• iselinbst

 • Forsiden
 • Add meg
 • Facebook
 • Instagram
 • Super god omelett

  Noen som har gode ideer med frokost og lunsj til meg?

  #frokost #lunsj #mattips #oppskrift

   

  Oppskrift - Risboller

  Hei hei!

  I år klarte jeg å lage perfekte risboller (etter min mening), så da tenkte jeg å dele oppskriften min med dere. Jeg har blandet litt forskjellige, og da ble de nett som jeg ville. Ikke for søte, ikke for tørre og ikke for mørke.  250 g delfiafett
  2 egg
  5 dl melis
  3 plater kokesjokolade (1 lys og 2 mørke)
  6 SS kaffi
  1 ts vaniljesukker
  ca. 200 g puffetris

  Smelt fettet, og avkjøl det litt. Pisk melis og egg til en luftig masse. Sjokoladen smelter du med kaffi (jeg måtte ha den litt i mikroen også, for kaffien var ikke varm nok), og heller det oppi med melis blandingen. Ta oppi vaniljesukker, og rør alt sammen. Tøm oppi fettet, og bland godt. Til slutt heller du oppi med puffet ris, til den er slik du vil ha den.

  Fyll i muffinsformer, og sett kaldt.

   

  Disse var så utrolig gode, at jeg kommer nok til å måtte lage flere før jul. Jeg har allerede spist alt for mange :P

  Årets julekaker

  Nå nærmer det seg Desember, og jeg har store planer om å få bake minst 7 sorter med julekaker. Jeg klarte det i fjord, så da må jeg vel klare det i år også. Jeg tenkte å lage en liten liste over de sortene jeg vil lage, så kanskje du kan få litt inspirasjon til hva du vil ha også.


  Berlinerkranser - En av mine store favoritter. Første gang jeg lagde dem selv var i fjord, og det gikk veldig fint.

  Ristopper - Denne har jeg som tradisjon hjemmefra mamma. Jeg vet ikke om alle regner det som julekake, men jeg spiser det bare med jul.

  Pepperkaker - Her har jeg kjøpt inn ferdig deig, og skal bake når Madelen får former i kalenderen sin. Jeg liker ikke pepperkaker, så det er helst for at Madelen og Minato skal få være med.

  Serinakaker - Disse er helt greie syns jeg. Jeg lager dem hvert år, men vet faktisk ikke hvorfor, det har vel bare blitt min egen tradisjon.

  Brunestenger - Disse er de eneste Kim liker, så jeg tenkte å prøve med på de i år.

  Sandkaker - Dette er min favoritt fra barndommen, men har aldri laget det selv. Jeg ser for meg at det blir litt vanskelig, men en gang må være den første. Jeg fant ut at jeg har former i skuffen.

  Marsipankuler med sjokolade - Her pleier vi bare kjøpe ferdig marsipan, og trille ut. I fjord gjorde vi det sammen, Kim og til og med, så da satser jeg på at det blir det samme i år.

  Kakemenn - Dette må man jo bare ha. Jeg elsker deigen, så disse skal lages fra grunnen av, hehe.

   

  Jeg har 8 sorter her, men siden vi lager ferdig marsipan, så er jo det litt juks. Jeg får se hva jeg får tid til, men disse er det jeg håper på å få laget.

   

  Hvilke julekaker lager dere?

  Oppskrift - Bringebær og Sitron Cupcakes

  Nå er det fryktelig lenge siden jeg har delt en oppskrift med dere, så da tenkte jeg å gjøre det i kveld. Jeg glemte så klart å ta underveis bilder, men det skal jeg klare å huske på til neste gang.

  I helgen fant jeg og Malin ut at vi skulle bake noe, og hun ville prøve seg på Cupcakes (siden hun aldri hadde laget det før). Vi fant ut at vi skulle lage våre egne oppskrifter, og vi lagde to typer. Den ene ble ikke god, så den deler jeg ikke med noen, hehe. Ikke noe vits i å dele noe som bare blir en advarsel. Den andre typen ble overraskende god, og var en god blanding av bringebær og sitron. Det ble litt mye sitron, så jeg velger å kutte ut sitronen i kremen her i oppskriften.


  De rosa ble gode, de andre var med honning og var ikke gode.

  Oppskrift - ca. 20 stk i vanlige former. 

  - 3 egg
  - 15o g margarin (rom temp)
  - 300 g mel (siktet)
  - 300 g sukker
  - 2 ts bakepulver
  - 2 dl melk
  - noen sprut med sitronsaft (vi brukte sånn gul flaske, og bare kjørte på :P)

  Visp margarin og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rør godt i mellom. Tilsett sitron, mel og bakepulver. Hell i melken og rør godt.
  Fyll opp cupcake formene, og brukt gjerne muffinsbrett om du har (så holder de formen fint).

  Sett ovnen på 175 grader, og stek i 15 min.

  Frosting:

  - 125 g kremost for baking (kan nok bruke annen også)
  - 60 g margarin (rom temp)
  - 8-9 dl melis
  - 2 ts vaniljesukker
  - Saften av bringebærpure, smak det til.

  Vips alt dette til en luftig krem.

   

  Jeg lagde bringebærpure av frosne bringebær, og skar ut en bit i midten av cupcaken. Jeg fylte dem med varme bringebær, og det var virkelig kronen på verket. Jeg ble veldig fornøyd, og de ble de andre som smakte de også. Men ikke la de stå flere dager, for Lene smakte de i dag, og da var de ikke gode lenger.
  Viss du lurer på hvordan man lager bringebær pure, så er det bare å varme bringebær og sukker (jeg hadde litt sitronsaft i, men det ble for mye av det sure).

   

  Bare spør om det er noe dere lurer på :)

   

  Kyllingwok ala Iselin  Tenkte jeg ville dele denne oppskriften med dere. Jeg syns dette var den beste woken jeg noen gang har smakt, helt hærlig smak med den oystersausen. Du kan ta mer chili i viss du liker sterkere ting, og du kan så klart variere med andre grønsaker i. Jeg anbefaler dere denne gode sunne middagen. Denne oppskriften holder til ca. 3-4 personer, alt etter hvor mye man spiser.

  Liker dere wok?

  Dagens frokost

  Og så sa Madelen at jeg måtte ta bilde av hennes også. Hun ville bare ha et tørt knekkebrød, men tomat og agurk attmed.

  Hva pleier dere spise til frokost?

  Ukens middagsplanlegger  Jeg er litt sent ute med denne, så to av dem er jo allerede spist. Men det er vel bedre sent elle aldri, eller hva?
  Det er litt kjedlig meny denne uken, men det er da mat og det er det viktigst.

  Hva har dere på lista denne uken?

  Oppskrift; Grove Scones  Jeg fant plutselig ut jeg skulle lage noe en kveld, og hadde lite å lage av i huset. Jeg kunne ikke lage noen kaker, siden jeg skal være litt sunn. Heldigvis hadde jeg litt grovt mel, så da bestemte jeg meg for å prøve meg på scones. Jeg pleier alltid lage scones med hvetemel og melk, denne gangen byttet jeg ut hvetemelet med sammalthvete og melken med vann. Jeg er også vant med å lage dem på en annen måte, ikke i klatter (men deigen ble så blaut). Men disse ble faktisk kjempe gode, og derfor vil jeg anbefale den til dere alle. De var super gode med brunost på.

  Syns dere jeg skal fortsette å legge ut oppskrifter viss jeg lager noe godt?

  Ukas middagsplanlegger  Tenkte det var på tide med en sånn middagsplanlegger, som alle har for tiden. Jeg har tenkt på det lenge, men har aldri gjort noe med det. Før spiste vi også veldig ofte oppe hos foreldrene til Kim, men jeg liker best å spise hjemme. Så nå har jeg laget en liste for denne uken, og satser på det blir suksess. Gleder meg til å teste Sukiyaki, for det har jeg aldri smakt før. Den skal egentlig ha en dip bare av egg, men det tror jeg vi kutter ut. Syns ikke det høres så veldig godt ut å dyppe i bare egg liksom.

  Hva har dere til middag?

   

  >>Husk konkurrasen min der du kan vinne søte babysko<<

  Oppskrift; Biff m/fløtesaus og ostepotet

  Nå tenkte jeg det var på tide med en oppskrift til dere, det begynner å bli en stund siden. Denne gangen tenkte jeg at jeg kunne dele en kjempe god lørdags middag med dere. Vi hadde denne selv i går, og den falt veldig i smak. Det var nemlig Biff med godt tilbehør, og Madelen sin biff ble byttet ut med karbonader (for hun er ikke så veldig fan av biff). Jeg anbefaler alle å prøve ut dette, for det var kjempe godt. Ikke det at dette følger den sunne hverdagen jeg har begynt med, men siden det var lørdag, så gikk det fint (sier vi..).

  Litt dårlig bilde pga. det var så mørkt (ene lyspæren er gåen). Jeg skulle egentlig ha ferske sjampinjonger, men nett når jeg skulle ha det så var det så klart utsolgt på begge de to butikkene vi har her. Men det var kjempe godt, og jeg anbefaler dere å prøve det.  Her er Madelen sin variant, mangler bare litt ketchup, som kom etterpå.

  Andre som har testet dette?

   

  >> Husk på konkurransen min her <<

  Sunnere liv

  Nå er det 2013, og det betyr slutt på alt usunn mat og sløving. I helgene har jeg lov å spise litt godteri, og drikke litt brus (hvertfall sukkerfri). I dag startet jeg dagen med 4 eggehviter med litt salt og pepper på, men jeg har funnet ut at dette er ikke noe for meg. Tror ikke jeg tåler egg så bra, så jeg ble kjempe tung i hodet og kvalm etterpå. Noen som har noen sunne og enkle retter de vil dele med meg så blir jeg veldig glad. Både frokost, lunsj og middag tenker jeg på, for jeg er veldig lite oppfinnsom av meg. Vi pleier som oftest å bare lage sånn ferdig mat, og det blir lite fra bunnen av. Jeg har byttet ut brød med knekkebrød, men det hjelper jo ikke så vedig mye.

  Jeg vil også gjerne vite om noen bra treningsider eller videoer, som viser gode treningsøvelser. Og fortell meg gjerne om deres treningsprogrammer, for jeg tar i mot alt av tips.  Hva spiser dere andre som prøver å leve sunt?

  Og så baker vi enda mer..

  Idag har Madelen først hatt overnatting av sin tante Anja, og etter det hadde hun besøk av Emma (og jeg av mammaen, Maj). Jeg har laget en liste med ting som skal gjøres før jul, så dagene er fulle. Idag tror jeg blir den mest avslappende dagen. Idag sto det bare trening og vasking av klær på listen, pga. vi skulle ha besøk. Madelen leker så fint med Emma, og det er så koslig. Før var hun veldig sjenert av seg, men plutselig ble hun den utadvente jenten. Jeg syns det er utrolig bra at hun leker med andre barn, før likte hun best å leke med seg selv.

  Vi hadde en veldig fin morgen også idag, Minato bestemte seg for å sove helt til klokken 11!!. Elsker å starte dagen helt uthvilt. Jeg flyttet sengen hans inn på stellerommet, som er ved siden av vårt rom. Det kan godt være det var derfor han sov så bra, eller så var det det at alt lyset var av. Vi har pleid å hatt et lite lys på, sånn at det er lettere viss han våkner om natten. Håper det fortsetter på denne måten, da skal jeg absolutt ikke klage.

  Jeg har helt glemt å legge ut julebaksten vår de siste dagene. På fredag bakte vi serinakaker, og på mandag bakte vi Berlinerkranser (det skulle hvertfall forestille det) og negerboller/sjokoladeboller (alt etter hva dere kaller det). Jeg har bare husket å ta bilder da vi bakte Serinakakene, så da deler jeg det med dere.  Hva har dere bakt i år?

  Oppskrift; Tacosalat

  Jeg lovde dere oppskriften på tacosalat for en stund siden, og nå har jeg endelig somlet meg til å skrive den ned. Jeg må innrømme at jeg ikke syns det ser så veldig godt ut, men det er nydelig godt.

  Ingredienser:

  - 2 bokser lett rømme
  - en halv pose majones
  - 1 (+ litt til) tacokrydder

  (dette blandes sammen til en fin røre)

  - 1 kjøttdeig (den skal avkjøles før den skal oppi)
  - en halv agurk
  - en halv isberg salat
  - 1 boks mais

  - 1-2 bokser salsasaus
  - Nachos (varme)
  - Bagetter (vanlige eller med hvitløk)

  Denne oppskriften er nok til 3-4 voksne personer.

   

  Noen som har smakt dette før?

  Oppskrift; "det søte liv" kaken

  Sist helg laget jeg denne fantastisk gode kaken fra Det søte liv. Jeg måtte jo bare teste den, for jeg hadde hørt så masse bra om den. Jeg trodde aldri jeg kom til å få den god, for jeg er elendig med kaker. Men denne smakte faktisk utrolig godt. De som smakte den sa det var den beste sjokoladekaken de hadde smakt, og til om med Kim likte den (han hater kaker, men spiste denne til frokost dagen etter, hehe).Jeg hadde litt dårlig tid når jeg skulle lage kremen, så jeg måtte ta den på mens den fortsatt var varm (derfor ser den litt rar ut, siden kremen rant nedover). Anbefaler alle å teste denne, men du må ha litt god tid på deg. Jeg hadde ikke god nok tid, hehe.

  Dere kan enten inn her; http://detsoteliv.blogg.no/1348464478_det_ste_livkaken.html

  Eller dere kan følge oppskriften min under:
  Ingredienser:

  Sjokoladekakebunner:
  450 g smør
  900 sukker
  7 egg
  2 ts bakepulver
  2 ts vaniljeessens
  450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
  1 dl kokende vann
  2,5 dl seterrømme
  2 dl kaldt vann
  7 dl hvetemel

  Lys sjokoladekrem:
  300 g smør
  200 g melis
  1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

  Mørk sjokoladekrem:
  2,5 dl kremfløte
  250 g kokesjokolade
  1 ss lys sirup
  3 dl sukker
  1 dl seterrømme

  Pynt:
  Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt. Jeg brukte noe sjokoladepynt, med mørk og hvit sjokolade.

   

  Fremgangsmåte:

  Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
  Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.

  Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.

  Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.

  Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver. Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

  Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.
   
  Dekk hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

   

  Tips:

  Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.

   


  Oppskrift: Sjokolade og vaniljekrem boller

  Supergode boller (40 stk):

  1 liter melk
  300 g smør
  259 g melis
  100 g fersk gjær
  1/2 ts kardemomme
  1,5 kg hvetemel

  Slik gjør du:

  Kok opp melk, melis og smør i en kjel, og avkjøl dette til røren er 37 grader. Smuldre opp gjæren i vesken, og rør det sammen. Bland inn kardemomme og hvetemel, og elt den godt til den er glatt og smidig. Trill ut bollene med det samme, og la dem heve på platen i ca. en 1 time.

  Fyll:

  Viss du ønsker fyll inni, så tar du dette i før du triller dem ut. Vi lagde noen med masse god stratos sjokolade inni, noen med vaniljekrem og noen med begge deler i. Min favoritt er de med bare stratos, for jeg liker ikke vaniljekrem. Kim elsker vaniljekrem, så han lagde seg noen mega boller med så mye vaniljekrem at det rant ut når vi stekte dem.

  Selve oppskriten fant jeg på fyllings.no sin blogg.

  Anbefaler dere å prøve disse, de er kjempe gode.

  Oppskrift; Daim Cupcakes

  Nå har jeg endelig fått somlet meg til å skrive ned oppskriften på Daim Cupcakesene jeg lagde i helgen. Så nå vil jeg gjerne dele den med dere, og dere må gjerne teste den dere også. Jeg er utrolig glad i daim sjokolade, og syns det var mye bedre enn med vanlige smørkrem med vanilje smak.12 stk!!

  Du trenger;

  3 egg (romtempererte)
  2 1/2 dl sukker
  1 ts vaniljesukker
  100 g margarin (romtemperert)
  1 dl melk
  1 ss kakao
  3 1/2 dl hvetemel (siktet)
  2 ts bakepulver
  1 liten klype salt
  150 - 200 g daim kuler (eller opphakkede biter)

  Frosting:

  100 g margarin
  350 g melis
  1/2 dl melk
  3 ss Daimsaus fra Freia
  1 ss kakao

  100 g daimkuler/biter til pynt.

  Slik gjør du:

  - Forvarm ovnen til 175 grader.
  - Sett 12 cupcakesformer i et muffinsbrett (kan bruke bare stive muffinsformer om du ikke har brett).
  - Visp egg og sukker til eggedosis.
  - Ha i vekselsvis margarin og melk med det tørre.
  - Rør inn daimkuler/biter.
  - Fyll cupcakesformene 2/3 fulle (bruk en is-skje).
  - Stek muffinsene i 16-20 minutter midt i ovnen.
  - Avkjøl cupcakesene helt før du pynter dem.

  Frosting:

  - Rør margarin og halvparten av melisen hvitt.
  - Tilsett melk, resten av melisen, kakao og daimsaus. Visp godt!! Vend inn daimkuler/biter til slutt (om du ønsker å ha det i frostingen).

  Pynting:

  - Ha frostingen i en sprøytepose (mine ser litt stygge ut pga. jeg hadde ikke noe godt sprøyte redskap). Bruk en rund tipp!
  - Begynn ytterst, og arbeid deg innover til du får en topp.
  - Dryss daimbiter og fargestrøssel på toppen.

  Du kan også pynte på annen måte om du ønsker det så klart.

  Har du testet denne oppskriften før?

  Foccacia

  I kveld tenkte jeg at jeg ville prøve det som alle lager for tiden, nemlig Foccacia. Jeg har aldri laget det før, men jeg har smakt det på resturant noen ganger. Min ble ikke like god som på resturant, men jeg tror jeg hadde litt sterk varme. Den ble veldig bra stekt på toppen, men under var den ikke så veldig godt stekt. Det var likevel godt, og vi koste oss med dette til kvelds idag.  Andre som har testet dette?

  Dagens frokost og syk

  Nå er vi nett stått opp, og har fått i oss litt frokost. Jeg prøver å bli sunnere, og skal prøve å bli kvitt noen kilo etter graviditeten. Jeg syns jeg klarer meg bra, og nå har jeg lastet ned en sånn app på mobilen som ser hvor mange kalorier jeg skal spise for dagen osv. Jeg har nett testet den ut for første gang nå, og min frokost hadde 135 kalorier til sammen. Madelen og Kim koser seg med rundstykker med masse godt pålegg, men jeg syns i grunn at min frokost var god jeg.

  Jeg er blitt syk jeg også nå, og i går klarte jeg å skeie ut fra dietten min. Jeg drakk et halvt glass brus og spiste noen tyrkisk pepper for jeg syns så synd på meg selv, hehe. Idag skal jeg klare meg fint, og skal ikke skeie ut med mange ekstra unødvenige kalorier. Det er ikke så lett når det er to andre i huset som absolutt ikke følger noe diett for tiden. Men vi skal gå en lang tur idag, så da får vi alle litt trim.

  Idag åpner en tunell her vi bor, og statsministeren kommer osv. Så det er folk over alt i bunad og dress, selv forstår jeg ikke helt hvorfor alle vil se på åpningen av en tunell. Det må da være mye bedre å reise ut i morgen, når det faktisk går an å kjøre gjennom tunellen, hehe. Men vi blir hvertfall hjemme, og jeg tipper vi er de eneste i kommunen som har fri og ikke går for å se på.


  Hvordan rekner dere kalorier i pålegg osv? Må man veie hvor mye smør man smører på for eksempel?

  Gårsdagens middag + sint baby

  Både idag og i går kveld var Minato veldig utrolig, og vi har omtrent ikke fått lagt han fra oss. Idag har han vært helt umulig i mange timer, og jeg er utrolig sliten allerede (og klokken er bare to). Kim vekte meg når klokken var 7, for da ville han sove litt og Minato var våknet. Jeg gav han mat, og koste med han, byttet bleie og koste litt mer. Uansett hva jeg gjorde så ville han ikke sovne igjen, det var veldig ulikt han. Timene gikk, og jeg hadde gitt flere flasker med melk, vann og prøvd med smokk, byttet mange bleier, byttet klær og tørket gulp, men han ville ikke sove. Han hylskrek leenge uten at det gikk an å trøste han. Til slutt måtte jeg bare vekke Kim igjen, og da var klokken blitt 11. Stakkars Madelen fikk jo ikke noe oppmerksomhet, så hun satt der og ventet og ventet på at jeg skulle leke med henne.

  Nå er Madelen gått med oldemoren på tur, og Minato har nett sovnet bittelitt (håper han sover litt lenger enn 5 min nå). Vi får besøk i 5 tiden, så vi har en del å gjøre før det, og det er jammen ikke lett idag. Det er utrolig vanskelig når man ikke vet hva som er gale, og de bare gråter og gråter. Jeg tror kanskje han har litt vondt i magen, men det er jo ikke så mye jeg kan gjøre med det.


  Og så over til noe helt annet, for i går hadde vi en ganske god middag. Jeg har aldri prøv det før, men fant en oppskrift og det såg veldig godt ut. Det heitte Quesadillas, og er noe lignnde som taco. Jeg tenkte å dele oppskriften med dere, på den måten jeg lagde den (ikke nett som i den orginale oppskriften).

  Quesadillas m/ svinekjøttdeig:

  1 pk svinekjøttdeig

  1/2 løk

  2 fedd hvikløk

  1 rød paprika

  1 boks maiskorn

  2 stk tomater

  1 agurk

  Norvegia raspet ost (godt med litt mye på syns jeg)

  1 pk tortilla lefser (6stk)

  1 pk taco spice mix

   

  How to:

  * Stek svinekjøttdeigen sammen med finhakket løk og hvitløk. Rør så inn spice mixen, og 1 dl vann. Når den har kokt i noen minutter, blander du sammen boksen med mais (husk å sile av vannet).Ta steikepannen av platen.

  * Finn en ny steikepanne. Legg på en tortillalefse, og ta på litt av fyllet (det skal være nok til tre stk). Legg ost på, og en ny torillalefse på toppen. Steik i ca. 4 min på begge sider, sånn at osten smelter. Bruk gjerne to steikaspader for å snu de, for det var ikke så lett fant jeg ut.

  * Del opp paprika, agurk og tomat til en liten salat. Denne kan og blande i litt olje, salt og pepper, så blir det en salsa (det gjorde ikke jeg).  //Bilde lånt fra Rema.no

  Noen som har tips til gråtenede babyer?

   

   

  Les mer i arkivet »Februar 2015 »Januar 2015 »Desember 2014
  Iselin - mamma og interiør

  Matbloggtoppeniselinbst

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits