslig selskap. Jeg fikk alt klart til folk kom, og Kim var så flink å smøre rundstykker. Madelen fikk kjempe mye fine gaver, og mye av det som sto høyest på ønskelista. Tenkte jeg skulle ta bilde av noen av gavene en annen dag, idag orker jeg ikke. Nesten alle kakene ble spist opp også, det hadde jeg ikke forventet.

  I morgen har jeg fri, så da tenkte jeg at jeg skulle sove litt utpå. Det har ikke nett blitt så mye søvn i helgen, så merker jeg trenger det nå. Jeg har også et prosjekt jeg må gjøre ferdig i morgen, så da går vel resten av dagen til det.

  Et lite tips til dere som skal feire noe snart; bruk en gangs tallerker, kopper og bestikk. Det tar bare noen minutter og ta oppvasken :)  Enjoy!

  Klar for bursdagsfeiring

  Jeg har ikke hatt tid til blogging før nå. Vi var utrolig trøtte i går etter rydding, jobb, kurs og diverse. Visse familiemedlem sovnet på de merkligste plasser:
  Dere må inrømme at det var litt søtt da.

   

  Idag har jeg brukt hele dagen på å lage kaker, mens Kim har ryddet og støket duker. Må si det ikke er verst til at han faktisk er mann. Nå tenkte jeg at jeg må legge meg, for i morgen er det tidlig opp å lage til siste rest. I morgen skal jeg ta masse bilder, og dele med dere. Jeg syns det er så gøy å lage bursdag for Madelen, og spesielt nå som hun faktisk skjønner litt mer. Hun har gledet seg lenge, og har valgt ut kaker selv. Håper alt går bra i morgen, for det ville bare vært typisk om jeg greier å svi pizzabollene eller noe. Ønsk meg lykke til!

  Og når Madelen pynter kjøleskapet, ser det slik ut:

  Etter bursdagen tenkte jeg at jeg skulle komme med anbefaling av et par bakeprodukter, så følg med.

  Gavebordet til Madelen

  Hei hei søtinger!

  Jeg har faktisk brukt omtrent hele dagen idag på å rydde og vaske hus, og er kommet et godt stykke på vei. Jeg har vasket speil, vinduer, vasket dusjen, tørket støv, ryddet, vasket klær, kjørt oppvaskmaskin, pakket inn noen gaver fra oss til Madelen, laget klart gavebordet, polert møbler og en hel del mer. Nå tror jeg Kim får ta seg av resten, for i morgen er jeg på kurs og lørdag er det bakedag.

  Madelen har vært utrolig sta og hissig idag også, så hun ble så sliten av alt skrikingen at hun sovnet på sofaen. Ikke noe vits i å vekke henne igjen, så i natt sover jeg og hun like grett på sofaen.

  Og så over til en helt annen sak. Jeg må kjøpe nytt stuebord og hjørnebord, men aner ikke hvilket. Vi har hvitt tv-bord og svart sofa, og vi har hvite vegger. Jeg føler det passer best med hvitt, men er ikke sikker. Noen gode tips på dette, anyone? Og vet dere en plass de selger litt store hjørnebord? det vi har fra ikea er for lite.


  Tenk at babyen min fyller 3 år, det går så alt for fort. Hun vil ikke en gang være babyen min lenger, for hun er nemlig stor jente som går med truse.

  Hva har dere brukt dagen til?

  Les mer i arkivet »Juni 2015 »Mai 2015 »April 2015
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits