• iselinbst

  • Forsiden
  • Add meg
  • Facebook
  • Instagram
  • Super god omelett





    Noen som har gode ideer med frokost og lunsj til meg?

    #frokost #lunsj #mattips #oppskrift

    Oppskrift - Risboller

    Hei hei!

    I r klarte jeg lage perfekte risboller (etter min mening), s da tenkte jeg dele oppskriften min med dere. Jeg har blandet litt forskjellige, og da ble de nett som jeg ville. Ikke for ste, ikke for trre og ikke for mrke.



    250 g delfiafett
    2 egg
    5 dl melis
    3 plater kokesjokolade (1 lys og 2 mrke)
    6 SS kaffi
    1 ts vaniljesukker
    ca. 200 g puffetris

    Smelt fettet, og avkjl det litt. Pisk melis og egg til en luftig masse. Sjokoladen smelter du med kaffi (jeg mtte ha den litt i mikroen ogs, for kaffien var ikke varm nok), og heller det oppi med melis blandingen. Ta oppi vaniljesukker, og rr alt sammen. Tm oppi fettet, og bland godt. Til slutt heller du oppi med puffet ris, til den er slik du vil ha den.

    Fyll i muffinsformer, og sett kaldt.

    Disse var s utrolig gode, at jeg kommer nok til mtte lage flere fr jul. Jeg har allerede spist alt for mange :P

    rets julekaker

    N nrmer det seg Desember, og jeg har store planer om f bake minst 7 sorter med julekaker. Jeg klarte det i fjord, s da m jeg vel klare det i r ogs. Jeg tenkte lage en liten liste over de sortene jeg vil lage, s kanskje du kan f litt inspirasjon til hva du vil ha ogs.


    Berlinerkranser - En av mine store favoritter. Frste gang jeg lagde dem selv var i fjord, og det gikk veldig fint.

    Ristopper - Denne har jeg som tradisjon hjemmefra mamma. Jeg vet ikke om alle regner det som julekake, men jeg spiser det bare med jul.

    Pepperkaker - Her har jeg kjpt inn ferdig deig, og skal bake nr Madelen fr former i kalenderen sin. Jeg liker ikke pepperkaker, s det er helst for at Madelen og Minato skal f vre med.

    Serinakaker - Disse er helt greie syns jeg. Jeg lager dem hvert r, men vet faktisk ikke hvorfor, det har vel bare blitt min egen tradisjon.

    Brunestenger - Disse er de eneste Kim liker, s jeg tenkte prve med p de i r.

    Sandkaker - Dette er min favoritt fra barndommen, men har aldri laget det selv. Jeg ser for meg at det blir litt vanskelig, men en gang m vre den frste. Jeg fant ut at jeg har former i skuffen.

    Marsipankuler med sjokolade - Her pleier vi bare kjpe ferdig marsipan, og trille ut. I fjord gjorde vi det sammen, Kim og til og med, s da satser jeg p at det blir det samme i r.

    Kakemenn - Dette m man jo bare ha. Jeg elsker deigen, s disse skal lages fra grunnen av, hehe.

    Jeg har 8 sorter her, men siden vi lager ferdig marsipan, s er jo det litt juks. Jeg fr se hva jeg fr tid til, men disse er det jeg hper p f laget.

    Hvilke julekaker lager dere?

    Oppskrift - Bringebr og Sitron Cupcakes

    N er det fryktelig lenge siden jeg har delt en oppskrift med dere, s da tenkte jeg gjre det i kveld. Jeg glemte s klart ta underveis bilder, men det skal jeg klare huske p til neste gang.

    I helgen fant jeg og Malin ut at vi skulle bake noe, og hun ville prve seg p Cupcakes (siden hun aldri hadde laget det fr). Vi fant ut at vi skulle lage vre egne oppskrifter, og vi lagde to typer. Den ene ble ikke god, s den deler jeg ikke med noen, hehe. Ikke noe vits i dele noe som bare blir en advarsel. Den andre typen ble overraskende god, og var en god blanding av bringebr og sitron. Det ble litt mye sitron, s jeg velger kutte ut sitronen i kremen her i oppskriften.


    De rosa ble gode, de andre var med honning og var ikke gode.

    Oppskrift - ca. 20 stk i vanlige former.

    - 3 egg
    - 15o g margarin (rom temp)
    - 300 g mel (siktet)
    - 300 g sukker
    - 2 ts bakepulver
    - 2 dl melk
    - noen sprut med sitronsaft (vi brukte snn gul flaske, og bare kjrte p :P)

    Visp margarin og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rr godt i mellom. Tilsett sitron, mel og bakepulver. Hell i melken og rr godt.
    Fyll opp cupcake formene, og brukt gjerne muffinsbrett om du har (s holder de formen fint).

    Sett ovnen p 175 grader, og stek i 15 min.

    Frosting:

    - 125 g kremost for baking (kan nok bruke annen ogs)
    - 60 g margarin (rom temp)
    - 8-9 dl melis
    - 2 ts vaniljesukker
    - Saften av bringebrpure, smak det til.

    Vips alt dette til en luftig krem.

    Jeg lagde bringebrpure av frosne bringebr, og skar ut en bit i midten av cupcaken. Jeg fylte dem med varme bringebr, og det var virkelig kronen p verket. Jeg ble veldig fornyd, og de ble de andre som smakte de ogs. Men ikke la de st flere dager, for Lene smakte de i dag, og da var de ikke gode lenger.




    Viss du lurer p hvordan man lager bringebr pure, s er det bare varme bringebr og sukker (jeg hadde litt sitronsaft i, men det ble for mye av det sure).

    Bare spr om det er noe dere lurer p :)

    Kyllingwok ala Iselin



    Tenkte jeg ville dele denne oppskriften med dere. Jeg syns dette var den beste woken jeg noen gang har smakt, helt hrlig smak med den oystersausen. Du kan ta mer chili i viss du liker sterkere ting, og du kan s klart variere med andre grnsaker i. Jeg anbefaler dere denne gode sunne middagen. Denne oppskriften holder til ca. 3-4 personer, alt etter hvor mye man spiser.

    Liker dere wok?

    Dagens frokost





    Og s sa Madelen at jeg mtte ta bilde av hennes ogs. Hun ville bare ha et trt knekkebrd, men tomat og agurk attmed.





    Hva pleier dere spise til frokost?

    Ukens middagsplanlegger



    Jeg er litt sent ute med denne, s to av dem er jo allerede spist. Men det er vel bedre sent elle aldri, eller hva?
    Det er litt kjedlig meny denne uken, men det er da mat og det er det viktigst.

    Hva har dere p lista denne uken?

    Oppskrift; Grove Scones



    Jeg fant plutselig ut jeg skulle lage noe en kveld, og hadde lite lage av i huset. Jeg kunne ikke lage noen kaker, siden jeg skal vre litt sunn. Heldigvis hadde jeg litt grovt mel, s da bestemte jeg meg for prve meg p scones. Jeg pleier alltid lage scones med hvetemel og melk, denne gangen byttet jeg ut hvetemelet med sammalthvete og melken med vann. Jeg er ogs vant med lage dem p en annen mte, ikke i klatter (men deigen ble s blaut). Men disse ble faktisk kjempe gode, og derfor vil jeg anbefale den til dere alle. De var super gode med brunost p.

    Syns dere jeg skal fortsette legge ut oppskrifter viss jeg lager noe godt?

    Ukas middagsplanlegger



    Tenkte det var p tide med en snn middagsplanlegger, som alle har for tiden. Jeg har tenkt p det lenge, men har aldri gjort noe med det. Fr spiste vi ogs veldig ofte oppe hos foreldrene til Kim, men jeg liker best spise hjemme. S n har jeg laget en liste for denne uken, og satser p det blir suksess. Gleder meg til teste Sukiyaki, for det har jeg aldri smakt fr. Den skal egentlig ha en dip bare av egg, men det tror jeg vi kutter ut. Syns ikke det hres s veldig godt ut dyppe i bare egg liksom.

    Hva har dere til middag?

    >>Husk konkurrasen min der du kan vinne ste babysko<<

    Oppskrift; Biff m/fltesaus og ostepotet

    N tenkte jeg det var p tide med en oppskrift til dere, det begynner bli en stund siden. Denne gangen tenkte jeg at jeg kunne dele en kjempe god lrdags middag med dere. Vi hadde denne selv i gr, og den falt veldig i smak. Det var nemlig Biff med godt tilbehr, og Madelen sin biff ble byttet ut med karbonader (for hun er ikke s veldig fan av biff). Jeg anbefaler alle prve ut dette, for det var kjempe godt. Ikke det at dette flger den sunne hverdagen jeg har begynt med, men siden det var lrdag, s gikk det fint (sier vi..).





    Litt drlig bilde pga. det var s mrkt (ene lyspren er gen). Jeg skulle egentlig ha ferske sjampinjonger, men nett nr jeg skulle ha det s var det s klart utsolgt p begge de to butikkene vi har her. Men det var kjempe godt, og jeg anbefaler dere prve det.



    Her er Madelen sin variant, mangler bare litt ketchup, som kom etterp.

    Andre som har testet dette?

    >> Husk p konkurransen min her <<

    Sunnere liv

    N er det 2013, og det betyr slutt p alt usunn mat og slving. I helgene har jeg lov spise litt godteri, og drikke litt brus (hvertfall sukkerfri). I dag startet jeg dagen med 4 eggehviter med litt salt og pepper p, men jeg har funnet ut at dette er ikke noe for meg. Tror ikke jeg tler egg s bra, s jeg ble kjempe tung i hodet og kvalm etterp. Noen som har noen sunne og enkle retter de vil dele med meg s blir jeg veldig glad. Bde frokost, lunsj og middag tenker jeg p, for jeg er veldig lite oppfinnsom av meg. Vi pleier som oftest bare lage snn ferdig mat, og det blir lite fra bunnen av. Jeg har byttet ut brd med knekkebrd, men det hjelper jo ikke s vedig mye.

    Jeg vil ogs gjerne vite om noen bra treningsider eller videoer, som viser gode treningsvelser. Og fortell meg gjerne om deres treningsprogrammer, for jeg tar i mot alt av tips.



    Hva spiser dere andre som prver leve sunt?

    Og s baker vi enda mer..

    Idag har Madelen frst hatt overnatting av sin tante Anja, og etter det hadde hun besk av Emma (og jeg av mammaen, Maj). Jeg har laget en liste med ting som skal gjres fr jul, s dagene er fulle. Idag tror jeg blir den mest avslappende dagen. Idag sto det bare trening og vasking av klr p listen, pga. vi skulle ha besk. Madelen leker s fint med Emma, og det er s koslig. Fr var hun veldig sjenert av seg, men plutselig ble hun den utadvente jenten. Jeg syns det er utrolig bra at hun leker med andre barn, fr likte hun best leke med seg selv.

    Vi hadde en veldig fin morgen ogs idag, Minato bestemte seg for sove helt til klokken 11!!. Elsker starte dagen helt uthvilt. Jeg flyttet sengen hans inn p stellerommet, som er ved siden av vrt rom. Det kan godt vre det var derfor han sov s bra, eller s var det det at alt lyset var av. Vi har pleid hatt et lite lys p, snn at det er lettere viss han vkner om natten. Hper det fortsetter p denne mten, da skal jeg absolutt ikke klage.

    Jeg har helt glemt legge ut julebaksten vr de siste dagene. P fredag bakte vi serinakaker, og p mandag bakte vi Berlinerkranser (det skulle hvertfall forestille det) og negerboller/sjokoladeboller (alt etter hva dere kaller det). Jeg har bare husket ta bilder da vi bakte Serinakakene, s da deler jeg det med dere.



    Hva har dere bakt i r?

    Oppskrift; Tacosalat

    Jeg lovde dere oppskriften p tacosalat for en stund siden, og n har jeg endelig somlet meg til skrive den ned. Jeg m innrmme at jeg ikke syns det ser s veldig godt ut, men det er nydelig godt.





    Ingredienser:

    - 2 bokser lett rmme
    - en halv pose majones
    - 1 (+ litt til) tacokrydder

    (dette blandes sammen til en fin rre)

    - 1 kjttdeig (den skal avkjles fr den skal oppi)
    - en halv agurk
    - en halv isberg salat
    - 1 boks mais

    - 1-2 bokser salsasaus
    - Nachos (varme)
    - Bagetter (vanlige eller med hvitlk)

    Denne oppskriften er nok til 3-4 voksne personer.

    Noen som har smakt dette fr?

    Oppskrift; "det ste liv" kaken

    Sist helg laget jeg denne fantastisk gode kaken fra Det ste liv. Jeg mtte jo bare teste den, for jeg hadde hrt s masse bra om den. Jeg trodde aldri jeg kom til f den god, for jeg er elendig med kaker. Men denne smakte faktisk utrolig godt. De som smakte den sa det var den beste sjokoladekaken de hadde smakt, og til om med Kim likte den (han hater kaker, men spiste denne til frokost dagen etter, hehe).Jeg hadde litt drlig tid nr jeg skulle lage kremen, s jeg mtte ta den p mens den fortsatt var varm (derfor ser den litt rar ut, siden kremen rant nedover). Anbefaler alle teste denne, men du m ha litt god tid p deg. Jeg hadde ikke god nok tid, hehe.

    Dere kan enten inn her; http://detsoteliv.blogg.no/1348464478_det_ste_livkaken.html

    Eller dere kan flge oppskriften min under:




    Ingredienser:

    Sjokoladekakebunner:
    450 g smr
    900 sukker
    7 egg
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljeessens
    450 g mrk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
    1 dl kokende vann
    2,5 dl seterrmme
    2 dl kaldt vann
    7 dl hvetemel

    Lys sjokoladekrem:
    300 g smr
    200 g melis
    1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

    Mrk sjokoladekrem:
    2,5 dl kremflte
    250 g kokesjokolade
    1 ss lys sirup
    3 dl sukker
    1 dl seterrmme

    Pynt:
    Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt. Jeg brukte noe sjokoladepynt, med mrk og hvit sjokolade.

    Fremgangsmte:

    Pisk romtemperert smr og sukkeret til luftig smrkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
    Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La st til sjokoladen smelter og rr blandingen jevn.

    Bland den smeltede sjokoladen inn i smrkremen. Rr s i rmmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rr til en jevn og klumpfri deig.

    Ha bakepapir i bunnen p 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180C i ca 20-30 min (sjekk med kakenl at kakene er gjennomstekte). Avkjl kakene helt og ta dem s ut av formene.

    Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smr luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver. Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

    Til den mrke sjokoladekremen has kremflte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta s kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rr blandingen jevn og avkjl i romtemperatur til kremen er helt kald. Rr frst da rmmen inn i sjokoladekremen.

    Dekk hele kaken med den mrke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

    Tips:

    Har du ikke 3 kakeformer som er like store, gr det fint steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen st p kjkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.






    Oppskrift: Sjokolade og vaniljekrem boller

    Supergode boller (40 stk):

    1 liter melk
    300 g smr
    259 g melis
    100 g fersk gjr
    1/2 ts kardemomme
    1,5 kg hvetemel

    Slik gjr du:

    Kok opp melk, melis og smr i en kjel, og avkjl dette til rren er 37 grader. Smuldre opp gjren i vesken, og rr det sammen. Bland inn kardemomme og hvetemel, og elt den godt til den er glatt og smidig. Trill ut bollene med det samme, og la dem heve p platen i ca. en 1 time.

    Fyll:

    Viss du nsker fyll inni, s tar du dette i fr du triller dem ut. Vi lagde noen med masse god stratos sjokolade inni, noen med vaniljekrem og noen med begge deler i. Min favoritt er de med bare stratos, for jeg liker ikke vaniljekrem. Kim elsker vaniljekrem, s han lagde seg noen mega boller med s mye vaniljekrem at det rant ut nr vi stekte dem.

    Selve oppskriten fant jeg p fyllings.no sin blogg.





    Anbefaler dere prve disse, de er kjempe gode.

    Oppskrift; Daim Cupcakes

    N har jeg endelig ftt somlet meg til skrive ned oppskriften p Daim Cupcakesene jeg lagde i helgen. S n vil jeg gjerne dele den med dere, og dere m gjerne teste den dere ogs. Jeg er utrolig glad i daim sjokolade, og syns det var mye bedre enn med vanlige smrkrem med vanilje smak.12 stk!!

    Du trenger;

    3 egg (romtempererte)
    2 1/2 dl sukker
    1 ts vaniljesukker
    100 g margarin (romtemperert)
    1 dl melk
    1 ss kakao
    3 1/2 dl hvetemel (siktet)
    2 ts bakepulver
    1 liten klype salt
    150 - 200 g daim kuler (eller opphakkede biter)

    Frosting:

    100 g margarin
    350 g melis
    1/2 dl melk
    3 ss Daimsaus fra Freia
    1 ss kakao

    100 g daimkuler/biter til pynt.

    Slik gjr du:

    - Forvarm ovnen til 175 grader.
    - Sett 12 cupcakesformer i et muffinsbrett (kan bruke bare stive muffinsformer om du ikke har brett).
    - Visp egg og sukker til eggedosis.
    - Ha i vekselsvis margarin og melk med det trre.
    - Rr inn daimkuler/biter.
    - Fyll cupcakesformene 2/3 fulle (bruk en is-skje).
    - Stek muffinsene i 16-20 minutter midt i ovnen.
    - Avkjl cupcakesene helt fr du pynter dem.

    Frosting:

    - Rr margarin og halvparten av melisen hvitt.
    - Tilsett melk, resten av melisen, kakao og daimsaus. Visp godt!! Vend inn daimkuler/biter til slutt (om du nsker ha det i frostingen).

    Pynting:

    - Ha frostingen i en sprytepose (mine ser litt stygge ut pga. jeg hadde ikke noe godt spryte redskap). Bruk en rund tipp!
    - Begynn ytterst, og arbeid deg innover til du fr en topp.
    - Dryss daimbiter og fargestrssel p toppen.

    Du kan ogs pynte p annen mte om du nsker det s klart.

    Har du testet denne oppskriften fr?

    Foccacia

    I kveld tenkte jeg at jeg ville prve det som alle lager for tiden, nemlig Foccacia. Jeg har aldri laget det fr, men jeg har smakt det p resturant noen ganger. Min ble ikke like god som p resturant, men jeg tror jeg hadde litt sterk varme. Den ble veldig bra stekt p toppen, men under var den ikke s veldig godt stekt. Det var likevel godt, og vi koste oss med dette til kvelds idag.







    Andre som har testet dette?

    Dagens frokost og syk

    N er vi nett sttt opp, og har ftt i oss litt frokost. Jeg prver bli sunnere, og skal prve bli kvitt noen kilo etter graviditeten. Jeg syns jeg klarer meg bra, og n har jeg lastet ned en snn app p mobilen som ser hvor mange kalorier jeg skal spise for dagen osv. Jeg har nett testet den ut for frste gang n, og min frokost hadde 135 kalorier til sammen. Madelen og Kim koser seg med rundstykker med masse godt plegg, men jeg syns i grunn at min frokost var god jeg.

    Jeg er blitt syk jeg ogs n, og i gr klarte jeg skeie ut fra dietten min. Jeg drakk et halvt glass brus og spiste noen tyrkisk pepper for jeg syns s synd p meg selv, hehe. Idag skal jeg klare meg fint, og skal ikke skeie ut med mange ekstra undvenige kalorier. Det er ikke s lett nr det er to andre i huset som absolutt ikke flger noe diett for tiden. Men vi skal g en lang tur idag, s da fr vi alle litt trim.

    Idag pner en tunell her vi bor, og statsministeren kommer osv. S det er folk over alt i bunad og dress, selv forstr jeg ikke helt hvorfor alle vil se p pningen av en tunell. Det m da vre mye bedre reise ut i morgen, nr det faktisk gr an kjre gjennom tunellen, hehe. Men vi blir hvertfall hjemme, og jeg tipper vi er de eneste i kommunen som har fri og ikke gr for se p.










    Hvordan rekner dere kalorier i plegg osv? M man veie hvor mye smr man smrer p for eksempel?

    Grsdagens middag + sint baby

    Bde idag og i gr kveld var Minato veldig utrolig, og vi har omtrent ikke ftt lagt han fra oss. Idag har han vrt helt umulig i mange timer, og jeg er utrolig sliten allerede (og klokken er bare to). Kim vekte meg nr klokken var 7, for da ville han sove litt og Minato var vknet. Jeg gav han mat, og koste med han, byttet bleie og koste litt mer. Uansett hva jeg gjorde s ville han ikke sovne igjen, det var veldig ulikt han. Timene gikk, og jeg hadde gitt flere flasker med melk, vann og prvd med smokk, byttet mange bleier, byttet klr og trket gulp, men han ville ikke sove. Han hylskrek leenge uten at det gikk an trste han. Til slutt mtte jeg bare vekke Kim igjen, og da var klokken blitt 11. Stakkars Madelen fikk jo ikke noe oppmerksomhet, s hun satt der og ventet og ventet p at jeg skulle leke med henne.

    N er Madelen gtt med oldemoren p tur, og Minato har nett sovnet bittelitt (hper han sover litt lenger enn 5 min n). Vi fr besk i 5 tiden, s vi har en del gjre fr det, og det er jammen ikke lett idag. Det er utrolig vanskelig nr man ikke vet hva som er gale, og de bare grter og grter. Jeg tror kanskje han har litt vondt i magen, men det er jo ikke s mye jeg kan gjre med det.






    Og s over til noe helt annet, for i gr hadde vi en ganske god middag. Jeg har aldri prv det fr, men fant en oppskrift og det sg veldig godt ut. Det heitte Quesadillas, og er noe lignnde som taco. Jeg tenkte dele oppskriften med dere, p den mten jeg lagde den (ikke nett som i den orginale oppskriften).

    Quesadillas m/ svinekjttdeig:

    1 pk svinekjttdeig

    1/2 lk

    2 fedd hviklk

    1 rd paprika

    1 boks maiskorn

    2 stk tomater

    1 agurk

    Norvegia raspet ost (godt med litt mye p syns jeg)

    1 pk tortilla lefser (6stk)

    1 pk taco spice mix

    How to:

    * Stek svinekjttdeigen sammen med finhakket lk og hvitlk. Rr s inn spice mixen, og 1 dl vann. Nr den har kokt i noen minutter, blander du sammen boksen med mais (husk sile av vannet).Ta steikepannen av platen.

    * Finn en ny steikepanne. Legg p en tortillalefse, og ta p litt av fyllet (det skal vre nok til tre stk). Legg ost p, og en ny torillalefse p toppen. Steik i ca. 4 min p begge sider, snn at osten smelter. Bruk gjerne to steikaspader for snu de, for det var ikke s lett fant jeg ut.

    * Del opp paprika, agurk og tomat til en liten salat. Denne kan og blande i litt olje, salt og pepper, s blir det en salsa (det gjorde ikke jeg).



    //Bilde lnt fra Rema.no

    Noen som har tips til grtenede babyer?

    Iselin - mamma og interir

    Matbloggtoppeniselinbst

    Sk i bloggen

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Fra RRH Webdesign
    hits